Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 dec 2016, 21:29

Krenuo sa treningom :opala:

Odradio sam veceras sve sprave i na traci 15ak min. Vec osjecam posljedice, ruke i ramena pogotovo. Sad da li bi trebao nesto pojesti prije ili poslije treninga i koliko vremenski prije ili poslije i sta otprilike, vec sam klepio koju bananu nakon sto sam kuci dosao. Volio bih skinuti stomaka sto imam viska i prsa zategnuti.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 dec 2016, 22:07

Stojeci radim.

Hvala. :)
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 dec 2016, 22:17

rio_Ferdy88 je napisao/la:Krenuo sa treningom :opala:

Odradio sam veceras sve sprave i na traci 15ak min. Vec osjecam posljedice, ruke i ramena pogotovo. Sad da li bi trebao nesto pojesti prije ili poslije treninga i koliko vremenski prije ili poslije i sta otprilike, vec sam klepio koju bananu nakon sto sam kuci dosao. Volio bih skinuti stomaka sto imam viska i prsa zategnuti.
Proteinski obrok ide nakon treninga.

Za skidanje stomaka pucaj kardio I kada radis s tegovima gledaj da manje odmaras izmedju serija, kilazom se ne opterecuj toliko a ponavljanja radi sto vise.
Trbusnjaci su dobri za jacanje samih misica stomaka ali se ni slucajno iskljucivo na njih fokusirati.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Klare

Post Postao/la Klare » 12 dec 2016, 22:41

Ako ti je cilj skidanje stomaka, tj masnih naslaga, onda ishrana treba da bude sa što manje ugljikohidrata, izbjegavati i zasićene masti u većim količinama, a što više proteina.

http://www.vjezbaj.com/kalorijska-tablica/

jesti min sat prije treninga, a može i 2, ne manje, zavisi šta jedeš, koliko treba da se provari.
za skidanje stomaka trenirati što više i što većim intenzitetom, raditi i čučanj i mtrvo dizanje i sve ostale sprave, a trening početi i završiti sa kardiom,
trbušne raditi otprilike svako drugi dan, 3 puta sedmično.

A pošto si akcenat stavio na prsa, onda njih radi svako treći dan(pon-cet-ned), ispočetka sa manjim opterećenjima većim intenzitetom, kasnije manji intenzitet veća opterećenja, a u te dane ubaci prije treninga zdravi ugljikohidrat sa proteinom, preporučujem rižu ili krompir i crveno meso, a poslije treninga opet ugljikohidrat sa nekim proteinom, može piletina, a može i crveno.
ostalim danima što manje ugljikohidrata.
Poslije treninga dobro je odmah jesti.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 dec 2016, 23:09

Zahvaljujem :salute:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Teretana

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 dec 2016, 14:41

Ako hoces da smrsas nemoj odmah jesti poslije treninge. Daj priliku lipidima da se raspadnu :mrgreen:

Pusti neka tijelo trosi svoje prirodne zalihe

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 13 dec 2016, 15:45

Ne znam ima li ista meni mrze od trbusnih i sklekova, i one smrdljive sardine :damn:

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 13 dec 2016, 17:27

Nek je sretno tebra :clap: :clap:
Obavezno pisi ovdje redovno kako napredak ide posto i ja kontam uskoro ako mi vrijeme dozvoli malo do teretane :)

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 13 dec 2016, 18:56

E da, imam pitanje za vas malo iskusnije sa teretanom i ishranom. Ne idem u teretanu, ali koliko toliko ofržavam formu kući a i na ishranu pazim e sada jedino problem imam sa donjim dijelom stomakaa od svih obroka me večera najviše zeza, jer nmg uvijek sebi salatu neku nać za večeru xD
Pa šta bi po tom pitanju mogao uraditi haha

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 13 dec 2016, 19:35

FoSte95 je napisao/la:E da, imam pitanje za vas malo iskusnije sa teretanom i ishranom. Ne idem u teretanu, ali koliko toliko ofržavam formu kući a i na ishranu pazim e sada jedino problem imam sa donjim dijelom stomakaa od svih obroka me večera najviše zeza, jer nmg uvijek sebi salatu neku nać za večeru xD
Mladog sira navece, sirutke prije spavanja dvije kriske hljeba i dosta misicima preko noci :)

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 13 dec 2016, 20:38

Sarajlijica1946 je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:E da, imam pitanje za vas malo iskusnije sa teretanom i ishranom. Ne idem u teretanu, ali koliko toliko ofržavam formu kući a i na ishranu pazim e sada jedino problem imam sa donjim dijelom stomakaa od svih obroka me večera najviše zeza, jer nmg uvijek sebi salatu neku nać za večeru xD
Mladog sira navece, sirutke prije spavanja dvije kriske hljeba i dosta misicima preko noci :)
Hljeba samo za dorucak, a sira mogu uvijek :D

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 13 dec 2016, 20:47

Ja kad je dobar hljeb ne mogu odoliti, sir je za misice iz deneta izasao, mozes dodati i jabuku prije spavanja. Korisna je i za zube, i ima dosta vlakana, vlakna su bitna :)

SiggiSmallz
Kontakt:

Post Postao/la SiggiSmallz » 13 dec 2016, 21:55

Wandelanoite je napisao/la:Da li je neko pio nesto za brzi oporavak misica 100% sam siguran da sam nasao neki suplement za to, ali ne mogu sad da nađem i sta mislite o kombinaciji whey i kreatin?
ne mogu zajedno nikako, protein poslije kreatin prije treninga :)
Može i zajedno,naravno sa vodom ne sa mlijekom.
Ja znam iz ličnog iskustva da može.Slobodno guglaj i vidjećeš da može. :D
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Dostojevski

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 13 dec 2016, 23:25

SiggiSmallz je napisao/la:
Wandelanoite je napisao/la:Da li je neko pio nesto za brzi oporavak misica 100% sam siguran da sam nasao neki suplement za to, ali ne mogu sad da nađem i sta mislite o kombinaciji whey i kreatin?
ne mogu zajedno nikako, protein poslije kreatin prije treninga :)
Može i zajedno,naravno sa vodom ne sa mlijekom.
Ja znam iz ličnog iskustva da može.Slobodno guglaj i vidjećeš da može. :D
A moze li se stomak smanjiti sa sirom i 2 kriske kruha prije spavanja :mrgreen:
100% sportski i krajnje opušten potpis

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 dec 2016, 11:17

Pošto me ruke, ramena i bicepsi (posebno oko laktova) baš bole od treninga u pon (jedva ih ispružim :oops: ), vjerovatno je neka upala jer nisam nikad prije bio u teretani i toliko se forsirao, da li bi trebao odmah danas raditi ponovo trening, jučer nisam radio, ili da samo radim kardio i noge i da pričekam dok ne prođe ova upala :hmmmmm:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 14 dec 2016, 11:58

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pošto me ruke, ramena i bicepsi (posebno oko laktova) baš bole od treninga u pon (jedva ih ispružim :oops: ), vjerovatno je neka upala jer nisam nikad prije bio u teretani i toliko se forsirao, da li bi trebao odmah danas raditi ponovo trening, jučer nisam radio, ili da samo radim kardio i noge i da pričekam dok ne prođe ova upala :hmmmmm:
Jok, koliko se ja u to razumijem sačekaj da ta početna upala prođe, a onda ćeš moć normala svako 2-3 dan raditi

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 14 dec 2016, 12:17

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pošto me ruke, ramena i bicepsi (posebno oko laktova) baš bole od treninga u pon (jedva ih ispružim :oops: ), vjerovatno je neka upala jer nisam nikad prije bio u teretani i toliko se forsirao, da li bi trebao odmah danas raditi ponovo trening, jučer nisam radio, ili da samo radim kardio i noge i da pričekam dok ne prođe ova upala :hmmmmm:
Baš zbog toga ja svim početnicima savjetujem da prvi tjedan odrade 2 puta trening cijelog tijela sa jako malim kilažama s kojima praktički i ne osjete napor u mišićima. Time ne mogu postić mišićni rast ali bar priviknu tijelo na nekakav rad što je pomak u odnosu na sesilni način života. Sljedeći tjedan mogu početi trenirati punim intenzitetom split trening 3-4 puta tjedno a upala će biti minimalna, praktički neznatna jer tijelu vježbanje više nije neki prevelik šok. Iskusio prvo na sebi, posle na nekim prijateljima početnicima koji su radili tako i niko nije imao upalu.
Razlika je čisto u motivaciji, jer nakon jake upale dosta ih odustane od teretane a ovi sa jakom voljom koji su sigurni da neće odustajat slobodno nek se odmah trgaju i trpe upale :D

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 14 dec 2016, 12:46

RiNo je napisao/la: A moze li se stomak smanjiti sa sirom i 2 kriske kruha prije spavanja :mrgreen:
Moze!Jer organizam ne zna kad je jutro podne ili noc :). Da se stomak smanji treba biti u deficitu s kalorijama, npr ako ti treba na dan 2000 kalorija da budes u deficitiu, a ti tokom dana pojeo 1500 kalorija onda mozes u ponoc pojesti jos ti 500 kalorija (sir i kruh recimo da imaju skupa 500kcal) bez problema
:D
Kakvo odmaranje, samo radi :D , ne znam od koga ste culi da kad dobijete upale nakon prvog treninga odmah odmarat dva tri dana :S
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 dec 2016, 12:51

Ma i ja sam početne dvije kilaže samo radio, na svim spravama po 2 ili 3 serije, samo je i to meni kao početniku puno, a ne znam mogu li sa ovakvim rukama išta uraditi jer baš ne mogu ni da ih ispravim kako treba :oops:

Mogu kardio jedino i noge jer ne osjećam toliku zategnutost u nogama kao u rukama.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 14 dec 2016, 13:15

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ma i ja sam početne dvije kilaže samo radio, na svim spravama po 2 ili 3 serije, samo je i to meni kao početniku puno, a ne znam mogu li sa ovakvim rukama išta uraditi jer baš ne mogu ni da ih ispravim kako treba :oops:

Mogu kardio jedino i noge jer ne osjećam toliku zategnutost u nogama kao u rukama.
Ma svi smo imali slicne upale nije to nista, ne odmaraj idi u teretanu, zagrijat ces tijelo, misice i neces tokom treninga ni osjetit toliko upale :D :D
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.