NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,KK_Bosna,CashMan,Puma,bodi123,Devil,gaston

jajce123

Re: NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Post Postao/la jajce123 » 19 dec 2016, 22:54

Oklahoma - Atlanta
Zbroj koševa (206.5), uključujući produžetke
Tip:Više 1,71

Ekipe koje igraju brzu košarku,Oklahoma u prosjeku zabija 106 koševa,a prima 105,s druge strane Atlanta zabija 102,5 koša a prima 104 koša.Gledaući statistiku ovo bi trebao biti siguran par,ali ipak da navedem i druge razloge.Prvi je Westbrook,njegovu poziciju najlošije brani Atlanta i u prosjku primaju 25 koševa s PG,od njega ja večeras očekujem 40+ koševa,s druge strane Howard,koji je u odličnoj formi a večeras protiv Kantera i Adamsa bez problema ide na 20+ i 15+ skokova,očekujem ovdje preko 220 koševa.U zadnje 4 gostujuce utakmice Atlanta je prelazila ovu granicu.

Chicago - Detroit
Konačni pobjednik, uključujući produžetke
Tip:1 1,68

Gosti bez Leuera koji se ove sezone pokazao kao iznenađujuće dobar igrač za ekipu Detroita,tako da je to sigurno jedan hendikep za goste koji će imati problema na poziciji PF jer nju jako loše brane a bez Leuera će to još više doći do izražaja.Chicago je imao dan više odmora,imali su više vremena da podignu razinu igru za razliku od gostiju kojima je ovo vec treća gostujuća utakmica zaredom.Chicago također bolje igra na domaćem parketu tako da mislim da će večeras pokazati zašto zaslužuju biti siguran kandidat za playoff.

Broj koševa Atlanta/D.Howard (15.5), uključujući produžetke
Tip:Više 1,85

Howard u odličnoj formi,od zadnjih 6 utakmica 4 puta je išao preko granice.Večeras ide na Kantera i Adamsa koji jako loše obranu igraju a fizički mocniji Howard ce to iskoristiti i vrlo brzo će Adams i Kanter uci u probleme s ličnima a to znači i 8-10 slobodnih bacanja=6-7 koševa a još iz igre će sigurno pogoditi 5-6 šuteva tako da očekujem da ovu granicu pređe početkom drugom poluvremena.

BONUS:
Denver - Dallas
Hendikep koševa (Denver -6.5), uključujući produžetke
Tip:1 1,60
"I want to build a team that’s invincible, so that they have to send a team from bloody Mars to beat us!" -Bill Shankly

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 19 dec 2016, 23:14

J. Wall 21.5 OVER 1,60

Iako je Beal uhvatio formu, biram Walla koji također igra odlično u zadnje vrijeme. Wall u mjesecu decembru zabija čak 26 poena prosječno što dovoljno govori. Jeff Teague nije igrač koji ga može zaustaviti, kao ni sama odbrana Indiane koja ove sezone ne izgleda baš najbolje. Postoji opasnost i da bi George, koji je vrhunski defanzivac, mogao čuvati Beala tako da mi je Wall i zbog toga sigurnija opcija. Bitan podatak je svakako i da Wall u back-to-back utakmicama ove sezone zabja čak 32 poena prosječno.

K.A. Towns 22.5 OVER 1,60

Najavljivao sam da će Towns odigrat bolje zadnju tekmu, jednostavno mora jer Minnesota niže poraz za porazom. I odigrao je, ali 41 poen nije bio dovoljan za pobjedu. Stoga očekujem novu veliku minutažu i forsiranje Townsa kako bi Wolvesi napokon slavili. Protivnik je po mjeri, Phoenix je jedna od lošijih ekipa u ligi, i odbrana svakako nije njihov forte. S obzirom da igra PF, dosta vremena će ga čuvati Chriss koji ga jako teško može čuvat, dok centre Phoenixa može oduvati brzinom i vanjskim šutem. Tako da matchup ne bi trebao biti problem, i u principu će sve zavisiti od njega i kakvu će noć imati. A mora biti pravi, jer Minnesota je u velikoj krizi i od njihovog glavnog igrača se očekuje da ih vrati na pobjednički kolosijek.

