Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC
citam portal stalno ali se urijetko javljam.jer takav sam ,ne mogu kada neko lupa kritike na SVOJE igrace.npr kritikovanje Pogbe (masine).nema ko ga ne kritikuje i ja to ne mogu. Pogba je najjaci nas igrac.Pogba uistinu ne daje golove i jos ga nisu krenuli sutevi iz daljine.ali ja gledam utakmice na dr nacin.Pogba je jedini nas igrac koji stvara prilike dr igracima.ima po utakmici min 3 asistencije za cist goal,za cist goal,medjutim nase napadace jednostavno ne ide.
- Feldmarschall
- Kontakt:
To je već post vrijedan odgovora. Svaka čast.Asteriks je napisao/la: ...
Vrlo jednostavno pitanje, spada li Ibra po tebi (mogu i ostali) trenutno među trojicu najboljih igrača na svojoj poziciji?
Slažem se da je mismatch igrač, to nikad nisam sporio, zapravo ako se sjećam rasprave od ljetos o kvaliteti i usporedbi Cavanija i Ibre to je bila glavna razlika između njih uz učešće u organizaciji napada koje je za Cavanija misaona imenica još uvijek. Realizaciju čovjeka koji je zabio toliko golova na sve moguće i nemoguće načine neću ni komentarisati, ko se hvata za to treba preispitati način na koji gleda fudbal. Zašto Ibra meni trenutno nije u vrhu liste sam opisao u postu iznad i teško da ko može osporiti da mu fali taj element u igri. Top 10 igrača na svojoj poziciji vjerovatno jeste, samo što se onda na toliku listu kvalitet razvodnjava i počinju se javljati manji ili veći nedostaci, a to u svojoj knjižici ne želim. Možda sam previše zahtjevan u tom pogledu, ali meni odgovara i stojim iza onoga što napišem.
Vrlo jednostavno pitanje, spada li Pogba po tebi (mogu i ostali) trenutno među trojicu najboljih igrača na svojoj poziciji?
Neki dan si imao odličan post o njemu, o njegovim rupama kad se izgubi na desetak minuta. Opet post gore, objašnjen razlog zašto tolerišem i ne tolerišem takav pristup. Tip ima sve, samo se još treba srediti u glavi. Glava je često i najveći problem. Top 3? Po meni još uvijek ne.
Vrlo jednostavno pitanje, spada li Carrick po tebi (mogu i ostali) trenutno među trojicu najboljih igrača na svojoj poziciji?
O njemu sam manje-više sve napisao i nema smisla da se ponavljam. Sad da napišem da je najvažniji igrač Uniteda javio bi se neki klinac i rekao gdje su mu golovi i asistencije!? Šta pišeš idiote!? Umjesto da se pogleda jedan meč s Carrickom u postavi i jedan bez njega, sasvim dovoljno za zaključak. Tragedija je što nije deset mlađi i što će se sve i da se nađe zamjena za nju morati izdvojiti 50+ miliona.
Ovak, Carrick mozda nije trenutni nivo Modrica i Verattija ali za United je vazan poput Inieste, o tome se radi. Nema ono sto pomenuti imaju uz mladost na njihovoj strani ali ima takav IQ da ga smatram Hawkingom ove igre. Ono nekad nije sve ni u prenosu/driblingu.
Pogba je druga prica, na ove fizikalije covjek tesko sta moze dodati, tehniku takodjer ali vise mi smeta Jozina uloga namjenjena pomenutom nego ovaj il onaj pas u bunar sto je opet povezano na neki nacin.
Ibra je definitivno jedan od najkompletnijih napadaca svijeta kada ne gledamo taj tempo. Uvijek je pronalazio nacin da iskoristi bogom date prednosti, prije svih dribling dugim korakom na najbolji moguci nacin. Cas simulira amf-a, cas Jana Kollera sa fenomenalnim odlaganjima ali onda kada je najvaznije ukaze se pred golom.
Realizacija je cesto presudni segment kada pricamo o napadacu a sad zamisli 9 golova u isto toliko promasenih zicera (sreca je ku.rva u nekim situacijama). Ali i kada je suša, covjek se povuce i otkljuca vecinu odbrana.
Pogba je druga prica, na ove fizikalije covjek tesko sta moze dodati, tehniku takodjer ali vise mi smeta Jozina uloga namjenjena pomenutom nego ovaj il onaj pas u bunar sto je opet povezano na neki nacin.
