NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

MARKObl
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la MARKObl » 06 dec 2016, 15:10

:hmmmmm: Koga bi uzeli da birate između kavaija i jannisa?

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 06 dec 2016, 15:16

Epidaurus je napisao/la:Niko ne spori da igra brutalnu sezonu i da ako ovako nastavi i OKC bude top 5 zapada treba dobiti MVP nagradu ali to ipak nije najbolja sezona jednog igraca ikad. Ni blizu. Ovako na prvu, ona Jamesova 2012-13 mi je bolja (covjek hladno pokraden za DPOY te godine), bolja mi je KDeva 2013-14 kad je ekipu slicu ovogodisnjem Thunderu bez Wessa odveo do 2. mjesta jednog od najjacih Zapada ikad, Curryjeva prosla mi je takodjer definitivno bolja. Vrhunska, brutalna i historijska definitivno da ali najbolja ikad ni u ludilu.
Iste sam sezone naveo kao bolje,veliki umovi isto razmisljaju :kafa:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 dec 2016, 15:20

Epidaurus je napisao/la:Niko ne spori da igra brutalnu sezonu i da ako ovako nastavi i OKC bude top 5 zapada treba dobiti MVP nagradu ali to ipak nije najbolja sezona jednog igraca ikad. Ni blizu. Ovako na prvu, ona Jamesova 2012-13 mi je bolja (covjek hladno pokraden za DPOY te godine), bolja mi je KDeva 2013-14 kad je ekipu slicu ovogodisnjem Thunderu bez Wessa odveo do 2. mjesta jednog od najjacih Zapada ikad, Curryjeva prosla mi je takodjer definitivno bolja. Vrhunska, brutalna i historijska definitivno da ali najbolja ikad ni u ludilu.
Haj razmisli malo koja ce se vise pamtit? Pa Oscarov TD prosjek se spominje i dan danas a desio se pocetkom 60ih. Coj'k ako to uradi sigurno ce se duze pamtim nego bilo koja od nabrojanih, niste svjesni cemu sudite.

Warriorsova 73 sezona ce se pamtit vise nego Currijeva individualna

Reds1234
Kontakt:

Post Postao/la Reds1234 » 06 dec 2016, 15:22

alemsa je napisao/la:
Haj razmisli malo koja ce se vise pamtit? Pa Oscarov TD prosjek se spominje i dan danas a desio se pocetkom 60ih. Coj'k ako to uradi sigurno ce se duze pamtim nego bilo koja od nabrojanih, niste svjesni cemu sudite.

Warriorsova 73 sezona ce se pamtim vise nego Currijeva individualna
Lik ti je naveo bolje sezone od Wessove i nije pogrijesio,sta ce se vise pamtiti je vec diskutabilno.Ovakva vrsta pretjerivanja zgadi mi sve,najbolja sezona ikada?ozbiljno? i to nakon 22 utakmice :rol: :rol:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 06 dec 2016, 15:23

Sačekajmo kraj sezone.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 dec 2016, 15:24

Reds1234 je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Warriorsova 73 sezona ce se pamtim vise nego Currijeva individualna
Lik ti je naveo bolje sezone od Wessove i nije pogrijesio,sta ce se vise pamtiti je vec diskutabilno.Ovakva vrsta pretjerivanja zgadi mi sve,najbolja sezona ikada?ozbiljno? i to nakon 22 utakmice :rol: :rol:
Ja ne kazem da je najbolja ikad, ali da ce ostat zapetcatcena u historiji kosarke, svakako. Dosta vise nego nabrojane. Ako ovo ostvari, ostaje do pamti vijeka kao Oscarova.

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 06 dec 2016, 15:34

Inace ja sam onog Korzembu unsub-o odma prvi dan kad su tekme pocele.. Lik je znaci odma izbacio sljedeci dan poslije tekme nekakve predictions za kraj sezone (Boston ce biti prvi na istoku itd itd nebuloza svakakvih) na osnovu JEDNE utakmice.. Znaci uredu je komentarisat ovo ono ali govorit nesta nakon 20 tekmi da je najbolji i to, je glupo do bola.

