Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

PhoenixFire
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la PhoenixFire » 17 dec 2016, 21:46

što se kontrole meča tiće, najbolja utakmica ove sezona, svaka čast

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 dec 2016, 23:08

al... je napisao/la:Dakle, čestitke Mourinhu na sjajnoj pripremi utakmice, igrači koncentrisani briljantno, pripremljeni na rudarski/krkanski (kako više volite) pristup koji svaka ekipa koju vodi T. Pullis ima. Pogotovo pohvale za Zlaju i Rojo-a što su izdržali da "ne vrate" (mada je Zlatan poravnap račune drugom prilikom - valjda da ne bude ofirno). Odbrambeni duo Rojo - Jones za koji sam siguran da ga nijedan forumaš ne bi spomenuo ni u kakvoj kombinaciji kada bi se vratili u predsezonu, dominira već nekoliko utakmica. Na bokovima, Antonio mašina, Darmian - pogubljen, ponovo. Veza, Carra doktorski, Herrera naradio dionicu. Ovdje ću se i osvrnuti na komentatore koji napadaju Herreru i njegov način igre. Herrera je izuzetno taktički potkovan i odgovoran igrač, koji uradi tonu dosadnog, nevidljivog posla i njegov angažman omogućava Pogbi da luta unaokolo i povremeno se "gubi" bez ugrožavanja sigurnosti De Gea-e. Mourinho voli takve igrače i siguran sam da će se kod njega naigrati, ma šta mi mislili po njemu. Da se razumijemo, to nisu potezi za tv špice, nisu "seksi" (kako bi to Ćiro rekao), ali temelj svake ekipe su takvi igrači. Pogba opet imao par zanimljivih danas, ali i dalje nema koncentraciju u odbrani, pogotovo kod prekida. Svaki ponovljeni snimak vidim njega kako stoji kao duh, ne markirajući nikoga. Na tome mora raditi. Prekidi u ovoj ligi su previše bitni da bi ih mogao tek tako zanemarivati. Gore, Zlaja šef parade, sve rečeno o njemu. Rooney, šteta zbog prečke i rekorda, ali jako dobra partija danas sve u svemu. Lingard, asist, trka, trud, pa onda par komičnih pasova, par vrlo glupih poteza, ali OK. Ja ne razumijem ljude koji ga ovdje bezrezervno pišaju svaki put kada uđe na teren. Trudi se, igra, dobar backup za Mikija. Naše dijete, bori se, uvijek spreman i jedan je od onih koji se ne bune kada ga treneri ne pogledaju na klupi po nekoliko utakmica zaredom. Uostalom, ne možeš ni na svakoj poziciji niti na klupi imati igrača od 30+ miliona vrijednosti, a koji će biti OK i sa sjedenjem na klupi i sa seljakanjem po pozicijama i sve ostalo... Što se mene tiče, zaradio je platu. Klupa, tanko. Moram primjetiti detalj gdje me Rashford malo nervira, dečko ne dobija nijednu ničiju loptu u duelu. nadskoče ga puno manji igrači od njega. Mora na ovome raditi. Uglavnom, sve za pet, ide sad malo laganiji period, nadati se brzom povratku Mikija i lagano ovo veče privesti uz bh. duel u Torinu.

sve je to fino divno krasno,ali ovo je post samo kad se pobjedjuje,znam u Zelji ovako svi kad smo pobjedjivali govorili svi su dobri divni krasni odlicni,Aco kapiten neka ga sitne su to greske,i onda dodje slj sezone i Aco postane najgori stoper i skrivi 10 golova u polusezoni....fudbal nije jedna utakmica fudbal je sezona cijela i tada se sudi....ako Lingard odigra 10 kriminalnih utakmica pa 1 odlicno,ne mozes reci da je dobar...dobar je onda kada uvezes vise utakmica dobrih pa se desi neka losa pa mozes reci ne ide ga ...i nikad nije crno ili bijelo ....i moze Herrera imati taj radijis kretanja i taj nevidljivi posao koliko god hoces ali kad dodje jaca ekipa sa tim poslom moze kurcu svirati kad ne bi vidio loptu pored Inieste ili tako nekih boljih igraca ....situacija sa njim nije ni crna ni bijela nego ponavljam siva ....i takva je sa vecinom igraca ovog kluba ....
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 17 dec 2016, 23:26

