FK Sloboda: Galerija

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloboda: Galerija

Post Postao/la sloboda72 » 02 dec 2016, 18:08

Sloboda sutra dočekuje Krupu. Ordagić upitan, besplatan ulaz na Tušanj protiv Krupe Piše: E. Škorić 02.12.2016., 12:48

slika
PRES PRED KRUPU I SERGIJU

Na početku se obratio Senad Mujkanović, član odbora za hitnost, koji je rekao da je zatekao dosta problema u klubu, ali da se radi svim silama na poboljšanju i napretku. Pored toga, Mujkanović je kazao kako će ulaz na stadion protiv Krupe sutra biti slobodan, ali da će se na samom ulazu na Tušanj postaviti kutije i posjetitelji i fanovi Slobode imaju priliku da dobrovoljnim prilozima pomognu klubu. Kada je riječ o transferu Amera Ordagića, Mujkanović ističe da još nije stigla zvanična ponuda, ali da je bilo upita raznih agencija. Mada, sportski direktor Denis Karić je nedavno kazao da je transfer Ordagića u Južnu Koreju praktično završena stvar. "Denis Karić ima više informacija, ali za mene ništa nije gotovo dok ne bude zvanično", istakao je Mujkaović. Potom je Vlado Jagodić govorio o sutrašnjoj utakmici, ali i problemima unutar igračkog kadra. "Ima dosta problema, još uvijek ne znam prvih 11. Pet minuta prije utakmice možda ću i znati koje igrače ću izvesti na teren. Fale Efendić i Todorović, Kostić fali zbog bolesti. Ordagić je pod upitnikom, Govedarica je osjetio zatezanje i on je upitan", kazao je Jagodić, koji je dodao kako je za Kprića stiglo dosta upita, ali ne i zvanična ponuda. "Krupu vodi moj prijatelj Starčević. Krupa je kvalitetna, mnogi su se okliznuli jer je nisu ozbiljno shvatili. Bit će problema ako se lagodno uđe u sutrašnju utakmicu", dodao je Jagodić. Za kraj, Krpić se obratio novinarima, te je rekao kako je prezadovoljan sezonom, te kako se nada pobjedi na Tušnju, ali da je Krupa izuzetno jaka ekipa i da će biti teško doći do povoljnog rezultata.

.........................................................................

slika

VOLIŠ SLOBODU POKAŽI

.........................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................

.........................................................................................................................................................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 12 nov 2018, 22:08, ukupno mijenjano 18 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 dec 2016, 19:03

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 21 dec 2016, 08:42, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 dec 2016, 20:21

IVANE KOSTIĆU HVALA TI ZA SVE , OSTEĆEŠ ZAUVIJEK NAŠ.

slika

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 03 feb 2017, 19:51, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 dec 2016, 22:33

ŠTA JE STVARNA NAMJERA FARAONA I NJEGOVIH KOKOŠARA JASNO JE I PTICAMA NA GRANI.

Nije vrijedno ništa od danas rečenog na pres konferenciji komentarisati.(Izuzev Sulejmana Krpića).
Nama je poznato šta je stvarna namjera faraona i njegovih kokošara.
Ljudi su bića koja žive život između strahovanja i nadanja.
Zato treba razmišljati o sutrašnjoj utakmici protiv Krupe na Tušnju i čvrsto se nadati da se njihovi "planovi" za Slobodu neće ostvariti.
Ordagića ne prodadoše i sad mu ne daju ni igrati.Lažu o povredi.Piriću neće uplatit zdravstveno za 1 mjesec i otići će bez dinara iz Slobode.Tako to radi bagra.(husarić, malkočević, karić, boni, ibrić, dmitrić i kompanija.)Ipak, Predsjednik Husić ostavio je "miraza" kojeg je teško potrošiti.
.........................PIRIĆ(BOBIĆ)

HASANOVIĆ.....ŠKAHIĆ....MEHMEDAGIĆ.......LAZEVSKI.

............STJEPANOVIĆ.............MERZIĆ...............

..........................GRAHOVAC.........................

.......VESELINOVIĆ.........................SUBIĆ...........

...........................KRPIĆ...............................

(REZERVE: BOBIĆ(ERIĆ),ZEC, FATIĆ,A.HADŽIĆ,SMAJIĆ,...............)

