Miroslav Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Mukiol
Kontakt:

Re: Miroslav Ćiro Blažević

Post Postao/la Mukiol » 06 mar 2009, 17:34

Ima i on svojih izleta LOL :lol: :lol: :lol:
mB!

dobricina
Kontakt:

Post Postao/la dobricina » 06 mar 2009, 17:48

Sta imate protiv Cire, covijek radi svoj posao, uzima pare i vodi reprezentaciju, to su njegovi poslovi

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 06 mar 2009, 18:22

dobricina je napisao/la:Sta imate protiv Cire, covijek radi svoj posao, uzima pare i vodi reprezentaciju, to su njegovi poslovi
a to sto si naveo mozemo svi mi...i mi mozemo biti selketori na papiru i uzimati pare...al selektorski poso treba dobro odraditi...sto on ocigledno ne radi...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 06 mar 2009, 18:48

i sad ces ti balavac od 17-18 godina doc i rec da on nije dobar trener....pa kad si tako "inteligentan" sto ti ne vodis neki klub a ne reprezentaciju... :?:

SimoK
Kontakt:

Post Postao/la SimoK » 06 mar 2009, 20:07

Evo kako je bilo.Bahnem ja u hotel Hercegovina na Ilidži. Tamam reprezentativci završili s ručkom i Ćiro ih okupio te im nešto vazi, onim svojim dramatičnim, piskavim visokim tonovima lomatajući pri tom rukama i nogama. Sav se zajapurio. Oni, fudbaleri, pokunjili glave. Niko ni da zucne. A šta im je govorio zapitaće se neko?
Nisam sve zapamtio jer je to na mene kao i na fudbalere i na sve koji su se tu zatekli djelovalo pomalo zastrašujuće. Sav sam se naježio. Nešto otprilike ovako
Ćiro: Ovi Estonci su došli na našu zemlju u našu domovinu da nas obrukaju. I nas i naše očeve,majke, sestre i žene...
Zato sutra, dragi moji, na nož na krv protiv dušmana. Gledaju i prate nas mnogi i žele nam svako zlo, nesreću i bijedu. A samo se okrenite oko sebe, vidite gdje živimo, vidite bijedu i jad. Sve ste u životu ovom narodu. Sve...
Zato sutra na nož, na krv u kost.....Dajte svom narodu makar malo nade i svjetla.....
Održo Ćiro govor. Reprezentativci izlaze iz sale za ručak oborenih glava. Vidi se da ih je bocno gdje treba. Sutra.... Ma svi znate šta se sutra desilo. E haj budi pametan pa reci Ćiro je zajebant. Nije sine, nije sigurno.

no comment
Kontakt:

Post Postao/la no comment » 06 mar 2009, 21:27

E haj budi pametan pa reci Ćiro je zajebant. Nije sine, nije sigurno.[/quote]
Znaci ako kaze da se Estonci dosli na nasu zemlju, u nasu domovinu (koju bi i on najradije podijelio) da nas osramote, to je za njega impozantno, neki plus ili kako? Meni licno je to neukusno skroz, jer se ovde radi o fudbalu a ne o ratu, ali hajde da je rekao to da su igrali protiv Srbije i Hrvatske...aaaaa da, da Hrvatske, kako ja znam taj isti Miroslav Blazevic je bio trener Hrvatske, i kada je on huskao nas tako na Estonce, sta je onda radio tek Hrvatima protiv nas Bosanaca i Hercegovaca, a tesko je jednom reci da je njegova domovina hrvatska a sada pricati kako je Bosanac i Hercegovac, u ovakve dvije zemlje, hajde da je to Austrija, Njemacka pa da tenzira tako, ali kod nasih zemalja, se mora pojasniti malo konkretnije....

