SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

MirsoNi
Kontakt:

Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Post Postao/la MirsoNi » 13 dec 2016, 15:33

Interesantno da klubovi koji su (poput mene) imali među zadnjim pickovima Slatina, Ado Beli i ja zadnja tri picka nalazimo se u top 5, jedino Kamiondzije se još drže tu u vrhu od ovih što su imali top 3 picka.. npr jedan Westbrook tavori na predzadnjem mjestu, bez ijedne pobjede.. :D

Što se dosadašnjeg dijela tiče, mislim da me nije potrefio onaj period odsustva sa Crowderom od 2 sedmice i da nije ovih problema sa Hillom koji dok igra ima perfektne brojke, da bi skor bio još bolji.. Ali mogu reći da sam zadovoljan.. Sad težak matchup protiv prvoplasiranog--
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 13 dec 2016, 16:00

Meni je za sve ''kriv'' Lowry,drugu sezonu zaredom je prejak fantasy igrac,poeni,asistencije,trice i ukradene..malo me Irving nervira al ima i on vrijednost kao bek koji ima dobre procente suta..Gasol mi ne igra vcrs i moglo bi me to kostati..osim toga sto je Mirsoni primjetio,evidentno je da veliki broj promjena donosi dobre rezultate,osim u alphonseovom i vracinom slucaju..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

iceTATA
Kontakt:

Post Postao/la iceTATA » 13 dec 2016, 16:08

A i sreca dosta radi tu, a ja ne mogu vrsiti promjene dok mi se 1 jos ne vrati, imam 3 INJ igraca i igram sa manjkom vec 3-4 sedmice, ali dobro ide, poceo sam da metem :D

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 13 dec 2016, 16:12

Pa visok pick nije uopšte neka prednost kad imaš najmanje 7-8 igrača koji igraju brutalne sezone. Durant mislim da nije biran u top 5 isto kao giannis ili paul. Ja sam westbrooka birao jer mi je bio najmanji rizik. Jedina zvijezda ekipe, znaci da mora trpati, nije sklon povredama.. Recimo davis nije jos odigrao kompletnu sezonu, a kad ti takav igrač fali 15ak utakmica to je prilično loše.
Ali nije problem toliko u westbrooku, koliko u drugim igračima.
A za ovo kolo se nadam da ce se thomas vratiti, njega ne možeš zamjeniti free agentima

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 14 dec 2016, 07:54

Meni je najveći problem (pored povreda) što KAT igra daaaaaaleko ispod onoga šta sam očekivao (a to je da bude u rangu Duranta/Hardena i ostalih, pa imao sam mogućnost na draftu da uzmem Duranta, ali nisam, jer sam očekivao, ako ništa, sličnu sezonu kao prošle godine) kao i vrlo spor start Jokića kojeg sam uzeo kao drugi pik (evo sad i on malo dolazi sebi i počinje ličiti na igrača kojeg sam htio da imam).

Mislim, sve sam nekako ja to u glavi fino iskalkulisao prije drafta (da će KAT dominirati, da će Jokić podići svoj nivo igre, Conley igrati konstantno, a Russel postati zvijer bez Bryanta), ali ne ide očigledno sve uvijek kako zamisliš, a to je valjda čar fantasy-a:).

Kad pogledaš onako - Giannis dominira, Porzingis dominira, A.Davis i dalje živ i zdrav, Embiid igra daleeko iznad očekivanja, nakon dvije godine povrede, a moji se tek polaaaako bude, osim već pomenutog razočarenja - KAT-a.

Ipak, nadam se, kao prošle sezone, preokretu u drugom dijelu sezone i da izborim play off, zasad totalno razočarenje...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 dec 2016, 15:04

Koliki je format druge lige?

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Post Postao/la Tracy3McGrady » 16 dec 2016, 15:10

SiamoNoi je napisao/la:Koliki je format druge lige?
14 timova puta 11 igrača +1 IL. Isto kao i u prvoj. Kod vas je malo komesar zeznuo, ali razumljivo jer se nikad nije susrecao sa tim.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 dec 2016, 15:17

Steta.Zasto tako malo?Ovih 14 je meni idealno.Cak da je na 16 prosireno ne bi bilo lose.