Ekipa koja sigurno ne treba da strahuje od bilo koga u pl bih.Ovdje ću na kraju polusezone izreći pohvalu Nedimu Omeroviću pom. treneru u Slobodi koji uz sve obaveze brine i o kondicionoj spremi igrača.Nakon odlaska Seferovića ekipa Slobode je vratila staru snagu od prošle jeseni ,a hvala Bogu nema ni povreda.Fascinantno je gledati tu mašinu na terenu .Pojačavati gas od 70. minute pa do kraja utakmice ,to je Evropski nivo.Igrati na cijelom terenu .Moći se prilagoditi bilo kojoj taktici protivnika.Ogromna je šteta što Jagodić nije ni znao a ni vjerovao, sa kakvim strojem raspolaže.Jadnom i čemernom taktikom kontra Olimpica, Viteza ,Zrinjskog, pogubio je pregršt bodova.
Sad, šta je tu je, treba pobijediti ove seljake i zadržati 6. mjesto.
Sportski moral nalaže da se bez obzira na loše organizaciono stanje kluba uvijek želi postići pobjeda na zelenom tepihu.
Slobodaši će sutra dati zdušnu podršku igračima i biti "12" igrač.
Krupa jest 4. ali nije Zrinjski.Oni su dobili vjetar u leđa ,da uz Radnik budu u gornjem domu ,obzirom da su samo dva "srpska" kluba u PL BIH.
Igra Krupe zasniva se na defanzivi i kontrama.Gledaju da su što manje u dodiru sa loptom ,jedan , dva dodira i piči.Nisu individualno tehnički potkovani , pa to nadomješćuju pas igrom.Zgusnuti su na sredini terna i vrebaju loptu a onda brza kontra sa loptom u ili pred šesnesterac protivnika .Te svoje kontre uspješno završe sa 3 ili 4 igrača.Ne može se reći da vole boraviti u polju protivnika sa puno igrača. Kada gube ne srljaju, nego se razvuku po terenu da 4-3-3 sa loptom, t.j. 4-5-1 u odbrani.
Ja se nadam da će sutra Veselinović biti starter i zbog igre i zbog vjerovatno oproštajne utamice.Ipak se bojim da mu neće dozvoliti da igra.Zec je spor igrač i neće moći pomoći u defanzivi desnom beku Slobode ko god da to bude.Merzić mora imati prednost nad Fatićem.
On je kud i kamo tehnički superioran u odnosu na Fatića.Odlično se uklapa sa Stjepanovićem.Može vršiti podršku Grahovcu i mijenjati se sa njim na poziciji povremeno ili u cjelosti,tako da mali Grahovac ostane uz Stjepanovića.Lazevski ,Mehmedagić ,Merzić ,Subić,najjača lijeva strana pl. Krpić je standardan i on će odraditi svoj posao.Mišljenja sam da je bolje da na desnog beka stavimo Hasanovića nego li nekog debitanta,zašto rizikovati a i pržiti mladog igrača pa da sagori.
Fudbal u Tuzli traje i trajaće .Režimi i ljudi ali i neljudi prolaze.Podržimo našu Slobodu,zahvalimo se ovim momcima za sve lijepe trenutke koje su nam priuštili i poželimo im sreću u novim sredinama.
Ali i da nam opet dođu u Slobodu.Jer,vratit ćemo se mi opet."A kada se ,a kada se, opet vratimo ............................."

..................................................................................................................................................................

slika

faraon i husarić, saradnici iz sjene na istom zadatku

slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 12 nov 2018, 22:15, ukupno mijenjano 20 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 02 dec 2016, 23:10

Velika pomoć sportskim klubovima: Bit će omogućen djelimični otpis dugovanja

FENA
02 12.2016

Sportskim klubovima bit će omogućen djelimični otpis dugovanja i potpisivanje sporazuma o reprogramu preostalog duga na rokove maksimalno do deset godina.
Velika pomoć sportskim klubovima: Bit će omogućen djelimični otpis dugovanja
Potvrdio je to delegat Kluba Srba Slađan Ilić, čije je predložene izmjene Zakona o naplati i djelomičnom otpisu dugovanja sportskih kolektiva danas odobrio Dom naroda, a očekuje se da će to uskoro učiniti i Predstavnički dom Federalnog parlamenta.

