Kreativni forumaši

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DANTES
Kontakt:

Re: Kreativni forumaši

Post Postao/la DANTES » 19 dec 2016, 17:06

Pale_Companion je napisao/la:Hehehe, moram pazit sa provokacijama da ne bi dobio po pičci od lokalnih neistomišljenika :mrgreen:

Mislim ozbiljno pristupiti ovoj temi, pa sad možda je za nekog to neki vid provokacije a za nekog zanimljivo štivo... Baš ovih dana dosta čitam o monasima i njihovoj podjeli i pristupu ljudskih strasti i grijeha, jako su zanimljivo oni to obradili, ima materijala ... Posebno su mi zanimljivi stomakougađanje i uninije :D
Meni je interesantno da vladike i biskupi uvijek imaju pivski stomak :D
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 19 dec 2016, 20:35

DANTES je napisao/la:Da održimo temu u životu. Ko zna ćirilicu
Pjesma je napisana prije 8 godina

-" "-

" нас је ? '
Срца су ' ? $ ? $
" је % ? врт
$ ' се & -.
? ' ?
Језу ' ?
А $ ' "
" $ ' - ?.
$, $, проста
?, ?, а $
? нас попут $ госта
? ' храна, а она је ? $.
? ' $ је се не "
$ је она за нас % $ &
? $ је $, " " "
овај & - " ?.

Попут % " ?
$ нас & је ?
/ $ је $ " $ Јужног ?
$ нас ова % $ " ?.
& $ је ' $ нас
" ? " " "
& $ $ " ¥
& ' се сва његова /.
У & ' ¥
За " " $ ?
& јецаја " ?
Остаје ' ' ' $ ?.
" је ' / "
' $ " & "
$ & $ $ "
& & се ", ? " ".
$ ¥ остаје у '
$ ? је ' пут & " " &?
& ? нас ? ? ? '?
- ? " у ? ? рају?
Mogu ti reci da mi se mnogo svidja ovo, jos pogotov kad je citam mojim teskim sandzackim akcentom - iako je rima prosta, ipak je tema teska i pjesma nije poletna...ovaj dio oko Odiseje i Itaka mi je najbolji...imas li jos?
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 19 dec 2016, 21:01