Cinjenice su ako ne bude 5-6 eventualno 7 mjesto na zapadu nece dobiti MVP barem ne bi trebao nit ga je iko dobio na taj nacin(mozda jednom neko) ugl. to me vraca onome sta je onda poenta MVP nagrade? Ostajanje ili prelazenje u ekipu gdje se mozes ispucavat ugl. radit sta hoces **** omjer pobjeda tima. Ako imalo ima pravde MVP ce dobiti ko bude u top 2 i najbolji pojedinac u svom timu istok/zapad.

Nikad se necu prestati cuditi tom mozgu od 28 godina koji ce potraćiti godinu na statse al haj... king of regular season

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 06 dec 2016, 15:36

Najjace mi je ovo skakanje rezervnih igraca kad neko zakuca,blokira, odigra neki ekstra potez ili kad ga krene kao Klaya sinoc. Bas znaju proslavit :D
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 dec 2016, 15:39

iNFY je napisao/la:Inace ja sam onog Korzembu unsub-o odma prvi dan kad su tekme pocele.. Lik je znaci odma izbacio sljedeci dan poslije tekme nekakve predictions za kraj sezone (Boston ce biti prvi na istoku itd itd nebuloza svakakvih) na osnovu JEDNE utakmice.. Znaci uredu je komentarisat ovo ono ali govorit nesta nakon 20 tekmi da je najbolji i to, je glupo do bola.

Cinjenice su ako ne bude 5-6 eventualno 7 mjesto na zapadu nece dobiti MVP barem ne bi trebao nit ga je iko dobio na taj nacin(mozda jednom neko) ugl. to me vraca onome sta je onda poenta MVP nagrade? Ostajanje ili prelazenje u ekipu gdje se mozes ispucavat ugl. radit sta hoces **** omjer pobjeda tima. Ako imalo ima pravde MVP ce dobiti ko bude u top 2 i najbolji pojedinac u svom timu istok/zapad.

Nikad se necu prestati cuditi tom mozgu od 28 godina koji ce potraćiti godinu na statse al haj... king of regular season
Pa u zadnjih 50 i kusur godina nije bilo igraca koji su "nabijali" statse, samo Westbrook ima tu sansu da ostvari.

Bas jednostavno, je.bo TD prosjek sta je to samo jedan coj'k to uspio otkako kosarka postoji, nista narucito

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 06 dec 2016, 15:48

majestic24 je napisao/la:Jel nekome (osim meni) Al Horford malo precjenjen igrac??? Nekazem da je los,daleko od toga,ali jbt on je na 15 ppg,kroz karijeru mu je prosjek poena manji od 15 a uzima 27-28 mill po sezoni.
Koliko ono Montejunas uze neki dan? A nema ni blizu tu statistiku, ne znam ni za šta je dobar.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

iNFY
Kontakt:

Post Postao/la iNFY » 06 dec 2016, 15:53

Ugl. ne razumijem znacenje MVP nagrade ako RW je dobije a ne bude ni u PO.

Iskihat ce on dobru ovu sezonu a nece nista uradit. Ustvari pisace negdje Westbrook covjek sa najvise TD ikada i 20 tekmi playoffa nek mu to bude legacy :lol: :lol: (ne bukvalno al znas na sta mislim)

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 06 dec 2016, 16:01

BernardBarnjak je napisao/la:slika

slika

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 06 dec 2016, 16:03

TrollsRoyce je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:slika

slika
Hejteri odmah naprave da minimiziraju :mrgreen:

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 06 dec 2016, 16:07

iNFY je napisao/la:Ugl. ne razumijem znacenje MVP nagrade ako RW je dobije a ne bude ni u PO.

Iskihat ce on dobru ovu sezonu a nece nista uradit. Ustvari pisace negdje Westbrook covjek sa najvise TD ikada i 20 tekmi playoffa nek mu to bude legacy :lol: :lol: (ne bukvalno al znas na sta mislim)
Pa vjerovatno nece ni biti MVP ako ne udje u PO.. ali kako se stvari odvijaju, tesko da ce se to desiti.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 dec 2016, 16:19