"Naime, sadašnje zakonske odredbe dovode klubove u tešku situaciju jer je propisano da se prihvata postupak otplate dospjelog poreznog duga nastalog do 31. decembra 2013. godine", kaže Ilić.

Zakon je, podsjeća, stupio na snagu 16. maja 2014. godine, a daje mogućnost reprogramiranja poreznog duga, otpisa zateznih kamata i umanjenja glavnice da bi se ostvarile pretpostavke za normalno funkcioniranje sportskih klubova.

To znači potpisivanje sporazuma s Poreznom upravom s tim da se zahtjev dostavlja nadležnoj kantonalnoj poreznoj upravi u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu Zakona, a zaključno s 15. julom 2014. godine.

U međuvremenu se ispostavilo da se rokovi ne mogu ispoštovati i da mnogi klubovi ne mogu poslovati.

Radi toga, Ilić je predložio da se izmjene usvoje po skraćenom postupku, po kojim bi se "naplata i otpis poreznih dugova odnosili na sve dugove nastale do 31. decembra 2016. godine".

S navedenim saglasna je i Vlada Federacije BiH smatrajući da će klubovi biti dovedeni u povoljniju situaciju i da će im biti omogućeno učešće na međunarodnim takmičenjima, te biti olakšano dobivanje licenci bez kojih ne mogu učestvovati na evropskim i svjetskim takmičenjima.

S ovom tačkom završeno je vanredno zasjedanje Doma naroda Parlamenta FBiH.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 02 mar 2017, 15:17, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 03 dec 2016, 15:43

Premijer liga BiH, 18. kolo Sloboda uz dosta muke pobijedila Krupu Piše: M. Šljivak 03.12.2016.

SEZONA 2016/17, 18. kolo , FK SLOBODA - FK KRUPA 2:1(2:0), igrano 03. 12. 2016.

Stadion Tušanj. Gledalaca 4 000.
Teren travnat, suh i idealan za igru.
Sudija : Haris Kaljanac, Rogatica.
Žuti kartoni: Mehmedagić, Subić, Veselinović ,Sloboda.
..............Koljić (3), Perić (3), Čomor,Jašarević (3) , Mijić, Krupa.

Strijelci: 1:0 Subić (16'), 2:0 Mehmedagić(45'), 2:1 Mirković( 72').

SLOBODA: Pirić, Škahić, Subić(Smajić), Grahovac(Fatić), Lazevski, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Zec(Veselinović), Merzić.(Jagodić)

KRUPA: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Perić(Gavrić), Dujaković(Marušić), Milutinović, Čomor, Mijić, Aleksić, Mirković.(Starčević)

slika
PROSLAVA PRVOG GOLA SLOBODE
slika
SITUACIJA PRED GOLOM KRUPE
slika
PUNE TRIBINE PROTIV KRUPE

03.12.2016.SLOBODA -KRUPA 2:1

Fudbaleri Slobode pobijedili su Krupu s 2:1 u susretu 18. kola Premijer lige BiH. Tuzlanski tim je dominirao u prvih 45 minuta ovog susreta, a već u 16. minuti su stigli do vodstvva. Lazevski je sjajno uposlio Aleksandra Subića, koji matira Kutića za prednost od 1:0. Nastavila je Sloboda s napadima na gol gostiju u prvom poluvremenu. Stvorili su još nekoliko dobrih šansi, dok su gosti imali samo jedan pokušaj, a udara Koljića je odbranio Pirić. U 45. minuti susreta Sloboda je došla do drugog gola. Subić je ubacio, a Mehmedagić je na pravom mjesto i pogađa za prednost od 2:0. Slabija utakmica je viđena u nastavku, a u 72. minuti susreta su se gosti vratili u meč. Prekrasan gol je postigao Uroš Mirković za smanjenje rezultata na 2:1. Krupa je do kraja imala nekoliko opasnih situacija pred protivničkim golom. Tuzlaci su se uspjeli odbraniti i stigli su do važne pobjede u ovom meču.

.......................................................................................................................................................

