Quinlan je napisao/la:Vidi sa popom da mu posude PR-a da malo ga pripaze šta pišeNEZALAGANJE je napisao/la:Bas,gdje ce iznijeti neko svoj stav na forumu,a da ga ti ne ismijavas!?
NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017
Re: NBA sezona 2016/2017
Veca pometnja bi bila da je Kawhi ubacio 40.bodi123 je napisao/la:Kakva tisina na forumu nakon historijskih 60 poena za 3/4 Klaya, zanimljivo, dok se nakon svakog TDa Russa ispisu bar 2 stranice.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Zašto i zadnju četvrtinu nije igrao Klay da proba ubaciti još nešto poena i pokuša stići Kobea na 2.mjestu
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Monolog je napisao/la:Znači, samo jedan igrač je završio sezonu u triple-double prosjeku, pobogu. A znamo ko je sve poslije igrao (Jabbar, Magic, Jordan, Kobe, LeBron) u ligi. To je nešto što se ne viđa ili što se viđa jednom u, koliko ono, 54 godine.No, eto, ovdje ćemo žmiriti na ovu sezonu, jer, smrt za košarku je da "tamo neki indijanac Wesbtrook" ima ovako nestvarne brojke i neće mu se uopće odati priznanje kako zaslužuje. Nije ovo prvi put; prošle sezone se pričalo kako je Curryjeva sezona nikakva (od pojedinaca naravno), prije toga se znalo pričati za Durantovu, nešto prije za Jamesovu, pa za Kobejevu...
Nema ovo veze sa simpatijama ili antipatijama. Samo objektivno. Igrači koji su bolji do RW-a nisu bili ni blizu da imaju sezonu sa ovakvim brojkama. Igrači poput Iversona, Tracyja prije svega. Njih sam uzeo za primjer, jer su oni ti koji su se ispucavali (s razlogom ili ne, to je manje bitno) i koji su igrali 1 na 5 košarku. Danas je tu jedan drugi lik; lik koji će na prejakom Zapadu uvesti (vrlo vjerovatno) Oklahomu u PO, ali eto -> on igra za statistiku i nećemo uopće priznati ono što bismo uradili da je neki drugi igrač u pitanju.Nevjerovatno.
Usput, Kobe je silio u sezoni kad je igrao sa Smushom, Brownom i Mihmom. Silio je i zabijao preko 35 poena u prosjeku. Nestvarna sezona. Ušao je u PO, završio 4. u izboru sa MVP-a (Nash, James, Dirk), ispao u prvoj rundi PO-a. Ne vidim da neko spominje tu sezonu. Naprotiv, ta sezona se uzima također kao jedna od individualno boljih.
Eh, pa i ova Wesbtrookova je takva.
Ja samo mislim da nije napredovao ni sekundu u odnosu na sezonu u kojoj nije imao ni slicne brojke,to jeste proslu.
Također mislim da mu je velika mana sto ne moze funkcionisati ni blizu ovako sa vrhunskim saigracima,a Durant moze biti cak i bolji.
O Durantu se ne pise nikako,o njemu se pise svakodnevno u kontekstu sa MVP nagradom.
Covjek je fenomen,igracina,magistar kosarke,ali ove brojke govore da je on trenutno najbolji,i nesto sto se nije dogodilo 54 godine ligi.
Teren govori da postoje 3 igraca koja su bolja od njega u ovom trenutku,i jos 2 koja se itekako mogu porediti s njim.
Kobe je u svoje vrijeme bio daleko najbolji,jedino se Lebron mogao porediti s njim,mozda je kasnije bio i bolji.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sto je sasvim i logicno.Da neko sa onakvom odbranom (u smislu da uvijek cuva najboljeg protivnika)zabije 40p,to je zaista impresivno.Ne kazem da ovih Klayevih 60 nije,jer to svakako jeste,ali covjek je po prirodi scorer i jedan od najboljih sutera ikada.Nekako je ocekivati da ce s vremena na vrijeme neko od trojca SC-KT-KD imati noci od 40+ p s obzirom na razliku u kvaliteti i njihov talenat.Jeftha je napisao/la:Veca pometnja bi bila da je Kawhi ubacio 40.bodi123 je napisao/la:Kakva tisina na forumu nakon historijskih 60 poena za 3/4 Klaya, zanimljivo, dok se nakon svakog TDa Russa ispisu bar 2 stranice.
Kawhievih 40 poena ce se dogoditi kad u potpunosti zanemari obranu ili ?Mislim za nekoga ko je ofanzivno uz bok kd-u ocekivao bi da se sjeti tu i tamo ubacit 40 poena.
