Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

UserNAME2
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la UserNAME2 » 20 dec 2016, 21:02

Cestitke nasima tesko smo ovo mogli dobiti jbg umor nas je stigao u zadnjoj nismo imali snage ni da skacemo a onaj nikita ne umije da promasi
vjerujem da necemo puno pasti zbog ovog poraza, znace to boris smiriti, nista idemo na svjetsko :bih:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 20 dec 2016, 21:02

Wandelanoite je napisao/la:Njemci ovo uzimaju lagano, izmasakrirat ce Francuze imaju strašnu generaciju, a mi mozemo do 5. mjesta ako se momci saberu i shvate neke stvari.
Ti vazda nekakve prognoze, poslije svake utakmice ovaj ce dobiti ovoga, onaj ce rasuti onoga... Mi smo po tebi vec u finalu SP-a razvalili Ameriku (naredne godine). Pobijedismo, tj. rasusmo Latviju (po tebi), a evo veceras i Francuze. :lol:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 dec 2016, 21:03

[*]
PeppermintSA je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
PeppermintSA je napisao/la:Ja se još uvijek dvoumim da li da uopšte gledam tekmu. Previše me nerviraju...
Sacekaj a sto ti ovdje pises kada si na drugom forumu napisao da je na ovom forumu hrpa budala :?: :!:
Pratiš nas još uvijek, moj Nermine? :lol:
Jok ništa pametno odavno ne pišete ili liku je te kada loše ide zato što nema haruna, ali sam zapamtio pljuvanje ss.ba forumasa

Da smo igrali više timski i da nismo nešto na silu pokušavali ovo se da li dobiti, ili još bolje da nismo gluposti pravili sa latvijom pa bi ruše prošli, a sada glavu gore i boriti se za 5 mjesto koje je dosežno
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 dec 2016, 21:04

Rokoko87 je napisao/la:Čampara ako išta uspije u seniorima treba mu odati priznanje, makar to bio klub koji igra Eurocup

Tesko ...ne znam koliko je visok,ali ne djeluje preko 182,3....ulaza nema...Talic mozda napravi nesto..Gegic osim shuta ima sve...

Vrebac07
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac07 » 20 dec 2016, 21:04

Samo me zanima gdje je onaj strucnjaci sto je tvrdio da nama bolje odg francuzi nego Rusi :roll:

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 20 dec 2016, 21:06

@DanceOfDeath na pauzi
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 20 dec 2016, 21:06

BIHpatriota je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Ljudi su bolji , atletika nas ubila i ako smo tehnicki kvalitetniji.

Mi smo svoje propustili protiv Latvije, Izrael nije ima srecu i ako su bas dobro igrali , mi smo sada trebali biti na mjestu Litvanije.
A u ostalom realno fali nam 2-gi po znacaju igrac u reprezentaciji i jos jedan vrlo vazan clan. (Sikiras + Mutic)

Karakter se pkazao kod Izreala , a dobro smo odigrali protiv Litvanije.
Ova Francuska je prvi favorit turnira.

Sto ne vjerovati da Musa nije 100% ? , pa nije jos Kobe Bryant. Hajde ko je i na ovom turniru veci talenat ? Tu su standardni Martinez , Velicka...
Sakou, recimo, prospect za broj 1 na draftu. Skauti lude za njim na ovom turniru.
jah , "mali" je za sada čudo (DOUMBOUYA SEKOU) , možda i veće nego što j Musa bio na u16 , nevjerovatno je da ima 15 godina (tj. sad ce 16 napuniti za par dana) , ralno on nije ova generacija 17-18 godina , on je djete , ali igra turnir kao sto je Musa igrao za nas u reprezentaciji pa bio onu jednu tekmu najbolji medju seniorima .
On je trenutno cudo ali je bio i Musa treba to ocuvati i ostati , Musu najvise koci sto je je ipak teze igrati sa seniorima a i ona ledja , ako ce to ostati trajno pitanje kako ce popraviti atletiku koja je vrlo vazna u NBA.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 20 dec 2016, 21:08

lumani je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Čampara ako išta uspije u seniorima treba mu odati priznanje, makar to bio klub koji igra Eurocup

Tesko ...ne znam koliko je visok,ali ne djeluje preko 182,3....ulaza nema...Talic mozda napravi nesto..Gegic osim shuta ima sve...
A piše 190 a on je 183-185 u vrh glave, a Gegic i bez šuta ce biti veoma solidan Euroligaški igrac a sad od šuta zavisi da li ce u NBA ili ne.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 20 dec 2016, 21:09

Nema se tu sta prigovarati nasoj djeci a pogotovo ne Musi od kojeg ovdje izgleda neki ocekuju Triple Double svaku utakmicu.