PREMIJER LIGA

1. ZRINJSKI..........18 11 5 2 38
2. ŽELJEZNIČAR.... 18 9 5 4 32
3. SARAJEVO........ 17 8 7 2 31
4. RADNIK........... 17 8 6 3 30
5. KRUPA............ 18 9 3 6 30
6. SLOBODA......... 18 7 8 3 29(.Uspj. 54 %):(1-8 kola 58 % Musem.),( 9-11kola 22% Omer.)
7. ŠIROKI B.......... 18 7 5 6 26.......................................,(12-18 kola 62 % Jagodić)
8. MLADOST ........ 18 5 7 6 22

.................................................................................................................

Prošle sezone, 2015/16 nakon 18. kola FK SLOBODA bila je prva sa skorom pobjeda,remija,poraza i bodova kako slijedi.

PREMIJER LIGA 2015/16 ,18. kolo

1. SLOBODA......... 18 12 4 2 40 (...Uspješnost 72,5 %)
2. ZRINJSKI.......... 18 12 3 3 39
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 03 apr 2017, 17:22, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 dec 2016, 21:19

19. januar 2012.početak zimskih priprema FK Sloboda.

http://tuzla.danas.info/2012/01/19/foto ... nja%CB%9D/
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 01 jul 2017, 09:29, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 dec 2016, 16:02

NA SJEDNICI SKUPŠTINE FK SLOBODA TUZLA 20. 07. 2007. IZABRAN JE NOVI UPRAVNI ODBOR .
ZA PREDSJEDNIKA JE IMENOVAN SALIH ŠABOVIĆ.
ODMAH PO IMENOVANJU PREDSJEDNIKA ŠABOVIĆA IZVRŠENA JE REVIZIJA POSLOVANJA FK SLOBODA ZA PERIOD KOJI JE PRETHODIO DOLASKU ŠABOVIĆA NA MJESTO PREDSJEDNIKA UO FK SLOBODA TUZLA.
OVDJE SADA U CJELOSTI PREZENTIRAM "IZVJEŠTAJ O OBAVLJENOJ REVIZIJI".

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 12 nov 2018, 23:00, ukupno mijenjano 84 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 dec 2016, 18:32

Sloboda potpisala reprogram duga, tajna ko je jamac ?

FENA
6.4.2016.

Prije nekoliko dana predsjednik Skupštine FK Slobode Kemal Kurević potpisao je sporazum s Poreznom upravom Federacije BiH o reprogramiranju poreznog duga, nastalog u poslijeratnom razdoblju.
Sloboda potpisala reprogram duga, tajna ko je jamac

slika
Saša Vugdalić i Azmir Husić (Foto: Klix.ba)

Detalji ovog sporazuma, međutim, nisu poznati javnosti. Nezvanično se spominje da je Sloboda prihvatila obavezu da će do sada neizmirene porezne obaveze isplatiti u naredne tri godine. Ovaj sporazum bio je jedan od glavnih uvjeta za dobijanje licence kako bi Sloboda mogla nastupati u evropskih kupovima.

Direktor Slobode Sabahudin Vugdalić kaže da su detalji sporazuma poslovna tajna. Potvrdio je jedino da jamstvo za izmirenje duga nije dala Gradska uprava.

"Iako je Grad još u decembru obećao da će stati uz Slobodu i jamčiti izmirenje duga prema Poreznoj upravi, to se nije dogodilo. Prije tri godine naslijedili smo ukupni dug od oko 7,4 miliona maraka. Glavnina se odnosila na neplaćene poreze. Da nismo uslovljeni izmirenjem ovog duga za dobijanje licence, vjerovatno reprogram nikada ne bismo radili. A mi smo to uspjeli u relativno kratkom roku, osjetno smanjujući Slobodine dugove. Saldo za prošlu godinu je nula, nema novih dugovanja", izjavio je Vugdalić.

Ako Grad Tuzla nije garant za izmirenje poreznog duga, onda se pretpostavlja da je jamstvo dala klupska uprava. Nije, međutim, poznato kako bi Sloboda u naredne tri godine mogla sama izmiriti ovako velike porezne obeveze.

Na posljednjoj Skupštini kluba spominjan je dug koji je premašio 3 miliona maraka. Prostom računicom se može zaključiti da će Slobodine obaveze prema Poreznoj uporavi u mjesečnim ratama iznositi oko 85.000 maraka, što je veći iznos od onog koji Gradska uprava izdvaja za Slobodu iz budžeta za sport.