Ibra je definitivno jedan od najkompletnijih napadaca svijeta kada ne gledamo taj tempo. Uvijek je pronalazio nacin da iskoristi bogom date prednosti, prije svih dribling dugim korakom na najbolji moguci nacin. Cas simulira amf-a, cas Jana Kollera sa fenomenalnim odlaganjima ali onda kada je najvaznije ukaze se pred golom.
Realizacija je cesto presudni segment kada pricamo o napadacu a sad zamisli 9 golova u isto toliko promasenih zicera (sreca je ku.rva u nekim situacijama). Ali i kada je suša, covjek se povuce i otkljuca vecinu odbrana.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Carrick je kao Alonso; Alonso je nekad bio WC a sad više nije jer ne može konstatno držati formu ni fitnes iz sedmice u sedmicu. Ako neko nije WC ne znači da nema pojma ili da ne zaslužuje igrati. Alonsa sa spremom od jedne tekme sedmicno, iako nije WC, bi mijenjao za nekoga ko to jeste.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ma Carrick je predobar igrac,uvijek bio,miran,dobar na lopti,pas majstorski,IQ igracki haman iz sezone u sezonu sve veci a odavno je bio na najvisem mogucem nivou.Nije cak toliko ni spor i trom kao recimo Fellaini..Samo pretjerivanje je reci da mi trenutno imamo 4 WC igraca a da od njih pola godine nismo dobili 3 vezana trijumfa uz dobre igre,bilo je ili jedno ili drugo..mogu misliti koliko recimo Chelsea ili Arsenal imaju WC igraca kad su ovoliko ispred nas,bodovno a i igracki..Jel neko spomenuo to sto je Pogba juce pustio svog covjeka u sredinu sesnesterca pa je ovaj zabio go,ili je trebalo mozda doci do nekih pomjeranja pa sam ja pogresno vidio..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
-
- Kontakt:
Po meni trenutno ibra nije među 3 najbolja napadača,ali u ligi sigurno je uz aguera i costu
A u drugim ligama bih izdvojio samo Suareza i lewu da su bolji od njega ali svi nabrojani su wc igraci i Male su razlike među njima (suarez najbolji pa onda ovi ostali)
Carrick je slažem se među 2-3 nasa najvažnija igrača
Da je bar 10g mladi bilo bi savršeno ali moramo pronaći odličnu zamjenu na ljeto za njega
Ti si feld spomenuo weigla kao njegova nasljednika
Ne pratim cesto Njemačku ligu pa ne mogu tvrditi je li on taj ali ono sto sam ga gledao stvarno je vrhunski potencijal iako me malo strah kupovati od borussie kombinacija u veznoj liniji sa carrickom pogbom i herrerom je meni trenutno najbolja moguća jer Carrick sa svojim mozgom inteligencijom i iskustvom
Pogba sa svojim potezima koji odlučuju utakmicu i sa nevjerojatnim potencijalom te herrera sa borbenošću trkom bas se odlično nadopunjuju
Sent from my iPhone using Tapatalk
A u drugim ligama bih izdvojio samo Suareza i lewu da su bolji od njega ali svi nabrojani su wc igraci i Male su razlike među njima (suarez najbolji pa onda ovi ostali)
Carrick je slažem se među 2-3 nasa najvažnija igrača
Da je bar 10g mladi bilo bi savršeno ali moramo pronaći odličnu zamjenu na ljeto za njega
Ti si feld spomenuo weigla kao njegova nasljednika
Ne pratim cesto Njemačku ligu pa ne mogu tvrditi je li on taj ali ono sto sam ga gledao stvarno je vrhunski potencijal iako me malo strah kupovati od borussie kombinacija u veznoj liniji sa carrickom pogbom i herrerom je meni trenutno najbolja moguća jer Carrick sa svojim mozgom inteligencijom i iskustvom
Pogba sa svojim potezima koji odlučuju utakmicu i sa nevjerojatnim potencijalom te herrera sa borbenošću trkom bas se odlično nadopunjuju
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Feldmarschall
- Kontakt:
Ne bih Carricka poredio sa Modrićem jer se radi o drugačijem profilu igrača. Carrick je 6, Modrić 8, iako te razlike teže sve više da se brišu u današnjem fudbalu. Oni su kompatibilan tandem i na osnovu toga je najlakše zaključiti koliko su zapravo i različiti. Ako se već traži usporedba onda bi dobar izbor bili Busquets i Thiago Motta. Kreativinija, ali i defanzivno tanja verzija bi bili Xabi i Pirlo. Pazi vraga da i Motta ima 34 već, Xabi 35, a Pirlo ne igra ozbiljan fudbal. Takvi igrači postavljaju ritam napada i vode ga tamo gdje žele. Neki dan sam na EPL temi pisao zašto je teško naći mladog metronoma.
