Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Brokula
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Brokula » 03 dec 2016, 15:05

Ovo onaj novopečeni Bournemoutha :mrgreen:

Jel direktan crveni isad 3 utakmice? Ako jest nema ovih levata protiv Arsenala za 3 kola :opaopa:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 03 dec 2016, 16:58

Brokula je napisao/la:Jel direktan crveni isad 3 utakmice? Ako jest nema ovih levata protiv Arsenala za 3 kola :opaopa:
Računaj da Aguero ima već jednu suspenziju ove sezone (ono laktarenje protiv West Hama). Znači, četiri kola aut, možda i duže. Fernandinho bar 3. Znači, nema ih protiv nas, ubiće nas Yaya Toure i Iheanacho.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 dec 2016, 20:22

Moram priznati da mi se ova "4-4-2" formacija veoma svidja. Mada, fale Arsenalu barem dva igraca jos da bi to bilo kako treba. Oba krila. Kako bi ovom Arsenalu legao jedan Hleb, a da ne govorimo tek o Piresu. Te brzi igrac koji ce iskoristiti proigravanja Alexisa, Ozila te tog kreativnog krila.

Xhaka-Coq izgleda dobro. Xhaka da ima trunku vise brzine bio bi tri puta bolji igrac. Mada, moze vremenom i iskustvom tu manu ispraviti.

Uglavnom, Alexis mora imati slobodnu ulogu i pomoc u napadu. Jednostavno tako moze uraditi sta god hoce.

Btw Alexis ce gotovo sigurno potisnuti Girouda na 4 mjesto na listi Arsenalovih igraca koji su u najmanje utakmica dali 50 golova. Mozda cak stigne i Iana Wrighta, medjutim za to mora dati 10 golova u narednih 7 utakmica. Henrya bi mogao stici ako bi dao 10 u 4 utakmice.
Zadnja izmjena: AllGunsBlazing, dana/u 03 dec 2016, 20:32, ukupno mijenjano 1 put.
Celik!3,2,2.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 dec 2016, 20:30

20 minuta prije kraja utakmice kontam se u sebi kako smo očajni, i kako ne možemo nikakvu kontrolu uspostavit. I onda ovo. Nerado priznajem da u tome ima i Ramizovog kuveta :D.

Xhaka danas doktorski odigrao, ali ovaj put problem je bio Coquelion.. nemam pojma šta mu je bilo, previše gluposti je pravio.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 dec 2016, 21:42

Koliko ste zadovoljni Xhakom dosad? Kako teče njegov proces prilagodbe? Nisam bio u prilici da često gledam Arsenala ove sezone pa zato pitam, a interesuje me... Rekao sam već pred sami transfer da vjerujem da će Xhaka uspjeti u Arsenalu i da ste dobili odličnog igrača, ali i da će mu trebati određeni period prilagodbe i dosta povjerenja od trenera i saigrača ...
Agieren statt reagieren

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 03 dec 2016, 21:51

Xhaka je odličan igrač. Kad god uveže par utakmica pokazuje zašto je doveden. Primijetio sam da mu je veliki problem kad ulazi sa klupe, jer je tad faktički beskorisan igrač, ali kad starta jako je dobar.

Fali mu brzine, ali nadoknađuje je pozicioniranjem i inteligencijom. Čovjek koji zna kad napravit faul, pa čak i napravit faul kao onomad i za crveni karton, što je Arsenalu falilo od pamtivijeka.

Inače bi bilo dobro da nabije mase, jer ima fine visine za to.

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 04 dec 2016, 12:51

Nego, kad je zadnji put Arsenal imao prvi napad lige (dobro, Liverpool nas može prestići danas, ali ipak) u decembru? :D 33 gola smo dali, Alexis sam jednu trećinu.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 04 dec 2016, 13:32

Liverpool danas gubi 2:0, ne trebam ni pisati ko će dati 2 gola.
Pld W D L
38 26 12 0

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 04 dec 2016, 16:21

Drugi nakon ovog kola, 5 golova na strani zabili.. Lijepo lijepo :kafa:

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 04 dec 2016, 16:29

Bolje igramo na strani nego kuci.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 04 dec 2016, 16:34

Pale_Companion je napisao/la:Koliko ste zadovoljni Xhakom dosad? Kako teče njegov proces prilagodbe? Nisam bio u prilici da često gledam Arsenala ove sezone pa zato pitam, a interesuje me... Rekao sam već pred sami transfer da vjerujem da će Xhaka uspjeti u Arsenalu i da ste dobili odličnog igrača, ali i da će mu trebati određeni period prilagodbe i dosta povjerenja od trenera i saigrača ...
Na momente se vidi strasan potencijal i odredjen kvalitet ali generalno do sada nije odigrao nista posebno da ga covjek moze izdvojiti iznad ostalih igraca. Nekako zlatna sredina, medjutim ne bojim se za njegovu buducnost jer je sam rekao da je tip fudbalera kojem treba dosta vremena da se prilagodi i da mu je jako bitno da se osjeca ugodno i rastereceno te postovanim. Mislim da i Wenger to zna i pazljivo mu dozira minute. Za sada ocjena 4- jer znam da moze dosta bolje.