S. Adams 12.5 UNDER 1,85

Primarni razlog je svakako Dwight Howard. Jedan od najboljih defanzivnih centara lige i igrač protiv kojeg se velika većina centara nije i ne može naigrati. Adams ne posjeduje zavidnu napadačku igru i teško sam sebi kreira situacije za poene, tako da je jako teško očekivat da će protiv defanzivca kakav je Howard uspjet prebacit ovu granicu. Atlanta je ekipa koja najbolje brani centarsku poziciju u ligi. Adams je u prvom duelu ove sezone protiv Howarda išao ispod ove granice, dok je prošle sezone u 4 susreta sa Dwightom zabilježio skromnih 6 poena prosječno.

N. Jokić 13.5 OVER 1,60

U zadnjih par susreta ima velikih problema s ličnim greškama, pa prvenstveno zbog toga nešto skromnije partije. Noćas ne bi trebao imati previše težak defanzivni zadatak i očekujem ga na 25+ minuta. Jokić je najbolji igrač Denvera ove sezone, trener je najavljivao da će mu dat veću ulogu i minutažu, i s obzirom na to očekujem ga iznad ove granice. Dallas je bez Boguta tako da centarsku poziciju ne brane baš najbolje. U prvom ovosezonskom okršaju Jokić je protiv Mavsa ubacio 27 poena.

Bonus: Russell Westbrook 30.5 OVER 1,85
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 19 dec 2016, 23:29

R. Westbrook 30.5 OVER 1.85

Vec 3 utakmice nije prebacio ovu granicu. 20 protiv Portlanda, 27 Utaha i 26 u zadnjoj Protiv Sunsa, ali je tada i podijelio nevjerovatne 22 asistencije. Tada je bukvalno prolazio sve ispod kosa sto je supstao Adamsu i Kanteru, cak im je davao lopte kada je on bez problema mogao dati poene. Ali veceras nas ocekuje druga prica, nije Atlanta suplja ispod kosa kao Sunsi. U reketu ce biti Howard i Millsap koji su odlicni defanzivci i sa centarske pozicije Atlanta prima svega nesto vise od 14 poena po utakmici i po tome su najbolji i ligi, tako da sigurno Wess nece moci toliko da podijeli lopti svojim visokim igracima, nego ce i on sam morati da uzima vise suteva. Danas ga kao matchup ocekuje Schroder koji nije nsita posebno u defanzivi i sa pozicije PG primaju najvise poena, 24.6 po mecu. Takodjer veceras nema ni Oladipa sto je jos jedan + za ovaj par i mislim da je nakon 3 utakmice krajnje vrijeme da Wess ponovo nekog natrpa.

OMJER 0/0
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 19 dec 2016, 23:33

E. Bledsoe (21.5) Over @1.85

Očekujem utakmicu sa velikim brojem poena i ne očekujem neki BO ni sa jedne strane, po meni sastaju se ekipe jednakih snaga.. Bledsoea uzimam ispred ostalih jer on upravo i predvodi ekipu Sunsa, predstavlja lidera ekipe na neki način iako su očajni, dok je Booker još uvijek mlad i često igra toplo-hladno.. Opet sa druge strane očekujem više igrača da pređu svoju granicu večeras. Zadnja dva puta je prelazio ovu granicu, pa to od njega očekujem i večeras.. možda Booker ima lakši matchup od Erica, ali Eric je taj koji poteže kada najviše treba, svojim prodorima..

Minnesota - Phoenix (211.5) Over @1.62

Već sam u analizi iznad rekao da i sam očekujem utakmicu sa velikim brojem poena, tako da vjerujem da mogu ovu granicu lagano da pređu.. Minnesota kući redovono prima preko 100 poena od strane protivnika.. A Phoenix u gostima na zadnja 4 meča prima od svake ekipe 110+ poena, obje ekipe traže pobjedu večeras, odbrane se slabo igraju.. Najveće pitanje kako će se Towns nositi sa Tysonom pod košem, i Eric sa Rubiom, ostali igrači su manje više ne defanzivno orjentisani..