Svaku utakmicu smo bili egal pa i ovu. Kad se lomio rezultat mi fulamo bacanja i dopustamo vise ofanzivnih skokova u zadnjoj cetvrtini nego u prethodne tri zajedno .

Francuzi jesu nesto kvalitetnija momcad ali ne toliko talentom koliko fizikalijama... Veceras je u kljucnim momentima sve islo na njihovu stranu i to je rijesilo utakmicu...

Od pet utakmica s njima mi bi sigurno dobili dvije ...

UserNAME2
Kontakt:

Post Postao/la UserNAME2 » 20 dec 2016, 21:10

al se izgrlise i ispricase na kraju musa i onaj njihov selektor, ali gegic me citavo prvenstvo odusevljava sa svojim pravim rjesenjima i asistencijama tesko da ce sut popraviti ali u ostalim segmentima je fantastican iako je imao i on glupih gresaka

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 20 dec 2016, 21:11

totasef1 je napisao/la:Nema se tu sta prigovarati nasoj djeci a pogotovo ne Musi od kojeg ovdje izgleda neki ocekuju Triple Double svaku utakmicu.
Sorry, ali neko s njegovom reputacijom u ovakvim utakmicama mora eksplodirati i napraviti triple-double i kao lider povesti tim dalje. Najveći igraju najbolje kada je to najbitnije, a ja to ipak ne vidim kod njega, koliko god on fur'o Mamba mentalitet.

Ipak, ne treba ništa prejudicirati, sve će nam biti jasno za maksimalno dvije godine - može li biti veliki li ne.

kobe24
Kontakt:

Re: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la kobe24 » 20 dec 2016, 21:11

DanceOfDeath je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Cemu se nadat, Campara svako drugo slobodno profula?! Po meni veceras samo Gegic i Cerkezovic zasluzili prolaznu ocjenu, sve ostalo odron zivi.
Brukas velikana ove igre kojeg imas u svom nadimku.
Kad zavrsi utakmica, pogledaj igru Gegica, pa uradi valorizaciju, te onda konstatuj.
Cerkezovic skoro svaku utakmicu odigra u skladu svojih mogucnosti, tako da je na nivou.
:lol: :lol:

Pa momak je iskreirao kamion otvorenih suteva i zicera, jedini uz Emira skakao kao lud i u napadu, i u odbrani. Nije forsirao i minimalno je trosio lopte. Na stranu sto vi bubuljicari od 15ak godina svrsavate na Musu, koji ni veceras nije gotovo nista pokazao. Dat ce i Zovko 20 koseva na 20 suteva i kad svaka lopta u svakom napadu ide njemu u ruke, pa ce i Bojovic izvuci po neki faul i dobiti bacanja. Svaka njemu cast, ali se u ovakvim utakmicama kristalno kao dan vidi njegova stagnacija (ni u prethodnim nije bio mnogo bolji). O tome mi nece pricati jedan padobranac poput tebe, jer ja ove momke pratim godinama, a Dzanana pogotovo. Jednostavno je predvidjeti sta planira da uradi u svakom napadu i svaka ekipa ce ga vrlo lahko neutralisati. Ima godine ispred sebe, neka radi na segmentima igre koji su mu manjkavi ili uzasni, ali ako ovakav bude i za dvije godine, slobodno moze zaboraviti na nba ligu. Maksuz selam i zaobidji me ubuduce! ;)
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 20 dec 2016, 21:13

Francuzi su ipak zasluženo prošli dalje. Pa čitavu tekmu su ispred nas bili, i svaki put kad smo im se približili, oni pojačaju gas i mi padnemo. Odbrana im je strašna bila u zadnjoj četvrtini, i na tome im treba čestitati!

Hajmo napasti 5.mjesto!
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Kajzer10
Kontakt:

Re: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Kajzer10 » 20 dec 2016, 21:21

kobe24 je napisao/la: Pa momak je iskreirao kamion otvorenih suteva i zicera, jedini uz Emira skakao kao lud i u napadu, i u odbrani. Nije forsirao i minimalno je trosio lopte. Na stranu sto vi bubuljicari od 15ak godina svrsavate na Musu, koji ni veceras nije gotovo nista pokazao. Dat ce i Zovko 20 koseva na 20 suteva i kad svaka lopta u svakom napadu ide njemu u ruke, pa ce i Bojovic izvuci po neki faul i dobiti bacanja. Svaka njemu cast, ali se u ovakvim utakmicama kristalno kao dan vidi njegova stagnacija (ni u prethodnim nije bio mnogo bolji). O tome mi nece pricati jedan padobranac poput tebe, jer ja ove momke pratim godinama, a Dzanana pogotovo. Jednostavno je predvidjeti sta planira da uradi u svakom napadu i svaka ekipa ce ga vrlo lahko neutralisati. Ima godine ispred sebe, neka radi na segmentima igre koji su mu manjkavi ili uzasni, ali ako ovakav bude i za dvije godine, slobodno moze zaboraviti na nba ligu. Maksuz selam i zaobidji me ubuduce! ;)
Ja se ne bih slozio da bila kakva prvenstva omladinskih kategorija odnosno par utakmica na istom mogu pokazati bilo sta, pa i stagnaciju nekog, a pogotovo ako taj neko za svoje godine igra odlicnu sezonu za seniore. Ali samo svi...