Momak je postavio ako se ne varam NBA rekord, ej pazi, rekord, za najbrze postignutih 60 poena ikada, nije to nikakva 40+ partija kakve gledamo od njih trojice cesto, ovo je najbolja suterska partija unazad Bog zna koliko godina, da je igrao 4/4 Kobijev rekord bi pao uvjeren sam, jer ga ovi pitaju svaki napad loptama kada su svjesni da je u zoni. Ali ovdje se onanise na jos jedan u nizu TD Russa, a o Klayovih 60 poena za 29 fkn minuta su napisana 3 posta.NEZALAGANJE je napisao/la:Sto je sasvim i logicno.Da neko sa onakvom odbranom (u smislu da uvijek cuva najboljeg protivnika)zabije 40p,to je zaista impresivno.Ne kazem da ovih Klayevih 60 nije,jer to svakako jeste,ali covjek je po prirodi scorer i jedan od najboljih sutera ikada.Nekako je ocekivati da ce s vremena na vrijeme neko od trojca SC-KT-KD imati noci od 40+ p s obzirom na razliku u kvaliteti i njihov talenat.Jeftha je napisao/la:Veca pometnja bi bila da je Kawhi ubacio 40.bodi123 je napisao/la:Kakva tisina na forumu nakon historijskih 60 poena za 3/4 Klaya, zanimljivo, dok se nakon svakog TDa Russa ispisu bar 2 stranice.
Da, rekord je u pitanju sad sam nasao.
Klay Thompson is the first player in the Shot Clock Era to score 60 points in a game with fewer than 30 minutes played.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 06 dec 2016, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Slazem se. Zato sam to i napisao.NEZALAGANJE je napisao/la:Sto je sasvim i logicno.Da neko sa onakvom odbranom (u smislu da uvijek cuva najboljeg protivnika)zabije 40p,to je zaista impresivno.Ne kazem da ovih Klayevih 60 nije,jer to svakako jeste,ali covjek je po prirodi scorer i jedan od najboljih sutera ikada.Nekako je ocekivati da ce s vremena na vrijeme neko od trojca SC-KT-KD imati noci od 40+ p s obzirom na razliku u kvaliteti i njihov talenat.Jeftha je napisao/la:Veca pometnja bi bila da je Kawhi ubacio 40.bodi123 je napisao/la:Kakva tisina na forumu nakon historijskih 60 poena za 3/4 Klaya, zanimljivo, dok se nakon svakog TDa Russa ispisu bar 2 stranice.
Kawhi mi je jedan od drazih igraca. Dokaz da se dosta toga moze postici i bez vrhunskog talenta.
Remember, remember the 5th of November.
Trenutno je najbolji. To automatski znaci da je napredovaoTrollsRoyce je napisao/la:Monolog je napisao/la:Znači, samo jedan igrač je završio sezonu u triple-double prosjeku, pobogu. A znamo ko je sve poslije igrao (Jabbar, Magic, Jordan, Kobe, LeBron) u ligi. To je nešto što se ne viđa ili što se viđa jednom u, koliko ono, 54 godine.No, eto, ovdje ćemo žmiriti na ovu sezonu, jer, smrt za košarku je da "tamo neki indijanac Wesbtrook" ima ovako nestvarne brojke i neće mu se uopće odati priznanje kako zaslužuje. Nije ovo prvi put; prošle sezone se pričalo kako je Curryjeva sezona nikakva (od pojedinaca naravno), prije toga se znalo pričati za Durantovu, nešto prije za Jamesovu, pa za Kobejevu...
Nema ovo veze sa simpatijama ili antipatijama. Samo objektivno. Igrači koji su bolji do RW-a nisu bili ni blizu da imaju sezonu sa ovakvim brojkama. Igrači poput Iversona, Tracyja prije svega. Njih sam uzeo za primjer, jer su oni ti koji su se ispucavali (s razlogom ili ne, to je manje bitno) i koji su igrali 1 na 5 košarku. Danas je tu jedan drugi lik; lik koji će na prejakom Zapadu uvesti (vrlo vjerovatno) Oklahomu u PO, ali eto -> on igra za statistiku i nećemo uopće priznati ono što bismo uradili da je neki drugi igrač u pitanju.Nevjerovatno.
Usput, Kobe je silio u sezoni kad je igrao sa Smushom, Brownom i Mihmom. Silio je i zabijao preko 35 poena u prosjeku. Nestvarna sezona. Ušao je u PO, završio 4. u izboru sa MVP-a (Nash, James, Dirk), ispao u prvoj rundi PO-a. Ne vidim da neko spominje tu sezonu. Naprotiv, ta sezona se uzima također kao jedna od individualno boljih.
Eh, pa i ova Wesbtrookova je takva.
Ja samo mislim da nije napredovao ni sekundu u odnosu na sezonu u kojoj nije imao ni slicne brojke,to jeste proslu.
Također mislim da mu je velika mana sto ne moze funkcionisati ni blizu ovako sa vrhunskim saigracima,a Durant moze biti cak i bolji.
O Durantu se ne pise nikako,o njemu se pise svakodnevno u kontekstu sa MVP nagradom.
Covjek je fenomen,igracina,magistar kosarke,ali ove brojke govore da je on trenutno najbolji,i nesto sto se nije dogodilo 54 godine ligi.
