Postao/la AlphonseKauders » 14 dec 2016, 07:54
Meni je najveći problem (pored povreda) što KAT igra daaaaaaleko ispod onoga šta sam očekivao (a to je da bude u rangu Duranta/Hardena i ostalih, pa imao sam mogućnost na draftu da uzmem Duranta, ali nisam, jer sam očekivao, ako ništa, sličnu sezonu kao prošle godine) kao i vrlo spor start Jokića kojeg sam uzeo kao drugi pik (evo sad i on malo dolazi sebi i počinje ličiti na igrača kojeg sam htio da imam).
Mislim, sve sam nekako ja to u glavi fino iskalkulisao prije drafta (da će KAT dominirati, da će Jokić podići svoj nivo igre, Conley igrati konstantno, a Russel postati zvijer bez Bryanta), ali ne ide očigledno sve uvijek kako zamisliš, a to je valjda čar fantasy-a:).
Kad pogledaš onako - Giannis dominira, Porzingis dominira, A.Davis i dalje živ i zdrav, Embiid igra daleeko iznad očekivanja, nakon dvije godine povrede, a moji se tek polaaaako bude, osim već pomenutog razočarenja - KAT-a.
Ipak, nadam se, kao prošle sezone, preokretu u drugom dijelu sezone i da izborim play off, zasad totalno razočarenje...