FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la staragarda » 13 dec 2016, 22:41

Ne mogu ovi faraonovi igrači da svare da niko ne kuka za Husicem nego raja žali za nekom boljom i jačom Slobodom koju faraon, mačak i cickovo ulje sa sve odborima za hitnost i privrednicima im ne mogu priuštiti pa čak ni u nekoj Light verziji... Njihov domet je da se ne ispadne iz lige ako i to, da se proda neka tekma i neki igrač te rastali sa njihovim lopinasima... A realno, raja to gleda već 25 godina i puna im je kapa 7,9,11 mjesta... Raji je pun k u r a c igre da se lopta nabije na Omegu i skidanja gaca na sickom... Da se ne lažemo
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 13 dec 2016, 22:50

staragarda je napisao/la:Ne mogu ovi faraonovi igrači da svare da niko ne kuka za Husicem nego raja žali za nekom boljom i jačom Slobodom koju faraon, mačak i cickovo ulje sa sve odborima za hitnost i privrednicima im ne mogu priuštiti pa čak ni u nekoj Light verziji... Njihov domet je da se ne ispadne iz lige ako i to, da se proda neka tekma i neki igrač te rastali sa njihovim lopinasima... A realno, raja to gleda već 25 godina i puna im je kapa 7,9,11 mjesta... Raji je pun k u r a c igre da se lopta nabije na Omegu i skidanja gaca na sickom... Da se ne lažemo
Realno raja to gleda 100 godina, od kada postojimo. Sa izuzetkom 2, 3 sezone, cisto da se potvrdi pravilo. Da se ne lazemo.
& $ ?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 dec 2016, 22:55

Napraviti ce ovi novi neki izvjestaj za 2013-2016. da ocrne samo Azmira i prikazu da je dug nabijen, a nece nigdje navesti da ta 3 mil ne potrazuje vec ce staviti 600 hiljada dodatno zaduzen npr. Jer je skinuto 2,5 mil duga sa dnevnog reda koji nije prema drzavi.

A Sloboda ce nazalost u narednu godinu dvije da debelo nazaduje. Pa cemo vidjeti onda pricu i postupke kada krenu dizati ruke opet ce se pojaviti standardna ekipa "navijaca" koja ce opravdati i podrzati nekog drugog samo da nije Azmir. I tako sve samo da klub nije uspjesan.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 13 dec 2016, 23:01

tuzlak1987 je napisao/la:Napraviti ce ovi novi neki izvjestaj za 2013-2016. da ocrne samo Azmira i prikazu da je dug nabijen, a nece nigdje navesti da ta 3 mil ne potrazuje vec ce staviti 600 hiljada dodatno zaduzen npr. Jer je skinuto 2,5 mil duga sa dnevnog reda koji nije prema drzavi.

A Sloboda ce nazalost u narednu godinu dvije da debelo nazaduje. Pa cemo vidjeti onda pricu i postupke kada krenu dizati ruke opet ce se pojaviti standardna ekipa "navijaca" koja ce opravdati i podrzati nekog drugog samo da nije Azmir. I tako sve samo da klub nije uspjesan.
Isto tako je mogo doci u petak i svima zacepit usta...to mi je cudno kod njega,sto je otiso"podvijenog repa" i dozvolio da mu kaljaju obraz(ako je cist).Pogotovo sto je uradio dosta pozitivnih stvari!!!
Zlatan Nalić sin tuzlanski

guardian
Kontakt:

Post Postao/la guardian » 13 dec 2016, 23:02

Izvjestaj finansijski, pa fino u tuzilastvo da se vidi jel sve po zakonu. Onda povuci refu. Nastaviti dalje prema mogucnostima RSD Sloboda.
"Priznajem samo sud svoje partije" :)

costacurta08
Kontakt:

Post Postao/la costacurta08 » 13 dec 2016, 23:05

Sariel je napisao/la:treba bit realan, da bi bili konkurentni trebamo lovu, i za ekipu i za stabilizaciju kluba.
da bi imali love trebaju nam ljudi koji imaju a hoce pomoci!bez utaljivanja i ostalih zajebancija.
ako ni tog nema. dzabe krecimo i kmecimo.gudbaj carli. ljudski, muski. da boli boli, a sta da se radi?
Zar i ti Brute?! :urnebes:
Đe sav onaj optimizam nestade?! Đe "Sloboda do groba"?!
Kad sam ja pričao ovu priču ti se šprdao. Konačno si nadošo.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 13 dec 2016, 23:15

