Nista novo sto se tice u odnostu Vlade TK prema klubovima iz Tuzle,nedaju feninga Slobodi,a daju Buducnosti i Zvijezdi ccc,bez uvrede za navijace ova dva kluba,al ovo je vise bezobrazno prema klubovima u Tuzli.Nisam mislio izlazit na izbore,jer nemam ni za kog glasat,sad cu namjerno izaci da glasam protiv ovih lopova.guber90 je napisao/la:Evo sada citam na jednom portalu da je danas Vlada TK donijela odluku o raspodjeli oko 1 milion maraka te dodijelila FK Buducnosti (Banovici) i NK Zvijezdi (Gradacac) 20.000 KM, a FK Slobodi ni marke, bez uvrede Banovicima i Gradacu, ali to su sela za Tuzlu i ovo nikako nije uredu. Naravno vecina zna slijedece da je u TK premijer Enes Mujić iz Banovića, a predsjednik Skupštine Amir Fazlić iz Gradačca, moralo se jbg malo svoje pogurat, a nas po obicaju zafrkati i marke neuloziti.
Jeste da ovo nije politicki forum, ali jedva cekam izbore da izadjem na njih i ne glasam za ovu stoku iz nase vlade TK, a to ce i svaki normalan Tuzlak da uradi jer nas ova seljadija mrzi.
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
BRUKA

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
ipak klubovi iz Tuzle su dobili najviše sredstava, tako da ova opaska da se Tuzla zaobilazi u odnosu na Gradačac i Banoviće pozivajući se na političke veze ne stoji
mislim da su sredstva ravnomijerno raspodijeljena s obzirom na broj klubova po općinama, e sad što FK Sloboda nije dobila sredstva veća od 20000 KM pojma nemam
mislim da su sredstva ravnomijerno raspodijeljena s obzirom na broj klubova po općinama, e sad što FK Sloboda nije dobila sredstva veća od 20000 KM pojma nemam
- Probisvjet
- Kontakt:
Moze seljak u grad,ali selo iz seljaka nikada!
Tako je ministarstvo spotra i nekulture u TK!
Tako je ministarstvo spotra i nekulture u TK!

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Budućost i Zvijezda ispred Slobode
ovaj naslov je baš diskriminatorski i podcjenjivački
Zašto to ne bi Zvijezda mogla biti ispred Slobode
100% se igra danas?harry_90 je napisao/la:Nogomet: Sloboda danas protiv Radnika iz Lipnice
Šestu kontrolnu utakmicu u pripremnom periodu, nogometaši Slobode odigrat će danas na Tušnju protiv Radnika iz Lipnice.
Ovaj susret najavljen je za 18 sati, a Stručni štab Tuzlaka pokušat će iskristalizirati startnu postavu koja bi se trebala suprostaviti Slaviji u 1. kolu novog prvenstva.
Slobodi se priključio i Darko Raca, koji je u prošloj sezoni nastupao u Švedskoj i očekuje se da bi u petak mogao potpisati ugovor sa timom s Tušnja.
U redovnom trenažnom procesu su i pridošli Jusuf Dajić i Darko Aleksić. Nema informacija da je postignut dogovor o povratku u Slobodu napadača Senada Mujića koji, navodno, očekuje angažman u inostranstvu.
Za sada još nije riješen jedino status Staniše Nikolića. On redovno trenira, ali nije dobio papire iz Slovačke. Očekuje se, ipak, da bi popularni Stana mogao krajem ove sedmice riješiti i taj problem, kako bi nastupio na startu Premijer lige.
Iako je dogovorio nastavak rada sa Slobodom, nezvanično doznajemo da ni Vlatko Glavaš službeno nije potpisao novi ugovor s Tuzlacima.
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
- Probisvjet
- Kontakt:
Zasto Zvijezda ne bi mogla iznad Ajaxa?seven je napisao/la:Budućost i Zvijezda ispred Slobode
Zašto to ne bi Zvijezda mogla biti ispred Slobode

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
zato što je Ajaks bolji a Sloboda nijeProbisvjet je napisao/la:Zasto Zvijezda ne bi mogla iznad Ajaxa?seven je napisao/la:Budućost i Zvijezda ispred Slobode
Zašto to ne bi Zvijezda mogla biti ispred Slobode![]()

Jesi duhovit ko casper. Bas me zanima po kojim parametrima je to bolji.seven je napisao/la:zato što je Ajaks bolji a Sloboda nije![]()

Messi zipa, eto Spahe ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Mislim da je glupo usporedjivat Slobodu i Zvijezdu,i smijesno je o tome raspravljat.Ovo sto rade Slobodi je zaista ponizavajuce,da klub koji ima 91 godisnjicu postajanja,da se zanemari.BRUKA I SRAMOTA
STO TE VISE GAZE,TO TE VOLIM JACE