Nevjerujem ja njemu nu trunku....licno.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 06 mar 2009, 21:43

amir je napisao/la:Ciro je kralj, svaka mu cast, izveo je reprezentaciju iz propasti, bravo Ciro majstore, podrzavam te i podrzavat cu te dok si god trener, samo tako nastavi
Bola providan si...problem kod tebe je što ti imaš sad slično mišljenje ko mi ali ne želiš priznati da su neki bili upravu i ranije po pitanju Ćire...majstore,niko te neće pojesti...ko prizna pola mu se prašta ;)

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 06 mar 2009, 22:02

A_d_0 je napisao/la:i sad ces ti balavac od 17-18 godina doc i rec da on nije dobar trener....pa kad si tako "inteligentan" sto ti ne vodis neki klub a ne reprezentaciju... :?:
da se razumijemo...ciro nije ni neki prosjecan trener ali nije ni neka svjetska klasa kako se prica...pogledajte njegovu karijeru...vodio je 30 klubova mozda i vise a napravio 3-4 dobra rezultata....
a pogledajte ovog trenera iz hrvatske...Tomislav Ivić...sta bi ti reko...neki kreten...ciro je od njega bolji hiljadu puta....a pogledaj cirine rezultate i onda njegove...covjek je osvojio sve sto je mogo...ovo je trener svih trenera u hrvatskoj...a onako u bivsoj jugoslaviji to je ovaj momak sa mog avtara....momak...hehe....

"Trofeji Ivićeve riznice su: prvak Jugoslavije(Hajduk), prvak Nizozemske(Ajax), prvak Belgije(Anderlecht), prvak Grčke(Panathinaikos), prvak Portugala(Porto) i prvak Francuske(Marseille). Uz to osvojio je pet nacionalnih kupova s Hajdukom, jedan s Galatasarayem, jedan s Portom i jedan s Atleticom."
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 06 mar 2009, 22:28

no comment je napisao/la:E haj budi pametan pa reci Ćiro je zajebant. Nije sine, nije sigurno.
Znaci ako kaze da se Estonci dosli na nasu zemlju, u nasu domovinu (koju bi i on najradije podijelio) da nas osramote, to je za njega impozantno, neki plus ili kako? Meni licno je to neukusno skroz, jer se ovde radi o fudbalu a ne o ratu, ali hajde da je rekao to da su igrali protiv Srbije i Hrvatske...aaaaa da, da Hrvatske, kako ja znam taj isti Miroslav Blazevic je bio trener Hrvatske, i kada je on huskao nas tako na Estonce, sta je onda radio tek Hrvatima protiv nas Bosanaca i Hercegovaca, a tesko je jednom reci da je njegova domovina hrvatska a sada pricati kako je Bosanac i Hercegovac, u ovakve dvije zemlje, hajde da je to Austrija, Njemacka pa da tenzira tako, ali kod nasih zemalja, se mora pojasniti malo konkretnije....

Nevjerujem ja njemu nu trunku....licno.[/quote]

Kolega,
poenta ovog sto je Simo napisao je da je on rekao igracima bas sto oni trebaju da cuju. Nije poenta sto on misli on nama (podjelju i slicno) nego da motivise igrace.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 06 mar 2009, 22:58

a zar je samo motivacija potrebna da bi ciro bio dobar trener...pa jesteli ikad gledali kako Baka motivise igrace,Kodro, Muzurovic i ostali....kad njih cujete mozete govoriti....
kad tako govorite o ciri sta onda reci da je Baka kad smo pobijedili Dansku u kopenhagenu....pa onda Baka dodje kralj za ciru...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 06 mar 2009, 23:20

Stvarno mi je taj Ciro drag kao trener, svaka mu cast, najbolji selektor do sada koji je vodio reprezentaciju.
Ma pravi ljudina i trener
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

bosnjoo
Kontakt:

Post Postao/la bosnjoo » 06 mar 2009, 23:34

Ciro sigurno jeste dobar trener al se tip "KURCI" i to mi licno ide po zivcima....
Niko nebi bijo sretni od mene da uspejemo al tesko. Nadam se da grjesim
Svi mi mozemo pametovat i bit selektori ispred ekrana i imat svoje favorite,al treba bit realan
U svakoj i repki igraju igraci koji igraju za svoje klubove, koji su u formi, koji pruzaju nesto u svojim klubovima.
A kod nas je drugacije, sve nesta na guzove i silu.
Naprimjer Spahic ce igrat u repci kad nebi u svom klubu ni na klupi sjedijo. Svaka cast Spahi kralju al to mislim da je greska tako radit..... Dok god tako budemo radil tesko cemo negje uspjet s repkom
Manijak do smrti....

