kobe24 je napisao/la:
Pa itekakvo je mjerilo kada ga uporedimo danas sa njegovim vrsnjacima i opet kroz dvije godine, ne znam kako tu nije moguce uociti eventualni napredak ili eventualnu stagnaciju? Mislim naravno na Litvaniju 2014. i ovo prvenstvo koje se trenutno igra. Ne kazem ja da je on los, ali danas je mnogo manja razlika u kvalitetu (ako je negdje uopste i ima) izmedju njega i najboljeg igraca u vecini ostalih reprezentacija. Da se ne ponavljam sad, jer se vec mnogo puta pomenulo u kojim segmentima je mnogo slab. Mi svi od njega ocekujemo da bude vodja, pa makar i sa 15pts u prosjeku, a ne da ima uzasnu selekciju suteva i da apsolutno ne ukljucuje mozak u nekim momentima na terenu. Ja vjerujem u njega vise nego u bilo kojeg naseg igraca, najvise zbog te zelje za uspjehom i napredovanjem. Vjerujem i nadam se da ce maksimalno raditi da ispravi i ukloni te nedostatke. I, nervira me kad ljudi svaki komentar koji nije pun hvalospjeva tretiraju kao pljuvanje.
Ja opet kazem da je ovo malen uzorak da bi se tvrdilo tako nesto, pogotovo sto igra lijepu kosarku za seniore. Ali da, i ja sam ocekivao puuno vise na ovom prvenstvu i vjerujem da ovo nije pravi Musa odnosno da je upao u neku krizu ili sta vec. Opet vidjet cemo kako ce se stvari dalje odvijati.
Vedad87 je napisao/la:Ne znam šta je problem reći da smo svi očekivali veći napredak od Muse. Nakon onakve dominacije na U16, onda početak igri na seniorskom nivou i u repki, svi smo očekivali još veći boom, koji se nije desio.
Daleko od toga da on slabo igra, ali je bio MVP evropskog prvenstva i svi smo se nadali jos vecem napretku, koji se nije desio. Čak mu se i u Cedeviti minutaza smanjila pa nije igrao ili dobio na kapaljku.
Kada vi pricate o tom napretku onda uglavnom implicirate da on nije napredovao od tog prvenstva u-16. Sta se od tada promijenilo je to da je Musa sa 17 godina igra dobru kosarku u seniorima kako u klubu tako i u reprezentaciji. Dodat cu jos da je po najuglednijoj americkoj stranici za draft, Musa po projekcijama top 10 pick. A to nije zbog u 16 prvenstva, niti ih takva prvenstva pretjerano zanimaju.
Zasto mu se smanjila minutaza u Cedeviti, ne vjerujem zbog lose igre buduci da je Musa statisticki a i okom posmatraca, bolji od nekih igraca koji igraju prije njega i imaju vecu minutazu.