AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 06 dec 2016, 10:02

milanist je napisao/la:Rano ste se digli, cuj kiks ako ne uzmu tri boda protiv Milana... ajde neka, kad vas klepimo po usima bice druga prica :D
ne dizem romu nego realno pokusavam posmatrati stvari i kao sto rekoh gore milan mi ne djeluje uvjerljivo nikako, a mislim da cete se i sami sloziti da trenutna igra i rezultati nisu produkt neke dominacije nad protivnicima nadigravanjem nego plod mladosti, trke, zelje i cijelog tog pozitivnog soka koji je montella proizveo. eh sad, ako tome dodamo i cinjenicu da par bitnih igraca veznog reda nece igrati protiv rome onda mislim da mozes razumjeti cemu ovako razmisljanje mene kao romaniste.

skidam kapu za poziciju na tabeli i napredak u odnosu na proslu sezonu i da se razumijemo ne kazem da je milan bez sansi, ali za mene licno bi to bilo prosipanje bodova ukoliko vas ne bi dobili pogotovo jer igramo na domacem terenu koji ove sezone nije ispustio ni boda u ligi, a i misljenja sam da smo individualno dosta bolja ekipa.

u svakom slucaju, ako nas i 'klepite' za mene ce to biti iznenadjenje, razocarenje i nepotrebno prosipanje bodova u situaciji u kojoj smo imali priliku koliko toliko odlijepiti se na toj drugoj poziciji.

no, neka bolji pobjedi i neka bude dobra utakmica bez povreda, suspenzija i nepotrebnih incidenata. sretno :thumbup:

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 06 dec 2016, 11:17

rope11 je napisao/la:
nextterrain je napisao/la:
macahz je napisao/la:Ma nema Milan sta da traži u Rimu sa igrom ovom. Ta tri boda i onda okršaj sezone.
Mislim da smo u dobroj formi, a ovaj Lazio je trenutno bolji od Milana.

Sent from my E5603 using Tapatalk

Milan dobija s +2 :kafa:
suso oba gola, jelde? :beba:

vjerovatno ce sam sebi i asistirati :kafa:

hatt trick, dat će Roma gol na sreću :mrgreen:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 06 dec 2016, 12:00

emerson je i zvanicno nas igrac.

utakmica protiv nazia mu je bila 12 zvanicna ove sezone cime je automatski trigerovao klauzulu o otkupu tako da smo ga uzeli za 2 miliona. ako je suditi po derbiju mali ima buducnost u modernom fudbalu kao solidan lijevi bek, ali jos puno mora raditi na taktici i defanzivi.

slika

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 06 dec 2016, 17:03

Evil Genius II je napisao/la:
milanist je napisao/la:Rano ste se digli, cuj kiks ako ne uzmu tri boda protiv Milana... ajde neka, kad vas klepimo po usima bice druga prica :D
ne dizem romu nego realno pokusavam posmatrati stvari i kao sto rekoh gore milan mi ne djeluje uvjerljivo nikako, a mislim da cete se i sami sloziti da trenutna igra i rezultati nisu produkt neke dominacije nad protivnicima nadigravanjem nego plod mladosti, trke, zelje i cijelog tog pozitivnog soka koji je montella proizveo. eh sad, ako tome dodamo i cinjenicu da par bitnih igraca veznog reda nece igrati protiv rome onda mislim da mozes razumjeti cemu ovako razmisljanje mene kao romaniste.

skidam kapu za poziciju na tabeli i napredak u odnosu na proslu sezonu i da se razumijemo ne kazem da je milan bez sansi, ali za mene licno bi to bilo prosipanje bodova ukoliko vas ne bi dobili pogotovo jer igramo na domacem terenu koji ove sezone nije ispustio ni boda u ligi, a i misljenja sam da smo individualno dosta bolja ekipa.

u svakom slucaju, ako nas i 'klepite' za mene ce to biti iznenadjenje, razocarenje i nepotrebno prosipanje bodova u situaciji u kojoj smo imali priliku koliko toliko odlijepiti se na toj drugoj poziciji.