O manama i vrlinama kao o njegovom stilu igre necu nista posebno pisati jer i sam znas kakav je igrac, nije mogao dosta toga promijeniti u samo 3-4 mjeseca.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 04 dec 2016, 19:12

Arsenal - Stoke
Everton - Arsenal
Manchester City - Arsenal
WBA - Arsenal

Ovo su utakmice koje su preostale do kraja 18. kola. Nakon toga svako je sa svakim igrao barem jednom. Chelsea ima očigledno lakši raspored od Arsenala i malo me je strah da se bodovna razlika ne poveća. Potajno se nadam barem jednom neriješenom rezultatu.

Arsenal; Stoke i WBA bi se trebalo lako dobiti. Protiv Evertona bi znala biti teška tekma ali je Arsenal i dalje favorit, a protiv Citya će biti povuci-potegni. Bellerin bi se do tada trebao vratiti, nadam se i Giroud, uz izostanak Aguera kod njih i uz dobar dan Alexisa i malu pomoć boga možda bi se moglo i pobjediti. Neriješeno bi se moralo moći igrati.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 04 dec 2016, 19:21

Arnelv52 je napisao/la:Arsenal - Stoke
Everton - Arsenal
Manchester City - Arsenal
WBA - Arsenal

Ovo su utakmice koje su preostale do kraja 18. kola. Nakon toga svako je sa svakim igrao barem jednom. Chelsea ima očigledno lakši raspored od Arsenala i malo me je strah da se bodovna razlika ne poveća. Potajno se nadam barem jednom neriješenom rezultatu.

Arsenal; Stoke i WBA bi se trebalo lako dobiti. Protiv Evertona bi znala biti teška tekma ali je Arsenal i dalje favorit, a protiv Citya će biti povuci-potegni. Bellerin bi se do tada trebao vratiti, nadam se i Giroud, uz izostanak Aguera kod njih i uz dobar dan Alexisa i malu pomoć boga možda bi se moglo i pobjediti. Neriješeno bi se moralo moći igrati.
Iskreno vise me strah WBA nego Evertona,neugodna su ekipa ,ali ceka nas izuzetno tezak period,ako ovo izguramo kako treba :pray: ,dolazi nam tako lagan januar pa bi se mogli nadati necemu :D
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 04 dec 2016, 20:03

Arnelv52 je napisao/la:Ovo su utakmice koje su preostale do kraja 18. kola. Nakon toga svako je sa svakim igrao barem jednom. Chelsea ima očigledno lakši raspored od Arsenala i malo me je strah da se bodovna razlika ne poveća. Potajno se nadam barem jednom neriješenom rezultatu.
Pa nije to jugoslovenska liga 1990-91. kad je zbog Sarajeva i Veleza igralo 19 klubova. :mrgreen: Imamo igrati sa Stokeom kod kuce, dvije vezane u gostima (Karamele i Plastika) i dvije vezane kod kuce (West Brom, Palace). Bellerin se vraca tek za Boxing Day, takav je barem plan.

Stoke kod kuce treba dobiti, kod Evertona i Cityja iscackati bar 4 boda kako-tako, a onda ne us.rati dvije tekme kod kuce.

Ja bih u Basel poslao drugi tim, nebitna utakmica jer ce PSG sigurno dobiti Bugare, a nama isti klinac dobili 60:0 ili izgubili 18:4.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 04 dec 2016, 20:46

Arsenal - Stoke 8:1
Everton - Arsenal 0:6
Manchester City - Arsenal 1:7
WBA - Arsenal 0:8
Citirajte me nakon ovih utakmica :kafa:
Pld W D L
38 26 12 0

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 04 dec 2016, 20:52

Ne more, igramo sa WBA kod kuce.

Arsenal-Stoke 3:0
Everton-Arsenal 1:2
Manchester City-Arsenal 1:1
Arsenal-West Brom 2:0
Arsenal-Crystal Palace 3:1

Nemojte me citirati. :kafa:

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 04 dec 2016, 20:56

Samo onda zamjeni

Arsenal : WBA 8:0 i Arsenal : C.Palace 13:3

Ne trebam ni spominjati ko će dati 90% golova.
Pld W D L
38 26 12 0

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 04 dec 2016, 21:02

ne bi me cudilo da pobjedimo city u gostima (nece biti ni aguera ni fernandinha vjerovatno) ali onda da kiksamo kuci 2 od ove 3 tekme koje igramo

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 05 dec 2016, 14:26

Giroud, Mertesacker & Bellerin all back in training.
Pld W D L
38 26 12 0

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 05 dec 2016, 16:37

Giroud je trenirao sa ekipom, ova dvojica su vjerovatno počeli sa kondicionim treninzima. Ni bi bilo loše kad bi se vratili, taman pred gusti decembar :hmmmm:

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.