NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

iNFY
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la iNFY » 06 dec 2016, 19:39

bodi123 je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Moze on biti bolji od Brona ako Bron padne sto je i logicno za ocekivati, ali to opet ne znaci da ce biti najbolji igrac lige jer tu su njegovi vrsnjaci koji su bolji igraci, Durant i Curry, a i Davis bi ga mogao presisati za koju godinu.
Curry nije bolji, niti ce biti bolji dogodine, s Durantom je blizu. Top 3 igrac lige je WB.
2xMVP i najbolji suter svih vremena nije bolji od Westbrooka, daj ba Aleme trolas nas, vidjecemo sta ce Russ uraditi u PO ove godine kao prva opcija po prvi puta u karijeri i dokle ce ih vuci.
Aliiii da je Curry na mjestu RW sad.. Oklahoma bi bila ko Phila..

Obojica imaju svoje pozitivne strane u napadu a u odbrani kriza oba (ovaj RW jer je glup ne razumije screen-ove..1na1 izolacije je i solidan, A curry ne interesuje ga odbrana al je bolji u citanju screen-ova=)

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 dec 2016, 19:45

alemsa je napisao/la: Curry ih sam nebi vuko ni do top 5 na zapadu da je mjesto WB. Sta te imam trollat TD prosjek coj'k
Da je babi muda bila bi djed. Sto bi ih Curry vuko kad Curry vuce svoju ekipu? Covjek je napravio sebi ekipu, izgradio se u prvu opciju nakon drafta, a GSW nakon sto su draftali Currya je bio teski qrac i imali su jedva 25 pobjeda te sezone. Russ je imao top3 igraca lige kao saigraca pa nije nista napravio(ovo ide na dusu i Durantu da se razumijemo), a tek sad kad ga nema 1. runda mu je max. Da igra najbolju sezonu u ligi igra, ali svako realan ce ti uvijek staviti ispred njega 3 igraca, a to su LeBron, Durant i Curry, a onda redati Hardena, njega, Kawhia i Davisa kako mu volja.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 06 dec 2016, 19:49

Monolog je napisao/la:
TrollsRoyce je napisao/la:Ok, tebi je Westbrook bolji od Lebrona, meni nije.
Evo, ja bih prije Curryja uvijek uzeo Lebrona, Duranta i Davisa. No, Curry je posljednje dvije godine MVP (zasluženo, posebno prošle sezone). To ne znači da je najbolji, kao što ne znači ni da je RW najbolji, al' da ima sezonu koja će dobiti epitet "besmrtne".
Ali ja ne pisem o MVP nagradi,ona tek ponekad' ode u ruke najboljeg' igraca lige.

Ja pisem o tome ko je kao igrac bolji od koga,Lebron danasnji,Durant danasnji,Curry danasnji,svi su bolji igraci od ovakvog Westbrooka,da on uzme svaku mogucu nagradu ove godine,svaki od njih je sigurno trenutno bolji igrac od njega.

A MVP nagrada nije dosljedna,nekada ide najboljem igracu najbolje ekipe,nekada ide najboljem igracu po statistikama,sto je u ovom slucaju Westbrook.

I svaka mu cast,mene je s ovim odusevio prije 2 godine kada je pokusao OKC uvesti u playoff sam,i tada je biljezio triple double prosjeke skoro.

Tada sam ga branio,i hvalio,ali od tada on nikako nije napredovao,a globalno misljenje o njemu se promjenilo,eh to mi smeta.

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 06 dec 2016, 19:53

alemsa je napisao/la:
TrollsRoyce je napisao/la:Ok, tebi je Westbrook bolji od Lebrona, meni nije.
Igra bolju sezonu, odnosno igra najbolju sezonu u NBA trenutno (poredeci sa ostalim igracima).

Nije jos bolji igrac od Brona ali bit ce, vec mozda naredne sezone

Ali nije bolji igrac. Ja o tome pisem,ne pisem ko je statisticki bolji,i Giannis igra bolju sezonu od Lebrona statisticki,kome bi prije dao MVP nagradu izmedju njih dvojice ?( I to ne samo od Lebrona,igra bolju sezonu od velike vecine lige,a od dosta njih nije bolji)

Onda kako procjeniti kvalitet igraca poput Leonarda,koji ne puni statistike,a korisniji je igrac u dobrom sistemu sa vrhunskim igracima od Westbrooka,to je znaci milion posto sigurno,sta za njega reci?

