bodi123 je napisao/la:
Da slazem se. Westbrook moze vuci sam ekipu, to je dokazao u ovih 20 tekmi, ali isto tako i Harden moze vuci sam ekipu, vukao ih je do finala konferencije, sto je mnogo veci uspjeh od ovih 20 tekmi Russa, pa s toga, tvojom logikom je Harden bolji igrac od Russa, sto meni i jest, necu lagati, a kako onda tebi nije? Koji je sad razlog zasto uzimas Russa ispred Hardena a drugi je vukao sam do WCFa, a prvi nije mogao ni u PO?
Ma nije to presudno, nego si gore napisao kao "u brk" Westbrooku sto ce ispast u prvoj rundi, pa sta? Coj'k je okruzen role igracima, igra na zapadu, Curry bi mjesto WB izbacio, SAS, Clippe i ovaj Gsw, bi ono bas. Sumnjam da bi i bio top 5 na zapadu.
andro234 je napisao/la:
Sto kazes na moguci dvoboj 1. runde Russ-Harden.
Ja ga bas prizeljkujem i mslm da bi isao najmanje u 6. utakmicu.
Meni je Russ jos od one ozljede Duranta 2. igrac lige bez obzira na 2 MVP Currya, ali da ce biti bolji od Lebrona tesko on je jos uvijek svijet sam za sebe sto je pokazao u finalu.
Ma bila bi najbolja serije prve runde, ali nebi volio da se desi. 6-7 tekmi vjerovatno, opet ko zna, s nashom odbranom jebga, playoff je drugaciji.
Donnie Darko je napisao/la:
Bukvalno sam u postu napisao tačno šta je dokazao. Sve što sam napisao su činjenice.
Ono što definitivno nisam napisao, je to da je dokazao da može odvesti "negdje" skupinu role playera. Biti igrač oko kojeg se može konstruisati šampionska ekipa > biti igrač koji može skupinu role playera odvesti "negdje" (pretpostavljam da bi ovo trebalo značiti polufinale ili finale konferecije minimalno, ali pošto si naveo Westbrooka tu nije isključeno ni da znači deveto mjesto u konferenciji što je za sada ipak još uvijek njegov najveći uspjeh sa takvom ekipom.)
Biti igrac oko kojeg se moze konstruisati sampionska ekipa je sirok pojam, i moze biti hiljadu zasto hiljadu zato zavisno od ekipe, ima barem 5 ekipa koji su uzeli titule ili otisli u finale da im "glavni" scorer nije prebacio 20 poena u prosjeku