Omjer: 0/0 + 0/0
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 19 dec 2016, 23:39

Marcin Gortat (10,5) OVER @1,85

Danas gotovo svi ganjaju drugu dvojicu igrača iz Wizarda, ali ja ću se ipak odlučiti da ganjam Gortata večeras. Ovaj mjesec je na prosjeku ponuđene granice. U prosjeku je ubacivao 10,4 poena po utakmici. Tri puta je uspio da prebaci ovu granicu, a jednom je ostao na granici na devet mečeva. Inače večeras Wizardsima je b2b utakmica nakon sinošnje velike pobjede protiv LAC-a. On je sinoć imao težak zadatak jer je morao čuvati Jordana pa zbog toga nije prebacio ovu granicu. Pošto znamo da je njegova rezerva povrijeđana onda opet očekujemo da Marcin igra 35+ minuta večeras. Očekujem da bude na 50% šuta i uz koje slobodno bacanje da prebaci ovu granicu.

Nikola Jokić (13,5) OVER @1,60

Igrač koji je posljednjih par utakmica odigrao fantastično. U posljednjih pet utakmica je čak na prosjeku od 16,2 poena što je tri poena iznad ponuđene granice. Sada je čak i starter što do nedavno nije bio slučaj. Večeras ide na najslabiju ekipu lige ekipu Dallasa. Na prosjeku je 24 minute u posljednjim mečevima, a prošlo je igrao manje zbog problema sa ličnim greškama. Trener Denvera ima veliko povjerenje u njega nakon ovih partija i očekujem od njega da to opravda. Ove sezone su se sastali već jednom i ubacio im je 27 poena za 26 minuta. To je bilo baš prije 7 dana u ovom periodu kada je u formi. Vidim ga večeras na 15+ ako sve bude uredu.

Omjer: 0/0 BT: 0/0

Ljiljan00
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljan00 » 19 dec 2016, 23:43

P.George 23,5 preko @1,85

Nocas nas ocekuje dobra utakmica izmedju Indiane i Washingtona.Gdje igram Georga vise.George je u zadnjih 5 utakmica zabijao 26,18,22,22,37 sto je u prosjeku 25,0,zadnjih 5 protiv Washingtona je zabijao 38,21,40,10,12.Obe ekipe su tanke u odbrani gdje ocekujem da George zabije 24 poena.

Omjer:0/0
Bonus:0/0

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 19 dec 2016, 23:49

Denver (-6,5) - Dallas h1 @ 1,60

Očajni Dallas večeras gostuje solidnim Nuggetsima. Dallas je trenutno na diobi posljednje pozicije u ligi zajedno sa Filadelfijom uz omjer 7-20. U gostima imaju samo jednu pobjedu iz 13 utakmica, totalni očaj, te zabijaju u prosjeku samo 92 poena po utakmici na gostujućim parketima. Utakmice u prosjeku završavaju sa -7,3 poena razlike. Denver kući zabija 112 poena u prosjeku, primaju 109. Dallas je i večeras bez JJa, Boguta i Nowitzkog, dok Denver u ovaj meč ulazi sa punim sastavom. Denver kod kuće zadnje dvije utakmice je pobjeđivao puno ozbiljnije i kvalitetnije ekipe od Dallasa, Knickse sa 13 razlike i Portland sa 12. Dallas je izgubio zadnjih 9 gostujućih utakmica, od toga 7 sa razlikom od 7 i više poena razlike.
Solidni Denver kod kuće, očajna ofanziva Dallasa, izostanak 3 bitna igrača, katastrofalna forma u gostima, sve je na strani ovog tipa.