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 06 dec 2016, 19:55

Jao zakuhalo se,a ni pola sezone nije proslo.Westbrook making nba pdf great again.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 dec 2016, 19:56

bodi123 je napisao/la:
alemsa je napisao/la: Curry ih sam nebi vuko ni do top 5 na zapadu da je mjesto WB. Sta te imam trollat TD prosjek coj'k
Da je babi muda bila bi djed. Sto bi ih Curry vuko kad Curry vuce svoju ekipu? Covjek je napravio sebi ekipu, izgradio se u prvu opciju nakon drafta, a GSW nakon sto su draftali Currya je bio teski qrac i imali su jedva 25 pobjeda te sezone. Russ je imao top3 igraca lige kao saigraca pa nije nista napravio(ovo ide na dusu i Durantu da se razumijemo), a tek sad kad ga nema 1. runda mu je max. Da igra najbolju sezonu u ligi igra, ali svako realan ce ti uvijek staviti ispred njega 3 igraca, a to su LeBron, Durant i Curry, a onda redati Hardena, njega, Kawhia i Davisa kako mu volja.
Za Westbrook se znalo da moze sam vuci ekipu, sto i dokazuje. Pa sta ako mu je prva runda max? Coj'k je one man show, nije on kriv, nea ekipu za nesto vise. A i zavisno koji zavrsi i na kog udari, sa Hardenom ce se poklat, dok Portland, Memphis i to moze dobit, ali u drugoj ispada, da je igrom slucaja na istoku mogo bi do finala konferencije, ukoliko nebi udario na Cle u drugoj rundi, sa Torontom bi se mogo poklat.

Bron, Durant, WB, za Davisa ima vremena

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 dec 2016, 19:59

Kako su ekstra ove ŠBBKBB, kakva bi ekipa A bila kada bi umjesto igrača x bio igrač y, nema veze to što je taj igrač y centralni dio i razlog zašto postoji najjača ekipa u ligi :urnebes:

Jedan je već dokazao da se oko njega može napraviti contender, na drugome je da to tek dokaže, do tada svi imaginarni scenariji sa njima u drugim ekipama nemaju apsolutno nikakvog smisla :wave:

Torres_9
Kontakt:

NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Torres_9 » 06 dec 2016, 20:01

jel mogu spursi doci do boguta ?
Onaj les gasol nije za prve petorke,dedmon je pravo dobar i sinoc najzasluzniji za pobjedu.

Kyle anderson nije za aba lige

Sent from my iPhone using Tapatalk

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 dec 2016, 20:01

Donnie Darko je napisao/la:Kako su ekstra ove ŠBBKBB, kakva bi ekipa A bila kada bi umjesto igrača x bio igrač y, nema veze to što je taj igrač y centralni dio i razlog zašto postoji najjača ekipa u ligi :urnebes:

Jedan je već dokazao da se oko njega može napraviti contender, na drugome je da to tek dokaže, do tada svi imaginarni scenariji sa njima u drugim ekipama nemaju apsolutno nikakvog smisla :wave:
Sta je dokazo? Nikad nije bio u situaciji u kakvoj je WB, Harden, Lbj nekad, Durant one sezone i to, da mora nositi konstatno role igrac. Daj mi sezonu kad je Curry ciste role igrace odveo negdje.

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 06 dec 2016, 20:04

alemsa je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Kako su ekstra ove ŠBBKBB, kakva bi ekipa A bila kada bi umjesto igrača x bio igrač y, nema veze to što je taj igrač y centralni dio i razlog zašto postoji najjača ekipa u ligi :urnebes:

Sta je dokazo? Nikad nije bio u situaciji u kakvoj je WB, Harden, Lbj nekad, Durant one sezone i to, da mora nositi konstatno role igrac. Daj mi sezonu kad je Curry ciste role igrace odveo negdje.
Zato je njega role igrac odvukao do titule i zasluzeno uzeo nagradu MVP-a finala :mrgreen:

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 06 dec 2016, 20:04

pa sta sad da radi, ode iduce godine u denver?