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 mar 2009, 23:39

Hehe fino pratiti temu i ne gubiti suvise vremena na diskusiju, koja je do sljedece utakmice velikim dijelom uprazna. Ali evo da dodam malo sosa pa da imate vise za pricati.
Sta ima Zeljo, pa zasto ljudino jos uvijek nisi privolio naseg dragog selektora? :mrgreen:
Znas da mi je taj covjek, na slici u tvom avataru drag, a i drago mi je sto on i njegov sin drze o Blazevicu, da mnogo. Postujem i istog sam misljenja kao obodvoje Osima.

Ima ljudi kod nas, koji vise placu sto je Bosna izgubila od Spanije nego u Njemackoj kada je ova izgubila u finalu EM, ili kada je Rusija izgubila od Spanije, ista ta Rusija koja je spucala Holandiju, koja je spucala Francusku i svjetskog prvaka. Hehe, neznam samo se moze smijati. Sramota da smo izgubili mi u Spaniji ovi forumski experti bi nas odveli na SP. Nekad mi dodje da puknem od smijeha ili od muke ovdje. :D

Ovaj video kako Ciro napade na slovenskog novinara, kako ga usuti. Sam Osim se smijao tim ljudima, sto su neki tvrdili da je Ciro imo srece da dodje na 3. mjesto. Absolutno korektan odgovor Blazevica, sta mu drugo trebao reci na stalno glupa pitanja, mozda ga pomilovati. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 mar 2009, 07:53

@Principatus
pozdrav brate sta ima....a imasli ti taj interviju sa Osimom da procitam...ili je to onaj sa nogometni-magazin.com
da se razumijemo ciro nije na srecu osvojio 3. mjesto....al brate treba priznati da je imo reprezentaciju za 1. mjesto...nego mi ovdje nismo navikli da nam repka(e) pobjedjuju pa tako je to bio veliki uspjeh za hrvatsku....al hajd imo je i van basten na ovom EP reprezentaciju pa ih izbaci rusija.....

al ciro je doso u nezgodno vrijeme kad se citava Bosna digla protiv saveza i on dodje i podrzava taj isti savez....nema smisla....
a sto se taktike tice...u spaniji je to bilo dobro odradjeno...dobro napravljen bunker sa Dzekom u spicu....nije bilo puno gresaka i tako smo primili saom jedan go...svaka cast...al u turskoj je bilo dosta gresaka u postavljanju taktike...protiv Xavia i Inieste nismo mogli imati sredinu terena al protiv Turaka smo mogli uspotaviti incijativu i to bi bila nasa pobjeda...a sami smo vidjeli na kraju utakmice kad smo poceli napadati kako je funcionisala odbrana turske...vise je bilo propuha nego kod nas...a ciro je jedini i iskljucivi krivac za poraz od turske...i jos nesto...vrlo vazno..pomjerio je odbranu na petera fakticki u trenutku kad su nas napadli....tu je bila greska...bilo je jos nekih gresaka al sad mi nista ne pada na pamet...nisam bas ni mogo u takvoj utakmici previse paznje da obracam na takve vrste gresaka....

@bosnjoo
OK je sve sto si reko al nije brate ono za Spahu...pa Spaha i kad ne igra nas je najbolji stoper..on i Sajo...al evo ne igra i opet pruza odlicne partije...on jednostavno daje tu sigurnost u odbrani...a nemoj misliti da se za Spahu treba da angazuju neki menadzeri da bi oko cire bili 24 sata i da bi Spaha igro...nemoj tako brate nije uredu....
Meho Kodro
Mes Que Un Club

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 07 mar 2009, 11:04

ZELJO DO GROBA je napisao/la:@Principatus
pozdrav brate sta ima....a imasli ti taj interviju sa Osimom da procitam...ili je to onaj sa nogometni-magazin.com
da se razumijemo ciro nije na srecu osvojio 3. mjesto....al brate treba priznati da je imo reprezentaciju za 1. mjesto...nego mi ovdje nismo navikli da nam repka(e) pobjedjuju pa tako je to bio veliki uspjeh za hrvatsku....al hajd imo je i van basten na ovom EP reprezentaciju pa ih izbaci rusija.....

