Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

SiggiSmallz
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la SiggiSmallz » 14 dec 2016, 20:51

[/quote]
A moze li se stomak smanjiti sa sirom i 2 kriske kruha prije spavanja :mrgreen:[/quote]
Vjeruj mi da može,znao sam nakon druge smijene u teretanu otići i u pola 2 popiti protein i još fino jesti(npr pileće filete) :D
@Rio pod tuš al voda nek bude skoro pa da ne možeš izdržati vruća i onda u krevet zamotaj se,i kupi kalcijum i magnesijum šumeče tablete.To će ti pomoći. :thumbup:
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

Klare

Post Postao/la Klare » 14 dec 2016, 22:24

Ne može se sa tim prvim upalama trenirati, jer su prejako bolne i neugodne, ruke su u L položaju i ne mogu se ispraviti,
tako da je odmor od par dana obavezan.

Stomak se skida smanjenjem ili za još brži napredak, ali možda ne tako zdrav, potpunim izbacivanjem ugljikohidrata.

Bez proteina, UH i masti nema života, to su makronutrijenti.
Protein je gradivni materijal za mišiće,
UH za energiju,
a masti za ćelije.

Višak UH tijelo skladišti kao rezervnu energiju, najviše u najbliže mjesto a to je područje stomaka.
Te masne naslage su ustvari skladište UH u nekom drugom obliku, neke kao masti recimo, ne zamjerite laički objašnjavam.
zato kada vi ne unesete dovoljno UH za vaše dnevne aktivnosti, a bez UH nema života, tijelo se bori da ih odnekud pronađe, te počinje da crpi rezerve.

Možete proteina pojesti koliko hoćete, ali ukoliko je UH ispod nivoa dolazi do topljenja masti.
Ali proteina samog se ne može puno pojesti jer se nekako želudac njega najprije zasiti, i on misli da je dobio što je trebao,
ali i brzo ogladni jer tijelo skonta da nema UH.
Dakle radi se o varanju tijela, a tijelo je jako pametno kao što ste mogli zaključiti, ali da se prevariti. :)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 dec 2016, 23:38

Odradio trening i večeras, pod upalom, hajd reko da probam, zagrijao se na traci i onda polahko odradio spravu po spravu, one početne težine, nisam previše osjetio bol tokom treninga, ali zato jesam kasnije kad sam se ohladio, namazao nekih gelova, pa je malo splasnula bol, ali je zatezanje i dalje tu. Probaću i sa tim šumećim, @siggi znaš li koji tačno im je naziv :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 14 dec 2016, 23:49

@Klare, moze li broj tel? :rol:
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 dec 2016, 23:49

Klare je napisao/la:Ne može se sa tim prvim upalama trenirati, jer su prejako bolne i neugodne, ruke su u L položaju i ne mogu se ispraviti,
tako da je odmor od par dana obavezan.

Stomak se skida smanjenjem ili za još brži napredak, ali možda ne tako zdrav, potpunim izbacivanjem ugljikohidrata.

Bez proteina, UH i masti nema života, to su makronutrijenti.
Protein je gradivni materijal za mišiće,
UH za energiju,
a masti za ćelije.

Višak UH tijelo skladišti kao rezervnu energiju, najviše u najbliže mjesto a to je područje stomaka.
Te masne naslage su ustvari skladište UH u nekom drugom obliku, neke kao masti recimo, ne zamjerite laički objašnjavam.
zato kada vi ne unesete dovoljno UH za vaše dnevne aktivnosti, a bez UH nema života, tijelo se bori da ih odnekud pronađe, te počinje da crpi rezerve.

Možete proteina pojesti koliko hoćete, ali ukoliko je UH ispod nivoa dolazi do topljenja masti.
Ali proteina samog se ne može puno pojesti jer se nekako želudac njega najprije zasiti, i on misli da je dobio što je trebao,
ali i brzo ogladni jer tijelo skonta da nema UH.
Dakle radi se o varanju tijela, a tijelo je jako pametno kao što ste mogli zaključiti, ali da se prevariti. :)
'vako smo mi to na faxu ucili, to je to.

Treba izbjegavati terminologiju sto je vise moguce. Mrzim to nepotrebno kurcenje i katolsko znanje koje ne sluzi nicemu, osim ako neces sastavljati naucni clanak.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 dec 2016, 20:28

Trening :njanjanja:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 16 dec 2016, 22:50

rio_Ferdy88 je napisao/la:Trening :njanjanja:

Uskoro rio nabildan kad bude ima da bira sa kojom ce na kafu. :mrgreen: :thumbup:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Klare

Post Postao/la Klare » 16 dec 2016, 23:20

BIHfan je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Trening :njanjanja:

Uskoro rio nabildan kad bude ima da bira sa kojom ce na kafu. :mrgreen: :thumbup:
konačno razradio plan, a davno sam mu ja govorio. :thumbup:

Inače nedavno sam načuo u teretani tjelesni tipovi:endomorf, ektomorf, mezomorf.
Sad sam pročitao, mogu reći da je čista glupost, te da se ni za koga ne može reći da je neki tip, čak ni mješavina.

O genetskom potencijalu se može pričati, ali o ovome definitivno ne!