Englezi već duže vrijeme rade reklamu za Diera, ali po meni je on daleko od nivoa potrebnog da uđe u priču s ovim gore. Xhaka je u Gladbachu to radio. Guardiola pokušava sa Fernandinhom, ali nije to to.
I da, ovo što šljivo kaže, ne moraš (više) biti WC da bi pružao kvalitetne partije. Valjda postoji neka imaginarna skala po kojoj ne padaš trenutno iz WC kategorije u prosjek.
Englezi već duže vrijeme rade reklamu za Diera, ali po meni je on daleko od nivoa potrebnog da uđe u priču s ovim gore. Xhaka je u Gladbachu to radio. Guardiola pokušava sa Fernandinhom, ali nije to to.
I da, ovo što šljivo kaže, ne moraš (više) biti WC da bi pružao kvalitetne partije. Valjda postoji neka imaginarna skala po kojoj ne padaš trenutno iz WC kategorije u prosjek.
Pazi defanzivna perfekcija (citanje igre pa cak i agilnost) i nacin na koji odlucuje gdje poslati pas je nesto sto nema mnogo igraca. Klasa je sigurno jer toliko mnogo znaci za kompaktnost i cijelu filozofiju da to nije normalno. Tesko ce neko uskociti u ovolike stope i opravdati djelic onog sto se zove nasljedje al o tome necu sada, ne zelim ni zamisljati taj dan.
Ne poredim poziciju sa pozicijom neg neke segmente koji danas trebaju imati svi moderni dm-ovi pa sam u kontesktu toga naveo pomenute iako npr. Modrica mahom mozes koristiti pored ofanzivnije varijante jer ima potrebni arsenal.
Ne poredim poziciju sa pozicijom neg neke segmente koji danas trebaju imati svi moderni dm-ovi pa sam u kontesktu toga naveo pomenute iako npr. Modrica mahom mozes koristiti pored ofanzivnije varijante jer ima potrebni arsenal.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Njegov je gol. To je onih 89 minuta o kojim sam pisao gore. Malo je falilo da bude našao na mostu, izgubio na ćupriji.Slatinash_7 je napisao/la:Jel neko spomenuo to sto je Pogba juce pustio svog covjeka u sredinu sesnesterca pa je ovaj zabio go,ili je trebalo mozda doci do nekih pomjeranja pa sam ja pogresno vidio..
Nisu WC igraci samo zato sto igraju u ManUnitedu i to je tvoj problem
Da igraju u Realu ili Barci drugacije bi ti o njima pisao
De Gea Ibra Pogba mogu igrati u bilo kojoj ekipi u evropi
Da igraju u Realu ili Barci drugacije bi ti o njima pisao
De Gea Ibra Pogba mogu igrati u bilo kojoj ekipi u evropi
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
MrUnited,OfficialAgent.
Guess who is back
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!
Neka nauči kapitena prihvatiti i smiriti loptu kad je već tu.Nitro je napisao/la:Guess who is back
Dimitar Berbatov - jedan od najvećih umjetnika koji su zaigrali u ovom klubu.
@Devi1 malo ko može imati dodir kakav je imao Berba, a trenutni Rooney ima na nivou jednog amaterskog igrača.

@Devi1 malo ko može imati dodir kakav je imao Berba, a trenutni Rooney ima na nivou jednog amaterskog igrača.

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
7-year-old Kai Rooney, son of Wayne Rooney, has been training at Manchester City's academy and is impressing the staff.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ništa čudno, igrao je i Kasper za Cityrio_Ferdy88 je napisao/la:7-year-old Kai Rooney, son of Wayne Rooney, has been training at Manchester City's academy and is impressing the staff.

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
- theboss_RD07
- Kontakt:
Martin Keown: “I don't want Rojo to change the bullish manner in which he is playing. He is playing now as if his life depends on it."
⭐
Valencia se vraca nakon suspenzije, veliki plus obzirom u kakvoj je formi ove sezone.Press-conference vs West Brom
• Bailly, Shaw & Mkhitaryan out
• Smalling is available
• 'Impossible' to leave Ibrahimovic out
Izuzetno tesko gostovanje u ne bas dobrom trenutku, steta sto nemamo Baileya I Mikia fkt.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
MrUnited,OfficialAgent.
MrUnited,OfficialAgent.
Ma vjeruj da se i oni znaju raspsat, kao recimo protiv City-a ako se ne varam.Rooney88 je napisao/la:Izuzetno tesko gostovanje u ne bas dobrom trenutku, steta sto nemamo Baileya I Mikia fkt.
Going on up to a spirit in the sky...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.