FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

brazzo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la brazzo » 23 jul 2010, 00:49

Blueone je napisao/la:Pa Maccabi nije Hapoel
Hapoel je mnogo jaci i veci klub, to ti je ko Zeljo i Sloboda, zna se gdje ko pripada i ko je sampion.
:lol: :lol:
Nije da provociram
kako si fino zakljucio i objasnio nema sta ''Pa Maccabi nije Hapoel'' :roll: jos i ovo poredjenje nidje veze ali nije problem u tome.Ono sto sam htio reci je to da ne treba opravdavati losu igru i traziti alibi u jacini protivnika (hapoel nije top klub u europi) ja sam prizeljkivao samo da pruze sto bolju igru da se pokaze da i klubovi iz bih mogu igrati fudbal.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Post Postao/la Avatar » 23 jul 2010, 00:53

Hapoel nije top klub u evropi' ali svake skoro godine iznenade u ligi uefa,imaju superioran sastav pun odlicnih trkaca i tehnicara' trenera koji sve to uklopi u cjelinu i naravno navijace,hapoel je kako se sjecam prosle godine sa celticom i hsvom uknjizio 4 boda,da ne uzme protiv Zeljeznicara 6 bodova iz 2 utakmice,Hapoel ja jaca ekipa realno,poraz je oprosten. NAPRIJED ZELJO LJUBAVI MOJA

Manijac18
Kontakt:

Post Postao/la Manijac18 » 23 jul 2010, 01:33

Omar500 je napisao/la:5 titula prvaka
3 kupa
3 super kupa
polufinale i četvrtfinale kupa uefa
prvi ušli u treće pretkolo lige prvaka
prvi osvojili titulu prvaka BiH
prvi i jedini osvojili duplu krunu
prvi osvojili titulu prvaka dva puta zaredom
navijači odani i ne lome stadion zbog neuspjeha...

Mogu vala do sutra nabrajati. Nego da spomenem revanš utakmicu. Mnogo bolja i požrtvovanija igra Želje, Rovčanin me malo iznenadio, uglavnom, zadovoljan sam igrom. Dresovi mrak, a sajt još bolji. Još danas došlo novo pojačanje, ovaj Marković, valjda je dobar.
kad smo kod superkupova, zasto se kod nas u Bh ne igra superkup 8-)

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 23 jul 2010, 01:33

Realno bi bilo da je izgubio prvu 2-0, ali 5-0 je sramotan poraz i ZA SVE JE KRIVA ODBRANA ŽELJE, još jednom ponavljam, da su ih igrači Hapoela driblali ko čunjeve.

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 23 jul 2010, 02:03

Fino je ovo fakat kad znas da Pitari vise prate Zelju nego Sarajevo i kad se angazuju da pricaju o Zelji. Fin je osjecaj. Samo nas uvelicava jos vise nego sto jesmo veliki. Mislim razumijem, ima tu i ljubomore al opet to su Pitari pa sta ces. Uglavnom da zavrsimo svu pricu o prepucavanjima ko je sta i kako. Mislim glupost je pricati o Zelji i Sarajevu i ko je bolji. Oba su su kluba realno losa sto se tice Evrope i oba su kluba realno dobra sto se tice nase lige.
Ja bi molio Pitare da ne se.ru vise jer nasa bruka i sramota je samo sto smo mi uzor za vas. Kad smo dobri, tad smo najbolji i titule se osvajaju i hara po evropi i tad vas nigdje nema. A kad smo mi u krizi kao posljednjih par godina, onda vi mozete biti u Evropi i to tesko da do titule dodjete, jedna nekako. Zato ne pricajte gluposti koliko ste bolji od nas jer da mi nismo bili u krizi nebi vas ni bilo kao ni sad. Cim se Zeljo uzdigne Sarajeva nema nigdje na mapi a kad smo u krizi i ne igramo nikako kako treba, jedino tako vi mozete neke rezultate ostvarit...

