Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 dec 2016, 12:09

Vala i nema neko pozicioniranje, gledao sam ga i svojim očima, nije me oduševio, igrao je lijevog stopera, plus za beka nije ni blizu dobar naprijed (tehnika posebno) koliko bi trebao jedan moderni bek biti, ali ima samo 22 god, pa ima vremena za napredak, a stopera nam trenutno i ne fali, pogotovo ne za te pare koje se spominju, ispade skuplji od Baillya. :crazy:

Npr jedan Gimenez bi se mogao za te pare dovesti, jer sjedi na klupi.

Ako već hoće beka onda Semeda treba zaganjati, on je već druga priča, za njega vrijedi dati lovu. :thumbup:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 dec 2016, 12:27

Koliko sam gledao/citao o pomenutom, vidi se da odlicno prati igru te se kvalitetno pozicionira odakle moze pravovremeno reagovati, sto ga je na kraju i preporucilo ovako velikom klubu.

Odlicno koristi tijelo u duelima a prilicno je brz te izuzetno jak, a bez obz sto je Svedjanin, Ibra rijetko kada nekog preporuci.

Ima taj soft pas iz dubine, pa po tome se moze primjetiti da nije panj koji nasumicno ispucava.

Bailly je vec opravdao ulogu pojacnja tako da u tom pogledu cijena pada u drugi plan.

Da se razumijemo, ne znamo mnogo toga o ovom Lindelofu, vise ovak iz nekih analiza (naravno live pracenje, tekma manje - vise, rijetko kad otkrije generalno stanje) ali ponavljam, za uslove epl-a trebamo defanz jakog beka koji ce tu da se rotira sa Valencijom.

Radije bih rizikovao sa snaznim defanzivcem neg nekom ofanzivnom ojebinom, jer realno rijetko ces naletiti na dostupnog full beka u pravom smislu te rijeci, pogotov tesko u ovom prelazom roku.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 20 dec 2016, 12:54

rio_Ferdy88 je napisao/la:Vala i nema neko pozicioniranje, gledao sam ga i svojim očima, nije me oduševio, igrao je lijevog stopera, plus za beka nije ni blizu dobar naprijed (tehnika posebno) koliko bi trebao jedan moderni bek biti, ali ima samo 22 god, pa ima vremena za napredak, a stopera nam trenutno i ne fali, pogotovo ne za te pare koje se spominju, ispade skuplji od Baillya. :crazy:
i ja sam ga gledao i imam isto misljenje ali ako vec dođe nadam se da grijesimo i zasto se ovdje uopste spominje da ce igrati beka to mi nije jasno kad je covjek stoper i igrao bi stopera jedino u nekoj kriticnoj situaciji bi mozda igrao beka kao sto je igrao Bailly beka protiv CP jer je Valencia bio suspendovan
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 dec 2016, 13:11

Ja sam gledao najviše u LP, jer se i ranije spominjao, i imao je grešaka, protiv Bešiktaša i Napolia recimo, pa onda protiv Sportinga u ligi isto. Zato kažem da nisam nešto oduševljen, ali eto mlad je pa ima prostora za napredak. Za tu cijenu možemo komotno Gimeneza, da je nekih 20ak mil, ili manje pa hajd i nekako, ali ovo što se spominje je stvarno previše.

Više mi se svidio taj Semedo, za njega ne bih imao primjedbi.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 20 dec 2016, 13:19

Navijam da se Gimenez zaganja, ali teško da će ga ganjat, s obzirom da zna nekada da doživi žutu minutu, pa djeluje luđe od Spahića, iako bez tih momenata, je jedan od najboljih na svojoj poziciji.

Ovog Lindelofa nisam ni upratio nešto posebno.Ali po ovoj cijeni mi izgleda malo precijenjen.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 20 dec 2016, 13:28

dosad je Jose imao uspjesnost transfera 4/4 tako da jedino zbog toga podrzavam ovaj transfer jeste skup ali ako hoces igraca iz Porta ili Benfike moras ga platiti min 30% vise od njegove realne cijene
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
MrUnited,OfficialAgent.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 20 dec 2016, 13:42

rio_Ferdy88 je napisao/la:Vala i nema neko pozicioniranje, gledao sam ga i svojim očima, nije me oduševio, igrao je lijevog stopera, plus za beka nije ni blizu dobar naprijed (tehnika posebno) koliko bi trebao jedan moderni bek biti...
Novi Darmian?

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 20 dec 2016, 14:17

Mene samo brini da Small ne bude prodat a hoce uvjeren sam.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 dec 2016, 14:44

Cuj nema pozicioniranje, pa covjeka su defanzivne sposobnosti i snaga dovele do ovoga da bude trazenija roba.

I jaci defanzivci su grijesili ali generalna slika, tj. ono sto odradi mimo toga je vrijedno paznje. Ali jok, sjeckajmo ovaj il onaj ispad.