Ma jasta je neg glupa usporedba al et da vidi i kada imamo losu sezonu bolji smo od njihharry_90 je napisao/la:Mislim da je glupo usporedjivat Slobodu i Zvijezdu,i smijesno je o tome raspravljat.Ovo sto rade Slobodi je zaista ponizavajuce,da klub koji ima 91 godisnjicu postajanja,da se zanemari.BRUKA I SRAMOTA![]()

e kad ste navalili da vam kažem pravu istinu zašto Sloboda nije dobila lovu od ove države,
Za razliku od Zvijezde (neznam kako je sa Budućnosti) Sloboda ne poštuje zakone ove države tj. ne plaća porez, pa je tako dužna preko 2 miliona na ime poreza koji treba platiti državi, kako onda možete očekivati da ta država pomaže nekome ko ne poštuje njene zakone.
druga verzija:
Seljačka vlast preferira seljačke klubove i baš se nameračila na jedini gradski klub u kantonu da ga uništi, šta ćeš kad su sve seljaci.
Neka svako sebi izabere verziju koja mu bolje paše.
Za razliku od Zvijezde (neznam kako je sa Budućnosti) Sloboda ne poštuje zakone ove države tj. ne plaća porez, pa je tako dužna preko 2 miliona na ime poreza koji treba platiti državi, kako onda možete očekivati da ta država pomaže nekome ko ne poštuje njene zakone.
druga verzija:
Seljačka vlast preferira seljačke klubove i baš se nameračila na jedini gradski klub u kantonu da ga uništi, šta ćeš kad su sve seljaci.
Neka svako sebi izabere verziju koja mu bolje paše.
Ma o tome ne treba ni pricatguber90 je napisao/la:Ma jasta je neg glupa usporedba al et da vidi i kada imamo losu sezonu bolji smo od njihharry_90 je napisao/la:Mislim da je glupo usporedjivat Slobodu i Zvijezdu,i smijesno je o tome raspravljat.Ovo sto rade Slobodi je zaista ponizavajuce,da klub koji ima 91 godisnjicu postajanja,da se zanemari.BRUKA I SRAMOTA![]()
STO TE VISE GAZE,TO TE VOLIM JACE.

Hajde aBd jos koji mjesec i fajrontharry_90 je napisao/la:Ma o tome ne treba ni pricatguber90 je napisao/la:Ma jasta je neg glupa usporedba al et da vidi i kada imamo losu sezonu bolji smo od njihharry_90 je napisao/la:Mislim da je glupo usporedjivat Slobodu i Zvijezdu,i smijesno je o tome raspravljat.Ovo sto rade Slobodi je zaista ponizavajuce,da klub koji ima 91 godisnjicu postajanja,da se zanemari.BRUKA I SRAMOTA![]()
STO TE VISE GAZE,TO TE VOLIM JACE.
al ovo je maslo SDA,Sabovic presao u drugu stranku i sipak Slobodi
sad je jasno zasto je SLoboda u krizi,vlada svim klubovim daje pare (Buducnost i Zvijezda),a Slobodi ni feninga.

Samo da ih otjerat iz Vlade TK
eh ovako dosta dobro smo se pojacali,mislim da ce pred pocetak doci mozda jos jedno pojacanje,i onda krece liga,moje je misljenje da mozemo uzeti bod u Sarajevu protiv Slavije .