Herrera je mašina, delinjo da li si gledao utakmicu protiv Liverpoola? Tu je momak izgorio i ubio vezni red od 4 igrača Liverpoola. Znači ne stoji ta tvrdnja da ne bi vidio loptu Onda taj strašni vezni red Tottenhama koji se nije vidio, opet Herrerine zasluge. Ono što mene jedino nervira kod Herrere jeste kad ganjamo rezultat, hitno se mora dati gol e tad se nekako izgubi. Međutim kad su u pitanju razbijanje napada protivnika, čuvanje rezultata ili kad je 0:0, onda on svojom igrom dopušta našim kreativcima slobodu da utakmicu dirigiraju takvim tokom da povedemo.

Statističari, zamolio bih vas da nam iskopate podatak, da li se pređena kilometraža iole popravila? Herrera je sigurno u top 3 igrača po tome u Unitedu, još jedna beneficija koju imamo od njega.

al...
Kontakt:

Manchester United FC

Post Postao/la al... » 17 dec 2016, 23:42

@delinjo

Gledaj drug, hajdemo ovako, da li bi Lingard igrao da je Miki zdrav? Odgovor znamo. Dakle, govorimo o igracu rotacije, koji svoj posao korektno odradi kada dobije sansu, ne ocekujem ja bravure neke od njega. Kad bi ovako svaku utakmicu odradio ja bi bio prezadovoljan. Da mu je onaj sut otisao pod precku, bio bi MOTM. Mislim, o cemu govorimo, gol i asist, je li tako? Ali nije, boze moj, desi se i boljim od njega. Mi takodjer ne mozemo krcati tim na nacin da na svakoj poziciji imamo poduplane WC igrace. To na kraju, nema niko, pa ni Real ni Bayern. I kada bi to sve dovukao, imao bi pobunu u svlacionica zbog manjka minuta. Znaci, ne ide tako i sto se mene tice, svaka uspjesna ekipa treba imati jednog-dvojicu ovakvih likova. Sto se tice Andera, zadrzavam pravo da se ne slazemo oko njega, on po meni ima apsolutno mjesto, sve dok on nije taj od kojeg se ocekuje da diriguje na terenu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 17 dec 2016, 23:51

drugovi moji da ne pomislite da sam nekoga od vas napao ili pravio se pametniji ne daj Boze diskutujemo,interesantan mi je vas nacin gledanja na fudbal,mislim na @unitedWA i @al......ne gledamo fudbal istim ocima ali vas razumijem i pokusavam shvatiti,ali ja nekako fudbal posmatram drugacije ...united slazem se sa tobom oko njegovog trcanja i eto oko presjecenih napada i to se slazem ali rekao sam ja to gledam ovako,united je medju 5 najvecih klubova na svijetu, i nema potrebe da ima igraca koji se boji povuci loptu uraditi nesto konkretno iako to nije kao njegov zadatak,uzimam samo za primjer igrace iz najvecih klubova ,kao sto su Buskets koji je isto igrac zadatka zaduzen za trku prvom do sebe,ali taj covjek napravi cesto cisak,ubaci se iz drugog plana ,rastereti neke saigrace i ne svodi mu se sve samo na odigravanje prvom do sebe udaranje i presjecene napade,Kross takodjer ....poredim igrace iz Reala i Barse jer Uniter je iza njih mozda i najveci klub ....to mene frustrira napisao si vec da se gubi kad treba nesto prema napriejd odigrati ....