Kod mene organizam dosta teško dobiva i gubi korisne kg, čak prošle godine kad sam bio na dijeti za 2 mjeseca skinuo 5cm struka, a ostao na istoj kilaži. Tu sam zadovoljan stvarno teško gubim, kao da ne postoji katabolizam, ali kako ih je brutalno teško dodavati to je nevjerovatno.
I vidim da zadnji mjesec ne ide napredak, stagnira se, a kvalitetno trenira, mixa, skontam da sam prije toga jeo i kikiriki putera,
znači fali mi masti, fali mi njihova uloga, unesem ja njih dosta iz ostalih namirnica, ali ipak kikiriki je jedan od najjačih izvora zdravih masti,
znači nemojmo misliti samo na protein, vjerujem da većina rekreativaca zanemaruje masti, evo kao i ja, sve nesvjesno.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 17 dec 2016, 09:34

Klare, samo jedna stvar, možeš li molim te reći koliko ti je godina? Ako nije problem.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 17 dec 2016, 13:42

Klare je napisao/la: Inače nedavno sam načuo u teretani tjelesni tipovi: endomorf, ektomorf, mezomorf.
Sad sam pročitao, mogu reći da je čista glupost, te da se ni za koga ne može reći da je neki tip, čak ni mješavina.
Ja sam 100% ektomorf (prilično nizak %BF (uvijek mi se bar malo vide pločice da nezz šta jedem), manje, vretenaste mišiće (biceps mi se jedva vidi a mogu odraditi seriju od 10 ponavljanja sa 30 kg pregibom šipke, nije bog zna koja kilaža ali nije ni za nevidljivi biceps) i nježniju koštanu strukturu (uzak "frame") (žene s dobrom guzicom su šire od mene u bokovima :D )
Znači vidiš da nas ima koji jesmo neki tip :D

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 17 dec 2016, 14:52

Baader je napisao/la:Klare, samo jedna stvar, možeš li molim te reći koliko ti je godina? Ako nije problem.
Ruke k sebi, problem je. :nedam: :mrgreen:
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 17 dec 2016, 15:54

Galion je napisao/la:
Klare je napisao/la: Inače nedavno sam načuo u teretani tjelesni tipovi: endomorf, ektomorf, mezomorf.
Ja sam 100% ektomorf (prilično nizak %BF (uvijek mi se bar malo vide pločice da nezz šta jedem), manje, vretenaste mišiće (biceps mi se jedva vidi a mogu odraditi seriju od 10 ponavljanja sa 30 kg pregibom šipke, nije bog zna koja kilaža ali nije ni za nevidljivi biceps) i nježniju koštanu strukturu (uzak "frame") (žene s dobrom guzicom su šire od mene u bokovima :D )
Znači vidiš da nas ima koji jesmo neki tip :D

Nema nikakve dileme da postoje navedeni fizički tipovi. Nije prvi put da izvaljuje nenormlane budalaštine, zato pitam za godine.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 dec 2016, 22:19

Klare je napisao/la:Inače nedavno sam načuo u teretani tjelesni tipovi: endomorf, ektomorf, mezomorf.
Auuuu :facepalm:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 dec 2016, 22:35

Baader je napisao/la:
Nema nikakve dileme da postoje navedeni fizički tipovi. Nije prvi put da izvaljuje nenormlane budalaštine, zato pitam za godine.
Pa izvališ i ti, šta sad, koliko ti imaš godina :problem: :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 18 dec 2016, 10:44

rio_Ferdy88 je napisao/la: Pa izvališ i ti, šta sad, koliko ti imaš godina :problem: :mrgreen:
Razbojniče, takvim lažnim konstrukcijama sigurno nećeš doći do te informacije.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 19 dec 2016, 18:08

Jebote st je ovo, trebas fiziku znati danas da bi mogao tegove dizat :crazy:

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 19 dec 2016, 20:04

Sarajlijica1946 je napisao/la:Jebote st je ovo, trebas fiziku znati danas da bi mogao tegove dizat :crazy:
Iako može biti od pomoći ne trebaš baš fiziku znati, ali da treba imati dosta znanja, treba. Kakvih sve brukanja i nepravilnih vježbanja u teretani viđam, ajde što slabije pogađaju mišiće takve izvedbe, nego ih je dosta i opasno.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 19 dec 2016, 21:19

Znam sta mi pokusavas reci, imao ssm priliku raditi u teretani dvije godine. Zeznuto je ljudima objasniti, ovo moras ludacki voliti da bih nesto ostvario. Ali se malo pretjeruje u zadnje vrijeme sto se tice hemije itd.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 dec 2016, 22:44

Proslu sedmicu posto sam tek krenuo sam radio sve sprave na svakom treningu i kardio prije, odradio pon, sri, pet i vikend. Da li bi sad trebao nastaviti isto ili da razdvojim, i ako imate neki fin program da mi predlozite posto sam pocetnik, ono koja sprava za koji dan i koliko serija na kojim kilazama.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 20 dec 2016, 17:14

rio_Ferdy88 je napisao/la:Proslu sedmicu posto sam tek krenuo sam radio sve sprave na svakom treningu i kardio prije, odradio pon, sri, pet i vikend. Da li bi sad trebao nastaviti isto ili da razdvojim, i ako imate neki fin program da mi predlozite posto sam pocetnik, ono koja sprava za koji dan i koliko serija na kojim kilazama.
jesi kakvu pičoku upoznao koja dolazi na fitnes :zviz: :zviz:

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.