AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

nextterrain
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la nextterrain » 12 dec 2016, 23:07

FrancescoTotti je napisao/la:Grande vittoria!!! Bas kako sam pretpostavio, bljesak pojedinca nas je spasio.

Idemo ovako naguzit i torinsku 'ravu!
ako je ovo naguzivanje onda ne znam šta je tijesna pobjeda ;)

ali sve čestitke, dobra je utakmica bila

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 dec 2016, 23:09

Hvala hvala

Penal je odlucio ako cemo realno.Milan bolji u prvom a Roma u drugom i ako je meni generalno ova utakmica bila bas losa al fizicka sprema i iskusniji vezni red Rome je ovaj put presudio.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 12 dec 2016, 23:09

nextterrain je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:Grande vittoria!!! Bas kako sam pretpostavio, bljesak pojedinca nas je spasio.

Idemo ovako naguzit i torinsku 'ravu!
ako je ovo naguzivanje onda ne znam šta je tijesna pobjeda ;)

ali sve čestitke, dobra je utakmica bila
Naguzit sam rekao u smislu da uzmemo tri boda.. Nisam omalovazavao Milan, veceras su ova 'djeca' odlicno parirala nasim igracima, cak cu rec da ste zasluzili i bod al eto..drago mi je sto ga niste uzeli :salut:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 12 dec 2016, 23:21

Kudio sam ga na poluvremenu, al iskustvo i znanje koje Dzeko ima su neprocjenjivi...

Steta zbog svih ovih povreda, da su svi zdravi i u formi itekako bi parirali juventusu, ovako ako nas dobiju bojim se da je to to sto se serie a tice ove godine...

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 dec 2016, 23:25

Ma brate i da ne zijanimo Juve je za klasu iznad svih ako cemo iskreno.Roma protiv Torina onako padne poslije prvog gola a Juve preokrene,e to je razlika.

Ako ne zijanimo i bas dobro se pojacamo prije svega mislim da se dovede neko tipa Borja Valero i zamjena za Dzeku,tek tad mozemo se cemu nadati al poznavajuci upravu prodat ce Rudigera za nekih 25 miliona i dati Vermalenu ili Jesusu da igra a u sredini Gerson nece ni dobiti pravu sansu i ako nam je potreban jer barem zna stati na loptu,odigrati nesto prema naprijed a ovako je sve na silu al kako igramo rezultati su odlicni.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 dec 2016, 00:58

S obzirom da protiv Juvea (kao ni veceras a i protiv Lazia) nece igrati s preofanzivnim i defanzivno DEZorjentisanim i ispadajucim bekovima vjerujem da Roma moze izvuci povoljan rezultat u toj utakmici.
Bez obzira sto je jedan od najboljih igraca Rome trenutno, ja vam ne mogu opisati koliko me nervira sto onaj Perotti mora svaki put, bez obzira sto ima cistu situaciju za centarsut, pokusati driblati...ama bas svaki put...driblanje, driblanje, driblanje...ubaci nekad odmah loptu majka je ne ubila.

Dakle, s pojacanom odbranom i strpljivim cekanjem sanse za gol kao protiv Lazia i Milana mozemo se nadati pozitivnom rezultatu.
Zao mi je sto Edin ni veceras nije zabio a imao je opet dobre situaacije.

Idealan scenario, Mire zapapri iz slobodnjaka a Roma pobijedi uz gol Dzeke. :D ili njih dvojica donesu remi svojim golovima.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 13 dec 2016, 01:06

Idealna situacija je da mire zabije autogol a Dzekson u 90' potvrdi pobjedu volejom :cool:

Realno kad bi remi izvukli bilo bi dobro, al kao sto manuel kaze sve i da ih dobijemo, poznavajuci princip rada uprave nemamo se mnogo cemu nadat u buducnosti.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 13 dec 2016, 09:17

teska utakmica, ali kao sto radja izjavi sinoc ovo je utakmica koju bi prosle sezone vjerovatno izgubili tako da koliko god ne igrali lijepo za oko jako je bitno da dobijamo na misice jer ove i slicne pobjede grade karakter i stvaraju pobjednicki mentalitet.

dalje, misljenja sam da je ta neka mini kriza u nasoj igri i nedostatak kreacije nastao kao proizvod povreda i cinjenice da moramo igrati 3-5-2 odnosno 3-4-1-2 formaciju koja i ne odise nekom pretjeranom ljepotom. shodno tome nasa odbrana i vezni red (u defanzivnom segmentu) izgledaju stabilnije nego ikad u prethodnih nekoliko sezona, medjutim, napad i kreacija su ti koji pate i to je nesto na cemu spalletti mora raditi. jednostavno nam je potrebno nesto vise od perottija koji mora donositi bolje odluke u smislu kada krenuti u dribling, kada centrirati i slicno. on i dzeko moraju razviti bolje razumijevanje jer ovo zasad i nije bilo na nekom pretjerano visokom nivou. edin i njegova 'hold up' igra su perfekcija iz fudbalskih udzbenika, ali moramo naci nacina da ga vise ukljucimo u igru i iskoristimo sve njegove karakteristike.

sto se veznog reda tice, sam pogled na imena koja startaju iz utakmice u utakmicu ne odise nekom pretjeranom kreativnoscu obzirom da su sva trojica laicki receno 'mesari' kojima je primarni zadatak opstrukcija igre, pritisak na protivnika i oduzimanje lopte , dok su uspostavljanje kontrole i pas igra nesto slabiji jer kao sto je i spalletti sam izjavio precesto zurimo da damo pas naprijed i premalo drzimo loptu u nogama. odlicna stvar je sto su i DDR i radja i strootman strasno takticki potkovani igraci i kao takvi ne dozvoljavaju ni pedalj prostora protivniku, ali isto tako su i vezni red koji pod presingom ne zna kvalitetno iznijeti loptu ili kreirati nesto iz nicega. to bi se moglo promijeniti povratkom paredesa, ali o tom potom.