@al druze razumijem i on moze i samo biti igrac rotacije i nista vise ,ali samo hocu da ti napisem da kad odigra 10 losih tekmi pa jednu dobro ,ja ne mogu reci e dobar je on ....nije **** ga ....da odigra vecinu tekmi na nivou koji je veceras ,iako i veceras nije nista posebno al eto asistencija ,pa bi covjek rekao ali ovako ...ne znam eto to je moje misljenje...mozda malo drugacije gledamo na fudbal jbg
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 18 dec 2016, 00:06

Šta god da se sutra desi, odgovara nam. 4 nesretno remizirane utakmice, 8 izgubljenih bodova, sada bi bili 4 boda ispred ovih iznad i bili bi jedini konkurent Chelsea-u. Šteta zaista, nije ovo toliko ''nedovoljno dobro'' koliko tabela pokazuje. Napredak je očigledan, ovo će biti neizvjesna sezona i mislim da ćemo na kraju dobro proći, čak i u ove 4 utakmice do prvog-drugog januara možemo dosta toga učiniti.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 18 dec 2016, 00:48

Nitro je napisao/la:Šta god da se sutra desi, odgovara nam. 4 nesretno remizirane utakmice, 8 izgubljenih bodova, sada bi bili 4 boda ispred ovih iznad i bili bi jedini konkurent Chelsea-u. Šteta zaista, nije ovo toliko ''nedovoljno dobro'' koliko tabela pokazuje. Napredak je očigledan, ovo će biti neizvjesna sezona i mislim da ćemo na kraju dobro proći, čak i u ove 4 utakmice do prvog-drugog januara možemo dosta toga učiniti.
Ma brate mi imamo odlican raspored,malo sam spartao i vidim tu dosta prostora
sandrlend kuci
midlzbro kuci
west ham gostima
liverpool kuci
stoka gostima
hull kuci
lester gostima
wotford kuci
Ko ovo kaze da ne valja onda ne znam

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 18 dec 2016, 01:01

delinjo je napisao/la:drugovi moji da ne pomislite da sam nekoga od vas napao ili pravio se pametniji ne daj Boze diskutujemo,interesantan mi je vas nacin gledanja na fudbal,mislim na @unitedWA i @al......ne gledamo fudbal istim ocima ali vas razumijem i pokusavam shvatiti,ali ja nekako fudbal posmatram drugacije ...united slazem se sa tobom oko njegovog trcanja i eto oko presjecenih napada i to se slazem ali rekao sam ja to gledam ovako,united je medju 5 najvecih klubova na svijetu, i nema potrebe da ima igraca koji se boji povuci loptu uraditi nesto konkretno iako to nije kao njegov zadatak,uzimam samo za primjer igrace iz najvecih klubova ,kao sto su Buskets koji je isto igrac zadatka zaduzen za trku prvom do sebe,ali taj covjek napravi cesto cisak,ubaci se iz drugog plana ,rastereti neke saigrace i ne svodi mu se sve samo na odigravanje prvom do sebe udaranje i presjecene napade,Kross takodjer ....poredim igrace iz Reala i Barse jer Uniter je iza njih mozda i najveci klub ....to mene frustrira napisao si vec da se gubi kad treba nesto prema napriejd odigrati ....

@al druze razumijem i on moze i samo biti igrac rotacije i nista vise ,ali samo hocu da ti napisem da kad odigra 10 losih tekmi pa jednu dobro ,ja ne mogu reci e dobar je on ....nije **** ga ....da odigra vecinu tekmi na nivou koji je veceras ,iako i veceras nije nista posebno al eto asistencija ,pa bi covjek rekao ali ovako ...ne znam eto to je moje misljenje...mozda malo drugacije gledamo na fudbal jbg
Nisam pomislio ni u jednom trenutku da si nas napao, tu smo da diskutujemo i pokušamo svoja viđenja objasniti na što bolji način, samim time možda nekom promijeniti mišljenje :mrgreen:
Ja bih se nadovezao na ovo tvoje, lako je Busquetsa komparirati sa Herrerom i reći bolji je, ali tu ima kvaka da je Busquets igrao sa 2 ponajbolja veznjaka zadnju deceniju plus igrali su 5-6 sezona zajedno konstantno, Kross je po meni ipak drugačiji tip igrača od ove dvojice. Herrera je tek ovu sezonu počeo dobijati pravu minutažu, tu je novi igrač Pogba i doktor Carrick. Ko kaže da neće proigrati bolje i u tim navedenim segmentima kada se općenito popravi i igra ostatka tima, tj. ta neka hemija još malo kad proradi.

