Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la KK_Bosna » 05 mar 2009, 23:28

ars01 je napisao/la:KK_Bosna,
dolaskom Quinton Hosleya nogu sigurno dobija "Čića" ili Milojević.
Imaju pravo na 5 stranaca u ekipi, a pravo su tanki na poz bekova tako da možda i naš Mirza dobije šansu.
u pravu si.

gurovic, milojevic, atkins, tolliver i hosley.

to je tih pet stranaca za turski sampionat.

mirze nema na spisku igraca
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 06 mar 2009, 14:58

KK_Bosna je napisao/la:
mirzza je napisao/la:sa ovim transferom i ukoliko osigura mjesto u Galati Mirza je kadnidat za reprezentaciju BiH
to je isto kao da kazes "ukoliko haris redzepi osigura mjesto u liverpoolu..."

vidjecemo koliko ce mirza igrati u galati, i vidjecemo ko je bio u pravu

vi mislite da je on igracina ako u brckom (za koje je kk feni iz kavadarcija chicago iz '97) zabikjao po 50, ili zato sto je igrao u americi za koledze (za koje je brcko pojam jacine)...

mirza nece odigrati ni minute za galatu, nekako je realnije da ce biti posudjen u ekipa vestel, orman, eyup ili tako nesto (koje su u rangu brckog, jelde) ;)
vidi nesto, meni je drago sto je nas kosarkas potpisao za Galatu, nakon sto ga je KK Bosna odbacila,
a tebi je krivo i nadas se da nece zaigrati ni minute za Galatu, jer je kako ga ti predstavi najveci luzer u kosarkaskom svijetu,

gdje je tu zdrava pamet?!
Cuva Bog Zelju svog!

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 06 mar 2009, 17:36

Evo ja cu malo pisti o drugom mirzi iz repke. Naravno,rijec je o trenutno najboljem nasem igracu,Mirzi Teletovicu.

slika

slika

Teletović Mirza je rođen 17. septembra 1985. godine u Mostaru, Bosna i Hercegovina, od majke Munevere i oca Šabana Teletovića. Mirza Teletović ima i sestru Azru, suprugu Maju i dijete Benjamina Teletovića. Međutim, Teletović Mirza je dijete Jablanice. Jablanica je mali grad koji ima oko 12.000 stanovnika, ali kako sam Mirza Teletović kaže Jablanica je njegov najdraži grad i planira se vratiti tu kada završi košarkašku karijeru.

Prvi klub u kojem je počeo igrati košarku Teletović Mirza je Košarkaški klub Turbina iz Jablanice. Njegov prvi trener je bio Enes Baljić, koji je u njemu znao prepoznati pravi potencijal. Sa 15 godina Mirza Teletović je bio jedan od najtalentiranijih igrača u Bosni i Hercegovini, te dobiva poziv za kadetsku reprezentaciju BiH. Sa 15 godina Mirza Teletović je imao vrhunske predispozicije da postane veliki igrač, jer je već tada bio visok 1,98 cm. Odlučujući momenat u karijeri Mirze Teletovića je bio prelazak iz Turbine u Košarkaški klub Sloboda Dita iz Tuzle, koja je jedan od najboljih košarkaških klubova u Bosni i Hercegovini. U Tuzli upisuje gimnaziju i počinje da trenira sa juniorskim sastavom Slobode. Sa 16 godina Teletović Mirza bio je visok, čak 205 cm.

Sa 17 godina trener Velimir Gašić ga prebacuje u prvi tim Slobode Dite u kojem je jednostavno "eksplodirao" i opravdao sva trenerova očekivanja. U najčitanijem sportskom listu u BiH, Avazovom Sportu, izlazi naslov poslije utakmice koju su Tuzlaci izgubili od Feal Širokog "David pobijedio Golijata". Osamnaestogodišnji Teletović Mirza sa 27 postignutih poena i 10 skokova nadigrao je po statistikama Stipu Šarliju, koji je u to vrijeme bio najbolji igrač u BiH. Teletović Mirza postaje i zvanično najbolji košarkaški junior u BiH i već tada mu predviđaju evropsku karijeru.

Sa nepunih 18 godina Teletović Mirza je uvršten u širi spisak košarkaške reprezentacije BiH za Evropsko prvenstvo u Švedskoj. Selektor Draško Prodanović ga kasnije uvrštava i u uži izbor reprezentacije i postaje najmlađi učesnik EP u Švedskoj 2003. godine.

