FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Slatinash_7
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Slatinash_7 » 14 dec 2016, 16:31

tuzlak1987 je napisao/la:Ovaj ugovor je od starta bio osudjen na propast i smrdo Husaric je to znao. Da mu je Azmir ili Karic dao pare on ne bi uplatio to i niko ne bi mogao dokazati da je dobio pare preko ovih isplata na ruke.

Karic/Azmir na stranu i ko je za koga ali i jedne i druge nas je zajedno u kompletu izlevatio Husaric u samom startu i u svakom mogucem scenariju.
Djeci u Slobodi treba reci da ko potpise sa njim od 15. godine nema pravo vise nastupati za Slobodu i da je izbacen iz omladinskog pogona pa neka potpisuje ko hoce. Mora se jednom napraviti rez inace cemo imati za par godina 20-30 igraca Slobode u FK Sarajevo. Jel to zelimo?
Pa i Mahir Karic je po onom ugovoru dio para dobijao na ruke i to ce nas kostat kad tad,garantujem!Kao sto su nas kostali raznorazni Denisi Mujkici,Joge i ostali koji su imali iste ili slicne ugovore..kako me nervira prica o senadu macku i njegovim toplim obrocima i zakidanju drzave za porez a isto smo do prije par mjeseci imali u klubu..kakva smo mi propast od naroda,samo levatluk,klosarluk i ciganluk..Mozel mi neko objasniti jos ovo,zasto Azmir nije preko donatorske veceri upumpao pare u klub a ne pozajmice,kad je vec toliko dobar
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 dec 2016, 16:32

Idealno je vrijeme za slonov ili tuzlanski skype poziv da se oglasi i treca strana oko svih optuzbi :kafa:

@Slatinash
Moguce zbog toga jer su veceri bile za reprogram. Dao je on obje veceri od sebe para opet kao i drugi sto su..
A za reprogram je rekao da nece placati, veceri su bile ideje opcine jer je opcina kupila pare za rate i on tu nije imao veze jer je receno da je grad garant za reprogram.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 14 dec 2016, 16:38

tuzlak1987 je napisao/la:Idealno je vrijeme za slonov ili tuzlanski skype poziv da se oglasi i treca strana oko svih optuzbi :kafa:

@Slatinash
Moguce zbog toga jer su veceri bile za reprogram. Dao je on obje veceri od sebe para opet kao i drugi sto su..
A za reprogram je rekao da nece placati, veceri su bile ideje opcine jer je opcina kupila pare za rate i on tu nije imao veze jer je receno da je grad garant za reprogram.
Sve to sto si ti napisao stoji,samo sto je postojao nacin da se pare u klub ubace bez te pozajmice,eto kroz sponzorstvo npr,sto nije njegova firma bila sponzor Slobodi,1 milion godina,koliko on kaze da ga je kostala Sloboda i rijesis se svih i prica i gluposti..ovako,svi imaju odredjeno pravo i osnov da sumnjaju u njegove iskrene namjere prema Slobodi..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 dec 2016, 16:42

Slatinash_7 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Idealno je vrijeme za slonov ili tuzlanski skype poziv da se oglasi i treca strana oko svih optuzbi :kafa:

@Slatinash
Sve to sto si ti napisao stoji,samo sto je postojao nacin da se pare u klub ubace bez te pozajmice,eto kroz sponzorstvo npr,sto nije njegova firma bila sponzor Slobodi,1 milion godina,koliko on kaze da ga je kostala Sloboda i rijesis se svih i prica i gluposti..ovako,svi imaju odredjeno pravo i osnov da sumnjaju u njegove iskrene namjere prema Slobodi..
Ma ebat ih sve redom od prvog do zadnjeg. Nema srece u ovom gradu. Jedino mi navijaci Slobode koji bi odvojili od usta da odemo na utakmicu mozemo jednog dana pomoci Slobodi i gradu. Samo borba u zivotu pa mozda jednog dana jedan od nas dodje u situaciju da obraduje druge.
Doci ce mozda jednog dana obican covjek koji ce od 1KM Slobodi napraviti milion. To se moze kada imas sistem i kada nemas opstrukcije, Tuzla je uvijek imala talenta.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 dec 2016, 17:06