Moraš shvatiti da on vjerovatno još uvijek igra u grču i ima strah da proigrava, prvo zato što će eventualnom greškom usositi Carricka koji nije u godinama da konstantno pokriva i trči po izgubljene lopte, a Pogba i dalje zna defanzivno djelovati neozbiljno. Drugo, samim greškama gubi kredibilitet koji je napokon izgradio kod Mourinha. Kada se još sve to iskristalizira, vjerujem da ćemo gledati još bolje partije ovog srčanog momka. Nije da nismo vidjeli nekoliko bljeskova: link up sa Matom, jedan odličan gol i 2 strašne asistencije za Mikija i Ibru.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 18 dec 2016, 01:03

Utakmicu po utakmicu ići, prvo riješiti Sunderland i onda misliti o Boru
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 dec 2016, 01:31

UnitedWA je napisao/la:
delinjo je napisao/la:drugovi moji da ne pomislite da sam nekoga od vas napao ili pravio se pametniji ne daj Boze diskutujemo,interesantan mi je vas nacin gledanja na fudbal,mislim na @unitedWA i @al......ne gledamo fudbal istim ocima ali vas razumijem i pokusavam shvatiti,ali ja nekako fudbal posmatram drugacije ...united slazem se sa tobom oko njegovog trcanja i eto oko presjecenih napada i to se slazem ali rekao sam ja to gledam ovako,united je medju 5 najvecih klubova na svijetu, i nema potrebe da ima igraca koji se boji povuci loptu uraditi nesto konkretno iako to nije kao njegov zadatak,uzimam samo za primjer igrace iz najvecih klubova ,kao sto su Buskets koji je isto igrac zadatka zaduzen za trku prvom do sebe,ali taj covjek napravi cesto cisak,ubaci se iz drugog plana ,rastereti neke saigrace i ne svodi mu se sve samo na odigravanje prvom do sebe udaranje i presjecene napade,Kross takodjer ....poredim igrace iz Reala i Barse jer Uniter je iza njih mozda i najveci klub ....to mene frustrira napisao si vec da se gubi kad treba nesto prema napriejd odigrati ....

Nisam pomislio ni u jednom trenutku da si nas napao, tu smo da diskutujemo i pokušamo svoja viđenja objasniti na što bolji način, samim time možda nekom promijeniti mišljenje :mrgreen:
Ja bih se nadovezao na ovo tvoje, lako je Busquetsa komparirati sa Herrerom i reći bolji je, ali tu ima kvaka da je Busquets igrao sa 2 ponajbolja veznjaka zadnju deceniju plus igrali su 5-6 sezona zajedno konstantno, Kross je po meni ipak drugačiji tip igrača od ove dvojice. Herrera je tek ovu sezonu počeo dobijati pravu minutažu, tu je novi igrač Pogba i doktor Carrick. Ko kaže da neće proigrati bolje i u tim navedenim segmentima kada se općenito popravi i igra ostatka tima, tj. ta neka hemija još malo kad proradi.

Moraš shvatiti da on vjerovatno još uvijek igra u grču i ima strah da proigrava, prvo zato što će eventualnom greškom usositi Carricka koji nije u godinama da konstantno pokriva i trči po izgubljene lopte, a Pogba i dalje zna defanzivno djelovati neozbiljno. Drugo, samim greškama gubi kredibilitet koji je napokon izgradio kod Mourinha. Kada se još sve to iskristalizira, vjerujem da ćemo gledati još bolje partije ovog srčanog momka. Nije da nismo vidjeli nekoliko bljeskova: link up sa Matom, jedan odličan gol i 2 strašne asistencije za Mikija i Ibru.
ja imam takav utisak a ti mozda se i ne slazes sa mnom ali ubjedjen sam da bi npr Kovacic na njegovom mejstu ucinio Unitet 30 % jacim i konkretnijim ...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 18 dec 2016, 12:56

Sabrati cu na kraju sve ocjene da vidimo ko je po meni najbolje odigrao sezonu nadam se da sam korektan i da nema vecih zamjerki.