Mogli bi isto tako i kod Baillya naci za vrijeme provedeno u Spaniji ali to nije poenta. :lol:

S druge strane, kada je epl u pitanju prvo se gleda upravo defanziva pa onda ofanz arsenal. Realno, zar neko misli da ce Jozo pored neka tri stopera dovesti ovog mladica da mu igra u centru a s druge strane ima samo Valenciu kao desnog beka dok je Darmian u nekom ambisu.
Lindelof was flawless for the rest of the campaign, his well-timed tackling, dominance in the air and good positional sense belying his lack of experience.
Analiza onih koji su vise informisani ali ta oni znaju.
Strengths
Tall and well built, Lindelof is dominant in the air and uses his strength well to make crunching tackles, almost always well-timed. (In 30 games at all levels last season he was bookedjust four times.) He has good speed for a player with such a big frame, which explains why he has often been deployed as a right-back at international level.
Read more at http://www.fourfourtwo.com/features/vic ... 1cyF6oM.99

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 20 dec 2016, 16:25

Kako igraju Rojo,Jones i koliko su dobri zajedno bili Baily i Smalling,nema potrebe za stoperom..vise nam treba lijevi bek ofanzivno orijentisan,jer nam je lijeva strana totalno u kanalu kad igra Darmian..ne znam sta je sa Shawa,na pocetku sam imao osjecaj da ce nam njegoov povratak biti najvece pojacanje,sad vec ne znam sta da mislim..nadam se da ce Mourinhov man managment imati slican efekat na Shawa kao sto je imao na Mikija
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 dec 2016, 21:17

To pozicioniranje mu nije jaca strana definitivno, ima istih takvih analiza koje to govore, ako cemo se sad sicati istima. Nije to poenta, on ne vrijedi tih para za ono sto se dobija. Bailly je puno veci potencijal od njega i opet jeftiniji.
Pozitivno je to sto ima 22 god pa je tu dosta prostora za napredak ako vec dodje.

Ali ako ce davati tolike pare onda je jedan Gimenez puno bolji izbor po meni. A za beka bih uzeo Semeda ili cak i Fabinha koji sigurno vrijedi tih para.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 dec 2016, 21:26

Covjek je na osnovu defanzivnih sposobnosti i snage privukao paznju top klubova jos prije pola godine.

Nadji mi te analize koje dokazuju suprotno, jarane diskutujem o onom sta procitam, ne pisem neke sbb stvari.

Imenovan je u najjaci tim U21 turnira (koji je Svedska osvojila) i to bas mislim kao desni bek.

Cuj Fabinha za beka a covjek kida u vezi vec duzi period plus ima ugovor do 2021. (produzio ove god) a msm da mnooogo kostao (jednostavno ovaj igrac kao rb je dostigao odredjeni plafon koji je presisao sa novom ulogom i steta bi bilo ne koristit ga kao zadnjeg veznog).

Pricamo o tim nekim januarskim rjesenjima a nema sanse da Monaco bas u tom periodu odluci prodati kljucnog igraca.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 dec 2016, 23:56

Ne pišem ni ja, jer govorim o onome što sam vidio, i o mišljenju ljudi koji ga gledali svaku tekmu. Po meni je precijenjen za stopera jer se za tu cifru može uzeti i Gimenez, a on je daleko veći potencijal od njega, dok u Benfici ima boljih bekova od njega, ako ćemo ga već za beka dovoditi. Ima klauzulu od 30mil eura, a spominje se cifra od 38 mil ili 42 mil funti :crazy:

A Fabinha sam uzeo za primjer polivalentnog igrača, jer bi za tu lovu i Monaco razmislio sigurno.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 21 dec 2016, 00:40

Pitanje je da li Unitedu treba priučeni bek/štoper (ovisno šta mu je primarna pozicija) u eri kada ligom dominiraju fizički dominantni bekovi koji su sposobni samostalno držati stranu i pružati širinu u napadu. Sve ekipe iz gornjeg dijela tabele (osim raspalog Cityja) imaju makar jednog takvog. Nerijetko i direktno utiču na ishod utakmice svojim golovima i asistencijama.

Motti
Kontakt:

Post Postao/la Motti » 21 dec 2016, 02:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ne pišem ni ja, jer govorim o onome što sam vidio, i o mišljenju ljudi koji ga gledali svaku tekmu. Po meni je precijenjen za stopera jer se za tu cifru može uzeti i Gimenez, a on je daleko veći potencijal od njega, dok u Benfici ima boljih bekova od njega, ako ćemo ga već za beka dovoditi. Ima klauzulu od 30mil eura, a spominje se cifra od 38 mil ili 42 mil funti :crazy:

A Fabinha sam uzeo za primjer polivalentnog igrača, jer bi za tu lovu i Monaco razmislio sigurno.
Ako sam dobro upratio klauzula od 30 miliona je od ljeta, e sad mozda grijesim. Osim toga negdje sam procitao da United zeli provjerene igrace, imamo Baillya i Fosua kao potencijale, tu su jos i Jones i Rojo te Smaling. Ako cemo kupovati talentovanog stopera, Laporte ima klauzulu od 50 mil, bolji i veci potencijal od ovog lika.

Izvor su portugalski mediji i do sada se nisu pokazali pouzdanim, Garay, Gaitan, A.Gomes...
Postao/la Sir Matt dana 23 dec 2012, 22:08

Više uopšte nema užitka gledat utakmice a to zbunjuje , i smeta . Razumiš priku ?