2005. godine Teletović Mirza prelazi u belgijski košarkaški klub Telindus BC Oostende, sa kojim osvaja šampionsku titulu. U Belgiji je pokazao sjajnu formu i za godinu dana je mnogo napredovao, tako da opet biva uvršten u košarkašku reprezentaciju BiH pod vođstvom Nenada Markovića na Evropskom prventstvu u Srbiji i Crnoj Gori 2005. godine.

2006. godine Teletović Mirza prelazi u, poslije NBA, najjaču košarkašku ligu na svijetu, špansku ACB ligu. Teletović Mirza potpisuje za jedan od najjačih evropskih klubova Tau Ceramicu iz Vitorije. Teletović Mirza je proglašen od strane igrača i trenera španske ACB lige za otkriće sezone 2007/08. Ove sezone je takodjer odlican. Postao je MVP finala spanskog kupa. U euroligi je trenutno 6 strijelac,postigao je 225 poena u 15 utakmica. Prosjek 15 poena. Postigao je najvise trica,sto ga stavlja na prvo mjesto. Procenat uspjesnosti pogodjenih trica je sjajnih 45 %. U ovom segmentu je deseti,ali svi ispred njega su postigli duplo manje trica.

Pored Vahida Halilhodžića i Hasana Salihamidžića, Jablanica je dobila još jedno veliko sportsko ime Teletovića Mirzu.

Mirza puno zdravlja i srece u nastavku sezone.

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 06 mar 2009, 17:47

svaka cast na ovom postu MIRZA je to apsolutnozasluzio svojim strasnim igrama 100% je MIRZA najbolja 4 u evropi a to je i potvrdio svojim igrama kapa do poda MIRZA puno zdravlja sreve i da te povrede zaobidu i bices jos bolji :D :D :D :D :D :D

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 mar 2009, 18:07

Mirza kralj,kad se sjetim basketa s njim hehehe..dolazio na Irac na basket :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 mar 2009, 18:23

aha,iza zgrada na onom parkingu sta je vec :D

Institut
Kontakt:

Post Postao/la Institut » 06 mar 2009, 19:03

bio je dole jedan tip,ne mogu se sjetit imena, kazu da je mog`o zakucat preko kola :D

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 mar 2009, 19:16

Institut je napisao/la:bio je dole jedan tip,ne mogu se sjetit imena, kazu da je mog`o zakucat preko kola :D
bilo je diverzanata ba bruka,najjaci basket tad u Tz,ma u BIH hahah,i Mirza je kuco ko lud,qal je bio lik ovaj zaboravio sam mu ime,jbg 4-5 godina ni ja dole nisam otisao,ispuhalo je to vise,lik malo visocoji od Mirze mozda 2-3 cm Mirza mu nista nije mogao ,lik ubijao sve redom,jest da je sigruno 8 godina od Mirze bio stariji,al je momak razvaljivao..jedan u nizu TZ igraca koji nisu napravili nista zbog nediscipline,nedostaka volje,al reci cu koliko je igraca izaslo iz Dite kao super super talenti i super igraci isto toliko mozda i boljih je propalo..pa kod mene komsija sa Mrsicem isao u Masinskoj u razred,igrali za skolu,on prvi igrac Mrsa 2.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 06 mar 2009, 23:51

mirzza je napisao/la:vidi nesto, meni je drago sto je nas kosarkas potpisao za Galatu, nakon sto ga je KK Bosna odbacila,
a tebi je krivo i nadas se da nece zaigrati ni minute za Galatu, jer je kako ga ti predstavi najveci luzer u kosarkaskom svijetu,

pa i meni je drago sto je potpisao za galatu jer mu je tamo bolje nego u brckom ili po nekim "ž" koledzima u americi

ali stoji cinjenica da nece tamo igrati, a vi ga ukivate u zvijezde i vec ga vidite kao igraca reprezentacije

gdje je tu zdrava pamet?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 07 mar 2009, 01:05

KK_Bosna je napisao/la:
mirzza je napisao/la:vidi nesto, meni je drago sto je nas kosarkas potpisao za Galatu, nakon sto ga je KK Bosna odbacila,

pa i meni je drago sto je potpisao za galatu jer mu je tamo bolje nego u brckom ili po nekim "ž" koledzima u americi

ali stoji cinjenica da nece tamo igrati, a vi ga ukivate u zvijezde i vec ga vidite kao igraca reprezentacije

gdje je tu zdrava pamet?
ne izvlaci iz konteksta, rekao sam "UKOLIKO" se nametne u galati kandidat je za repku, a "UKOLIKO" ima mjesta u Galati ima i u repki, jednostavan zakljucak i za to nije potrebna nikakva ekstra pamet da se skonta.
Cuva Bog Zelju svog!