no, neka bolji pobjedi i neka bude dobra utakmica bez povreda, suspenzija i nepotrebnih incidenata. sretno :thumbup:
SVe to stoji jarane, da imate bolji sastav, u globalu jacu momcad i siru klupu. Niko nije Milan ni ocekivao ovdje gdje smo sada. Ali ako budu igrali i borili se kao u dosadasnjem dijeu prvenstva onda ne mozemo reci da bi bilo prosipanje bodova ne pobijediti Milan, naprotiv, ali misljenja su razlicita. Niko nas ne nadigra ove sezone drasticno, osim mozda Genove i Napolia :urnebes:
Kao sto kazes neka sve bude fer i korektno i nek pobijedi ko zasluzi i ko bude sretniji :mrgreen: Naravno sanse su 70% u vasu korist, ne zbog forme, tu smo mi negdje, nego zbog jaceg tima i domaceg terena, nama je nadati se da ce oni 30% imati neku tezinu.
I nemoj sta zamjeriti dugo nismo bili ovako dobri pa smo se malo digli heh :cool:
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 dec 2016, 18:06

"Bravo" za Strotmana. 2 utakmice suspenzije nakon onoga polivanja vodom = propusta dvije najvece utakmice sezone. :think:

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 06 dec 2016, 18:07

Nadam se da protiv Astre nećete bit na 100%
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 06 dec 2016, 21:55

Zaboravili moji Romanisti da je ovo Roma i da poslije onakve borbe i pobjede sad je moguce da
odigraju duplo gore i mozda cak i izgube.

Imamo daleko bolju ekipu al ako iko zna Romu to je Montella tako da ce biti bas yebeno iako smo u sredini daleko bolji al bez Paredesa i Strootmana ne vjerujem da cemo ih izdominirati al ocekujem pobjedu mada ako ne bude onakve trke ko u derbiju necemo dobiti sigurno.

Protiv Astre ocekujem Iturbea i ostalu klupu tako da ce biti zanimljivo vidjeti moze li se ko nametnuti.Napokon da i mi pogledamo jednu tekmu Rome bez pritiska i nerviranja.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 06 dec 2016, 22:24

Milan je protiv Crotonea odigrao kriminalno i budu li priblizno lose odigrali na Olimpicu bolje i da ne dolaze. Sreca vraca se Bonaventura. Roma svakako veliki favorit, sredina mnogo jaca nema Kucke al ni Kevina. Kako god derbi je derbi Milan sa Montellom se ne predaje do zadnje minute. Samo ne znam kako ce sa ovakvom losom sredinom Milan parirati Radji Ddr itd jedino borbom u kost sto bi se reklo ko protiv Juveta.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 07 dec 2016, 10:51

Goalgetter je napisao/la:"Bravo" za Strotmana. 2 utakmice suspenzije nakon onoga polivanja vodom = propusta dvije najvece utakmice sezone. :think:
najgore od svega je sto nije zbog toga suspendovan nego zbog 'simuliranja' odnosno padanja na pod kada ga je cataldi povukao za dres jerbo je to kao izazvalo cijelu situaciju koja je kasnije nastala. obzirom da je odmah ustao i nije se valjao po terenu a la busquets po meni je suspenzija pretjerana, ali sta je tu je. talijanski savez je slabo kada krasila logika kada su ove stvari u pitanju.
milanist je napisao/la:I nemoj sta zamjeriti dugo nismo bili ovako dobri pa smo se malo digli heh :cool:
samo uzivajte, dobro znamo kako vam je :thumbup:

neka bude dobar derbi :salut:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 08 dec 2016, 11:03

Nisam stigao komentarisati ranije...samo zelim kazati da u nedostatku pojedinih igraca Spaletti se odlucio za taktiku sacuvati svoj gol a gore sta uradis, a uradit ces nesto u 90 minuta...takticki vrlodobro odradjena utakmica protiv izuzetno dobrog i naprijed opasnog Lazia, pogotovo ako imamo u vidu "sjajnu" odbranu Rome; samim tim je defanzivnija varijanta bila jedino logicno rjesenje koje se nametalo bez obzira sto smo mi mozda voljeli da je Edin imao vise prostora za manevrisanje sa svojim suigracima naprijed (u tom slucaju bi sigurno primili bar 2, pitanje je da li bi dali 3?).