Zvuk istrošenog parketa je odjekivao sobom, kao da neprijateljski duh proganja ovo mjesto, i traži krivce za svoju preranu smrt.Laganim korakom, sam se dovukao do toaleta, i tamo sam pogledao u ogledao. Nešto je bilo neuobičajno.Ništa više nije bilo isto. Odraz u ogledalu je bio drugačiji.Zaprepašteno sam gledao u vlastiti odraz, i pitao sam sebe? Da li sam ovo ja?Ja ovako nisam izgledao?Ne, to nije bio alkohol, koji bi me ujutro dočekao brutalno, i osvetio mi se za ono, što sam ja sebi uradio noć ranije?Nije bio ni strah, strah od nepoznatoga, strah od moje borbe, koja me uskoro očekuje, a ja nisam spreman za takvo nešto, jer možda ja nisam rođen za to.Niko nije trebao biti rođen za ovakvo nešto.Svako treba imati pravo, da bude prosjek, da bude utopljen u sivilo, da bude jedan u masi. Ko sam ja uopšte da budem to što jesam.Ja nisam želio da budem Antikrist.Mene su natjerali, a ja kao žrtveno janje ću morati prihvatiti takvu ulogu.Ja ne želim da budem to što jesam.Molim te, pusti me.Odjeknulo je prostorijom, a zvuk se vraćao, ledio mi je krv u žilama.Ostao sam prestravljen.Onaj odraz je postao gori, i još me je više proganjao.Najveća floskula je bila, kada su mi rekli, da svi moraju da žive sretno i da jednostavno budu ono što i svi.A ja........Ne, ne želim da budem Antikrist, ubij me odmah, ali ja ne želim, pusti me da budem prosjek, pusti me, molim te.Ali tamo u odrazu, sve je postajalo gore.Ogledalom je počela teći krv, ram ogledala je postajao od leda, i dozivao me je da uđem, u njega, i zavirim u njegove tajne, da zavirim u tajne svoga odraza, koji me proganja svakog jutra kada ustanem, ali proganja me sve više i više.Gledao sam u svoju budućnost, kroz ogledalo, a ona me je proganjala.Moja prošlost, moja budućnost, moja sadašnjost me proganjaju, a ja stojim na raskršću svoga života, da biram između života i smrti, i to ne vlastitoga života.Ja moram da biram za sudbinu svijeta, a takvo breme ne želim nositi na sebi.Moja uloga, je sasvim trebala biti drugačija.Bio sam odgojen, da živim u mediokritetstvu, i takav da dočekam starost, ali moja duša, moj um me je proganjao, vječito, i tražio odgovore o svemu, i tjerao me da idem više.A sada shvatam zašto je želio više.Ja nisam stvoren da bih ostao ondje gdje sam programiran da ostanem.Ja sam greška u prirodi, anomalija, koja mora da uništi sve okolo sebe, i tada neće biti sretna, kada ih uništi i ostane sam.A ja želim da ih sačuvam, oni zaslužuju da žive.Odjeknulo je cijelom prostorijom, a tada u tom trenutku je počeo da prolazi film kroz moju glavu.Moja prošlost je krenula po mene, i došla je da mi pokaže ono što mi treba, da postanem Antikrist.Sva bol koja mi je nanesena, je dolazila po mene, da mi nanese fatalni udarac, i otjera me tamo gdje ne želim.A tjerala me je već jednom, u kut sobe, gdje bih ostajao sam na ovom svijetu.Taj ugao sobe je trebao postati cijeli svijet, nakon što bih ja prihvatio svoju ulogu.Ali ja ne želim...Ko sam ja uopšte da određujem o sudbini svijeta, i vratim ga na početak, baš kao što je bilo, prije nego što smo mi došli.Jer ljudi su sami anomalija na ovoj planeti, poslani vlastitom greškom, i oni će griješiti, i griješili su, i griješe.A ja, moram da budem njihov sudac.Oni možda nisu ni zaslužili bolje, vjerovatno i nisu, ali ko sam ja, da donesem konačnu presudu ovom svijetu, i vratim ih tamo odakle su i došli.A ja, bih opet trebao ostati, jer moja kazna na ovom svijetu je da budem sam, vječno sam.Odrastao sam sam, jer svijet mi nije bio prijatelj...A ja sam silno želio da budem njihov.....Jer možda, danas, da sam bio njihov prijatelj, možda sada ne bih odlučivao o njihovoj sudbini.Ali danas, ipak, ja držim posljednju kartu koju ne želim da bacim, i ne želim da krenem u pohod, jer oni zaslužuju bolje, a ja ipak ne želim da ostanem sam, jer u ljudskoj prirodi nije da budemo sami.Ali tada glas unutar mene zarežao:“Ostavili su te.“Tada sam ja onako, iz očaja rekao:“Ali svi mi zaslužujemo drugu šansu, priliku da se iskupimo za sve što smo uradili.“Ali glas mi je uzvratio još oštrije:“Ti nisi imao drugu šansu!“.Ja sam zašutao, pogledao u ogledalo, i vidio opet sebe izgubljenog, prestravljenog.Polako sam zatvorio oči, jer sam mislio da sanjam.Ali ovakve stvari, u mom životu su davno prestale biti slučajnost ili san.To je postajala java,i moj cilj je svakog dana izgledao bliži, a ja sve nespremniji.Jer ja ne želim da pustim giljotinu nad svijet, i vratim ga tamo gdje je sve počelo.Otvorio sam oči i pogledao sebe, nikada goreg, nikada, mračnijeg, nikada bijesnijeg.Želio sam njihovu krv, na svojim rukama, jer oni su je zaslužili.Okrenuo sam se, napustio kupatilo, zalupio vratima, i ogledalo je puklo, i svojim krhotima ispisalo Antikrist.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 dec 2016, 21:41