Oklahoma - Atlanta over 203,5 @ 1.60

Duel Russella protiv Atlante. Oklahoma igra na pogon samo jednog čovjeka, fenomenalnog Westbrooka. TD u prosjeku, neke izvanzemaljske partije pruža lider, alfa i omega Thundera. Večeras im na noge dolazi Atlanta, sigurno ekipa od koje se više očekivalo, pa su tek na omjeru 13-14. Oklahoma sa druge strane ima 16-11, i ako se domognu playoffa, zna se zbog koga će se to desiti. Oklahoma igra brzu košarku, sa dosta poena iz tranzicije, Russell pogađa, asistira za dosta laganih poena centarske linije Adams - Kanter. Sa druge strane Hawksi u gostima igraju utakmice sa 203 poena u prosjeku, dok Thunder kod kuće sa čak 213 poena. U zadnje vrijeme Atlanta igra veoma efikasne utakmice, 246, 251, 224 i 206 poena u zadnje 4 utakmice. Dosta daju, dosta i primaju, baš kao i Thunder, tako da uz dobre partije lidera, očekujem da ekipe pređu ovu granicu lakše nego očekivano.

Bonus tip: K. Towns over 22.5 @ 1,60

Omjer: 0/0
Bonus: 0/0
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 19 dec 2016, 23:51

P George(23,5) over @1,85

Ocekujem pobjedu Indiane jer su odlicni kod kuce i hvataju neku solidnu formu a kada Indiana pobjedjuje George dominira. Washington je medju najlosijima sto se tice branjenja njegove pozicije, ocekuje se utakmica na veliki broj poena i sve govori da bi on trebao ici u over.
Zadnju je ubacio 26 poena i to mozda govori da dize formu, uzet ce veliki broj suteva i imati standarnu 30+ minutazu i nema razloga da veceras ne prebaci cak i ako bude imao nesto losiju sutersku noc.

Bonus tip: J. Wall 21,5 OVER @ 1,60

0/0
0/0
This time next year we'll be millionaires.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 19 dec 2016, 23:55

Denver(104.5) - Dallas OVER @1.62

Denver je zadnje dvije utakmice dobio 127-114 i 132-120 na domacem terenu protiv Portlanda i New Yorka i jedna su od ekipa koja postize veliki broj koseva. Danas im dolazi Dallas koji ima omjer 1-12 na gostovanjima i ne daju ali i ne primaju previse koseva. Denver je veliki favorit i kvota na pobjedu je 1.23. U svojih 11 pobjeda ove sezone Denver je postizao sljedeci broj poena: 107, 102, 123, 120, 105, 110, 120, 106, 121, 132, 127. Dakle, samo jednom nisu presli datu granicu i to u drugoj utakmici sezone protiv Minnesote. Izmedju ostalih, dali su 105 koseva protiv Utah koja je jedna od najboljih odbrambenih ekipa lige. Dallas ne daje puno koseva, ali nerijetko primaju po 110+. Dallas je prije nekoliko dana dobio Denvera kod kuce rezultatom 112-92, kada je Denver imao 7-25 za 3 poena i 16TOs, ali mislim da ce veceras tesko ponoviti slicna utakmica.

omjer: 0/0 + 0/0

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 dec 2016, 23:55

Bonus tip: S.Adams 12,5 UNDER 1.85

Omjer: 0/0
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 19 dec 2016, 23:57

K.A. Towns 22,5 OVER @ 1,60

Napisao sam post i slucajno obrisao nadam se da ce ove analize proci jer cu napisati u tezama jer nemam vremena jos 8 minuta.
- Match up s Chandlerom koji vise nije tako dobar defender.
- Lose branjenje pozicije C od strane SUNSA, drugo najgore u ligi, primaju 23ppg sto je jedan vise od granice
- Brza košarka obje ekipe i slaba odbrana isto tako oba tima.
- Towns uzima min 17 suteva i veceras ce sigurno utrpati 23 i sa nekom solidnom igrom.
- Očekuje se brz mec na veliki broj poena idealno za over Townsa.

B.Beal 21,5 OVER @ 1,60

Iako je sinoc razvali ja ga igram i veceras.
-Uzet ce dosta suteva sigurno najvise u ekipi.
- Pcersi najgore brane poziciju SG i primaju 24ppg
- Match-up povoljan, Robinson užasan defender
- Očekuje se utakmica na veliki broj poena

0/0

Nadam se da cete ovo priznati napisao sam post lijepo i obrisao mi se i ovo sam na brzinu sklepao.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 19 dec 2016, 23:59