klma1 je napisao/la:CItam ovaj tekst za upravu pa mi nije jasno ovaj iz BH telecoma sto bi trebao biti da li je on kandidat kao osoba koja radi u telecomu i ima para da trehne na sto, nesto poput onog owena ili je zbilja predstavnik bh telecoma. Taj detalj mi bas nije najjasniji. Drugo, sta bi sa Adriaticom ili kako se vec one kockarnice zovu? Zar nije bila prica da ce i oni biti unutra?
Evo i delinga, da li ce biti siroke ruke kao sto je bio Mico nekad. Dosta ih je sada tamo u Delingu koji su radili tada u Eliru pa me malo flashback opuca. Mada ne bi bilo lose da Sloboda igrom podsjeti na tu, cini mi se, 87/88 kada je na dresovima pisalo Elir.

Doticni ce Telecom da zastupa i njegove interese jer ce oni pare dati.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

guardian
Kontakt:

Post Postao/la guardian » 13 dec 2016, 23:24

Nije mi jasno zasto sada svi insistiraju na zakonitosti, a o tome su sutili godinama? Jesmo to blize EU pa smo preuzeli njihovu pravnu tradiciju!? :)

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 dec 2016, 23:54

guardian je napisao/la:Izvjestaj finansijski, pa fino u tuzilastvo da se vidi jel sve po zakonu. Onda povuci refu. Nastaviti dalje prema mogucnostima RSD Sloboda.
VALJA PORESKU DOVESTI I U OP SLOBODA 1919.NE PLAĆAJU POREZ NA NOVAC KOJI NAPLAĆUJU OD RODITELJA, A ZAKONOM SU DUŽNI.

slika

"Smrt fašizmu- Sloboda narodu!"
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 dec 2016, 00:02, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

guardian
Kontakt:

Post Postao/la guardian » 13 dec 2016, 23:56

sloboda72 je napisao/la:
guardian je napisao/la:Izvjestaj finansijski, pa fino u tuzilastvo da se vidi jel sve po zakonu. Onda povuci refu. Nastaviti dalje prema mogucnostima RSD Sloboda.
VALJA PORESKU DOVESTI I U OP SLOBODA 1919.NE PLAĆAJU POREZ NA NOVAC KOJI NAPLAĆUJU OD RODITELJA, A ZAKONOM SU DUŽNI.

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58D09DCB

Odlicno, prvi korak ka rjesavanju lose situacije u klubu.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 13 dec 2016, 23:56

klma1 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Ne mogu ovi faraonovi igrači da svare da niko ne kuka za Husicem nego raja žali za nekom boljom i jačom Slobodom koju faraon, mačak i cickovo ulje sa sve odborima za hitnost i privrednicima im ne mogu priuštiti pa čak ni u nekoj Light verziji... Njihov domet je da se ne ispadne iz lige ako i to, da se proda neka tekma i neki igrač te rastali sa njihovim lopinasima... A realno, raja to gleda već 25 godina i puna im je kapa 7,9,11 mjesta... Raji je pun k u r a c igre da se lopta nabije na Omegu i skidanja gaca na sickom... Da se ne lažemo
Realno raja to gleda 100 godina, od kada postojimo. Sa izuzetkom 2, 3 sezone, cisto da se potvrdi pravilo. Da se ne lazemo.
Ti vazda u kontru meni... I sta je eto poenta... Da treba i u buduće biti isto... Napisao sam da je raja UMORNA od lopova i prosjecnosti.... Vrijeme prije rata i taj fudbal su svemirski brod razlike... Slabo se sjećaš ti toga brate... Onda nisi mogao protiv Zvezde koja bila evropski prvak, Dinama koji vidiš i danas na kojem je levelu, Partizana kojeg je KP i JNA držala pod svoje, Hajduka kojeg su svi gotivili pa raji nesto nije bilo ni krivo jer si igrao protiv takvih fudbalskih giganata... Ja sam druže gledao na Tusnju i piksija i prosineckog i kranjcara i more strašnih fudbalera... A sad nam na Tusnju j e b e majku Krupa i mladost iz nekog zaseoka pored Kaknja... Pa ovdje niko ne traži da 6 godina zaredom uzmeš duplu krunu al ako ne možeš u ovoj miki maus ligi makar svake 2,3 godine uzet titulu ili kup to je smiješno.... A na tom putu je bio Husic, da se ne lažemo
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 14 dec 2016, 08:37

sloboda72 je napisao/la:

slika

Bas tako druze ima par mjeseci kako sam pisao o OP, kako je jedan od glavnih mesetara doticni vd direktor , nihad lepina itd. Koliko se od roditelja na osnovu clanarina, prevoza i opreme uzme novaca. Kad je doso AH. dao im je da koriste autobus i za sve pogone kupio komplet opremu pa su doticni uzimali pate kao da jedan dio finansira klub a drugi roditelji. Pa kad je cuo AH trazio je od jarića da vrati novac i tu su dosli do kraja bilo kakih dobrih odnosa. A uzimanje para za guranje pijedine djece u prvi tim itd.
Ovdje nije problem ni o kultu ni o voljenju jedne il druge strane ovdje je prica o visegodisnjem lopovluku

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 dec 2016, 08:54

Treba biti fer pa priznati i da pare koje dobije OP od FIFA-e za razvoj OP uzme Sloboda, a da OP zivotari od tih clanarina i ako se namakne kakva kinta sastrane. Male su te cifre, ne ulaze se nista u razvoj, tako da se mlade selekcije odlicno drze u prvenstvu, ali zato ne izbacujemo neke vrhunske fudbalere, ili oni iole talentovaniji bjeze glavom bez obzira prvom prilikom.

Ja zaista ne vidim neko poboljsanje u svim sferama Slobode ni u narednih 5 godina, a volio bih da grijesim.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 14 dec 2016, 09:36

costacurta08 je napisao/la:
Sariel je napisao/la:treba bit realan, da bi bili konkurentni trebamo lovu, i za ekipu i za stabilizaciju kluba.
da bi imali love trebaju nam ljudi koji imaju a hoce pomoci!bez utaljivanja i ostalih zajebancija.
ako ni tog nema. dzabe krecimo i kmecimo.gudbaj carli. ljudski, muski. da boli boli, a sta da se radi?
Zar i ti Brute?! :urnebes:
Đe sav onaj optimizam nestade?! Đe "Sloboda do groba"?!
Kad sam ja pričao ovu priču ti se šprdao. Konačno si nadošo.
o cemu ti?naravno da je Bodaslo do bagro! :salut:
nikad protiv slobode, bez obzira na uprave,trenere,igrace,dusmane koga god.
lako je navijat kad je sve ok, fazon je kad ne ide a tu bar imamo prakse :urnebes:
a to da sam nadoso, drug moj, kontaju ovde svi situaciju, al mora neko ostat i pozitiva :mrgreen: :thumbup:

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 14 dec 2016, 09:48

Slabo ga ko i vidi brate, al kad nešto ovdje istakneš da ne valja napadaju sa svih strana, ne treba ništa ni pisat, znam da ja neću više.

:salut:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 14 dec 2016, 09:49

Cosic ide u Velez. Momak je rodjeni Tuzlak, dijete Slobode bukvalno, kaze ne bi se vratio u Slobodu za milion, eto kako se radi sa omladincima, je**m ja husrefa zar ovaj momak nije mogo imat prednost naspram Hodzica malog iz Radnika

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 14 dec 2016, 10:06

nek ideeeeeeee :mrgreen:

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 14 dec 2016, 11:34

"Žao mi je što se moje ime u posljednje vrijeme spominje u negativnom konektstu kada se priča o mom odlasku iz Slobode. Trudio sam se biti korektan i šutio sam sve ovo vrijeme. Nisam se oglašavao, jer sam dijete kluba i ni na koji način nisam želio dolijevati ulje na vatru, želim se korektno rastati sa klubom u kojem sam počeo svoju karijeru. Međutim, neke stvari jednostavno ne mogu prešutiti, ne mogu jer me boli nepravda.

Prije svega, zasmetale su mi izjave određenih pojedinaca iz vodstva kluba koji kažu da sam nekorektan i da sam klub ostavio na cjedilu. Iz Slobode sam stekao status A reprezentativca Bosne i Hercegovine. U svakoj utakmici za Slobodu pružao sam svoj maksimum, šutio sam i radio svoj posao najbolje sto mogu.

Istina je da sam kao A reprezentativac bio jedan od igrača koji je najmanje plaćen u klubu, ali nikada nisam ništa rekao. Na početku sezone kada je bilo jasno da neću otići vani, tadašnjem predsjedniku Azmiru Husiću sam rekao da želim ostati u klubu i produžiti ugovor. Odbijen sam, zbog čega ne znam, iako su svi znali da sam ušao u posljednju godinu ugovora.