Dex je napisao/la:Zvuk istrošenog parketa je odjekivao sobom, kao da neprijateljski duh proganja ovo mjesto, i traži krivce za svoju preranu smrt.Laganim korakom, sam se dovukao do toaleta, i tamo sam pogledao u ogledao. Nešto je bilo neuobičajno.Ništa više nije bilo isto. Odraz u ogledalu je bio drugačiji.Zaprepašteno sam gledao u vlastiti odraz, i pitao sam sebe? Da li sam ovo ja?Ja ovako nisam izgledao?Ne, to nije bio alkohol, koji bi me ujutro dočekao brutalno, i osvetio mi se za ono, što sam ja sebi uradio noć ranije?Nije bio ni strah, strah od nepoznatoga, strah od moje borbe, koja me uskoro očekuje, a ja nisam spreman za takvo nešto, jer možda ja nisam rođen za to.Niko nije trebao biti rođen za ovakvo nešto.Svako treba imati pravo, da bude prosjek, da bude utopljen u sivilo, da bude jedan u masi. Ko sam ja uopšte da budem to što jesam.Ja nisam želio da budem Antikrist.Mene su natjerali, a ja kao žrtveno janje ću morati prihvatiti takvu ulogu.Ja ne želim da budem to što jesam.Molim te, pusti me.Odjeknulo je prostorijom, a zvuk se vraćao, ledio mi je krv u žilama.Ostao sam prestravljen.Onaj odraz je postao gori, i još me je više proganjao.Najveća floskula je bila, kada su mi rekli, da svi moraju da žive sretno i da jednostavno budu ono što i svi.A ja........Ne, ne želim da budem Antikrist, ubij me odmah, ali ja ne želim, pusti me da budem prosjek, pusti me, molim te.Ali tamo u odrazu, sve je postajalo gore.Ogledalom je počela teći krv, ram ogledala je postajao od leda, i dozivao me je da uđem, u njega, i zavirim u njegove tajne, da zavirim u tajne svoga odraza, koji me proganja svakog jutra kada ustanem, ali proganja me sve više i više.Gledao sam u svoju budućnost, kroz ogledalo, a ona me je proganjala.Moja prošlost, moja budućnost, moja sadašnjost me proganjaju, a ja stojim na raskršću svoga života, da biram između života i smrti, i to ne vlastitoga života.Ja moram da biram za sudbinu svijeta, a takvo breme ne želim nositi na sebi.Moja uloga, je sasvim trebala biti drugačija.Bio sam odgojen, da živim u mediokritetstvu, i takav da dočekam starost, ali moja duša, moj um me je proganjao, vječito, i tražio odgovore o svemu, i tjerao me da idem više.A sada shvatam zašto je želio više.Ja nisam stvoren da bih ostao ondje gdje sam programiran da ostanem.Ja sam greška u prirodi, anomalija, koja mora da uništi sve okolo sebe, i tada neće biti sretna, kada ih uništi i ostane sam.A ja želim da ih sačuvam, oni zaslužuju da žive.Odjeknulo je cijelom prostorijom, a tada u tom trenutku je počeo da prolazi film kroz moju glavu.Moja prošlost je krenula po mene, i došla je da mi pokaže ono što mi treba, da postanem Antikrist.Sva bol koja mi je nanesena, je dolazila po mene, da mi nanese fatalni udarac, i otjera me tamo gdje ne želim.A tjerala me je već jednom, u kut sobe, gdje bih ostajao sam na ovom svijetu.Taj ugao sobe je trebao postati cijeli svijet, nakon što bih ja prihvatio svoju ulogu.Ali ja ne želim...Ko sam ja uopšte da određujem o sudbini svijeta, i vratim ga na početak, baš kao što je bilo, prije nego što smo mi došli.Jer ljudi su sami anomalija na ovoj planeti, poslani vlastitom greškom, i oni će griješiti, i griješili su, i griješe.A ja, moram da budem njihov sudac.Oni možda nisu ni zaslužili bolje, vjerovatno i nisu, ali ko sam ja, da donesem konačnu presudu ovom svijetu, i vratim ih tamo odakle su i došli.A ja, bih opet trebao ostati, jer moja kazna na ovom svijetu je da budem sam, vječno sam.Odrastao sam sam, jer svijet mi nije bio prijatelj...A ja sam silno želio da budem njihov.....Jer možda, danas, da sam bio njihov prijatelj, možda sada ne bih odlučivao o njihovoj sudbini.Ali danas, ipak, ja držim posljednju kartu koju ne želim da bacim, i ne želim da krenem u pohod, jer oni zaslužuju bolje, a ja ipak ne želim da ostanem sam, jer u ljudskoj prirodi nije da budemo sami.Ali tada glas unutar mene zarežao:“Ostavili su te.“Tada sam ja onako, iz očaja rekao:“Ali svi mi zaslužujemo drugu šansu, priliku da se iskupimo za sve što smo uradili.“Ali glas mi je uzvratio još oštrije:“Ti nisi imao drugu šansu!“.Ja sam zašutao, pogledao u ogledalo, i vidio opet sebe izgubljenog, prestravljenog.Polako sam zatvorio oči, jer sam mislio da sanjam.Ali ovakve stvari, u mom životu su davno prestale biti slučajnost ili san.To je postajala java,i moj cilj je svakog dana izgledao bliži, a ja sve nespremniji.Jer ja ne želim da pustim giljotinu nad svijet, i vratim ga tamo gdje je sve počelo.Otvorio sam oči i pogledao sebe, nikada goreg, nikada, mračnijeg, nikada bijesnijeg.Želio sam njihovu krv, na svojim rukama, jer oni su je zaslužili.Okrenuo sam se, napustio kupatilo, zalupio vratima, i ogledalo je puklo, i svojim krhotima ispisalo Antikrist.
Mesijanstvo, krivica, strah, neizbježnost, ili samo fantamozgarija? Čitalac se pita dok podsvjesno želi da je ovo prvo, da je narator zaista okidač Apokalipse?!