ma kakva ba stabilizacija, kao da bi ko cekao 5 godina i gledao klub koji igra 5 godina ligu za opstanaka ali je stabilan i servisira dugovanja. Bilo bi "uprava napolje" nakon 5 mjeseci, a ne 5 godina. nema gore bagre od nas

nama drugo mjesto nije dobro, a kamo li 11. ili 12. mjesto 4-5 godina za redom ali eto pravimo igrace, prodajemo, servisiramo dugove. Nama je federalna liga mjera, da svake godine budemo prvi ili drugi, ali da ne ulazimo u PL- to nije za nas

ps izgleda da polako izlazi na povrsinu koliko su nam "korisni" bili Vugdalic i Musemic. bojim se da je i Azmir nekim ljudima previse vjerovao.
Znas da postoji opcija da igrac moze raskinuti ugovor ako mu nisu 3 mjeseca uplaceni doprinosi i ti stavis da placa sam sebi.

carobni stapic koji moze ispuniti prohtjeve navijaca, a to je stabilan klub, bez dugova i koji se bori za vrh itd itd, i sve to STO PRIJE ,se izgleda odaziva na ime fuzija
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 dec 2016, 17:24

Ima volje pojedinaca, ali kad bi razum i ljubav prevladali malverzacije, korupciju i licnu korist.
Profesor Zlatko je rekao da bi odmah potpisao trajni nalog da mu se od plate odbija 100KM svaki mjesec, a jos par starijih momaka koji imaju stalan posao su podrzali ideju i isto htjeli uraditi.
Drugi, poput Solinasa, Dade, mene i jos nekolicine raje bi dali odredjenu svotu s vremena na vrijeme. Ali takvo nesto se mora prvenstveno zasluziti, a ujedno se mora i pokrenuti takvo nesto, ispitati teren, napraviti strategija prikupljanja donacije i prikazivanje trosenja iste, a to bi domino efektom samo napredovalo dalje. Ali necu ja to pokretati, majku mu j3bem, ko da meni trebaju donacije.

Zeljo sam sebe finansira u posljednje vrijeme, stadion sredise moljakanjem, jakim marketingom, angazovanjem, a nasi kokuzi samo prozivaju jedni druge.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 14 dec 2016, 17:34

Ko ce ovim ljudima vjerovat,ko ce dat pare od nas kad znamo da se i dan danas pitaju ublehe od legendi za vecinu stvari u klubu.
Azmir je ispao naivcina velika,puno je vjerovo Vugdalicu i projektu .Sarajlije kad su pisali da je ublehas mi se smijali,sta vi znate...ljudi upravu bise,sad se vidi.
Najveci krivac za veliku ratu reprograma je Vugdalic,najveci krivac odlazka Ahmeta i Sarica je Vugdalic,najveci negativac oko sezonskih je bio Vugdalic itd,itd...
Zlatan Nalić sin tuzlanski

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 dec 2016, 17:58

Slatinash_7 je napisao/la: Pa i Mahir Karic je po onom ugovoru dio para dobijao na ruke i to ce nas kostat kad tad,garantujem!Kao sto su nas kostali raznorazni Denisi Mujkici,Joge i ostali koji su imali iste ili slicne ugovore..kako me nervira prica o senadu macku i njegovim toplim obrocima i zakidanju drzave za porez a isto smo do prije par mjeseci imali u klubu..kakva smo mi propast od naroda,samo levatluk,klosarluk i ciganluk..Mozel mi neko objasniti jos ovo,zasto Azmir nije preko donatorske veceri upumpao pare u klub a ne pozajmice,kad je vec toliko dobar
:salut: :tokralju:

Prevelika smo mi bagra za stabilizaciju gdje bi nekoliko godina rezultati ispastali... pokusao je to Azmir prvu polusezonu nakon povratka u PL pa znamo kako je zavrsilo. A samo sezonu prije smo imali Ciru za trenera, dakle znamo da mu mozemo vjerovati sto se tice stabilizacije. A realno to je jedini put kad nemas milionera za vlasnika, malo po malo guraj, kroz par sezona sredjivati dugove malo po malo koliko se moze, placati reprogram redovno, srediti OP kao i ostale sitnice. Neko nazor guranje rezultata trenutno je put ka provaliji.
Nad tobom sunce najljepše sja

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 14 dec 2016, 18:07

emirzlaTu je napisao/la:Ko ce ovim ljudima vjerovat,ko ce dat pare od nas kad znamo da se i dan danas pitaju ublehe od legendi za vecinu stvari u klubu.
Azmir je ispao naivcina velika,puno je vjerovo Vugdalicu i projektu .Sarajlije kad su pisali da je ublehas mi se smijali,sta vi znate...ljudi upravu bise,sad se vidi.
Najveci krivac za veliku ratu reprograma je Vugdalic,najveci krivac odlazka Ahmeta i Sarica je Vugdalic,najveci negativac oko sezonskih je bio Vugdalic itd,itd...
sjecam se Azmira kad je tek preuzeo klub, pun elana, volje, entuzijazma naravno uz dozu opreza. prva stvar koju je izjavio je da ce sve biti transparentno, sto je predstavljalo presedan u vodjenu naseg kluba...... nakon godinu dana krecu vojnici Slobode da pomazu klubu pa Mato Djakovic od srca preporuci Sasu Vugdalica (svog kolegu s OBN-a) da "pomogne" Azmiru u vodjenju kluba iako 30 godina unazad nije imao nikakve veze s profesionalnim fudbalom. i onda kao i njihovi prethodnici otkriju "toplu vodu" kako da plate manje doprinose drzavi hajmo mi na ruke isplacivati pare :facepalm: pa onaj Mujkic Denis nam je izvukao para kao da smo Maradonu imali u ekipi sve na osnovi tih sugavih ugovora. sa takvim ugovorima mi i dalje dajemo igracima pravni osnov da nas oderu na sudu i dok je tako tuzbe ce stizati. budale uce iz svojih gresaka a nama se iste stvari ponavljaju evo dvije decenije :wtf: ko tu koga yebe vise saznajte u sljedecoj epizodi Senčo i "spasioci" vs dream team Husic, Vugdalic, Isirlija-kokuz i Englez :kafa:
Sloboda Tuzla

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 14 dec 2016, 18:16

Beduin je napisao/la:Ima volje pojedinaca, ali kad bi razum i ljubav prevladali malverzacije, korupciju i licnu korist.
Profesor Zlatko je rekao da bi odmah potpisao trajni nalog da mu se od plate odbija 100KM svaki mjesec, a jos par starijih momaka koji imaju stalan posao su podrzali ideju i isto htjeli uraditi.
Drugi, poput Solinasa, Dade, mene i jos nekolicine raje bi dali odredjenu svotu s vremena na vrijeme. Ali takvo nesto se mora prvenstveno zasluziti, a ujedno se mora i pokrenuti takvo nesto, ispitati teren, napraviti strategija prikupljanja donacije i prikazivanje trosenja iste, a to bi domino efektom samo napredovalo dalje. Ali necu ja to pokretati, majku mu j3bem, ko da meni trebaju donacije.

