FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

HausMan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 15:51

treba otjerat bekrica onako da simulira sramota.. :urnebes: :urnebes: :urnebes:

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 04 dec 2016, 16:37

aleksandar_veliki je napisao/la:Doci ce sigurno lijevi bocni, no treba i tog malog voditi na pripreme pa neka se bore za mjesto.
Zna li se ko je? Jel onaj sto ste ga intervjuisali
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 dec 2016, 16:52

aleksandar_veliki je napisao/la:Doci ce sigurno lijevi bocni, no treba i tog malog voditi na pripreme pa neka se bore za mjesto.
Kako kaže onaj u "Ko to tamo pjeva"; Da se ja pitam... :)

Eh, da se ja pitam, Beširević bi dobio šansu juče!

Da pojasnim, onako laički; Mi smo juče igrali "dobijenu" utakmicu. Bezbroj puta se pokazalo da one znaju biti itekako teške; nedostatak voljnog momenta, opuštenost, podcjenjivanje, slaba koncentracija i na kraju protivnik koji "satjeran" u ćošak postaje ranjeni Lav što nije nikako za potcijeniti jer će dati malo više od uobičajenog prosjeka kako bi se dokazao sebi i protivniku. Još na onakvom terenu.
Idemo od početka. Furiozan start i ukupno četiri minute pritiska koje nisu urodile plodom. Šta sada? Sada treba igrati, graditi napad, uigrane akcije, kombinatorika. Ok.
Šta mi radimo? Lopta na krilo, ubaci u šesnaesterac pazi sada, protiv njihova dva stopera koji su oba preko 1.90!?
Pa promijeni stranu, ali polako iz dvadesetak dodira da se ljudi imaju vremena postaviti. I cijelu tekmu tako.
Šta se dešava? Čelik se oslobađa pritiska i njihovi igrači slobodnije i agresivnije kreću na naše kreatore napada, Markovića a pogotovo Blagojevića što rezultira sa tri lopte u nizu prodane od strane Blagojevića i nekih deset od dvadeset do tridesete minute. Što je puno, puno je.
Šta se dalje dešava? Naši su već i prije početka bili opušteni, lako ćemo a sada su još i iziritirani što stvara nervozu. Nervoza ima za posljedicu manjak koncentracije pa Čelik do kraja prvog ima tri solidne prilike a mi, niti jednu.
Neozbiljno! Amaterski!
Jedino "pozitivno" iz prvog poluvremena je taj igrač viška.
Idemo u drugo pol.

Ulazi Kosorić? Zašto? Veze nemam, valjda Slavko zna da je Kosorić u očajnoj formi, da nije bek, da nije prodoran, okomit, ne zna driblati, da je hebemi stoper! Valjda zbog njegove "duge" lopte, centaršuta, pazi sad; na njihova dva stopera koji oba imaju preko 1.90. Fakat, wtf?!
Po meni, ako ne Beširević onda već tada Nikolić da bar imamo koga "tražiti" iz tih 100+ centaršuteva. O njihovoj kvaliteti i učinkovitosti ne vrijedi ni pričati. Očajno, loše koliko hod im alibi bio itekako loš teren.

Zašto je to greška?
Prilagođavanje napada protivničkoj odbrani! Šta može Lendrić između već spomenutih stopera? Ništa, samo plakat, odigrali su odlično, izbili i očistili svaku loptu bez panike jer smo mi kao zadnji levati udarili tamo gdje su najjači, ako ništa jači od nas. Organizacija igrača u napadu nam je bila očajna, predvidiva i loše postavljena.
Ne iskorištavanje brojčane prednosti, slabo kretanje, kombinatorika, taktičko tehnički očajni, suradnja ne postoji, individualno prosječni.
Ekipa koja napada mora da igra brzo, da svojim načinom kretanja narušava organizaciju odbrane i koristi nova taktička rešenja koja protivniku nisu poznata. Da koristi iznenađenja sa ciljem dovođenja protivnika do greške a ne jedan napad cijelu utakmicu, valjda jednom uspije.

Jeste lako biti general posle bitke ali kada ja laik vidim gdje škripalo a Slavko kao pro ne, onda sam dodatno zabrinut. A ko bar malo prati ligu poznaje Jisufbegovića kao trenera koji itekako dobro prilagođuje igru protivniku. Nije ovo ni prvi put da se "patimo" na postavljenu obranu što pojedini koriste kao alibi. Eto branili se, nismo ništa mogli. Debili, parkirali autobus. Smiješno...