@Dex satanisto jedan, sjedi 5.. :D
Stvarno si sjajan. Sjajna karakterizacija lika, taj unutrašnji monolog, tok misli sve.. Nekako dekadentno, transcedentalno izmiksano u pravom omjeru
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 dec 2016, 21:43

Nail for Real je napisao/la:
DANTES je napisao/la:Da održimo temu u životu. Ko zna ćirilicu
Pjesma je napisana prije 8 godina

-" "-

" нас је ? '
Срца су ' ? $ ? $
" је % ? врт
$ ' се & -.
? ' ?
Језу ' ?
А $ ' "
" $ ' - ?.
$, $, проста
?, ?, а $
? нас попут $ госта
? ' храна, а она је ? $.
? ' $ је се не "
$ је она за нас % $ &
? $ је $, " " "
овај & - " ?.

Попут % " ?
$ нас & је ?
/ $ је $ " $ Јужног ?
$ нас ова % $ " ?.
& $ је ' $ нас
" ? " " "
& $ $ " ¥
& ' се сва његова /.
У & ' ¥
За " " $ ?
& јецаја " ?
Остаје ' ' ' $ ?.
" је ' / "
' $ " & "
$ & $ $ "
& & се ", ? " ".
$ ¥ остаје у '
$ ? је ' пут & " " &?
& ? нас ? ? ? '?
- ? " у ? ? рају?
Mogu ti reci da mi se mnogo svidja ovo, jos pogotov kad je citam mojim teskim sandzackim akcentom - iako je rima prosta, ipak je tema teska i pjesma nije poletna...ovaj dio oko Odiseje i Itaka mi je najbolji...imas li jos?
Ima naravno.. Rima je prosta. Pisao sam ovo davno kada sam smatrao da pjesme moraju da se rimuju. Kasnije ću okačiti. Ima svega.. Ljubavi, gorčine, kritike društva
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 19 dec 2016, 21:47

Postavi, postavi. Mislim, volim ja prostu rimu, samo ne znam koliko bas odgovara tonu pjesme (evo me ko neki kriticar, u zivotu stih napisao nisam). Daj tu ljubav, gorcinu, da napunim casu.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 19 dec 2016, 21:48

DANTES je napisao/la: Mesijanstvo, krivica, strah, neizbježnost, ili samo fantamozgarija? Čitalac se pita dok podsvjesno želi da je ovo prvo, da je narator zaista okidač Apokalipse?!

Stvarno si sjajan. Sjajna karakterizacija lika, taj unutrašnji monolog, tok misli sve.. Nekako dekadentno, transcedentalno izmiksano u pravom omjeru
Hvala, hvala :D

Iskreno, jedno vrijeme sam razmišljao da čitav roman ispišem u unutarnjim monolozima, bez ikakvog velikog plota.Da se očekuje kroz čitavu radnju da će glavni protagonist nešto uraditi, a sve se završiti i početi u njegovoj, a on će fizički ostati u nekoliko lokacija, kroz koje ništa specijalno neće uraditi :mrgreen:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 19 dec 2016, 21:54

Dje si Faulkneru nisam te prepozn'o :mrgreen: .

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 dec 2016, 21:57

Nail for Real je napisao/la:Postavi, postavi. Mislim, volim ja prostu rimu, samo ne znam koliko bas odgovara tonu pjesme (evo me ko neki kriticar, u zivotu stih napisao nisam). Daj tu ljubav, gorcinu, da napunim casu.
Evo. Ima jedna emotivnija ali ne mogu da je nađem..

-СУРОВА "-

' срце не & "
? је у трену "
$ " " ? "
" $ ?.

" ' у " ?
$ се " % ?
$ " " не "
" се & ?.

$ ' " " ?!!!

$ ' " то знао
? " " "
& $ ' / &,
а " " ".