Zato sad hajmo tu pricu zavrsit i kad sagledas sve, isti smo i isto nekih osvajanja imamo, i najvise imamo u BiH od klubova. Najbolje bi bilo da svake godine Sa ili Zeljo osvajaju prva dva mjesta kako bi i trebalo biti a ne neki sa strane

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 23 jul 2010, 03:25

Barca u srcu je napisao/la:Realno bi bilo da je izgubio prvu 2-0, ali 5-0 je sramotan poraz i ZA SVE JE KRIVA ODBRANA ŽELJE, još jednom ponavljam, da su ih igrači Hapoela driblali ko čunjeve.
Odje.baus na temu o Barseloni. Niti si kompetentan da pričaš o Želji, niti ćeš to ikada biti. Sikter Katalonac :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 23 jul 2010, 09:01

Babilon je napisao/la:Goran Markovic vas pojacao?Pitanje je koliko taj momak moze biti pojacanje,dosao je u nas umjesto Nikolica i nije se nestp pokazao,grub igrac kojem fali igra prema naprijed,rijetko se u nas ista radilo po desnoj strani lani dok je on bio na boku,također Markovic moze igrati i defanzivnog ali u nas to nije nikada odigrao!
Svako 3,4 utakmicu pauzirao zbog kartona!
Od vas je otisao jer mu 3 mjeseca niste dali ratu a ne zbog kvaliteta.

tm_ludak
Kontakt:

Post Postao/la tm_ludak » 23 jul 2010, 09:37

evo markovica ako neko vec nije postavio u jednom od snimaka vidi se i lazo popovic sa njim kako igra :=)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 jul 2010, 09:39

Markovic je sasvim dobar za nase lige,nista vise
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 23 jul 2010, 11:13

Zna li neko ima li sivih majica "Nikom te ne damo" u udruzenju i kad ce raditi? Hvala unaprijed :?:
Lijepo je biti Manijak!!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 jul 2010, 11:59

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

kenant
Kontakt:

Post Postao/la kenant » 23 jul 2010, 13:28

da li neko zna jel pocela prodaja godisnjih ulaznica ako ne kad ce poceti?
1921

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 jul 2010, 13:29

slika

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 23 jul 2010, 13:38

PUTUJ EVROPO, NE ČEKAJ NA NAS
Piše: H. Ljevo
Petak, 23.07.10. 12:40.

Kraj mjeseca jula i početak avgusta je rezervisan za početak ozbiljnog nogometa širom svijeta. Većina liga počinje u to vrijeme, a u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Ligu Evrope tada se uključuju ozbiljniji klubovi.
Kao po nekom nepisanom pravilu, taman u to vrijeme, kada se iole ozbiljniji klubovi uključuju u treće pretkolo kvalifikacija za evropske kupove, naši klubovi završavaju svoje evropske nastupe. U zadnjih dvanaest godina, od kako se naši klubovi takmiče u Evropi, samo rijetki su dočekali avgust mjesec.

Najbolja evropska sezona za bh. klubove bila je 2002/2003 kada smo u avgustu mjesecu imali priliku gledati Željezničar, Sarajevo i Široki kako igraju protiv Newcastlea, Malage, Bešiktaša i Sparte. Poslije toga su naši klubovi svoja takmičenja završavali u najranijoj fazi kvalifikacija uz izuzetak Sarajeva i Širokog koji su igrali protiv Dinamo Kijeva i Basela, te Sarajeva prošle godine protiv Cluja u četvrtom pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nikakva tajna nije da nam je klupski nogomet u velikoj rupi. To znaju i ptice na grani, naša Premijer liga je 97. na svijetu, ispred nas su Uzbekistan, Kazahstan, Azerbejdžan, Sudan, Tanzanija, Kenija, Siera Leone i mnoge druge zemlje koje prosječni građanin naše zemlje nije u stanju naći niti na karti. Gore od trenutne situacije je samo to što još uvijek postoje ljudi koji smatraju da smo bolji od gore navedenih ili oni koji se još uvijek vade da je ovdje bio rat.