Nadam se da ce nastavi seriju protiv Milana uz Edinov pogodak te da ce Juve kiksati u derbiju protiv Torina uz Miretov gol. U tom slucaju eventualni poraz od Juventusa za 10 dana ne bi toliko zabolio jer bi bodovno i dalje bili u malom i itekako dostiznom zaostatku.

Forza Roma...Edin.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 08 dec 2016, 18:53

slika

Emerson,Seck i Gerson u fokusu

Momci iz primavere nek igraju negdje drugo.Dzaba sto su sampioni kad ih niko ne cijeni.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 08 dec 2016, 20:04

Prvo poluvrijeme ko kad je bio trener Enrike.Dodaj prvom do sebe i kruzi pa ako se sta uradi dobro i jest.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 08 dec 2016, 20:56

Blago onom ko ovo nije gledao

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 09 dec 2016, 09:18

:lol:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 09 dec 2016, 14:06

Strootman bez suspenzije :thumbup:
embrace the chaos

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 dec 2016, 15:47

Denno je napisao/la:Strootman bez suspenzije :thumbup:
Odlicne vijesti...bez obzira sto ni on sam nije na zavidnom nivou zaista ne znam kako bi to Spaletti sve bez njega ukomponovao s obzirom na povrede koje su zadesile tim...ovako i dalje moze izvesti na teren 11 dobrih fudbalera koji itekako mogu odgovoriti zadatku.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 10 dec 2016, 00:48

Odlične vijesti itekako, meni je 'washmachine' itekako dobar i 100% sam siguran da će izginut naredne dvije tekme. 4 boda :pray:

:think: & Villareal :thumbup:

:salut:
Ufficiale 3412 Szczesny Manolas Fazio Rudiger, Peres De Rossi Strootman Emerson, Nainggolan, Perotti Dzeko #RomaMilan @SkySport #SkySerieA
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 dec 2016, 20:05

Bas jutros kontam ne samo spanska ekipa i naleti Villareal.

Realno favoriti su al ne treba se predati.
Protiv Milana formacija ko protiv Lacija.Valjda i ova tekma izadje na dobro :kafa:

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 12 dec 2016, 20:22

Manuel je napisao/la:Bas jutros kontam ne samo spanska ekipa i naleti Villareal.

Protiv Milana formacija ko protiv Lacija.Valjda i ova tekma izadje na dobro :kafa:
Nevidim zašto bi Villareal bio favorit.
Tvrda ekipa ali ništa ekstra. Taćno je da se apsolutnu okreću Evropi, jer od nje žive(finansijski).
Ako njih proglašavaš favoritima, onda ljubi stope Juventusu. :thumbdown:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 12 dec 2016, 20:31

Esport je napisao/la:
Manuel je napisao/la:Bas jutros kontam ne samo spanska ekipa i naleti Villareal.

Nevidim zašto bi Villareal bio favorit.
Tvrda ekipa ali ništa ekstra. Taćno je da se apsolutnu okreću Evropi, jer od nje žive(finansijski).
Ako njih proglašavaš favoritima, onda ljubi stope Juventusu. :thumbdown:
Treba biti realan.Villareal na svom terenu igra odlicno.Prosle godine igrali polufinale a jos Roma u Evropi godinama lose igra i eto razloga sto je meni Villareal favorit.

Bili smo po mnogima favorit protiv Porta pa smo vidjeli sta je bilo a mnogi su pisali da cemo ih rastaviti.
Roma u Evropi ne moze Bate dobiti a ne neku jacu ekipu al uvijek ce se vjerovati da moze sto dalje otici al treba biti nepristrasan i pisati kako jeste.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.