Zeljo sam sebe finansira u posljednje vrijeme, stadion sredise moljakanjem, jakim marketingom, angazovanjem, a nasi kokuzi samo prozivaju jedni druge.
I na fcb sam pisao hajdemo placati stolicu u skupstini 2000 km....
Napadose me joj puno je,pa ako ti je puno dvije milje godisnje koji ces kur.ac u skupstini znaci kokuz si nemozes pomoci finansijski a ono bi odlucivalo nesto.
Jedan mali dio mozda 10-20 posto onog cime se bavim pokazao sam Targetu@ i garantujem da imam jos nekoliko spremnih ljudi,momaka koji godisnje mogu obezbijediti hiljade maraka,bespovratno.
Pitanje je kome i zasto.....u ove tri godine skrsio sam dosta para na razne stvari iako nije ni kod Azmira bajno bilo.
Kome sada ....ljudima koji nisu u stanju uplatiti zdravstveno momku.
Pa i da je ako je,Azmirova greska pa ispravi je jbt pustas A reprzentativca zbog 400 km....haloo. ..
I sta ocekivati.
Rekao sam davno neka izadju iz kluba i pozovu nas.
Otvore racun koji ce dvije godine biti zakljucan i sa kojeg se novac moze samo namjenski trositi primjer za reprogram ja cu prvi 500 eura uplatiti za pocetak.
Ali da oni novac trose dje hoce i kako hoce nedam.
Svaki mjesec neka podnesu izvjestaj koliko je uplata bilo i koliko ,imenom i prezimenom ko je dao novac....Samo transparentno i garantujem Beduin@,za par mjeseci bi se organizovali bilo bi svega.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

guardian
Kontakt:

Post Postao/la guardian » 14 dec 2016, 18:17

Dobra večer
"Priznajem samo sud svoje partije" :)

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 14 dec 2016, 18:18

napusi se kur.cine Piricu debilu jedan

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 14 dec 2016, 19:01

Pa ako mi ovde dajemo ideje i smjernice kako bi klub stao na zdrave noge,da oni neznaju!!!
Samo sto je razlika izmedju njih i nas velika,mi bi to iz ciste ljubavi uradili i uspjeli bi 100%...dok su oni zbog svojih interesa svi do jednog...zato ce klub biti gdje je zadnjih 20 godina

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 14 dec 2016, 19:05

emirzlaTu je napisao/la:Pa ako mi ovde dajemo ideje i smjernice kako bi klub stao na zdrave noge,da oni neznaju!!!
Samo sto je razlika izmedju njih i nas velika,mi bi to iz ciste ljubavi uradili i uspjeli bi 100%...dok su oni zbog svojih interesa svi do jednog...zato ce klub biti gdje je zadnjih 20 godina
Vise vole marku u svoj dzep nego 1000 Slobodi.
Sta bi sa senadovim kutijama na Tusnju,koliko se skupilo usutio se Senad.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 14 dec 2016, 19:12

solinas je napisao/la:
emirzlaTu je napisao/la:Pa ako mi ovde dajemo ideje i smjernice kako bi klub stao na zdrave noge,da oni neznaju!!!
Vise vole marku u svoj dzep nego 1000 Slobodi.
Sta bi sa senadovim kutijama na Tusnju,koliko se skupilo usutio se Senad.
Nisu ni bile(nisam ih vidio) barem na sjeveru.I da su bile,kladim se da je bilo mizerno i da ih je stid objavit..

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 14 dec 2016, 19:27

Hamzabegović se vratio u Slobodu nakon posudbe

Autor: Sport Centar
Datum: 2016-12-14 17:18:00
Mirza Hamzabegović, 26-godišnji golman, vratio se u redove Slobode nakon što mu je istekla posudba u Slogi Simin Han.
Tim sa Tušnja ostao je nedavno bez dva golmana. Ugovor je raskinuo Kenan Pirić, dok je klub napustio i Adnan Bobić, koji se vratio u Velež odakle je i došao u tuzlanski klub.