Sanjamo o nastupu reprezentacije na SP-u i EP-u, a još uvijek slavimo pobjede naših klubova protiv predstavnika San Marina, Malte, Lihtenštajna ili Andore. U trenutku kada se naš klub sudari s nekim osrednjim austrijskim, belgijskim, poljskim ili švedskim klubom nastaju ogromni problemi. Problemi koje naši treneri opravdavaju veličinom budžeta dotičnog kluba.

Od koga su naši klubovi ispali ovog ljeta? Čelni ljudi Borca najavljuju borbu za naslov prvaka, a ispadaju od švicarskog drugoligaša, dok su austrijski mediji u čudu, jer, po njima, bečka Austrija danas ima najlošiju momčad u posljednjih dvadeset godina. Od takve Austrije je ispao Široki. Zrinjski je prošao predstavnike Kazahstana i San Marina, a tek sada ćemo protiv Odensea vidjeti pravu snagu Mostaraca.

Željezničar je posebna priča. Gubio je Željo s nekoliko golova razlike i ranije, ali navijače tima s Grbavice, koji iz utakmice u utakmicu plaćaju ulaznice da gledaju svoj tim, nikada nije zabolio poraz kao onaj protiv Hapoela. Pet golova ne boli, boli slika kada Ali Gutman ustane i pokaže svojim igračima da stanu i prestanu puniti mrežu našeg prvaka. To boli, jako peče.

Mogu naši treneri pričati priče o većim budžetima evropskih klubova, ali da nam igrači fizički pokleknu već nakon šezdeset minuta, da nisu u stanju uklizati protivniku ili da nemaju snage ispucati loptu iz svog šesnaesterca, to su priče koje nemaju veze s budžetom. To je više povezano s radom u klubovima, posebno radom u mlađim kategorijama.

Prije desetak godina Vedin Musić, Hadis Zubanović, Samir Muratović, Samir Duro, Alen Škoro, Mirsad Bešlija i drugi odlazili su u turske, italijanske, njemačke i belgijske klubove, neki i u ruske, a gdje danas idu naši igrači. Najbolji igrači Premijer lige naše zemlje su danas presretni ako nađu klub u nekom osrednjem poljskom, slovačkom ili češkom klubu.

Ovog ljeta je najbolji igrač lige Samir Bekrić završio u Koreji, Bućan i Šimić u Splitu, Osmanagić u Zaglebiu, Saša Kajkut u Azerbejdžanu itd. Oni koji završe u najvećim klubovima iz ovih zemalja to urade zaobilaznim putem. Tako je uradio Goran Bunoza, koji je preko Karlovca završio u Wisli Krakow. Bolna je sudbina bh. nogometaša.

I ko je kriv za ovakvu situaciju. Ako ste pomislili da su treneri, sportski direktori ili predsjednici klubova, žestoko ste se prevarili. „Krivci“ za ovakvo stanje u našem nogometu su samo pojedini novinari koji neće problem stavljati pod tepih, nego će jasno i glasno ukazati na problem. Oni su problem, jer neće da rade u tzv. interesu sporta. Da, sportski interes, tako se danas zove bježanje od problema.

............................................................................................................................

To sam boldirao gore jer taj novinar ocigledno nema pojma i ne cita ostale vijesti iako je bio intervju sa njihovim trenerom prije treninga na Kosevu i pitali su ga jeli zaista to rekao. Radi ovakvih novinara koji nisu upuceni i koji gluposti pisu meni se ovo ne cita. Cuj on nama pise sta nas boli i przi. Malo nek procita ostale vijesti pa makar na stranici za koju radi pa nek onda opravdano pise.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 jul 2010, 13:41

Na pitanje novinara da li je svojim igračima rekao da se povuku nakon što su poveli 5:0 u prvoj utakmici, Guttman odgovara:

"Ne, to nije moja filozofija igre. Mogli smo postići još nekoliko golova, ali promašili smo nekoliko dobrih šansi."