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 dec 2016, 20:05

U ovom sistemu Dubsa svi su role igrači. Ne vidim zašto bi bili zadivljeni nečijim individualnim postignućima. Curry se svakako izdvaja, ali još čekamo za nešto u PO po čemu ga se možemo sjećati.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 dec 2016, 20:09

alemsa je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:
Za Westbrook se znalo da moze sam vuci ekipu, sto i dokazuje. Pa sta ako mu je prva runda max? Coj'k je one man show, nije on kriv, nea ekipu za nesto vise. A i zavisno koji zavrsi i na kog udari, sa Hardenom ce se poklat, dok Portland, Memphis i to moze dobit, ali u drugoj ispada, da je igrom slucaja na istoku mogo bi do finala konferencije, ukoliko nebi udario na Cle u drugoj rundi, sa Torontom bi se mogo poklat.

Da slazem se. Westbrook moze vuci sam ekipu, to je dokazao u ovih 20 tekmi, ali isto tako i Harden moze vuci sam ekipu, vukao ih je do finala konferencije, sto je mnogo veci uspjeh od ovih 20 tekmi Russa, pa s toga, tvojom logikom je Harden bolji igrac od Russa, sto meni i jest, necu lagati, a kako onda tebi nije? Koji je sad razlog zasto uzimas Russa ispred Hardena a drugi je vukao sam do WCFa, a prvi nije mogao ni u PO?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 06 dec 2016, 20:13

alemsa je napisao/la:

Sto kazes na moguci dvoboj 1. runde Russ-Harden.
Ja ga bas prizeljkujem i mslm da bi isao najmanje u 6. utakmicu.
Meni je Russ jos od one ozljede Duranta 2. igrac lige bez obzira na 2 MVP Currya, ali da ce biti bolji od Lebrona tesko on je jos uvijek svijet sam za sebe sto je pokazao u finalu.
Zadnja izmjena: andro234, dana/u 06 dec 2016, 20:20, ukupno mijenjano 2 puta.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 dec 2016, 20:13

alemsa je napisao/la:

Bukvalno sam u postu napisao tačno šta je dokazao. Sve što sam napisao su činjenice.

Ono što definitivno nisam napisao, je to da je dokazao da može odvesti "negdje" skupinu role playera. Biti igrač oko kojeg se može konstruisati šampionska ekipa > biti igrač koji može skupinu role playera odvesti "negdje" (pretpostavljam da bi ovo trebalo značiti polufinale ili finale konferecije minimalno, ali pošto si naveo Westbrooka tu nije isključeno ni da znači deveto mjesto u konferenciji što je za sada ipak još uvijek njegov najveći uspjeh sa takvom ekipom.)

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 06 dec 2016, 20:28

bodi123 je napisao/la:
alemsa je napisao/la:
bodi123 je napisao/la: Da je babi muda bila bi djed. Sto bi ih Curry vuko kad Curry vuce svoju ekipu? Covjek je napravio sebi ekipu, izgradio se u prvu opciju nakon drafta, a GSW nakon sto su draftali Currya je bio teski qrac i imali su jedva 25 pobjeda te sezone. Russ je imao top3 igraca lige kao saigraca pa nije nista napravio(ovo ide na dusu i Durantu da se razumijemo), a tek sad kad ga nema 1. runda mu je max. Da igra najbolju sezonu u ligi igra, ali svako realan ce ti uvijek staviti ispred njega 3 igraca, a to su LeBron, Durant i Curry, a onda redati Hardena, njega, Kawhia i Davisa kako mu volja.

Da slazem se. Westbrook moze vuci sam ekipu, to je dokazao u ovih 20 tekmi, ali isto tako i Harden moze vuci sam ekipu, vukao ih je do finala konferencije, sto je mnogo veci uspjeh od ovih 20 tekmi Russa, pa s toga, tvojom logikom je Harden bolji igrac od Russa, sto meni i jest, necu lagati, a kako onda tebi nije? Koji je sad razlog zasto uzimas Russa ispred Hardena a drugi je vukao sam do WCFa, a prvi nije mogao ni u PO?
Nevalja,sad ce opet promijeniti tezu,nije to mislio.