dobra stvar je sto je ova formacija dala prostora emersonu da se dokaze i mislim da je to zasad iskoristio. centarsut jos uvijek nije na nivou, ali vjerujem da ce vremenom i to doci. no, ono najbitnije je da ne puca pod pritiskom, uvijek ima rjesenje kome dati loptu, pametno se postavlja i jako je korisna opcija na lijevoj strani odnosno nije samo broj na dresu koji je tu da popuni mjesto na terenu kao sto je to realno gledano bio na pocetku sezone. na drugoj strani peres i nije bas opravdao sav hype oko njegovog transfera i trenutno ne pokazuje ono sto je pokazivao u torinu. ukoliko krene sa takvim partijama onda cemo imati jako potentan bekovski par i po defaultu nasa ofanziva ce imati opciju vise. prava steta je sto florenzi ne moze igrati jer mislim da bi ova formacija izvukla ono najbolje iz njega.

rudiger - manolas - fazio :bow: pogledajte samo ta imena, sjetite se njihovih individualnih gresaka iz proslih sezona i recite mi da li ste ocekivali ovaj bedem? znam, nisam ni ja. da se razumijemo, nije to nista spektakularno u poredjenju sa vecim klubovima, ali ako uzmemo u obzir sve stopere koji su prosli kroz nas klub i sve odbrane koje su branile ili bolje receno pokusavale braniti gol rome, ova trojka izgleda world class. vec unaprijed osjecam nelagodu zbog moguce prodaje jednog od njih na ljeto.

na kraju woj, nas najbolji golman lige i covjek koji te u 90 minuta tjera da ga mrzis, psujes, slavis i na kraju pjevas njegovo ime - tipicno za romu rekao bih.

u svakom slucaju jako bitna pobjeda, ne u borbi za scudetto nego u borbi za direktan plasman u LP jer to nismo sposobni ostvariti kroz dodatne kvalifikacije, a scudetto cemo napasti samo ukoliko nam to juventus dozvoli. mada moram priznati da bi bio dobar osjecaj uzeti bod ili tri u torinu iako u takvo nesto ne vjerujem.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 13 dec 2016, 11:54

+1000
Odbrana konacno izgleda ozbiljnije, Rüdiger je sve bolji i bolji. U vezi je zivnuo i DDR, imamo i pravog Radju bas kad najvise treba. Kod gola ne znam jel mu bio mocniji prijem lopte ili 'banana' sut. Sad se nadati da cemo barem bod uzeti na Areni, tamo smo izgubili dosad svaku tekmu i imamo uzasnu gol razliku, al ove posljednje utakmice odbrane daju razlog za optimizam.
embrace the chaos

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 14 dec 2016, 09:33

sevillin dosadasnji sportski direktor i transfer guru ramón rodríguez verdejo - monchi ce postati nas novi sabatini na ljeto. odlicna vijest i svakako korak u pravom smjeru od strane uprave jer znamo svi da je sevila u posljednjih 10ak 15 godina uvijek imala kvalitetan i popunjen roster sa relativno nepoznatim igracima koji su kasnije postali neko i nesto, a mediji su cesto upravo monchija smatrali zasluznim za njihov uspon do spanskih i evropskih visina.

dobra stvar je i cinjenica da je covjek navikao kupovati jeftino, a prodavati skupo pa ga to cini idealnim za klub kakav je roma i predsjednika kakav je pallotta. mada se iskreno nadam da smo zavrsili sa prodajom najboljih igraca jer konacno je vrijeme da okrenemo novi list i pokusamo odrzati kakav takav kontinuitet sto igara sto rezultata i ostanak najboljih igraca i odbijanje stranih ponuda bi bio prvi korak ka tome.

u svakom slucaju dobar potez ako mene pitate.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 14 dec 2016, 13:28

:njanjanja: slika

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 15 dec 2016, 10:18

slika

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 15 dec 2016, 10:41

Postoji mogućnost da i Peres i Salah budu u rosteru idući meč.
embrace the chaos

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 17 dec 2016, 19:23

Jesmol mogli gore proci u EL. Ova zuta podmornica melje sve redom. Proradio tandem Pato,Soriano,Sansone,Dos Santos.

Sta reci za vcrs. Obzirom na duzinu nase klupe, velika je steta sto nisu svi 100% spremni.

Ocekujem ovako nesto:
---------dzeko------
perroti---radja---salah
-----kevin----ddr----
emers-fazi--man-rudi
------szcesny-------

Morace krila I vezni red dosta pomagati odbrani. A odbrana ce morati biti maksimalno skoncentrisana. U napdau ne sumnjam da cemo stvoriti par sansi I zabiti barem jedan gol.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 dec 2016, 20:31

Gerson kao iznenadjenje od prve minute.

Ostalo ocekivano.

Forza Roma

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 17 dec 2016, 20:44

Da hoce Naingolan ponistit Pjanketa rodio bi se

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 dec 2016, 21:03

Ovo je smjesno Bogami vise

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 17 dec 2016, 21:04

Jao amaterske odbrane,covjek im kod 16 ca gurne loptu u for od 2m i niko loptu da pokupi uzas,ova Roma da igra za titulu :nene:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 dec 2016, 21:29

Gersone haj ti nazad u Brazil ziv bio nije ovo za tebe

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 dec 2016, 21:33

Ocekivana tekma

Juve zabio na startu i onda stvaraju sanse iz kontri a Roma u napadu bez Salaha cista nula.
Gerson sto je odigrao mozemo mi sa foruma.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.