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 23 jul 2010, 14:15

Svaka vam cast onda,uspjeh je veliki odbraniti tih 5-0!
Ovo baca sasvim novo svjetlo na taj Zeljin uspjeh,cestitam :cry: :cry: .
Zadnja izmjena: Neprilagodjen, dana/u 23 jul 2010, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 jul 2010, 14:26

aleksandar_veliki je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Na pitanje novinara da li je svojim igračima rekao da se povuku nakon što su poveli 5:0 u prvoj utakmici, Guttman odgovara:

"Ne, to nije moja filozofija igre. Mogli smo postići još nekoliko golova, ali promašili smo nekoliko dobrih šansi."
Nemam obicaj ulaziti u rasprav e ovakvog tipa, ali doista me interesuje da li mozemo svi mi biti iskreni makar prema sebi samima. Zar se10 dana nakon susreta niko ne sjeca reakcije Gutmana poslje petog gola Hapoela. Cini mi se da su snima postavljali ovdje oni koji su provocirali. Ajmo biti iskreni, barem malo.
NE citam sa usana nazalost,ako neko cita nek' nam kaze sta je Gutman rekao

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 23 jul 2010, 14:27

aleksandar_veliki je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Na pitanje novinara da li je svojim igračima rekao da se povuku nakon što su poveli 5:0 u prvoj utakmici, Guttman odgovara:

Nemam obicaj ulaziti u rasprav e ovakvog tipa, ali doista me interesuje da li mozemo svi mi biti iskreni makar prema sebi samima. Zar se10 dana nakon susreta niko ne sjeca reakcije Gutmana poslje petog gola Hapoela. Cini mi se da su snima postavljali ovdje oni koji su provocirali. Ajmo biti iskreni, barem malo.
O čemu ti čovječe pričaš :roll:
Ona reakcija može imati mnogo više značenja, a ne samo ono na šta ti ciljaš :roll:
Toliko ste jadni da ne mogu vjerovati. Toliko neistinitih i ružnih stvari o Želji, Sarajevu, Čeliku pišete da to nije normalno. Znate da mi nemamo gdje drugo, znate da nemamo rezevrnu domovinu, pa tako ni na rezevni forum, pa smo osuđeni biti ovdje i gledati kako nas ponižavate. Dok s druge strane one klubove koje ne vole ovu zemlju pazite da je to čudo jedno, radi neke multietničnosti. Daj ba pustite se Ćirini folova ;) A njima svaka čast pored svega toga vas prcaju i ucjenjuju, neka ih kad ste budale svaka ima čast ;)

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 23 jul 2010, 14:31

Ima li gdje ovdje dio foruma da se može reagovati na gluposti koje se pišu u ovim "člancima" na sajtu? Prvo čitam, jutros čini mi se, kako se utakmica Olimpik - Željo odgodila za 5.8. jer je Željo tražio više odmora (!?) zbog nastupa u Aziji, da bih sad čitao kako je tobože trener Hapoela tražio od svojih igrača da ne daju više golova (!?). Malo mozga da imaju pojedinci i oči u glavi, a koje vide, znali bi da je tekma odgođena zbog Čolinog koncerta (i ne samo naša, već i Sarajevo - Čelik, koja se igra u srijedu), a da se čuvena gestikulacija rukama trenera izraelskog šampiona odnosila na odbrambenog igrača tog tima koji se konstantno ubacivao u napad, što se treneru očito nije svidjelo. Shvatam ja, i u potpunosti razumijem, određene frustracije i dušmanluk koji krasi pojedince u vezi sa Željom, ali što je previše, previše je. Fakat.

edit: Izvinjavam se. Tek sad vidjeh da su pojedinci već ukazali na ovaj, gore opisani, nonsens.
Zadnja izmjena: elSaik, dana/u 23 jul 2010, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 jul 2010, 14:33

Tema je Željo!

Ovdje mozete o stranici http://sportsport.ba/forum/viewtopic.ph ... 42#p550642

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 23 gosta.