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 07 mar 2009, 08:16

@ KK_Bosna,
nije mi jasno ZAŠTO mrziš Mirzu Ahmetbašića??!!
Toliko malicioznih komentara o njemu , "štelalama" oko potpisa i slično doista ti se je DOBRO ZAMJERIO :roll: .
Nadaš se zato što imaju PET stranaca da neće zaigrati, ali se radi o doista sjajnim STRANCIMA, uključujući i Dejana i Čiću, a ne o TRABANTIMA kao što su tvoji ljubimci tipa Tomovića, Sokolova i sličnim.
Ipak mislim da će zaigrati za Galatu prije nego mšto to ti misliš, pa makar pozelenio od muke, složičeš se da sa 21-22 god(1987god) biti u Galati nije mala stvar, Mršić (1970)je krenuo u svoju tursku karijeru sa Netas 95-96(postoji li taj klub sada ).
Nego kako tvoj ljubimac efendija Jure Zdovc, pričaj nam malo o njemu i sjajnim potezima na klupi Olimpije (ukupno 9/14 omjer pobjeda) a otkad je on došao za trenera(5/12 omjer) i to je za svaku pohvalu vrijedan uspjeh sa Begićem, Hukićem, Ilijevskim,Golubovićem .... i drugim LEVATIMA.
Ja sam tog austrijskog ..... , odavno označio kao PROPALOG TRENERA, i bio na meti tebe i ostalih vrlih poznavalaca košarke,a samo me brine što i vaš novi ljubimac VV , po meni, nije predaleko odmakao od ovog, iako priznajem da jest bolji od njega i HE Ukočeni vrat dični MB.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 07 mar 2009, 08:24

Ispravka u dijelu pobjeda kod Jure ( 5 pobjeda u 12 mečeva) u NLB, definitivno sjajno.... :lol:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 mar 2009, 13:43

ars01 je napisao/la:@ KK_Bosna,
nije mi jasno ZAŠTO mrziš Mirzu Ahmetbašića??!!
Toliko malicioznih komentara o njemu , "štelalama" oko potpisa i slično doista ti se je DOBRO ZAMJERIO :roll: .
Nadaš se zato što imaju PET stranaca da neće zaigrati, ali se radi o doista sjajnim STRANCIMA, uključujući i Dejana i Čiću, a ne o TRABANTIMA kao što su tvoji ljubimci tipa Tomovića, Sokolova i sličnim.
Ipak mislim da će zaigrati za Galatu prije nego mšto to ti misliš, pa makar pozelenio od muke, složičeš se da sa 21-22 god(1987god) biti u Galati nije mala stvar, Mršić (1970)je krenuo u svoju tursku karijeru sa Netas 95-96(postoji li taj klub sada ).
Nego kako tvoj ljubimac efendija Jure Zdovc, pričaj nam malo o njemu i sjajnim potezima na klupi Olimpije (ukupno 9/14 omjer pobjeda) a otkad je on došao za trenera(5/12 omjer) i to je za svaku pohvalu vrijedan uspjeh sa Begićem, Hukićem, Ilijevskim,Golubovićem .... i drugim LEVATIMA.
Ja sam tog austrijskog ..... , odavno označio kao PROPALOG TRENERA, i bio na meti tebe i ostalih vrlih poznavalaca košarke,a samo me brine što i vaš novi ljubimac VV , po meni, nije predaleko odmakao od ovog, iako priznajem da jest bolji od njega i HE Ukočeni vrat dični MB.
prvo, ja ne mrzim malog mirzu niti mi se uopste zamjerio, ni ja njemu. ustvari, nikoga ne mrzim osim RK i RM (ali politika nije dopustena na forumu, pa neka ostane na inicijalima).

drugo, ne nadam se da nece zaigrati, vec govorim realno.

trece, odakle ti to da je sokolov moj ljubimac?

cetvrto, naravno da je velika stvar sa 21 godinom biti u galati, ali "biti" i "igrati" su dva razlicita pojma

peto, zdovc moj ljubimac? malo si pobrkao loncice... ja ga nikada nisam ukivao u zvijezde, niti ga nesto pretjerano volio.