Hamzabegović je branio u Podgrmeču, Novalji, Jedinstvu, Bratstvu, a 2015. godine ostvario je prvi inostrani angažman kada je potpisao za maltešku Birkirkaru iz koje je iste godine došao u Slobodu.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 14 dec 2016, 20:02

Na ugovoru koji je danas objavljen vidi se kako je bivši predsjednik Slobode, Azmir Husić, ponudio Piriću produženje saradnje na još dvije i pol godine.

Prema detaljima iz ugovora, golmanu “A” reprezentacije BiH je ponuđena saradnja za mjesečnu platu od 1.500 KM, dok bi mu odmah po potpisivanju bilo isplaćeno 15.000 KM.

U ugovoru, također, stoji da će Piriću klub uplaćivati doprinose za penziono i ljekarsko osiguranje u iznosu od 248 KM.

Čini se kako se ova saga oko Slobode i Kenana Pirića tek zakuhava, pa tek ostaje da se vidi konačni epilog. Možda mnogo više bude poznato i nakon skupštine Kluba koja je zakazana za petak, 16. decembar.

slika

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 14 dec 2016, 20:21

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Na ugovoru koji je danas objavljen vidi se kako je bivši predsjednik Slobode, Azmir Husić, ponudio Piriću produženje saradnje na još dvije i pol godine.

Prema detaljima iz ugovora, golmanu “A” reprezentacije BiH je ponuđena saradnja za mjesečnu platu od 1.500 KM, dok bi mu odmah po potpisivanju bilo isplaćeno 15.000 KM.

U ugovoru, također, stoji da će Piriću klub uplaćivati doprinose za penziono i ljekarsko osiguranje u iznosu od 248 KM.

Čini se kako se ova saga oko Slobode i Kenana Pirića tek zakuhava, pa tek ostaje da se vidi konačni epilog. Možda mnogo više bude poznato i nakon skupštine Kluba koja je zakazana za petak, 16. decembar.

slika
Pa ovo je bolam nebio slika ugovora koji je piric potpiso al u janiaru 2015 na 2 i pol godine a ne novi ugovor
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 14 dec 2016, 20:23

Evo da ti pojasnim Kratko o kakvim upravama Slobode se radi od rata na ovamo... LICNO SAM SJEDIO SA SALIHOM SABOVICEM U VRIJEME NJEGOVOG PREDSJEDAVANJA SLOBODOM... Pričalo se ispred navijača o klubu i smjernica kluba i kako to navijaci da proprate... Evo ću ti se ovdje zaklet na forumu čime hoces da čovjek NEMA POJMA STA JE OFSAJD I KOLIKO IGRAČA IGRA U JEDNOM TIMU... Ako hoćeš vjeruj... Eto to ti je reper kakvi ljudi su vodili Slobodu od rata na ovamo...
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 14 dec 2016, 20:57

staragarda je napisao/la:
Evo da ti pojasnim Kratko o kakvim upravama Slobode se radi od rata na ovamo... LICNO SAM SJEDIO SA SALIHOM SABOVICEM U VRIJEME NJEGOVOG PREDSJEDAVANJA SLOBODOM... Pričalo se ispred navijača o klubu i smjernica kluba i kako to navijaci da proprate... Evo ću ti se ovdje zaklet na forumu čime hoces da čovjek NEMA POJMA STA JE OFSAJD I KOLIKO IGRAČA IGRA U JEDNOM TIMU... Ako hoćeš vjeruj... Eto to ti je reper kakvi ljudi su vodili Slobodu od rata na ovamo...
Sve si ti u pravu,uvijek je predsjednik bio podobni(od rata pa na ovamo)...i njima su upravljale "legende"kluba,koje su imale korist i koji i dan danas tim mehanizmom se sluze...i tako ce biti dugo,dugo,dok se svi ne rastjeraju od portira do cistacice i ne dodju mladji ljudi,skolovani,zeljni dokazivanja,da pokazu svoju pamet i da vole klub...nema nama napretka brate ko god doso po linijama kojima su do sad dolazili...

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.