Bonus tip: K.A.Towns(22.5) OVER @1.60

omjer 0/0 + 0/0

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 19 dec 2016, 23:59

Millsap 18.5 OVER 1.85

Evo jos jedan brzinski par za veceras. Dvoumio sam se da li da ga odigram ili ne, ali upravo je izasla informacija da je Howard upitan pa je prevagnulo da ga odigram. Mislim da ima najlaksi matchup od glavnih uzdanica Atlante, u vidu Sabonica koji nije neki defanzivac. Primaju oni sa PF pozicije 19.4, ali mahom su se sve veci igraci naigrali protiv Sabonisa, pa tako i Millsap koji je u prvoj utakmici ova dva tima ove sezone ubacio 24 poena. Jos ako Howard ne bude igrao, sigurno na Paula ide i koja lopta vise ispod kosa, tako da ga ja vidim preko ove granice.

slika
OMJER 0/0
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 20 dec 2016, 00:04

Indiana - Washinghon 7,5+ H2 @ 1,6

Mislim da Indiana nije toliki favorit ovdje. Mogu sasvit parirat Indiani večeras. Beal i Wall nikad bolji nisu bili. Očekujem egal do samog kraja. Možda sjevne i dobra dvojka. Zadjih šest okršaja u istoj dvorani 5 pobjeda gostiju i jedna domacina i tad su pokrili ovaj hendikep. Trebalo bi proci bez vecih problema. :lol:

Minnesota - Phoenix OVER 211,5 @ 1,62

27. i 24. odbrana lige govori dovoljno. Ovdje se ocekuje run and gun sa obe strane. Zadnjih šest međusobnih u Minesoti sve glat 220+. Obe ekipe su kompletne pa ne vidim nekog razloga zašto ne bi ovo prebacili.

Gortat 10,5 OVER @ 1,85

Pošto svi forsiraju Bilog i Zida ja ću na Gorštaka. Razlog je jednostavan Mahimi OUT. Prošlu kad nije igrao Mahimi Gorat je igrao 39 min. Ovo su mu zadnje brojke sa ovog gostovanja 19, 12, 31, 21, 12.

Omjer 0/0
Bonus 0/0

EDIT: bodi123

TIPOVI SU ZAKASNILI, ROK ZA POSTAVLJANJE JE BIO DO 00:00H, TIPOVI SE SMATRAJU NEVAŽEĆIM.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 dec 2016, 09:56

Chris Paul over 19.5 (1.85)

U posljednjih 10 utakmica je na 18 poena i 11 asistencija. Zašto sam se odlučio onda odigrati na njega? Jednostavno - izostanak Blakea Griffina. Paul je i u januaru 2016. godine bio bez Blakea (lom), a tada je sam nosio igru Clippersa i aktivno učestvovao u 47/104 poena svoje ekipe (dakle, poeni i asistencije). Neće se ni sada ništa promijeniti. I u ovom narednom periodu će se sve vrtiti oko njega i Redicka, jer će oni svojim pucačkim sposobnostima (što za tri poena, što duge dvojke) donositi pobjede Clippersima (ili ih koštati istih). Dakle, Paul je u februaru ove godine zabijao preko 24 poena u prosjeku, što je bilo 3 poena više nego u mjesecu januaru kad je igrao zajedno sa Griffinom (doduše, već je od januara Paul počeo više zabijati, jer je Griffin tad bio malo slabiji). Opet, povratkom Griffina, smanjio se broj poena Chrisa Paula, što je i razumljivo kada pogledamo koliko lopti je uzimao bez Griffina, a koliko s njim na parketu. Prošle sezone jeste bio ispod ove margine protiv Denvera (15.3 poena) i to je dvaput igrao bez Griffina (jednom zabio 17, drugi put 14, no jednom je proveo manje od 26 minuta na meču, dok je drugi put razigrao Redicka kome je svojim asistencijama pomogao da zabije 20 poena). Clippersi će morati igrati iznad svojih mogućnosti kako bi nadomjestili izostanak Griffina i vjerujem da će u narednom periodu ova granica na Paulove poene biti podignuta za barem 2 poena. Na ovako "niskoj" granici ga moram uzeti, jer je lopta uvijek kod njega i jer sve započinje i završava upravo s njim. Druge kladionice su već danas stavile Paula na 20.5, što je još jedan pokazatelj koliko se očekuje da on bude na 20+ poena u skoro svakom meču bez Griffina.