$ " је срце &
$ & '
$ ' - &
Туга " $ & '.

? ' пуно, а " /!!!

" ' /
Страсну ? " ? &
? & $ ' ?, &
$ на ' &.

? " ? ?
? повјерење " ? '
% у ? & ? '
" ' је " ".

" " правог "!!!

Постао ' ¥ " зао
" &, $ срца
" анђео, а $ ' пао
Анђео ' ' % у ? грца.

Не ' ", & $ ' страх
' снаге за ? -
Срце " је пепео " прах
А " $ $ &.

" ? "!!!

% " се ја?
% ' " не ??
% ' - не сја?
" % ' & ??

" сузу " -
? је " & поста
? - ? " у -
" " ? ": ''$!''

Јер ја за / - ?!!!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 19 dec 2016, 22:02

Ovo je nesto iz mladih dana? Osjecam malo tog mladalackog nezrelog bola...

Ovo mi je najbolji dio:
$ " је срце &
$ & '
$ ' - &
Туга " $ & '.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 dec 2016, 22:03

Nail for Real je napisao/la:Ovo je nesto iz mladih dana? Osjecam malo tog mladalackog nezrelog bola...

Ovo mi je najbolji dio:
$ " је срце &
$ & '
$ ' - &
Туга " $ & '.
Ma da. Nisam napisao pjesmu ima 7 godina...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 dec 2016, 22:06

Dex je napisao/la:
DANTES je napisao/la: Mesijanstvo, krivica, strah, neizbježnost, ili samo fantamozgarija? Čitalac se pita dok podsvjesno želi da je ovo prvo, da je narator zaista okidač Apokalipse?!

Hvala, hvala :D

Iskreno, jedno vrijeme sam razmišljao da čitav roman ispišem u unutarnjim monolozima, bez ikakvog velikog plota.Da se očekuje kroz čitavu radnju da će glavni protagonist nešto uraditi, a sve se završiti i početi u njegovoj, a on će fizički ostati u nekoliko lokacija, kroz koje ništa specijalno neće uraditi :mrgreen:
Mora biti radnje, i akcije. Ubićeš čitaoce bez toga. Kroz akciju bi ovo još više dobilo na težini
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 dec 2016, 22:07

@DANTES i Nail Lenski i Onjegin? @Otelo Verter? @Dex Vilhelm?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 19 dec 2016, 22:10

Cuj Onjegin, Sydney Carton all the way.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 dec 2016, 22:11

Kawhi je napisao/la:@DANTES i Nail Lenski i Onjegin? @Otelo Verter? @Dex Vilhelm?
Više preferiram Jesenjin koji piše romane, a ne pjesme :kafa:

Danto, imaš pp.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 19 dec 2016, 22:25

Nail for Real je napisao/la:Dje si Faulkneru nisam te prepozn'o :mrgreen: .
Možemo on i ja bit isti, samo dok ja umrem :mrgreen:
DANTES je napisao/la: Mora biti radnje, i akcije. Ubićeš čitaoce bez toga. Kroz akciju bi ovo još više dobilo na težini
Previše je zamorno čitati 200+ stranica unutarnjih monologa, pa sam bih sebi dosadio dok napišem išta :mrgreen:
Kawhi je napisao/la:@DANTES i Nail Lenski i Onjegin? @Otelo Verter? @Dex Vilhelm?

Više Gregor Samsa iz Metamorfoze :kafa:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 dec 2016, 22:30

Nail for Real je napisao/la:Cuj Onjegin, Sydney Carton all the way.
Ma za vas sam fulao,al nakon Vertera mi uvijek Onjegin padne na pamet jer sam ih u isto vrijeme citao.
Za njih dvojicu sam 100% uboo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 dec 2016, 23:15

Kawhi je napisao/la:
Ma za vas sam fulao,al nakon Vertera mi uvijek Onjegin padne na pamet jer sam ih u isto vrijeme citao.
ti čitao romantičare? :hmmmmm: :hmmmmm:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 19 dec 2016, 23:22

Morao, bila mu lektira, a ne bi on :mrgreen: .

Btw, kad smo kod romanticara, bas sam nesto u Keats modu ovih dana :mrgreen: .

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 dec 2016, 23:22

DANTES je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
ti čitao romantičare? :hmmmmm: :hmmmmm:
Onjegin mi je uz ASOIAF i Nečistu krv (ovo će te posebno iznenaditi) najbolja stvar što sam pročitao u životu. Verter je sranje.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.