al ciro je doso u nezgodno vrijeme kad se citava Bosna digla protiv saveza i on dodje i podrzava taj isti savez....nema smisla....
a sto se taktike tice...u spaniji je to bilo dobro odradjeno...dobro napravljen bunker sa Dzekom u spicu....nije bilo puno gresaka i tako smo primili saom jedan go...svaka cast...al u turskoj je bilo dosta gresaka u postavljanju taktike...protiv Xavia i Inieste nismo mogli imati sredinu terena al protiv Turaka smo mogli uspotaviti incijativu i to bi bila nasa pobjeda...a sami smo vidjeli na kraju utakmice kad smo poceli napadati kako je funcionisala odbrana turske...vise je bilo propuha nego kod nas...a ciro je jedini i iskljucivi krivac za poraz od turske...i jos nesto...vrlo vazno..pomjerio je odbranu na petera fakticki u trenutku kad su nas napadli....tu je bila greska...bilo je jos nekih gresaka al sad mi nista ne pada na pamet...nisam bas ni mogo u takvoj utakmici previse paznje da obracam na takve vrste gresaka....

@bosnjoo
OK je sve sto si reko al nije brate ono za Spahu...pa Spaha i kad ne igra nas je najbolji stoper..on i Sajo...al evo ne igra i opet pruza odlicne partije...on jednostavno daje tu sigurnost u odbrani...a nemoj misliti da se za Spahu treba da angazuju neki menadzeri da bi oko cire bili 24 sata i da bi Spaha igro...nemoj tako brate nije uredu....
Stvarno ovo oko Spahica neznam sta da kazem, Spahic neigra i nije igrao ima 3-4 mjeseca i rekli su u Lokomtivi da nece racunati na njega jer kao ima bolji od njega ( a to je ona njegova izjava sve zeznula, kada je rekao da se u lokomotivu nevraca ni za zivu glavu) i sumnjam da je sada u formi, a ja sam za to ako igrac nije u prvih 11 u klubu da onda netreba biti ni medju prvih 11 u reprezentaciji, pa kad bi bio i rezerva u barseloni, realu ili neznam kojem drugom gigantu
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 mar 2009, 11:06

Evo brate imaju dva interviews jedan sa Ivicom drugi sa Amarom, stavio sam ih bio prije nekoliko stranica kao links, ono jos kad smo ovdje mnogo pisali, kad sam bio bolestan, covjece ko da me bila uhvatila...ona pticija gripa. :mrgreen:
Neznam vise za koje novine, ali to je svejedno, Osim tu jako podrzava Blazevica. Pa i Halilhodzic ga isto podrzava, covjek prije nekoliko dana nudio da se igra prijateljska igra, to je za mene patriota, a ne da iz daljine place i pljuje.

Ovo sto Simok napisa, kakav je govor drzao pred igracima, hehe strasno, isto tako je radio u Hrvatskoj reprezentaciji, totalno lud covjek, zato mi je drag.

A vidi, ti znas da i ja podrzavam Blazevica, i ne drzim nista o praznim pricama o njemu, kao lopovu, prodavacu anonimusa bla bla i tako dalje, sve ono sto pojedinci sebi skroje pa blate po njemu itd. Ali ja uopste nisam toliko drugog misljenja sto se tice igre u Turskoj, sto se mene tice ja sam u pitanju nase reprezentacije uvijek za ofanzivnu igru, pa mi imamo tako snazan centar, to sve treba ofanzivno postaviti. Jos kada se vrati Ibisevic pored Dzeke, a iza njih Miske, Salihovic, Stilic i Pjanic, pa o tome po meni nema mnogo razmisljati.

Ali eto pogledaj kakve sastave ljudi predlazu protiv Belgije, i to oni o kojima ja kao poznanicima fudbala ovdje mnogo drzim, npr. Lovac predlaze Dzeku kao jedini spic i vise na bunker igru. S tim nije sam. Nemozes svakoga udovoljiti sa postavom.

