FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 dec 2016, 00:11

effe_sa je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:
Ne mogu shvatiti zašto se stalno omalovažava Martinezovo umijeće loptom i brzina razmišljanja?

Omalovažavaju samo oni koji ne znaju i koji neće da shvate.... ;)

I ranije je već spominjana ona utakmica finala LP protiv Dortmunda i tu se vidjelo u više navrata (a posebno u jednoj situaciji) kako čovjek barata s loptom pod pritiskom i koliko je rezistentan na presing protivnika. Razumljivo je što Carlo s Javijem neće odmah pokušati, ali u budućnosti ta opcija opšte nije neizvjesna.
A što se čuditi po pitanju nekih komentara oko Javija, kada smo nedavno svi bili ovdje prosvjetljeni kako je Milan igrao 4-3-3 formaciju, u kojoj je još Rui Costa igrao krilo..... :lol: Već je to tada neko prokomentarisao, moguće Feldmarschal i izrazio čuđenje.... ;)

U suštini se dosta priča o formaciji, pa čak i previše, a ključna je stvar da ona opšte ne bi bila problem da su određeni ključni igrači spremni i da su bar u nekoj normalnoj formi. Da samo Muller pravo pročepi, skoro onda da Lewa ne bi ni trebao, jer Muller bi se natrpao golova. Samo Thomas je previše počeo razmišljati i to nakon onog promašenog penala protiv Atletica, a donekle su ga dotukli promašaji i to nepostizanje gola na EURO-u. A opuštenost je glavna odlika Mullera, on je tim svojim opuštenim načinom najviše postigao. On skoro nikad nije ni pokazivao nervozu, a sada možda malo previše razmišlja. Iako je zanimljivo da je on eto zabijao i u LP i za repku u ovoj sezoni (za repku naravno u ovim kvalifikacijama), ali u BuLi nikako ove sezone da ga krene. Znao je on ovakve kritične periode i ranije imati. Treba se sjetiti njegove prve prave sezone u profi fudbalu, 2009/10 kada je bio fantastičan, a u narednoj je bio dosta blijed. Samo što smo sada navikli da Muller dobro igra, jer je zaredao par dobrih sezona. A i o problemima kod drugih igrača se govorilo. I onda neka po pitanju angažmana još neki malo ručnu povuku i desi se ovo što se dešava.

Samo što ja za razliku od mnogih sam vidio određene pomake protiv Leverkusena (pa i sama pobjeda protiv jednog takvog top tima je pomak) i mislim da je to već jedan određeni korak. Ali naredne utakmice će pokazati da li je ta kriza (prije bi se reklo mini kriza) prevaziđena.
Žao mi je Effe što nisam odgovorio na ovaj tvoj post.

Na ovom clipu zaustavi na 2:55, to je taj dribling koji spominješ, dvojica odoše po ćevape. :D

Sad zamisli Javia i Vidala zajedno u sredini. Apsolutna dominacija.

Što se tiče Mullera, rekao bih nakon svega da je njemu 10-ka prirodna pozicija. Njegova najveća prednost je ta nepredvidivost. Nikad protivnički igrač ne zna šta će napraviti... Ali ono što želim reći je da na toj poziciji on ima najviše slobode i siguran sam da će već u subotu zabiti barem jedan gol ako ćemo igrati tu taktiku i on tu poziciju. Uvjeren sam u to.

Dakle, očekivati od Mullera da na desnom ili lijevom krilu nekoga predribla i da traumpass ili zabije je utopija. On treba slobodu u igri. A tu slobodu ima kad je poziciji 10-ke i kad iz drugog plana ulazi u prazan prostor i zabija lake i teške golove, nespretne i spretne golove. Ali tu slobodu mora imati.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 dec 2016, 00:26

Sanches sad >>>> Sanches minus 2 mjeseca. Nevjerovatno kakav napredak. Taktički je bolji ne za 10 puta već sto.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 dec 2016, 00:31

Kao sto se i najavljivalo, laka i sigurna pobjeda protiv Atletika koja daje laznu nadu, sad svi mislimo da smo nepobjedivi, do nekog novog Rostova u osmini finala.

Carlo nije mnogo toga promijenio, osim da je ubacio dva brza krilna igraca i izbacio staromodnog Alonsa, sto se u igri svakako osjetilo.

Ako nastavi sa promijenjenim misljenjem mozemo ocekivati preporod, no ako se vrati svojoj prvobitnoj zamisli ceka nas jedna duga i teska sezona.

