emirzlaTu je napisao/la:Beduin je napisao/la:AshburtonG je napisao/la:Niko ne zeli da cuje,da se mozda treba 2 godine igrat s prosjecnim igrackim kadrom,kako bi se finansije stabilizirale,pa onda nakon konacnog rjesavanja finansijskih problema ici dalje.
Jesu li ikad probali sa tom pricom, da izadju pred nas i objasne cilj stabilizacije i zamole za razumijevanje i pomoc, mislim na sve Uprave Slobode do dan-danas?
Odgovor je: NISU.
Bogami grijesis,Azmir je pokuso u prvoj godini sa Sadikovicem...pa su pocela negodovanja...
Djelimicno je istina. Tacnije, istina je da se uslo u sezonu nakon povratka sa jeftinim igrackim kadrom i trenerom i da to nije funkcionisalo ama bas nikako pa se uvukao strah i u navijace i u samu Upravu.
Ali je cinjenica da je Azmir po povratku u PL najavljivao kule i gradove, titulu, Evropu, a onda usao u sezonu sa jadnim igrackim kadrom. Tad nekad smo imali i naznake stvarnog duga Slobode i Azmir tada nije izasao u javnost i objasnio kako je cilj kluba ostanak u ligi sa slabijim kadrom (mada taj sa pocetka sezone tesko da bi i izborio ligu) te vracanje dugova, jasno odredjen plan te stabilizacije te molba svima nama da podrzimo takav put stabilizacije, a za par godina da se borimo za vrh tabele bez dugova. Nego je na svoju ruku pokusao kako je pokusao pa kad nije islo onda je krenuo sa instant planom za Evropu, a Slobodi u amanet ostala njegova 3mil duga.
Zato i kazem, niko nikad nije stao pred nas i objasnio nam takav plan stabilizacije, da svi razumijemo taj plan i dadnemo moralnu i materijalnu podrsku Upravi i igracima. E onda je doslo i skracenje lige pa si morao imati, ipak, jaci tim da bi ostao u ligi. Ali ja sam i dalje za ideju da se nije igrala Evropa, finale kupa, nego da se patrgalo na sredini tabele, a da nam je jedini problem ostao reprogram duga pa kada to prodje na 10 godina, ako prodje, bili bismo rahat a Azmir bi mogao ogrijati ligom. Ali svi oni imaju neki svoj cudan ego i ponos, a i dalje trpi Sloboda.
Azmir nije uspio Husaru otjerati, nije dao sebi vremena. Ako ga se Senad TC sad ne rijesi, ja ne znam ko ce.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