U međuvremenu mi nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje od kluba, pa sam da ne bih izgubio pravo na to, jedan, pa drugi mjesec od svog novca iste platio. Laž je da je bilo dogovoreno da sam snosim te troškove, nebrojeno puta sam išao u klub i pitao šta je problem, uvijek bih nailazio na odgovor da će problem biti riješen ubrzo a onda mi je stigla obavijest da sam zbog neplaćanja doprinosa, izgubio pravo na osiguranje. I pored toga sam ponovo šutio i u svakoj novoj utakmici trudio se biti najbolji što mogu, bitan mi je bio samo teren.

Ugovornu ratu iz šestog mjeseca koju sam trebao primiti, nikada nisam dobio. Prije godinu dana bio sam blizu odlaska iz Slobode kada me je želio angazovati belgijski Brugge. Brugge je tada ponudio 300 000 KM Slobodi i mislio sam da je tada sve već završeno, međutim, tadašnji predsjednik Husić odlučio je da me ne zeli pustiti ispod 400 000 KM i transfer je propao. Sa tim novcem klub bi zaradio a ja bih osigurao egzistenciju. I opet sam nakon svega na početku sezone tražio produženje ugovora i odbijen sam. Nisu me htjeli prodati, a sa druge strane imao sam skoro najmanja primanja u klubu i nezainteresovanost za produženje ugovora. To su stvari koje mi nikada neće biti jasne.

Nikada niti jednog momenta, ni sa kim iz kluba, nisam ušao u neki verbalni konflikt, poštovao sam sve trenere, svaku minutu provedenu na terenu sam sa ponosom nosio dres Slobode.

Nikada, niti jednog momenta, ni sa kim iz kluba, nisam ušao u neki verbalni konflikt, poštovao sam sve trenere, svaku minutu provedenu na terenu sam sa ponosom nosio dres Slobode.

Niti jednog momenta odbor za hitnost niti bilo ko od ljudi koji će vjerovatno činiti novu upravu, nisu razgovarali sa mnom oko produženja ugovora, razumijem da Skupština tek treba izabrati novu upravu ali niti jedan sastanak na tu temu nisam imao, apsolutno nikakvih naznaka nije bilo. Možda će vam ovo zvučati nevjerovatno, ali nakon odlaska Husrefa Musemića, u jednoj utakmici planirao sam da branim kao inače, ali pred samu utakmicu pozvali su me i tražili da odglumim povredu, jer navodno neko nije za to da ja branim. Sve to sam proživljavao i opet šutio i trpio, nadajući se boljim danima. Neka demantuju ovo ako ovo nije istina.

U međuvremenu sam dobio par naznaka da bi na zimu mogao zaigrati u inostranstvu i odlučio sam se za odlazak, ali ono što moram istaći je da je moja želja prije svega da se rastanemo na korektan način. Mislim da je veoma ružno označavati mene kao nekog izdajnika i praviti omraženog u očima navijača, kada sam posljednju godinu dana bukvalno ostavljen na cjedilu.

Novo poniženje je bilo prije nekoliko dana kada su svi prvotimci dobili novembarsku platu osim mene, treba li nešto uopste dodati? Žalosno je da mnogo igrača iz Tuzle koji su prošli školu Slobode na ovaj ili sličan način budu tretirani, a da se neki koju tu budu i prođu cijene desetostruko više i na kraju nas kada se odlučimo na odlazak kako ne bi uništili svoje karijere zbog njihovog nemara, nazivaju izdajnicima kluba.

Za kraj mogu reći da volim ovaj klub, volim Tuzlu i navijače Slobode i moja želja je da u slučaju da se dogovorim sa nekim inostranim klubom, Sloboda dobije određenu odštetu. Jednog dana ću se ponovo vratiti na Tušanj, u Slobodi želim završiti svoju karijeru. Žao mi je i što sam morao pričati o svemu ovome, ali teško mi je bilo zadnjih dana čitati kako me se proglašava čovjekom koji je klubu okrenuo leđa, a zapravo sam skoro primoran da sam odem iz Slobode, koja će sviđalo se to nekome ili ne, uvijek ostati moj klub", poručio je Kenan Pirić

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 14 dec 2016, 11:35

U prevodu, j3bo ga je ko je stigo u zadnjih godinu dana.
Jedan grad, jedna ljubav!

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 14 dec 2016, 11:40

ma bezveze je pljuvat po piriji kad se zna kakva je sit,u i oko kluba.
igrac se tu najmanje pita. za bilo sta.
nazalost.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.