Teren govori da postoje 3 igraca koja su bolja od njega u ovom trenutku,i jos 2 koja se itekako mogu porediti s njim.
Kobe je u svoje vrijeme bio daleko najbolji,jedino se Lebron mogao porediti s njim,mozda je kasnije bio i bolji.
@monolog
Svaka cast.... Ne mogu da vjerujem da se TD prisjek moze degradirat u danasnjoj kosarci i to od PG, haj jedan-dva nabio, bacio sam sebi skok ali prosjek, nigdje veze
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 06 dec 2016, 17:13, ukupno mijenjano 1 put.
- TrollsRoyce
- Kontakt:
Ok, tebi je Westbrook bolji od Lebrona, meni nije.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Evo, ja bih prije Curryja uvijek uzeo Lebrona, Duranta i Davisa. No, Curry je posljednje dvije godine MVP (zasluženo, posebno prošle sezone). To ne znači da je najbolji, kao što ne znači ni da je RW najbolji, al' da ima sezonu koja će dobiti epitet "besmrtne".TrollsRoyce je napisao/la:Ok, tebi je Westbrook bolji od Lebrona, meni nije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Igra bolju sezonu, odnosno igra najbolju sezonu u NBA trenutno (poredeci sa ostalim igracima).TrollsRoyce je napisao/la:Ok, tebi je Westbrook bolji od Lebrona, meni nije.
Nije jos bolji igrac od Brona ali bit ce, vec mozda naredne sezone
RW igra najbolju sezonu, sto ne znaci da je trenutno najbolji igrac.. valjda je svima jasno da to nisu isti pojmovi. Umjesto sto osporavate ta njegova dostignuca, budite srecni sto gledate kosarku u eri u kojoj se obaraju razliciti rekordi i postavljaju neki novi standardni. A ne da budete piloti koji se loze na svasta.. Citam na fejsu objavu kako moze stici Jordana po broju uzastopnih TD, a ispod masa komentara u fazonu: Nikad on nece biti bolji od Jordana.. a niko nije ni rekao da je bolji ili da ce biti.
Cisto sumnjam da ce biti bolji i korisniji igrac od LeBrona u naredne 2-3 sezone.. jedino u slucaju nekih kontinuiranih povreda.
Cisto sumnjam da ce biti bolji i korisniji igrac od LeBrona u naredne 2-3 sezone.. jedino u slucaju nekih kontinuiranih povreda.
Westbrooku je ovo prva godina peak-a, sto nece biti, jedan u usponu drugi u relativnom padu. Godine cine svoje
Brace yourselves Westbrook is coming.
Brace yourselves Westbrook is coming.
Moze on biti bolji od Brona ako Bron padne sto je i logicno za ocekivati, ali to opet ne znaci da ce biti najbolji igrac lige jer tu su njegovi vrsnjaci koji su bolji igraci, Durant i Curry, a i Davis bi ga mogao presisati za koju godinu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Tek u PO se moze pricati o nekom njegovom padu.. Normalno da ce sa godinama padati, ali ne vjerujem da ce se to desiti tim intezitetom. Nema boljeg igraca u ligi od PO LeBrona.
- BijelaCokolada
- Kontakt:
Uz dva produzetkaJeftha je napisao/la:Veca pometnja bi bila da je Kawhi ubacio 40.bodi123 je napisao/la:Kakva tisina na forumu nakon historijskih 60 poena za 3/4 Klaya, zanimljivo, dok se nakon svakog TDa Russa ispisu bar 2 stranice.
i 10 slobodnihBijelaCokolada je napisao/la:Uz dva produzetkaJeftha je napisao/la:Veca pometnja bi bila da je Kawhi ubacio 40.bodi123 je napisao/la:Kakva tisina na forumu nakon historijskih 60 poena za 3/4 Klaya, zanimljivo, dok se nakon svakog TDa Russa ispisu bar 2 stranice.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@bodi Apsolutno ne treba ignorisati ono sto je Klay sinoc uradio.Gledao sam tekmu i zaista fantasticno prezentovanje ofanzivnog talenta.Samo mi nikako nije jasno sta su radili ovi igraci IND?Ima li tu iko ponosa?Pa jbt,ako ti neko zabija toliko,daj se fokusiraj na njega.Ne daj da on daje koseve!Nije sad da je Klay zabio u Kobeovom stilu 60+p gdje ga niko ne moze cuvati,nego je lik na odlicne kretnje,te super pasove i blokove to zabio.A to se itekako moze usporiti preuzimanjima koje IND sinoc nikako nije radila,a to je neminovno protiv GSW.Svaka ekipa koja ne preuzima sve njihove kretnje pretrpice ovakav poraz.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sta ono bi na otvaranju sezone!? Do slijedeceg susreta.Reds1234 je napisao/la:i 10 slobodnihBijelaCokolada je napisao/la: Uz dva produzetka
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.