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 16 dec 2016, 15:25

Tracy3McGrady je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Koliki je format druge lige?
14 timova puta 11 igrača +1 IL. Isto kao i u prvoj. Kod vas je malo komesar zeznuo, ali razumljivo jer se nikad nije susrecao sa tim.
mala ispravka, mi imamo 2 IL mjesta:)

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 19 dec 2016, 01:34

Opet neizvjesno kod mene. Ganjam slatinu :D Gubim 4-5, imam 2 TO prednost, ali ganjam ga u poenima asistencijama i ft%. Valjda uspijem jos. 6 1/2 utakmica su moji zbog povreda propustili, pogotovo thomas i gay bole. Ovog zadnjeg konačno stavili IL, a faktički se odma znalo da će falit.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 19 dec 2016, 02:42

Sad je sve do parkera. 2 poena ili 2 asistencije mi trebaju. Ili od obe kategorije po jedan :mrgreen:
Ostaje mu nešto više od četvrtine :D

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 19 dec 2016, 05:43

Dino šta bi na kraju

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 19 dec 2016, 07:23

Tracy3McGrady je napisao/la:Dino šta bi na kraju
slika

:mrgreen:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: SS.BA Fantasy Basketball liga - 6. sezona - 2. liga

Post Postao/la Tracy3McGrady » 19 dec 2016, 07:28

AlphonseKauders je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Dino šta bi na kraju
slika

:mrgreen:
Neda mu se nikako

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 dec 2016, 10:01

Uh,infarkt zavrsnica :D samo ja nisam imao Irvinga 2 utakmice i Gasola 1,tako da sam koliko toliko zadovoljan..liga je super,vraca i alphonse su prosle godine bili bas dobri,ove godine su se neki drugi popravili pa je bas bas zanimljivo
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 19 dec 2016, 10:34

ja 12-i trenutno, a samo u svojoj glavi sam favorit za ulazak u prvu ligu :D

moraju mi se negdje vratiti slab pocetak KAT-a i bezbrojne povrede,ali strpljen-spasen..

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 19 dec 2016, 18:12

ma izgleda da je westbrook peh, ko ga bira lose mu ide :mrgreen:
ja ga imao prosle sezone i znate kako mi je islo ..
sada westbrook kod Dine i ne moze covjek da pobijedi. Valjda nece ni ove sedmice :kafa:

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 19 dec 2016, 21:35

Hahahaha, znaci do njega je :D
Ma ne mogu da vjerujem. Kod slatine covington dobije 7 sek prije kraja 2 slobodna, naravno pogodi oba. Thomas koji inače uvijek završava utakmice da pogodi onih par slobodnih na kraju, izvade ga 2 min pred kraj. Parker od zadnjih 16-17 minuta samo 2 igrao, sreća da je makar onu asistenciju upisao.
Ništa, mogu se samo ponavljat iz sedmice u sedmicu, idemo dalje :D

scarr
Kontakt:

Post Postao/la scarr » 20 dec 2016, 16:26

AlphonseKauders je napisao/la:Meni je najveći problem (pored povreda) što KAT igra daaaaaaleko ispod onoga šta sam očekivao (a to je da bude u rangu Duranta/Hardena i ostalih, pa imao sam mogućnost na draftu da uzmem Duranta, ali nisam, jer sam očekivao, ako ništa, sličnu sezonu kao prošle godine) kao i vrlo spor start Jokića kojeg sam uzeo kao drugi pik (evo sad i on malo dolazi sebi i počinje ličiti na igrača kojeg sam htio da imam).

Mislim, sve sam nekako ja to u glavi fino iskalkulisao prije drafta (da će KAT dominirati, da će Jokić podići svoj nivo igre, Conley igrati konstantno, a Russel postati zvijer bez Bryanta), ali ne ide očigledno sve uvijek kako zamisliš, a to je valjda čar fantasy-a:).

Kad pogledaš onako - Giannis dominira, Porzingis dominira, A.Davis i dalje živ i zdrav, Embiid igra daleeko iznad očekivanja, nakon dvije godine povrede, a moji se tek polaaaako bude, osim već pomenutog razočarenja - KAT-a.

Ipak, nadam se, kao prošle sezone, preokretu u drugom dijelu sezone i da izborim play off, zasad totalno razočarenje...
eto Jokića probudio se i počinje da liči na baš dobrog igrača

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 20 dec 2016, 20:43

probudio se, tačno je, još Russel i Conley da odigraju svoje i biće to ok:)

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.