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 21 dec 2016, 02:37

Dobro si upratio klauzula jeste 30m funti na ljeto ali izgleda da ga Jose zeli sad i zbog toga ce ga izgleda morati platiti koji milion vise
MrUnited,OfficialAgent.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 21 dec 2016, 09:52

Msm da se radi o cifri od 35m funti za januar i 30 za ljetni prelazni rok.

U svakom slucaju, decko je vec u ranoj fazi karijere veeeliki potancijal kada gledamo komplet defanzivni segment. Naravno par milki viska, ali bolje pravovremeno reagovati.

Ponavljam, Ibra ce rijetko nekog preporuciti a ovog malca hvali na sav mah.

Dalje, po nekim spekulacijama Depay moze ici za oko 13 miliona, za Morgana ce vjerovatno traziti malo vise dok bi Martial il Rash mogli na posudbu.

Msm da bi Rashu godila ista da se malo oslobodi pritiska i dobije na minutazi (prije svih na prirodnoj spic poziciji) a Martial se mora ostaviti i istrpiti (ako nista kao dzoker, jer u konacnici i nemamo nekog izbora u vrhu).

Opet kada se navijacu Uniteda spomene Rash (sveti gral) svi ocekujemo da ce u nekoj utopiji dobiti priliku umjesto Ibre (u prosjeku pola sata po mecu) i pokazati ono sto ocekujemo. Situacija je dosta slozenija, ali u nekom klubu moze samo napredovati pa bi pred pocetak nove sezone mnogo poentirali na tom polju. Ovako, frustracija, pritisak, suma sumarum - losa forma, Ibra neizostavan kljucni kotac, a po strani se namece jedan fenomenalni Miki.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 21 dec 2016, 10:49

@Asteriks

Odakle to za Martiala i Rasha. Ne dijelim mišljenje da bi ih trebalo slati na posudbe ali se slažem s onim što si napisao na kraju posta. S Martialom se pokušava uraditi nešto kao i sa Mikijem ali ne u smislu adaptacije na novu fudbalsku kulturu već adaptaciju u drugačije posloženoj ekipi. Na njemu je da se dozove, privatne probleme rješi ili ostavi kod kuće i izvršava svoje zadatke na krilnoj poziciji. Važan je on Mourinhu samo što i Mourinho, ponavljam, možda nema najbolji pristup mladim igračima. Ali i njemu je ovo prilika za učenje.

Rash je, također, bitan za ekipu i obratno. Normalno je da mu oscilira forma a i fizički će napredovati. Bilo bi mu lakše da ulazi umjesto Ibre i da igra napadača umjesto krila. Tu možemo kriviti Mourinha što ga gura na poziciju koja nije najbolja za njega. Ali i ekipa je bitna za njega, da u njoj stasa i uči od Ibre. Vremenom će povratiti svoju formu u to sam uvjeren.

Fellaini izgleda ide? Nije u Milanu bio turistički. Svakako nije igrač za nas i dobro bi bilo da odmah ode.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 21 dec 2016, 10:58

Odakle to za Martiala i Rasha
Naveo sam da se radi o spekulacijama, Glendenning pisao kak cekicari fol imaju plan da privuku jednog od pomenutih (moguce da je Telegraph preuzeo od Sun-a) ali poenta nije losa po pitanju Rasha.
Rash je, također, bitan za ekipu i obratno. Normalno je da mu oscilira forma a i fizički će napredovati. Bilo bi mu lakše da ulazi umjesto Ibre i da igra napadača umjesto krila. Tu možemo kriviti Mourinha što ga gura na poziciju koja nije najbolja za njega. Ali i ekipa je bitna za njega, da u njoj stasa i uči od Ibre. Vremenom će povratiti svoju formu u to sam uvjeren.
Pa et, djelom si sam dao odgovor zasto bi se navedeno moglo uzeti u razmatranje.

Vidi, kada se povuce paralela sa Martialom, Rash je u onoj fazi karijere gdje je Francuz bio po dolasku u United. Martial je prosao tu fazu, dokazao zasto je masno placen, a sada su sitnice u pitanju da po mom misljenju konacno prelomi.

Rash je tu domaci, prvu sezonu u ukupno 18 meceva (sva takmicenja) privukao paznju i eksponirao sav talenat ali sada je period kada to mora prikazati u kontinuitetu.

Naravno u normalnim uslovima to je doziranje na prirodnoj poziciji, no tu je Ibra nezamjenjiv. Kada na sve ovo dodas losu formu i pritisak, onda je jasno zasto sam pomenuo ovu mogucnost.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 21 dec 2016, 13:31

Martial: ‘I think consistency is my big problem,’ he told SFR Sport.
‘I have a tendency to have a good 35 minutes, and I drop in the last 15.
‘I think it’s mostly an endurance thing. I’ve improved my endurance a lot, but I know that if I improve it even more, I’ll be able to progress.’

kao i Mkhitaryan veoma je dobro sto sam prepoznaje gdje je problem
MrUnited,OfficialAgent.

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.