Thiago je najbolji definitivno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 07 dec 2016, 00:42

Ne volim narocito Bayerna ali se mora priznati da ekipa ima karakter. Pogotovo u poredjenju sa engleskim klubovima, odigrali su utakmicu posteno iako im nije nista trebalo i iskreno nadam se da ce sto prije se iskristalisati oni i Dortmund u utrci za prvaka i da ce onu plastiku od Red Bulla dobro utabati gdje im je mjesto.

Auf gehts Bayern! :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 07 dec 2016, 01:04

Pojedinci nikako da skontaju koje vam je nacionalnosti menager :) Bojim se da ste glavni kandidati za osvajanje, Carlo toliko dobro dozira sezonu, samim tim dozira formu, sto i jeste najtezi dio u vrhunskom sportu, ali je on barem majstor u tome, ocigledno da ima upute od vrha sta je prioritet i vodi se time. Vi koji zelite gledati Bayern u decembru na top levelu, morat cete sacekati jos 3ipo mjeseca do toga. I jos bih ddodao, da je do sada Carlo maximalno ukljucio igrace koje je i trebao. tu prvo mislim na Thiaga. Nadam se da se ne vidimo prije maja u LP :) Sretno
Max Allegri

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 07 dec 2016, 01:14

Naravno! Carlo je doktor docent dr. dr. dr. za onog prevrtljivog celu. Lik je dokazao da zna zanat u vise klubova, dok je celava prevara osvojio samo CL sa peak-Barsom sto bi i malo dijete umjelo.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 07 dec 2016, 01:17

Klare je napisao/la:Sreća pa mu bješe ista pozicija, pa nišanske sprave nije morao podešavati :mrgreen: ,
Al' nek je on njega zabio, drago mi zbog anela, vidiš kako mu drago kad mu ga Poljak metne. :lol:

Dobro smo igrali 70min, bila je to čista dominacija, ne previše prilika, ali puna kontrola, svaki njihov napad je jalovo izgledao.
A onda nam je sredina fizički pala, a u napadau Roben sve manje trčati mogao.
smatram da se kasnilo sa izmjenama, trebalo je ranije osvježavati sredinu i krilo, bilo je očito.
sreća pa nas ne kazniše, a bilo je nekoliko sumnjivih propusta.

Tih 70 min mi ličilo na one godine kad smo gostovali Milanu, a ništa nismo mogli, ili Realu, naravno tu mislim na Anećelotija,
čvrsta je ovo igra i dobro uvježbana defanziva sa pravovremenim reakcijama, zaista je Atletiko izgledao beznadežno. :D

Nadam se da je i effe vidio ogromnu razliku u ovoj i onoj pobjedi gegen( :mrgreen: )leverkuzena.

Dvije zadnje partije odlično odrađene, ali opet mi nešto tu fizički škripi, kako smo onako pali zadnjih 20 min, u 65 je bila šema da Atletiko 10km više trči, ali nebitno to jer smo ih nadigrali, ali kako onda mi padosmo zadnjih 20 min, a trčali 10km manje od njih? :?
Vjerujem da su nas na kraju pretrčali za nevjerovatnih 15km, što bi bio podatak nevjerovatan.
Ima li ko informaciju? :?

ps: Mi na svom maximumu od 112, oni preorali yebena 124km. :shock:
Nemoj se opterecivati tom kilometrazom, Atletico je fizicki i trkacki najmocnija ekipa na svijetu godinama. Pokrivaju najvise terena. U odbrani se krecu kao rukometasi. Koke je protiv Barcelone 2014 godine pretrcao 16 km , znaci za 2 igraca :mrgreen: I naravno da nisu danas igrali na 100 %.
27.10.2020

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 07 dec 2016, 03:51

Kad imas dominantan posjed normalno je da ces trcati manje od protivnika.

Kao sto je Karlo najavio pred pocetak sezone, mnogo toga u igri Bayerna se nece mijenjati. To se i vidjelo protiv Atletica. Dakle, ova igra na posjed je tu da ostane.

Da ne budem kao pokvarena ploca, ali jedina promjena koju bih ja (a i vecina vas) volio vidjeti je Javi-Vidal ispred odbrane. U napadu to nebi previse mijenjalo ali bi bili za nijansu jaci u odbrani. Valjda se to i ostvari na proljece.