Biscione je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Logicno da se ekipa sa Curryem, Durantom, Iggyem i Drayom mora hejtati. Tesko da su 4 odvratnija covjeka ikad bila zajedno u ekipi. Na stranu njihovo kosarkasko znanje u Kerrov sistem. To im niko ne oduzima.
Ovo za Iggyja i Draya mi je razumljivo, njih volimo jedino mi navijači GSW ali da neko mrzi takve dvije dobrice kao što su Curry i Kevin mi je neshvatljivo. Od ovih najvećih NBA igrača današnjice mislim da njih dvojica jedini nisu egoiste.
False dobrice. Curry je jedna od najegoističnijih pojava na parketima. Kevin nije na njegovom nivou, ali ga odlazak u Dubse čini možda i gorim od Stepha.
bodi123 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Logicno da se ekipa sa Curryem, Durantom, Iggyem i Drayom mora hejtati. Tesko da su 4 odvratnija covjeka ikad bila zajedno u ekipi. Na stranu njihovo kosarkasko znanje u Kerrov sistem. To im niko ne oduzima.
Curry se moze hejtati jedino zbog one iritantne proteze. Durant kao igracka pojava se ne moze hejtati jer nema trunku poganog mentaliteta u svojoj igri, samo radi odluke da predje u Warriorse. Iggy ima svojih mana, a Draya ili hejtas ili volis, nema izmedju, takav je mentalni sklop, i mene on nervira priznajem, i volio bih da popusi bar jedno 5-6 utakmica kazne radi onih dizanja nogu 3 metra iznad. E sad druga je stvar sto ih ti hejtas svu 4, malo je onih poput tebe.
A vidiš, meni bi Dray bio najbolji od njih samo da ne laže da ne radi one stvari namjerno. Ne volim ga jedino što sere da je slučajno.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 06 dec 2016, 16:26

Steph egoistican, pa jbt ne vjerujem kakav lik :rol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 dec 2016, 16:30

Bas,gdje ce iznijeti neko svoj stav na forumu,a da ga ti ne ismijavas!? :rol:

filip13

Post Postao/la filip13 » 06 dec 2016, 16:34

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la Quinlan » 06 dec 2016, 16:35

NEZALAGANJE je napisao/la:Bas,gdje ce iznijeti neko svoj stav na forumu,a da ga ti ne ismijavas!? :rol:
Vidi sa popom da mu posude PR-a da malo ga pripaze šta piše :mrgreen:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 dec 2016, 16:54

Znači, samo jedan igrač je završio sezonu u triple-double prosjeku, pobogu. A znamo ko je sve poslije igrao (Jabbar, Magic, Jordan, Kobe, LeBron) u ligi. To je nešto što se ne viđa ili što se viđa jednom u, koliko ono, 54 godine. :mrgreen: No, eto, ovdje ćemo žmiriti na ovu sezonu, jer, smrt za košarku je da "tamo neki indijanac Wesbtrook" ima ovako nestvarne brojke i neće mu se uopće odati priznanje kakvo zaslužuje. Nije ovo prvi put; prošle sezone se pričalo kako je Curryjeva sezona nikakva (od pojedinaca naravno), prije toga se znalo pričati za Durantovu, nešto prije za Jamesovu, pa za Kobejevu...

Nema ovo veze sa simpatijama ili antipatijama. Samo objektivno. Igrači koji su bolji do RW-a nisu bili ni blizu da imaju sezonu sa ovakvim brojkama. Igrači poput Iversona, Tracyja prije svega. Njih sam uzeo za primjer, jer su oni ti koji su se ispucavali (s razlogom ili ne, to je manje bitno) i koji su igrali 1 na 5 košarku. Danas je tu jedan drugi lik; lik koji će na prejakom Zapadu uvesti (vrlo vjerovatno) Oklahomu u PO, ali eto -> on igra za statistiku i nećemo uopće priznati ono što bismo uradili da je neki drugi igrač u pitanju. :lol: Nevjerovatno.

Usput, Kobe je silio u sezoni kad je igrao sa Smushom, Brownom i Mihmom. Silio je i zabijao preko 35 poena u prosjeku. Nestvarna sezona. Ušao je u PO, završio 4. u izboru sa MVP-a (Nash, James, Dirk), ispao u prvoj rundi PO-a. Ne vidim da neko spominje tu sezonu. Naprotiv, ta sezona se uzima također kao jedna od individualno boljih.

Eh, pa i ova Wesbtrookova je takva.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.