DDG 8/10 bez posla
Rojo 9/10
Jones 9/10
Darmian 6/10
Valencia 7/10
Carrick 9/10
Rooney 8/10
Herrera 8/10
Pogba 8/10
Lingard 9/10
Ibrahimovic 10/10
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

DragonReborn
Kontakt:

Post Postao/la DragonReborn » 18 dec 2016, 14:00

Eto da smo pobedili Arsenala i Evertona, sad bi sa 4 boda bili skoro pa u vrhu.

Siti - Arsenal, najbolje kad bi bilo nerešeno
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 18 dec 2016, 14:41

tajger je napisao/la: Ma brate mi imamo odlican raspored,malo sam spartao i vidim tu dosta prostora
sandrlend kuci
midlzbro kuci
west ham gostima
liverpool kuci
stoka gostima
hull kuci
lester gostima
wotford kuci
Ko ovo kaze da ne valja onda ne znam
s 18 bodova na kraju ovog perioda bili bi u top3

slika

slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 18 dec 2016, 18:57

Nisu nam današnja 2 rezultata na ruku, sad je Arsenal zauzeo svoje famozno 4. mjesto i ko će ih skinuti odatle :rol:
Šalu na stranu, barem da je Tott kiksao, ali bitno je da mi uzmemo 6 bodova iduća 2 kola.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 18 dec 2016, 19:21

Bitno da napokon imamo nekakvu igru, stvaramo šanse i da dajemo yebene golove napokon.

Utakmicu za utakmicom, ako ovako nastavimo, LP sigurno nece pobjeci. Chelsea je daleko za sve, pogotovo za nas.

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 18 dec 2016, 19:21

UnitedWA je napisao/la:Nisu nam današnja 2 rezultata na ruku, sad je Arsenal zauzeo svoje famozno 4. mjesto i ko će ih skinuti odatle :rol:
Šalu na stranu, barem da je Tott kiksao, ali bitno je da mi uzmemo 6 bodova iduća 2 kola.
Samo dobijat a tabela ce se sama nama namjestit,31.12 igraju liverpool i city i eto jos jedne prilike da se priblizimo posle te ide totenham chelsej i samo lagano nekako opet se lakse gleda tabela

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 18 dec 2016, 19:24

Dobro je, u nedjelju imali -10 za Arsenalom a ovu nedjelju -4
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 18 dec 2016, 19:36

Poz drugovi kakva je situacija,polako ulazimo u formu kad se vrati a nadam se u pon vrqca MKH masina proci cemo kroz crne macke

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 18 dec 2016, 22:23

Da se i ja malo osvrnem na jučerašnju tekmu. :) Odlično od početka do kraja, bez ikakvih trzavica i sumnje u pobjedu, to je ono što želimo i što nam je potrebno na ovim "lakšim" tekmama. Najbitnije u svemu ovome, pored toga što smo počeli konačno skupljati bodove, jeste što je jasno vidljivo da se od ovog tima stvara jedan dobar kolektiv tj.hemija koju mi nemamo još od Fergusona. Igrači igraju za uspjeh kluba, bore se za svaku loptu i očito imaju potpuno povjerenje u Mourinha, a to je trenutno i najvažnije ukoliko se želi ostvariti neki rezultat.

U nastavku sezone nadam se povratku Mikija u prvih 11, i to već sad protiv Sunderlanda, također Small se vratio, Shaw i Bailly su na pragu oporavka. Sve bolje i bolje vijesti. Posle Božića mogli bi imati kompletan roster na raspolaganju a to je za nas i najbolje pojačanje za drugi dio šampionata (naravno, samo da ne bude novih povreda).

P.S Pozdrav za Paranoju, najvatrenijeg navijača. :D , dobrodošao opet.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 dec 2016, 09:44

slika

slika

:salut:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.