sesto, nije ni vukoicic moj ljubimac, i on je placenik kao i mnogi drugi. cinjenica je da je, recimo zima, kod njega za mjesec dana napredovao vise nego za citav mandat i MB i JZ

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 mar 2009, 13:47

mirzza je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

gdje je tu zdrava pamet?
ne izvlaci iz konteksta, rekao sam "UKOLIKO" se nametne u galati kandidat je za repku, a "UKOLIKO" ima mjesta u Galati ima i u repki, jednostavan zakljucak i za to nije potrebna nikakva ekstra pamet da se skonta.
izvini, do mene je onda, pogresno sam skontao.

tu se slazem sa tobom, ukoliko se izbori za mjesto u galati, OBAVEZNO mora biti u reprezentaciji!

ja se i nadam da ce se uspjet izboriti naredne sezone (kada ode atkins), pa da na kecu imamo njega i gordica i da ne gledam vise bremera vec domercanta na dvici, gdje smo najtanji jer ne moze ikona igrati 40 minuta

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 07 mar 2009, 21:39

KK_Bosna je napisao/la:
ars01 je napisao/la:KK_Bosna,
dolaskom Quinton Hosleya nogu sigurno dobija "Čića" ili Milojević.
Imaju pravo na 5 stranaca u ekipi, a pravo su tanki na poz bekova tako da možda i naš Mirza dobije šansu.
u pravu si.

gurovic, milojevic, atkins, tolliver i hosley.

to je tih pet stranaca za turski sampionat.

mirze nema na spisku igraca
Provjeri, ako nije teško, što Čiće nije bilo u sastavu, a Milojević DNP protiv Erdemirspor 73/71 danas?
Jel' to OBOJICA DOBIJAJU NOGU!!!

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 08 mar 2009, 11:58

mirzza je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
mirzza je napisao/la:sa ovim transferom i ukoliko osigura mjesto u Galati Mirza je kadnidat za reprezentaciju BiH
to je isto kao da kazes "ukoliko haris redzepi osigura mjesto u liverpoolu..."

vidjecemo koliko ce mirza igrati u galati, i vidjecemo ko je bio u pravu

vi mislite da je on igracina ako u brckom (za koje je kk feni iz kavadarcija chicago iz '97) zabikjao po 50, ili zato sto je igrao u americi za koledze (za koje je brcko pojam jacine)...

mirza nece odigrati ni minute za galatu, nekako je realnije da ce biti posudjen u ekipa vestel, orman, eyup ili tako nesto (koje su u rangu brckog, jelde) ;)

nego Mirza IPAK ZAIGRA u TBL u timu Karsijake i zabio 4 poena, 2 skokoa i 1 ass; , to je inače tim koji forsira mlade igrače, tako da im igraju i Gerald Brown, Leon Williams ., ako i C Benton.

Sve u svemu za početak odlično, i bolje igrati u karsiyaki koja je osma sa omjerom 10/11, i u rangusa banvitom za koju igra naš lance W koja je 12-sta, sa omjerom 9/11.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 08 mar 2009, 20:22

U pobjedi nad Telecom Bonom koji je treći na tabeli 87/74, BAVCIC dao 17 poena za 22 minuta.
Inače u prosjeku postiže 13 poena po meču za Keln.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 09 mar 2009, 12:35

eto ars, ipak sam bio u pravu - mirza ne zaigra u galati vec je otisao u drugi klub ;)

i drago mi je zbog njega jer ce u karsijaki dobijat priliku da zaigra i definitivno ce mu ova sezona sluziti da se "uhoda". a u iducoj ocekujem 15-tak minuta, pa ako ih iskoristi onda ce sigurno imati 25,30+ minuta!

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 09 mar 2009, 13:26

KK_Bosna je napisao/la:eto ars, ipak sam bio u pravu - mirza ne zaigra u galati vec je otisao u drugi klub ;)

i drago mi je zbog njega jer ce u karsijaki dobijat priliku da zaigra i definitivno ce mu ova sezona sluziti da se "uhoda". a u iducoj ocekujem 15-tak minuta, pa ako ih iskoristi onda ce sigurno imati 25,30+ minuta!
to je neki logican slijed dogadjaja, i bio si u pravu za mirzu, galata je ipak velik zalogaj :oops:
Cuva Bog Zelju svog!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Jabroni i 21 gost.