Omjer: 1/1
Bonus: 1/1
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 20 dec 2016, 10:16

Jason Granger 10,5 vise 1,85

Kao sto znate, Cotton je otisao iz Efesa prije par dana, tako da su doveli novog Amerikanca, Brandona Paula, ali je pitanje kada ce on biti spreman da zaigra neku punu minutazu. Do tada, sve ostaje (na bekovskim pozicijama) u rukama Heurtela i Grangera uz malu pomoc Balbaya na poziciji 2. Ja sam izabrao ovdje over na Grangera. On je malo losije usao u sezonu, ali u zadnje vrijeme igra sve bolje i bolje i obzirom na povecenje minutaze zbog navedenog razloga, mislim da danas ide lagano preko 10 poena.. Ocekujem jednu brzu utakmicu danas izmedju Zalgirisa i Efesa i smatram da ce Granger to moci iskoristiti na najbolji nacin.. Zadnja 4 meca je imao ucinak: 32 minuta 19 poena, 32 minuta 0 poena (cudna utakmica, uzeo samo 4 suta), 34 minuta 16 poena i 34 minuta 23 poena..

DeMar DeRozan 27,5 manje 1,85

DeRozan zadnje 4 utakmice ide preko 30 poena i u sjajnoj je formi..te 4 utakmice su odigrane u zadnjih 7 dana i sigurno je da bi mu odgovarala neka manja minutaza veceras protiv Brooklyna, jer je sigurno doslo do umora.. Brooklyn je veceras bez svog najboljeg igraca, Brooka Lopeza, tako da je ovdje vrlo realno ocekivati da Toronto utakmicu rijesi vec u 3/4, tako da deRozan ne bi trebao igrati vise od 25-30 minuta sto mislim da nije dovoljno za vise od 27 poena..

Eric Green 8,5 vise 1,85

-Kao sto vjerovatno znate, Olympiakos ima dosta problema s povredama. Printezis i Hackett nece sigurno igrati veceras, dok je upitan i Spanoulis.. Povredom Hacketta par minuta vise dobija Eric Green..na pozicijama 1 i 2 ce se sada tu rotirati Spanulis, Green i Mantzaris.. Zadnje 4 utakmice Green je imao ucinak: 20min 10 pts, 17min 10 pts, 25min 15 pts, 18min 10 pts .. U prve tri navedene utakmice igrao je i Hackett 20-ak minuta tako da ocekujem da barem 5 minuta, a vjerujem i vise predje na Greena..Ovu zadnju utakmicu je igrao samo 18 minuta zbog brzih 5 faulova, a opet je uspio da predje ovu granicu..tacno je da Zvezda igra jaku odbranu na svim pozicijama ali u ovim okolnostima mislim da Green mora preko 10 poena..

Bonus tip: Damian Lillard 27,5 vise 1,85

omjer: 1/2
bonus tip: 1/1

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 20 dec 2016, 10:48

T.Heurtel (12.5) Više 1,85

Ovdje prije svega ocekujem utakmicu na veci broj poena, Zalgiris najviše poena prima sa pozicije playa Spanoulis 10p, Doncic 17p, Wolters 15, Causer 12, Zisis 10p i Miloš Teodosic 25. Hertuel je zadnju utamicu u EL protiv Bamberga za 27 minuta ubacio 13p uz sut za dva poena 2/8 za 3p 3/4. Polako dize svoju formu te ocekujem da prebaci ovu granicu. Otisao je Cotton tako da se na ovoj poziciji rotiraju Granger, Heurtel i Balbay, cesto se zna desiti da Granger i Hertuel igraju zajedno.

P.Jankunas (12.5) Više 1,85

Jankunas sigurno najbolji igrac Zalgirisa ove sezone, na zadnjih pet meceva u Euroligi ovu granicu nije prelazio samo protiv Zvezde. Redom je trpao CSKA sa 30 poena, Bamberg 23, Real 13 poena za 17 minuta, Olympiakos 18p. Ocekujem da nastavi svoju dobru formu u EL i predje ovu granicu vidim ga na jedno 30+ minuta na parketu..