Od igraca bih izdvojio Sanches-a koji je vidljivo napredovao. Ako se sjecate one njegove prve utakmice gdje je pokusavao forsirati i iznositi loptu prema naprijed pa je izgubio svaku drugu loptu. Protiv Atletica je to izgledalo znatno drugacije i pametnije.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 07 dec 2016, 09:14

Stefan Effenberg je napisao/la:Što se tekme tiče, Thiagu sve pohvale. Konačno je odigrao po mojem guštu. Mislim, masu puta se ubacio naprijed, masu puta je napravio neki dribling kojim se olako riješio protivnika... Da mu se da još više prilika na toj 10-ki, ne bih žalio jer momak ima ta tu tehniku, znanje i dribling. Kad se ovdje doda još da defanzivno ne mora odrađivati previše, to je fenomenalno za njega.
tiago nije igrao na desetki. tacnije, za onih 90 min. promijenio je tri pozicije. igrao je na sestici, osmici i desetki.
dakle, imao je potpunu slobodu. meni je nevjerovatno kako covjek cuva loptu. nevjerovatno. pojeo je svakog igraca atletika.
ako nastavi ovim tempom, vjerujem da ce za godinu dana preci nivo na kojem je igrao xavi.

sto se tice sanceza, jeste bolji, to bez sumnje, ali jos uvijek nije na levelu na kojeg sam ga ocekivao.
u redu, mlad je, karijera je pred njim. ne znam, ja sam se nadao da ce on biti naprednija verzija arde turana, ali dabogda kceri...
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 dec 2016, 10:40

Sto se tice trcanja, Koke izisao u 68. minuti i imao 9,5km... Strasno, mada moze zavarati to dosta.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 dec 2016, 11:17

harden je napisao/la:Sto se tice trcanja, Koke izisao u 68. minuti i imao 9,5km... Strasno, mada moze zavarati to dosta.
Pretrčali smo manje 12 km (oni 124 km nasuprot naših 112km što nam je i prosjek u zadnje vrijeme), opet, pobijedili smo i imali osam prilika više, zar ne? Dobro smo se kretali i držali posjed, to je razlika. Oni su nas ganjali po terenu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 dec 2016, 12:27

Mig_Mig je napisao/la:Pojedinci nikako da skontaju koje vam je nacionalnosti menager :) Bojim se da ste glavni kandidati za osvajanje, Carlo toliko dobro dozira sezonu, samim tim dozira formu, sto i jeste najtezi dio u vrhunskom sportu, ali je on barem majstor u tome, ocigledno da ima upute od vrha sta je prioritet i vodi se time. Vi koji zelite gledati Bayern u decembru na top levelu, morat cete sacekati jos 3ipo mjeseca do toga. I jos bih ddodao, da je do sada Carlo maximalno ukljucio igrace koje je i trebao. tu prvo mislim na Thiaga. Nadam se da se ne vidimo prije maja u LP :) Sretno
Da, nadam se samo da će igračima usaditi one "italijanštine" (znači kad je protivnik bolji i u formi da ga uzmemo na ciganštinu), pa, uz ovakve igrače sa tim mentalitetom mogli bi daleko dogurati.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 07 dec 2016, 17:33

lewa nam postaje tatica po prvi put u maju next godine
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 07 dec 2016, 18:49

Karlo je napisao/la:lewa nam postaje tatica po prvi put u maju next godine
Mogao bi i neki dernek da napravi, da ukrsti sa ligom prvaka.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 dec 2016, 22:45

Arsenal, Napoli, Barsa, Monako, Lester, Juventus. Ima svega.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 07 dec 2016, 22:48

Napoli.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 dec 2016, 22:50

Samo nek nije Arsenal ili Juve, svake godine s njima :roll: .
Smorili više. Daj Barcu da ginemo odmah :mrgreen:

slika
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 07 dec 2016, 22:54

Prerano je za Barselonu i Juventus s obzirom da će biti nekih glupih utakmica naspram kojih će takve utakmice izgledati kao finale. Mada siguran sam da će iz UEFA-e pothladit kuglice i neće dopustit da im se pare rasipaju ranim ispadanjem jednog giganta. Prema tome očekujem Napoli ili Arsenal naravno.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 07 dec 2016, 22:56

Monako daj ili MKO London

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 07 dec 2016, 22:57

Ma svejedno je koga dobili, sa Barsom ćeš kad tad igrati. A razlika u novcu ako izgubiš sad ili nekad kasnije nije viša od 10-20 mil.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.