Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

madridist
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la madridist » 04 dec 2016, 17:18

samo_lijevo je napisao/la:Austrija nas je kupila. :kafa:

Sto vise znas to si bogatiji. Svaki jezik i pismo su dobrodosli. Meni je zalosno da na fakultetu ljudi ne znaju cirilicu. To je tuga.
Engleski,njemacki pod obavezno a ostalo nek uvode jezik naroda Navaho ako to nekog zanima,uciti turski danas je korisno za buduce gastrabajtere koliko i ucenje ronjenja na dah..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 dec 2016, 17:18

IlProfessore je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Turci nas okupiraju po drugi put, ovaj put ne ratom nego planskim sistemom koji će se u potpunosti prikazti za 50-tak godina.

Otvoren je turski jezik kod nas u Mostaru, svi apsolventi odoše tamo na dodatnu edukaciju, koga briga za BiH, idemo raditi u interesu Turske.

Turci kao narod, od čovjeka do čovjek super, upoznao sam ih par, ali njihova politika dno dna, koliko je naših ljudi od Bošnjaka postao Turčin radi njihovog ustava, a vamo Erdogan govori Bošnjama pravite djecu, pa kralju, vrati nam naše ljude.
Onda nas i austrija ponovo okupira. Raja masovno uči njemački i ide u Graz i Beč, te ostaje tamo i seli.
P.s. te Bošnjake niko nije protjerao iz Bosne već su dobrovoljno vršili migracije. Asimilacija nije loša stvar.
ovo Kawhi kad je rekao proglašen je izdajnikom

koliko se sjećam neki su kačili podatke da rusi više ulažu od turaka..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 dec 2016, 17:19

Neutral je napisao/la:Turci nas okupiraju po drugi put, ovaj put ne ratom nego planskim sistemom koji će se u potpunosti prikazti za 50-tak godina.

Otvoren je turski jezik kod nas u Mostaru, svi apsolventi odoše tamo na dodatnu edukaciju, koga briga za BiH, idemo raditi u interesu Turske.

Turci kao narod, od čovjeka do čovjek super, upoznao sam ih par, ali njihova politika dno dna, koliko je naših ljudi od Bošnjaka postao Turčin radi njihovog ustava, a vamo Erdogan govori Bošnjama pravite djecu, pa kralju, vrati nam naše ljude.
Onda nas i austrija ponovo okupira. Raja masovno uči njemački i ide u Graz i Beč, te ostaje tamo i seli.
P.s. te Bošnjake niko nije protjerao iz Bosne već su dobrovoljno vršili migracije. Asimilacija nije loša stvar.
Tamo odlaze jer nemaju ovdje budućnost, Njemačka i Austrija nemaju ambicije prema Bosni kao što je ima Turska u mnogome.

Jeste, protjerani su Bošnjaci kroz historiju mnogo puta. Najviše ih je otišlo upravo u Tursku, čak ih ima preko miliona i to nisu više Bošnjaci, nego su postali najedanput Turci.

Ako ćemo tačno, preko 4 miliona ljudi ima koji imaju veze sa Bosnom, a u Turskoj su apsolutno ugroženi jer nemaju pravo na učenje bosanskog jezika ili bilo kakvog izjašnjavanja da su Bošnjaci, sve su to uredno Turci sa turskim prezimenima ;)

I onda mi dođe njihov predsjednik nešto pametovati oko nataliteta, ma mrš, a naš mu liže anus gdje god stigne jer je to "politika". Stajat će Bosnu 80 milioan Turaka, zaboravio je reći ja tu ima par miliona Bošnjaka koji su postali Turci.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 dec 2016, 17:21

madridist je napisao/la: Engleski,njemacki pod obavezno a ostalo nek uvode jezik naroda Navaho ako to nekog zanima,uciti turski danas je korisno za buduce gastrabajtere koliko i ucenje ronjenja na dah..
Slazem se za prioritete.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 dec 2016, 17:22