SLOBODA RAZOČARANA U VLADU TK-A
Nakon što je Vlada TK-a dala saglasnost na Program raspodjele sredstava za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2010. godinu, predsjednik Slobode Salih Šabović se oglasio saopštenjem za javnost.
Saopštenje za javnost prenosimo u cjeosti.
U menadžmentu i Upravnom odboru Slobode je sa nevjericom primljena vijest da je FK Sloboda, kao klub sa najdužom tradicijom i epitetom najpopularnijeg kluba u Tuzlanskom kantonu, još jednom degradiran od strane Vlade TK-a.
Naime, prilikom raspodjele i onako nedosatatnih sredstava za svaki ozbiljniji sportski kolektiv, FK Sloboda je vjerovatno po stranačkim i ideološkim principima komisije koja je radila na raspodjeli sredstava svrsrtana u neku „drugu kategoriju“, i ako je i sportskim laicima jasno da FK Sloboda po svemu klub broj 1 u Tuzlanskom kantonu.
Podsjećamo da je FK Sloboda prilikom raspodjele ovih sredstava prije dvije godine dobila 95.000 KM, prošle godine u pola manje, a ove također i za preko pedeset posto manje u odnosu na prošlu godine, i ako budžetska stavka iz koje se sredstva usmjeravaju sportskim kolektivima ni blizu nije umanjena koliko je to na svojoj koži osjetio tuzlanski sportski ponos.
Korak više u ponižavanju imena Slobode i njene devedesetogodišnje tradicije i to što su veća finansijska sredstava od Slobode dobila druga dva nogometna premijerligaša iz Tuzlanskog kantona. NK Zvijezda koja je u prošloj sezoni bila slabije plasirana od Slobode, te Budućnost iz Banovića koja je tek izborila plasman u društvo najboljih. Uz svo uvažavanje njihovog rada, nije nam jasno po kojim su kriterijumima ova dva kluba ispred Slobode.
Dok u Kantonu Sarajevo finansiraju pet najpopularnijih klubova sa stotinama hiljada KM, u Banjoj Luci samo grad izdvoji za Borac blizi milion KM, a u Mostaru cijela Hercegovina stoji iza Zrinjskog ili Širokog, politikom vlasti u Tuzlanskom kantonu i ono malo preostalih sportskih brendova zahvaljujući njima polako gasi.
Stoga izražavamo protest zbog ove odluke iza koje očigledno stoje politički, a ne sportski kriteriji i nadamo se da će Vlada TK-a u narednom periodu ispraviti očiglednu nepravdu prema našem klubu.
Salih Šabović, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda.
Nakon što je Vlada TK-a dala saglasnost na Program raspodjele sredstava za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2010. godinu, predsjednik Slobode Salih Šabović se oglasio saopštenjem za javnost.
Saopštenje za javnost prenosimo u cjeosti.
U menadžmentu i Upravnom odboru Slobode je sa nevjericom primljena vijest da je FK Sloboda, kao klub sa najdužom tradicijom i epitetom najpopularnijeg kluba u Tuzlanskom kantonu, još jednom degradiran od strane Vlade TK-a.
Naime, prilikom raspodjele i onako nedosatatnih sredstava za svaki ozbiljniji sportski kolektiv, FK Sloboda je vjerovatno po stranačkim i ideološkim principima komisije koja je radila na raspodjeli sredstava svrsrtana u neku „drugu kategoriju“, i ako je i sportskim laicima jasno da FK Sloboda po svemu klub broj 1 u Tuzlanskom kantonu.
Podsjećamo da je FK Sloboda prilikom raspodjele ovih sredstava prije dvije godine dobila 95.000 KM, prošle godine u pola manje, a ove također i za preko pedeset posto manje u odnosu na prošlu godine, i ako budžetska stavka iz koje se sredstva usmjeravaju sportskim kolektivima ni blizu nije umanjena koliko je to na svojoj koži osjetio tuzlanski sportski ponos.
Korak više u ponižavanju imena Slobode i njene devedesetogodišnje tradicije i to što su veća finansijska sredstava od Slobode dobila druga dva nogometna premijerligaša iz Tuzlanskog kantona. NK Zvijezda koja je u prošloj sezoni bila slabije plasirana od Slobode, te Budućnost iz Banovića koja je tek izborila plasman u društvo najboljih. Uz svo uvažavanje njihovog rada, nije nam jasno po kojim su kriterijumima ova dva kluba ispred Slobode.
Dok u Kantonu Sarajevo finansiraju pet najpopularnijih klubova sa stotinama hiljada KM, u Banjoj Luci samo grad izdvoji za Borac blizi milion KM, a u Mostaru cijela Hercegovina stoji iza Zrinjskog ili Širokog, politikom vlasti u Tuzlanskom kantonu i ono malo preostalih sportskih brendova zahvaljujući njima polako gasi.
Stoga izražavamo protest zbog ove odluke iza koje očigledno stoje politički, a ne sportski kriteriji i nadamo se da će Vlada TK-a u narednom periodu ispraviti očiglednu nepravdu prema našem klubu.
Salih Šabović, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda.
Prvo i prvo vratio sam se sa godisnjeg iz Banovića
Drugo nije samo Sloboda tu ostecena TK ne daje nikakve pare u Tuzlu sve druge opstine dobiju lovu Tuzla, i jos 2 opstine ne dobiju jer nisu podobne

Drugo nije samo Sloboda tu ostecena TK ne daje nikakve pare u Tuzlu sve druge opstine dobiju lovu Tuzla, i jos 2 opstine ne dobiju jer nisu podobne

Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Sve je ovo djelo SDA,da je Sabovic ostao u toj stranci sad bi Sloboda lagano uzela 20.000 km,al ovako sipakFrutek je napisao/la:Prvo i prvo vratio sam se sa godisnjeg iz Banovića![]()
![]()
![]()
![]()

Sve su to politicke igre sada se i na Slobodu odražavaharry_90 je napisao/la:Sve je ovo djelo SDA,da je Sabovic ostao u toj stranci sad bi Sloboda lagano uzela 20.000 km,al ovako sipakFrutek je napisao/la:Prvo i prvo vratio sam se sa godisnjeg iz Banovića![]()
![]()
![]()
![]()

Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best
Tuzla - Grad koji volim!
Tuzla - Grad koji volim!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.