Bonus tip

G.Ayon (9.5) Više 1.85
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 20 dec 2016, 13:50

DeAndre Jordan OVER 12,5 @ 1,85

Vrlo jednostavno nema Grifina. Denver igra brzu košarku, dosta primaju poena. Sa centra doduse 18 u prosjeku (7. u NBA) ali mislim da će Deandre imati posla večeras jer kad ne igra grifin više akcija ide za njega. Zadnje vrijeme se vrti oko granice ali uz FG oko 80%!!

Antetokounmpo OVER 22,5 @ 1,85

Njegovi nastupi protiv Klivlenda : 34, 22(BO), 24, 33, 16, 15.. Vidno je da se loži kad igra protiv Klivlenda. Igra trenutno u dobroj formi. Kući pruza bolje partije i uzima više šuteva. Klivlendu fali Love, ne bi trebao biti nikakav BO ocekujem namjanje neki egal meč.

Bonus tip: Leonard OVER 23,5 @ 1,85

Omjer 0/0
Bonus 0/0

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 20 dec 2016, 14:32

Uniks - Galatasaray -5,5 h1 @1,63

Duel dvije zadnje ekipe lige,galatasaray je ostao i bez treceg amera u ekipi.Posle dentomona,smitha sad ih je napustio i thompson.Domacini su se pojacali dovodjenjem beka Stolla i centra klimenka koji su dovedeni pocetkom decembra.Uniks ima samo dvije kuci pobjede(milano,zalgiris) a izgubili su protiv makabija i baskonije s 1 razlike.Galatasaray je bez pobjede na gostovanjima.H2H izmedju ova dva tima je 6:0 za uniks.

Efes - Zalgiris -5,5 h1 @1,65

Domacini su na omjeru 6-6 a gosti 4-8 u dosadasnjem dijelu takmicenja.Efes je zaredao cetri domace pobjede a imaju samo jedan poraz kuci i to protiv cska na pocetku sezone.Zalgiris je ostvario jednu pobjedu na gostovanjima(protiv zvezde).Kod domacina u posljednje vrijeme dobro igra derrick brown( 22,20,7,18 pts u zadnje 4 utakmice) i najbolji je strijelac ekipe s 13,3 poena po utakmici.Efes je treca najefikasnija ekipa lige i gosti ce morati da uspore tekmu ako zele egal a ako upadnu u run&gun onda ce vrlo vjerovatno zavrsiti utakmicu s deficitom vecim od 10 pts.Po infu koji sam nasao, nijedna ekipa nema problema

Omjer: 2/2

Sent from my iPhone using Tapatalk

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 20 dec 2016, 14:43

M.Lojeski ( 11,5 ) over 1,70

Olympiacos danas u svojoj dvorani Mira i prijateljstva dočekuje Crvenu Zvezdu. I dalje imaju puno problema s ozljedama, Printezis i Hackett su izgubljeni za današnji meč dok je igranje Spanoulisa pod znakom pitanja. Stoga sam se odlučio na pouzdanog Lojeskog. U posljednja četiri meča Olympiacosa Lojeski je redovno prelazio ovu marginu, zabijao je redom 15, 15, 15 i 16. Zvezda igra solidnu obranu ali mislim da će Lojeski uzeti dosta šuteva danas i da će imati slobodu.

Unicks Kazan - Galatasaray ( zbroj koševa ukljućujući produžetke 160,5 ) over 1,71

Susret dviju ekipa koje gaje sličan stil igre, brzu košarku s dosta šuteva za 3, brze napade i brzu tranziciju. U to vjerujem i danas. U zadnjem meču Unicksa protiv Baskonije bila su 183 koša, dok je na Meču Galatasaraya bilo 163 koša. Ako budu u sličnom ritmu kao tada, uz dosta porozne obrane ova granica bi trebala lako preći. U Unicksu imamo i manjboljeg strijelca Eurolige, Langforda koji u prosjeku zabija 23,5 poena.

Omjer: 0/2
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Zaključano

Natrag na “NBA/EL SS.ba takmičenje”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.