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 20 dec 2016, 21:22

Oni su nas ubili fizicki, ljudi su nevjerovatne atlete. Pa ocajne trice, campara i musa losi od njih se ocekivalo mnogo vise..a pocetak 3 cetvrtine smo morali bolje iskoristiti tu smo morali povesti oni nisu dali 3 min kosa..Sada se potuci za 5 mjesto i Sp..nek pandza maksimalno motivise momke pa da odemo na to svjetsko..
Rezultat je trend, ideal je vječan!

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 20 dec 2016, 21:22

Pobijedili smo sami sebe. Odigrali smo najlosiju utakmicu na prventstvu, onda kad je trebalo da damo najvise.
Strah i zebnja sa kojom smo usli u mec su presudili, a s druge strane imali smo maksimalno opustene Francuze. Tu je vec dobar dio posla odradjen. U toku meca dovoljno bilo 2 puta monstruozno zakucati, blokirati nase momke i pojacati odbranu na minut-dva da se taj strah kod nasih odrzi cijeli susret i da igramo pod psiholoskom blokadom.

Nista, jos dva izuzetno bitna meca na prvenstvu, pa daj da to probamo dobiti, podrska nece izostati :bih:

Idemo na SP 2019 jer sto vise utakmica, turnira, druzenja na najvecem nivou, veci su garant da ce od nasih momaka nesto biti u seniorskim danima koji su kod nekih poceli, a kod nekih opasno kucaju na vrata :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 20 dec 2016, 21:23

Ne kazem da nije zasluzena pobjeda,al su nas i sudije posteno sjebale i nista nije mocna ova francuska,da je Musa na nivou i Sani isto,Sikiras i Mutic da su tu,da je malo bolja selekcija igraca napravljena,mozda bi nesto i bilo,ovako dzabe razbijat glavu,sami smo sebi krivi,pogotov ako je istina da je pandza rekao da je i on zelio francuze sad,treba i na njega pritisak izvrsit,sve u svemu moglo je bolje,al ljudi su zivotinje i igraju fuj kosarku,bas je bezveze ovo bilo,umjesto da odigramo kao finska i forsiramo 3,pokusali smo nesto nemoguce,bolje da smo otisli na rusiju....

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 20 dec 2016, 21:24

Realno od ovih igraca samo ce musa, gega, campara i mozda jos neki igrac napraviti dobru karijeru..musa nba, a gegic i campara el igraci a ostali aba, turska, njemacka liga igraci ako i to

Anatomija
Kontakt:

Post Postao/la Anatomija » 20 dec 2016, 21:26

Ova djeca mene iscrpe maximalno,ne mogu sebi doći dva dana.Kako god , moraju zapeti sutra i dobiti Fince.
Ako vam ide suviše lahko - pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo.

Carpe diem!

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 20 dec 2016, 21:26

JohnCleese je napisao/la:Pobijedili smo sami sebe. Odigrali smo najlosiju utakmicu na prventstvu, onda kad je trebalo da damo najvise.
Strah i zebnja sa kojom smo usli u mec su presudili, a s druge strane imali smo maksimalno opustene Francuze. Tu je vec dobar dio posla odradjen. U toku meca dovoljno bilo 2 puta monstruozno zakucati, blokirati nase momke i pojacati odbranu na minut-dva da se taj strah kod nasih odrzi cijeli susret i da igramo pod psiholoskom blokadom.

Nista, jos dva izuzetno bitna meca na prvenstvu, pa daj da to probamo dobiti, podrska nece izostati :bih:

Idemo na SP 2019 jer sto vise utakmica, turnira, druzenja na najvecem nivou, veci su garant da ce od nasih momaka nesto biti u seniorskim danima koji su kod nekih poceli, a kod nekih opasno kucaju na vrata :bih:
Zar nije sljedece godine ove godine je bilo u17 sad iduce u 19?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, edin139, Ethel, TripleThreat i 25 gostiju.