sljivo je napisao/la:Samo engleski i njemački, ostalo su budalaštine.
ni njemcima više ne treba taj šašavi jezik :kafa:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kawhi
Kontakt:

j k

Post Postao/la Kawhi » 04 dec 2016, 17:24

DANTES je napisao/la: isti qrac... ruski je samo lakše naučiti..
Jeste, s tim da u globalu Rusi nemaju saradnju sa našom politikom i nismo im interesantno tržište dok smose sasam Turcima na ti. Ne vidim ništa loše u tome da raja uči jezik jedne od najjačih država na ekonomskom i vojnom polju
Više Rusi ulažu u našu državu od Turaka. Jedine ekonomske i diplomatske veze koje Bosna ima s Turskom su prijateljstvo Bakira i Redžepa.

Slažem se da nema ništa loše u učenju turskog. Meni je ružan i težak jezik, ali ne boli glava od njega. Treba uvesti i treći obavezni strani jezik. I to od prvog razreda ne ko što danas engleski kreće od četvrtog i slična sranja. Do 10. godine je najlakše učiti jezike. Kasnije je već kasno.
samo_lijevo je napisao/la: Sto vise znas to si bogatiji. Svaki jezik i pismo su dobrodosli. Meni je zalosno da na fakultetu ljudi ne znaju cirilicu. To je tuga.
+1
Premalo pažnje se posvećuje ćirilici u školama. Sramotan je odnos nastanvika i učitelja prema tome.
DANTES je napisao/la: ovo Kawhi kad je rekao proglašen je izdajnikom

Problem je što većina ljudi voli nešto samo kada njima to odgovara. Koji qrac bi ljudi iz Bosne trebali tražiti u Turskoj? Asimiliraj se i ne rise. Isto tako azijski i afrički doseljenici u Evropu.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Wes
Kontakt:

Post Postao/la Wes » 04 dec 2016, 17:28

Vecina ljudi mojih godina koje znam jako slabo zna cirilicu,sramota.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 dec 2016, 17:29

Wes je napisao/la:Vecina ljudi mojih godina koje znam jako slabo zna cirilicu,sramota.
To su oni sto neznaju

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 04 dec 2016, 17:29

samo_lijevo je napisao/la:Meni je zalosno da na fakultetu ljudi ne znaju cirilicu. To je tuga.
Mislis na pisanje ili citanje? Znam citat ne znam pisat :mrgreen:
A kad me nisu naucili u osnovnoj kako treba sta ja trebam sam uzet ucit pisat cirilicu koja mi nece niakd trebat u zivotu, nisam lud :D
This time next year we'll be millionaires.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 dec 2016, 17:30

Wes je napisao/la:Vecina ljudi mojih godina koje znam jako slabo zna cirilicu,sramota.
Evo ja znam, što će mi? Zamijenio bih to znanje za 100 riječi engleskog.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 04 dec 2016, 17:30

Momciluk je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Meni je zalosno da na fakultetu ljudi ne znaju cirilicu. To je tuga.
A kad me nisu naucili u osnovnoj kako treba sta ja trebam sam uzet ucit pisat cirilicu koja mi nece niakd trebat u zivotu, nisam lud :D
Ali ti je jako potrebno u životu pratiti rat u Siriji. Prioriteti. :clap:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 04 dec 2016, 17:31

Goalgetter je napisao/la:Uzeo Van der Bellen i drugi put. :kafa:
:bih: :thumbup:

E dobro, nisam znao da je tako loša stvar poznavanje jednog stranog jezika poput turskog. A dojč nije okupatorski, to je jezik koji ima slavensko porijeklo :rol:
@Neutral znaš li ti koliko naše raje studira u Turskoj? Konja, Bursa, Stambol itd? Koliko je ozbiljna saradnja između država
I te gluposti što valjaš su demantovane, nije to nikada rečeno. I činjenica je da je ovo neka nova garnitura Turaka na čelu sa AKP i da gledaju drugačije na mnoštvo stvari nego njihovi prethodnici, između ostalih i na Bosnu
DANTES je napisao/la:
.
Zato što nas trpaju humanitarnim pomoćima i hedijama, bukvalno nam obnoviše Bosnu, a Boga mi i Hercegovinu, sve džamije, mostove, škole, itd. bez ikakvog trpanja para u svoje džepove. Ako to nije iskrena i prijateljska gesta ja ne znam šta jeste.
samo_lijevo je napisao/la:
Sto vise znas to si bogatiji. Svaki jezik i pismo su dobrodosli. Meni je zalosno da na fakultetu ljudi ne znaju cirilicu. To je tuga.
To je do obrazovnog sistema i profesora u osnovnim i srednjim školama. Znam hejbet svoje raje koji su se ponosili tim da ne znaju čitati ćirilicu i opet su hladno imali 3-4 iz bosanskog u sarajevskim gimnazijama.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 04 dec 2016, 17:34

Kawhi je napisao/la: A kad me nisu naucili u osnovnoj kako treba sta ja trebam sam uzet ucit pisat cirilicu koja mi nece niakd trebat u zivotu, nisam lud :D
Ali ti je jako potrebno u životu pratiti rat u Siriji. Prioriteti. :clap:
Sirija je trenutno centar svijeta, sve sto se tamo desava utice na citav svijet pa i na Bosnu.. kroji se buducnost planete tu.
Sta da znam pisat cirilicu, kad cu imat potrebu slovo jedno napisat? Ako nas Srbija okupira odma pocinjem vjezbat.. znam citat i to mi je dovoljno ako hocu nesto da naucim, procitam knjigu na cirilici, ali pisanje mi siguran sam nece biti potrebno ni u ovom ni u sledecem zivotu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 dec 2016, 17:37

Moram sam znati čirilicu, u sklopu bosanskog jezika smo morali to znati, a više od pola literature za historiju je na čirilici. U jezičkoj gimnaziji je uvijek jedna pismena bila na latinici, jedna na čirilici.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 dec 2016, 17:38

Momciluk je napisao/la:
Oboje. Pa dobro opet ti kazem bogatstvo je znati. Na stranu sto zivis u drzavi gdje je ravnopravno pismo.
Sutra moze zatrebati za posla i naletis na to pismo i sta ces traziti od roditelja da ti prevode. :mrgreen:

.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Wes
Kontakt:

Post Postao/la Wes » 04 dec 2016, 17:40

Najvaznije je prvo znati svoj jezik, pa onda strane.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 dec 2016, 17:40

Zalosno je kad ne znas citati ali pisati itekako nije. Evo ja znam oboje i ovo prvo mi svakodnevno treba ali rijec napisao nisam od srednje.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 dec 2016, 17:41

Mi smo u osnovnoj učili ćirilicu, mada nije bila nešto važna. Mislim da smo čak u maloj školi (1-4 razred) jedno vrijeme imali i svaku drugu sedmicu nastavu kompletno na ćirilici.

Kasnije nije bila važna, a u srednjoj je bila nepostojana. Kao i sada na faksu.

Tako da danas znam čitati ćirilicu, štampana slova bez problema, pisana sa priličnim poteškoćama, a pisati ne baš, možda svoje ime znam napisati. :mrgreen:

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 04 dec 2016, 17:44

samo_lijevo je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:
Oboje. Pa dobro opet ti kazem bogatstvo je znati. Na stranu sto zivis u drzavi gdje je ravnopravno pismo.
Sutra moze zatrebati za posla i naletis na to pismo i sta ces traziti od roditelja da ti prevode. :mrgreen:

.
Nece biti potrebe da mi neko nesto prevodi jer kazem ti znam odlicno citat. Nece mi niko u firmi nikakvoj trazit da pisem na ćirilici jbt, kakva bi to bila diskriminacija. Evo ti znas pisat? Kad si sta napisao ćirilici?

Wes
Kontakt:

Post Postao/la Wes » 04 dec 2016, 17:44

& " & " $ " то је то.? " је % cе на " ? " на ? ' ". :puke:

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, soxx, VolimBiH96 i 19 gostiju.