btw :cool:

slika

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 dec 2016, 20:31

bodi123 je napisao/la:
Ma nije to presudno, nego si gore napisao kao "u brk" Westbrooku sto ce ispast u prvoj rundi, pa sta? Coj'k je okruzen role igracima, igra na zapadu, Curry bi mjesto WB izbacio, SAS, Clippe i ovaj Gsw, bi ono bas. Sumnjam da bi i bio top 5 na zapadu.
andro234 je napisao/la:
Sto kazes na moguci dvoboj 1. runde Russ-Harden.
Ja ga bas prizeljkujem i mslm da bi isao najmanje u 6. utakmicu.
Meni je Russ jos od one ozljede Duranta 2. igrac lige bez obzira na 2 MVP Currya, ali da ce biti bolji od Lebrona tesko on je jos uvijek svijet sam za sebe sto je pokazao u finalu.
Ma bila bi najbolja serije prve runde, ali nebi volio da se desi. 6-7 tekmi vjerovatno, opet ko zna, s nashom odbranom jebga, playoff je drugaciji.
Donnie Darko je napisao/la:
Bukvalno sam u postu napisao tačno šta je dokazao. Sve što sam napisao su činjenice.

Ono što definitivno nisam napisao, je to da je dokazao da može odvesti "negdje" skupinu role playera. Biti igrač oko kojeg se može konstruisati šampionska ekipa > biti igrač koji može skupinu role playera odvesti "negdje" (pretpostavljam da bi ovo trebalo značiti polufinale ili finale konferecije minimalno, ali pošto si naveo Westbrooka tu nije isključeno ni da znači deveto mjesto u konferenciji što je za sada ipak još uvijek njegov najveći uspjeh sa takvom ekipom.)
Biti igrac oko kojeg se moze konstruisati sampionska ekipa je sirok pojam, i moze biti hiljadu zasto hiljadu zato zavisno od ekipe, ima barem 5 ekipa koji su uzeli titule ili otisli u finale da im "glavni" scorer nije prebacio 20 poena u prosjeku

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 06 dec 2016, 20:36

Donnie Darko je napisao/la: Bukvalno sam u postu napisao tačno šta je dokazao. Sve što sam napisao su činjenice.

Samo zato sto ga nije bilo na pocetku sezone pa je OKC pocela sa katastrofalnim omjerom

Omjer OKC sa Russom te sezone: 42-25 0.63
Sa Russom bez Duranta: 24-16 0.6

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 dec 2016, 20:51

alemsa je napisao/la:
Biti igrac oko kojeg se moze konstruisati sampionska ekipa je sirok pojam, i moze biti hiljadu zasto hiljadu zato zavisno od ekipe, ima barem 5 ekipa koji su uzeli titule ili otisli u finale da im "glavni" scorer nije prebacio 20 poena u prosjeku
Širok je pojam svakako, ali ovdje subjekti rasprave nisu varijable već dva jasno definisana igrača. Curry nije Billups ili neko sličan, Curry je dvostruki MVP, najbolji šuter u historiji, vlasnik gomilu različitih rekorda i jedan od najutjecajnijih igrača lige. I na kraju krajeva glavna i centralna figura u razvoju Warriorsa u šampionsku ekipu. To niko ne može osporiti.

Westbrooku svaka čast, igra historijsku sezonu svakako, i ne pada mi na pamet da ga diskreditujem na bilo koji način, ali fakat ne mogu da prešutim ove "Stavi Currya u Oklahomu..." ŠBBKBB gluposti, koje se pokušavaju prodati kao argument.
andro234 je napisao/la:
Samo zato sto ga nije bilo na pocetku sezone pa je OKC pocela sa katastrofalnim omjerom

Omjer OKC sa Russom te sezone: 42-25 0.63
Sa Russom bez Duranta: 24-16 0.6
Nebitno, ako "negdje" znači prva runda to uopšte ne mijenja ono što sam želio da kažem.

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 06 dec 2016, 20:59

Curry je najbolji suter ikad.
Curry nije lider kao RW,James
Curry ne cini igrace oko sebe boljim nego suprotno oni njemu prave screenove i daju mu "otvorene" suteve znaci suigraci njega cine boljim.
Curry ne moze biti SAM nosilac igre ni da svaki sut sam sebi izgradi kao RW.
Harden , Lebron i RW su trenutno jedini igraci koji su sposobni biti nosioci igre i ciniti igrace oko sebe boljim.

Znaci nemojte se pravit glupi gledali ste u PO Currya i usporedba da je Curry u Oklahomi umjesto RW Oklahoma bi bila ko Phila je legitimna.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.