Ali ono u Turskoj je vec bio problem u prvom dijelu igre, a ne tek u drugom poluvremenu kao sto svi kazu, nasi su se tu brzo bacili unazad a to je protiv Turske zeznuta stvar. I nase lopte nisu jednostavno prolazile preko srednje linije, stalno se gubila lopta u centru. To je fakt. Turcima je stalno bila prepustena lopta. Za tako nesto nemoze ni trener nista. Turci nisu bas najefikasniji team, to se najbolje vidilo protiv Njemacke. Pucaju najmanje 20 puta po golu, 2 gola, Nijemci 3-4 puta i 3 gola, zavrsena igra. Samo zeznuto ih je pustiti da igraju, pustiti ih da tako cesto posjeduju loptu, da prave pritisak, nemir, paniku i pucaju stotinu puta po golu, jedna ce vec uletiti.

Ali to je sve moje misljenje, od nekoga ko rado gleda fudbal, ali nikada nije trenirao fudbalski tim i zato nezelim da se pravim veci expert od selektora. Tu ostajem realista, a sad sto poneki tu drugacije o sebi misle, pa sta cu im ja. Dobro je samopouzdanje, ali to vec granici na aroganciji. Nije meni ni toliki problem u kritici ali u pojedinim praznim pricama i izmisljotinama koje se pletu. Blazevic ne podrzava savez kao lopove, niti je njima slican kao sto mnogi ovdje tvrde, nisu oni jednom Blazevicu ni do koljena, nego on njih ima kao savez sa kojim nazalost mora da radi. Jadna nama repka, ako savez izbaci Blazevica i sebi dovedu nekoga s kim mogu da rade sta hoce.

A da on zeli uspjeh ovoj repki, da zeli da obraduje nas narod, da u to sto kaze vjeruje, ja absolutno nemam sumnje. Pozdrav.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 mar 2009, 11:30

@amir
pa amire nadji ti nekog boljeg igraca pa ga stavi...Spahic je nas najbolji stoper u kakvoj god formi bio...a pazi nesto...on igro ne igro trenira...mozda ce izgubiti malo na rutini i na samopouzdanju (na ovom drugom i nece puno jer ne igra zbog lose forme vec zbog svojih razloga)....a za njega je bitno da trenira i bice sve OK...

@Principatus
brate slazem se iako nisam za ciru...treba ga pustiti da radi sta hoce do ovog dvomeca sa Belgijom...i onda vidjeti sta treba raditi...ja sam jos pri svom stavu...a sto se tice Turske ja mislim da je tiu iskljucivi krivac ciro...neko je od njegovih pomocnika skautiro tursku sigurno i tu je trebo da vidi sve...lako je biti general poslije bitke al svi vidimo da smo bitku izgubili na sredini..mozda tamo gdje smo i najcvrsci...igralo se previse defanzivno...kao iskusan trener trebo je staviti 2 igraca koja ce znati da umire loptu i da je spuste na zemlju i da igraju od noge do noge...i tu bi ih razbacali a odbrana im je bila toliko suplja da je bila i gora od nase..samo to ciro nije znao iskoristit...i neko prica da je taktika sa 1 spicem previse defanzivna.....NIJE...to je uredu...odbrana nas cini defanzivnim...jednostavno tri stopera u 16-ercu su previse...ja bi cak uvijek igro sa 5 veznjaka i jednim spicem...tada bi imali kontrolu na sredini i jedna lopta do Dzeka ili Ibisevica nek prodje i to ce oni znati iskoristit....to je neka slicna taktika kao kod Manchestera kad igraju 4-3-3...jednostavno ona dva krila se vracaju i pomazu vezi da smiri loptu i onda je lako zavrsiti...a to bi kod nas znacilo da imas Rahimica na zadnjem veznom...Pjanica na krilu (cini mi se da je u Liyonu igro lijevo), Stilu desno na krilo...Misimovica kao playmakera i dva poluspica Muratovica i Ibricica....i u spicu Dzeko...ne bi nam niko nista mogo...ovo bi moglo cak i protiv Belgije proci...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 mar 2009, 11:55

Da posebno pred ove dvje igre sa Belgijom je absolutno bitan mir, i sa strane navijaca.
Kako bi to bilo za nase igrace kada bi nasi ljudi skandirali protiv selektora pri utakmici. Ima situacija kada je bolje stati iza nekoga sa kim nisi istog misljenja, zato sto bi alternativa bila kroz nejedinstvo jos gora.