Sreća pobijedili smo, više sretno nego spretno.
VTŽ!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 16:55

kosoric je jedan od asistenata kod gola za pobjedu...znaci slavko pogodio samo tako...kao s stevom

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 dec 2016, 16:59

HausMan je napisao/la:kosoric je jedan od asistenata kod gola za pobjedu...znaci slavko pogodio samo tako...kao s stevom
Može se i tako gledati. Ali ja i ti onda ne gledamo fudbal istim očima. Ova se utakmica morala riješiti brže, lakše, jednostavnije, rutinski!
Domaći teren, individualna kvaliteta, njihova desetkovanost, sama pozicija na tabeli.

Sada kontriraj što ja pišem kritički u svrhu preventive a da smo kojim slučajem remizirali ti bi orgijao ovde režeći na sve živo.

Mojne meni "selam alejk", svega ti...

UPRAVA NAPOLJE!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 17:02

zato postoje trener a ne kroje sastav navijaci kako se njima svidja neki igrac...ne mozes ti ni ja bolje znati od trenera koji je sedan dana s igracima a mi ti i ja gledamo vikendom utakmice...znaci to je ta finta

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 dec 2016, 17:06

Deset puta sam do sada pisao i pisat cu opet !

Slavko je stari kov trenera, trenerska skola koja je krasila skoro sve nase trenere prije rata, po svemu mene podsjeca na Milana Ribara, vas par mladjih vjerovatno i necete znati kakav je Ribar bio trener pa pitajte malo stariju raju, nama bas takav trener treba, stara YU. skola fudbala, autoritet, rad, red i disciplina i uspjeh je zagarantovan.
I sam Slavko dobro zna gdje je dosao i sta se od njega ocekuje, drze ga ko malo vode na dlanu, ima odlicne uslove, platu i sve ostalo a uvjeren sam da ce se prvi veci rezultati njegovog rada vidjeti na proljece i ovo sto je do sada napravio je za svaku pohvalu, digao je ekipu iz mrtvih, vratio nas na pravi kolisijek, cijela ekipa je digla forumu, fizicku spremu a da ne govorim kako je iz mrtvih probudio par igraca poput Memije ili Bekrica !

Dao bog da nam Slavko bude trener sto duze godina, zdravlje ga sluzilo i bude nas Mircea Lucescu !!!
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 04 dec 2016, 17:12

Neandertalac je napisao/la: Zašto je to greška?
Prilagođavanje napada protivničkoj odbrani! Šta može Lendrić između već spomenutih stopera? Ništa, samo plakat, odigrali su odlično, izbili i očistili svaku loptu bez panike jer smo mi kao zadnji levati udarili tamo gdje su najjači, ako ništa jači od nas. Organizacija igrača u napadu nam je bila očajna, predvidiva i loše postavljena.
Tako je. Identična situacija kao kad smo protiv Krupe ganjali rezultat. Ubačaji na Lendrića, a štoperi 2 jablana, Vukotić 2 metra visok. Mora se poraditi bolje na tom plan B po meni.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 dec 2016, 17:26

braco je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la: Zašto je to greška?
Tako je. Identična situacija kao kad smo protiv Krupe ganjali rezultat. Ubačaji na Lendrića, a štoperi 2 jablana, Vukotić 2 metra visok. Mora se poraditi bolje na tom plan B po meni.
Oni napadi jesu po "udžbeniku", ali loš teren i nedostatak suradnje, brže izmjene pasova, te šuteva sa distance je nama otežao a njima olakšao posao. Takođe u par situacija kada su oni po defaultu punili box čekajući ubačaj, gdje je u tom trenutku naš krilni bio jedan na jedan sa obrambenim na širokom prostoru, naš drugi igrač prilazi i dovlači drugog odbrambenog onemogućavajući individualni napad. Skoro ni jednom nismo "probili", unijeli "paniku" što bi poremetilo koncepciju, pa sebi dali više opcija, raširili odbranu dodatno, gdje bi igrač imao i opciju povratnog pasa što nismo vidjeli niti jednom u cijeloj utakmici.
A tek utrčavanja :facepalm:

UPRAVA NAPOLJE!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 17:31

ne postoji taktika za onu igru celika. 90 min 11 igraca na svojoj polovini...jesmo mi odigrali lose nema sta...al to nema veze s slavkom i kosoricem...bekric je bio najbolji igrac uz krizmana...to je ta finta...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 dec 2016, 17:34

HausMan je napisao/la:ne postoji taktika za onu igru celika. 90 min 11 igraca na svojoj polovini...jesmo mi odigrali lose nema sta...al to nema veze s slavkom i kosoricem...bekric je bio najbolji igrac uz krizmana...to je ta finta...
:lol:

UPRAVA NAPOLJE!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 17:37

Neandertalac je napisao/la:
HausMan je napisao/la:ne postoji taktika za onu igru celika. 90 min 11 igraca na svojoj polovini...jesmo mi odigrali lose nema sta...al to nema veze s slavkom i kosoricem...bekric je bio najbolji igrac uz krizmana...to je ta finta...
:lol:
to je ta finta...ubacivat besirevica nema kuveta sam sebe cuvati a ne da igra u a timu...malo ozbiljnosti

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 dec 2016, 17:39

Bilo je tesko probiti onaj bunker. Kad smo dali gol onda je islo lakse pa je Lendric propustio onu sansu koja se mora zabit. Lakse je bilo pogoditi ono nego fulit,ali hajd. Kruzili smo oko njihovog gola sve vrijeme. Imaju stvarno dobrog golmana. Previse zadrzava vrijeme,ali to im je dio taktike valjda bio da zadrze vrijeme. Sve u svemu zasluzena 3 boda.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 dec 2016, 17:46

Off.

Post je postao/la HausMan, koji/a je na tvojoj listi ignoriranih.

:stop:

UPRAVA NAPOLJE!

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 17:55

Samir Bekrić je do sada nebrojeno puta iskazao privrženost FK Željezničar.

Tako je bilo i na današnjem susretu protiv Čelika kada je na kraju utakmice ovacijama ispraćen od strane najvjernijih navijača.

Bekrić je prije utakmice na poklon dobio majicu rahmetli Mirze Raščića, na utakmici je istu nosio ispod dresa, a poslije posljednjeg sudijskog zvižduka navijaču Plavih iskusni veznjak se ”revanširao” tako što mu je poklonio svoj dres.

:bow: :bow:

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 dec 2016, 18:12

Bekric kakav god da je, ja se iskreno nadam da ce nas napustiti na zimu, deset utakmica odigra preko k*** dvije odlicno i tako ukrug, jednostavno su mu 32.g i normalno da nije onaj igrac kao sto je bio 2007. ili 2010., mnogo je toga dao klubu i hvala mu na svemu, ali jednostavno treba nam mladji, brzi i bolji igrac na toj poziciji ...
1921'

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 04 dec 2016, 18:17

Jucer Bekric nije pokazao nista posebno osim sto je jako dobar kapiten. Zeljin ratnik,ali ne moze on citavu sezonu odigrati na nivou. Nama ce dobro doci Zeba bar sto se prekida tice. Dobro trenira i vjerujem da ce biti pravo pojacanje.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 18:20

zeba i bekrica dva ista sranja...od 10 utakmica odigraju dvije da valja...s tim sto bekric derbi odigra extra...a zeba je na velikim tekmama ki.ta...sranje za sranje mijenjamo...

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 04 dec 2016, 18:24

Ako ti nase legende nazivas s*** blago se onda nama, kavi god da su obojica su mnogo toga dali za klub, golova, radovanja ali i "problema", dolaskom Zebe znalo se kao i prije par godina da ce Bekric otici, obojica su uvijek igrala srcem i do zadnje kapi znoja, i tako ih nazivati je krajnije neukusno.

Nego tebe je izgleda toliko @Neandartalac naljutio da kiptis od huje na svim temama ... opusti se, proci ce idi malo na logout :D
1921'

HausMan
Kontakt:

Post Postao/la HausMan » 04 dec 2016, 18:26

ma **** mi se za njega...ja kazem onako za fintu...zeba je igrao dok je bilo love...kad je amar skresao plate otisao za parama...kakav on i legenda pusti to ba..promjenio skoro sve klubove u premijer ligi **** te zeba..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, bvsic, Cwirek, grbavicka1921 i 61 gost.