teska utakmica, ali kao sto radja izjavi sinoc ovo je utakmica koju bi prosle sezone vjerovatno izgubili tako da koliko god ne igrali lijepo za oko jako je bitno da dobijamo na misice jer ove i slicne pobjede grade karakter i stvaraju pobjednicki mentalitet.
dalje, misljenja sam da je ta neka mini kriza u nasoj igri i nedostatak kreacije nastao kao proizvod povreda i cinjenice da moramo igrati 3-5-2 odnosno 3-4-1-2 formaciju koja i ne odise nekom pretjeranom ljepotom. shodno tome nasa odbrana i vezni red (u defanzivnom segmentu) izgledaju stabilnije nego ikad u prethodnih nekoliko sezona, medjutim, napad i kreacija su ti koji pate i to je nesto na cemu spalletti mora raditi. jednostavno nam je potrebno nesto vise od perottija koji mora donositi bolje odluke u smislu kada krenuti u dribling, kada centrirati i slicno. on i dzeko moraju razviti bolje razumijevanje jer ovo zasad i nije bilo na nekom pretjerano visokom nivou. edin i njegova 'hold up' igra su perfekcija iz fudbalskih udzbenika, ali moramo naci nacina da ga vise ukljucimo u igru i iskoristimo sve njegove karakteristike.
sto se veznog reda tice, sam pogled na imena koja startaju iz utakmice u utakmicu ne odise nekom pretjeranom kreativnoscu obzirom da su sva trojica laicki receno 'mesari' kojima je primarni zadatak opstrukcija igre, pritisak na protivnika i oduzimanje lopte , dok su uspostavljanje kontrole i pas igra nesto slabiji jer kao sto je i spalletti sam izjavio precesto zurimo da damo pas naprijed i premalo drzimo loptu u nogama. odlicna stvar je sto su i DDR i radja i strootman strasno takticki potkovani igraci i kao takvi ne dozvoljavaju ni pedalj prostora protivniku, ali isto tako su i vezni red koji pod presingom ne zna kvalitetno iznijeti loptu ili kreirati nesto iz nicega. to bi se moglo promijeniti povratkom paredesa, ali o tom potom.
dobra stvar je sto je ova formacija dala prostora emersonu da se dokaze i mislim da je to zasad iskoristio. centarsut jos uvijek nije na nivou, ali vjerujem da ce vremenom i to doci. no, ono najbitnije je da ne puca pod pritiskom, uvijek ima rjesenje kome dati loptu, pametno se postavlja i jako je korisna opcija na lijevoj strani odnosno nije samo broj na dresu koji je tu da popuni mjesto na terenu kao sto je to realno gledano bio na pocetku sezone. na drugoj strani peres i nije bas opravdao sav hype oko njegovog transfera i trenutno ne pokazuje ono sto je pokazivao u torinu. ukoliko krene sa takvim partijama onda cemo imati jako potentan bekovski par i po defaultu nasa ofanziva ce imati opciju vise. prava steta je sto florenzi ne moze igrati jer mislim da bi ova formacija izvukla ono najbolje iz njega.
rudiger - manolas - fazio

pogledajte samo ta imena, sjetite se njihovih individualnih gresaka iz proslih sezona i recite mi da li ste ocekivali ovaj bedem? znam, nisam ni ja. da se razumijemo, nije to nista spektakularno u poredjenju sa vecim klubovima, ali ako uzmemo u obzir sve stopere koji su prosli kroz nas klub i sve odbrane koje su branile ili bolje receno pokusavale braniti gol rome, ova trojka izgleda world class. vec unaprijed osjecam nelagodu zbog moguce prodaje jednog od njih na ljeto.
na kraju woj, nas najbolji golman lige i covjek koji te u 90 minuta tjera da ga mrzis, psujes, slavis i na kraju pjevas njegovo ime - tipicno za romu rekao bih.
u svakom slucaju jako bitna pobjeda, ne u borbi za scudetto nego u borbi za direktan plasman u LP jer to nismo sposobni ostvariti kroz dodatne kvalifikacije, a scudetto cemo napasti samo ukoliko nam to juventus dozvoli. mada moram priznati da bi bio dobar osjecaj uzeti bod ili tri u torinu iako u takvo nesto ne vjerujem.