Za ono u Turskoj moze se dugo diskutovati, po meni nasi igraci taj dan inace nisu pokazali neku igru. Nismo jednostavno imali kontrolu nad loptom i prepustali je jednostavno Turcima. Ali to je normalno u svakom timu da nemozes uvjek i na svakom danu igrati 100%. Ima dana kada ne ide. Posto pratim pored nase jos njemacku repku, to mi je dobro poznato kako zna nekad da varira to sto repka pokaze na terenu. Ono sa jednim spicem moze biti, ali meni jednostavno nije po mom ukusu. Mozda da Ibisevic stoji, on zna od jedne chance nesto napraviti, samo kazem Bayern:Hoffenheim, jedanput ga propustise i gotovo. Ali eto i Dzeko se brzo tome pribliziva sto se tice eficijencije.

Evo kako citam u drugoj temi (BIH-Belgija) mozda ce nas biti mnogo vise, zato sto Belgijanci ipak prodaju karte nasima. Kad sebi zamislim lica ljudi u belgijskom savezu kada ugledaju te mase i njihovi igraci pomisle da igraju u Bosni.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 07 mar 2009, 11:56, ukupno mijenjano 1 put.

izet fazlinovic
Kontakt:

Post Postao/la izet fazlinovic » 07 mar 2009, 11:56

Za sviju onih, koje misle da je Ciro u klopki sa N/FSBIH !!!!!!!!!!!!!!!!!
Neka vide koje pravi lopov !

http://www.24sata.info/25494

Prljavim igrama u Fudbalskom savezu BiH nema kraja. Više nema dana da ne procuri informacija o novim podmetanjima i intrigama, a sve u režiji prvaka "kuće bh. nogometa". Sulejman Čolaković, koji je u Predsjedništvu zajedno sa Iljom Dominkovićem i Boškom Čekom, sprema se da preuzme funkciju predsjednika i uveliko priprema i raščišćava teren na svoj, javnosti već dobro poznat način.

Pokušava se riješiti Muniba Ušanovića, generalnog sekretara Fudbalskog saveza. Time bi on, kako saznaje "San", jednim metkom ubio dvije ptice. Na funkciju generalnog sekretara postavio bi svog čovjeka, a istovremeno bi smanjio moć i uticaj selektora Miroslava Ćire Blaževića od čije dominacije i popularnosti itekako strahuje.

Čolaković se uvjerio da Blažević ne dopušta improvizacije i miješanje u selektorski posao, a nije ni osoba sa kojom bi se mogao poigravati i koja bi radila po njegovom diktatu. Osim toga, uvjerio se da Blažević ne pristaje na sumnjive dilove i talove.

Čolakovićevu igru već je prozreo Bogdan Čeko, donekle je postala jasna i Ilji Dominkoviću. I njima je jasno da Čolakoviću treba žrtveno jagnje za javnost i da ga vidi u Ušanoviću, čime bi spriječio i učestale zahtjeve da se održi Skupština Fudbalskog saveza i izabere novo Predsjedništvo.

(24sata.info)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 07 mar 2009, 12:02

Čolaković se uvjerio da Blažević ne dopušta improvizacije i miješanje u selektorski posao, a nije ni osoba sa kojom bi se mogao poigravati i koja bi radila po njegovom diktatu. Osim toga, uvjerio se da Blažević ne pristaje na sumnjive dilove i talove.
Znam taj clanak, stavio sam ga u temu o savezu. Meni bi to bila velika ironija, kada bi uz pomoc i podrzku navijaca, ljudi iz saveza srusili Ciru koji nece da plese kako treba i doveli sebi lutku koju mogu da kontrolisu.

Ali takav je zivot, pun ironije.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.