Direktor Vugdalić kaže da uvjet za dobijanje licence nije samo izmirenje finansijskih obaveza prema državnim organima, nego i dobavljačima, bivšim i sadašnjim uposlenicima. Ističe da treba srediti i infrastrukturu stadiona, renovirati svlačionice po UEFA standardima i uraditi niz drugih poslova.

"Porezni dug je najveće opterećenje. Reprogram jeste potpisan na tri godine, ali mi se nadamo da će Parlament Federacije BiH usvojiti odluku prema kojoj će sportski kolektivi svoje porezne dugove moći izmiriti u narednih 10 godina", naglasio je Vugdalić.

Sloboda je na korak do plasmana u neko od evropskih takmičenja, ali je sigurno da protivnike neće moći dočekati na Tušnju, koji ne ispunjava potrebne uvjete. Zato je još lani, tokom procesa licenciranja, za domaće utakmice u evropskim takmičenjima prijavljen stadion Bilino Polje u Zenici.

........................................................................................................................................................
18:09 / 21.09.16
Husić: Sloboda može izgubiti 400.000 maraka

http://www.****/vijest/husi-slobod ... aka-215797
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 06 dec 2016, 14:15, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 dec 2016, 11:06

UVIJEK SMO GA ZVALI "VAHA",EVO I ZAŠTO.

slika

FK Velež Mostar
Sviđa mi se ova stranica · 10. Novembar ·

Hvala Emire na podršci !

SVE NAS ISTA LJUBAV SPAJA !
Najpopularniji komentari
Sanel Balić, Emil Petrović, Vahid Mustajbegovic i 1.411 drugih se ovo sviđa.
32 shares
Komentara: 14
Komentari
Dragan Jovic

Dragan Jovic: Ne treba vama ovaj kameleon, i njegova podrška... Vi ste vazda bili pošten klub, i gospoda, a ovaj nema koga nije podržavao, njemu to dođe kao razonoda... Sportski i ljudski pozdrav iz Beograda, uz iskrene želje da se što pre vratite tamo gde vam je mesto, i gde ste bili još u vreme one države u kojoj je fudbal imao težinu i vrednost- na vrh!
10. Novembar 2016 u 11:24

.................................................................................................................................................................

OMER DELALIĆ-"DELING".On je bio veležovac kada smo mi ispali iz lige.

http://www.deling.biz/bs/novosti/federa ... ili-deling

slika

slika
DELALIĆ SA NERKOM I ENKOM
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 12 nov 2018, 23:06, ukupno mijenjano 7 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 dec 2016, 15:19

sloboda72 znas li ko su nasa djeca u Hrvatskoj i Sloveniji
osim Rahmanovica i Gojkovica, ne znam niti jednog, bar mi ne pada na pamet
https://****.com - Local Live Girls Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - [url=https://****.com/girls.html] Local Meet Girls [/url]

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 dec 2016, 16:44

Da se ne zaboravi

slika

U oci ubi 2008. godina. Jel' se tad pokusalo u Evropu pa se ovoliko para ubacilo u klub? Bas me zanimaju tadasnje plate igracima, covjece 1.6mil KM prihodi, halooo.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 06 dec 2016, 16:50

Treba skupstina da donese neki hajd nazovi ga zakon,kolko para udje u klub do 1.6 tekuce godine toliko se para moze potrositi + neki realno ocekivani prihodi od karti i sta ti ja znam,ne smije se ba vise zaduzivati sekunde,pa nek ispadnemo u zadnju ligu..da je meni da se mogu zaduziti nekom milion marki i da ne odgovaram na sudu
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 06 dec 2016, 17:24

Beduin je napisao/la:Da se ne zaboravi

...

U oci ubi 2008. godina. Jel' se tad pokusalo u Evropu pa se ovoliko para ubacilo u klub? Bas me zanimaju tadasnje plate igracima, covjece 1.6mil KM prihodi, halooo.
Eh da mi je znati ko je ovaj Camil vidim da je u njegovo doba klub jako dobro poslova. Sigurno je i on neki Imamovicev haver ili SDPovac ili mozda ne? A nema veze vec ce nas @sloboda72 obavijestiti kojoj stranci on pripada i kakvi su njegovi dilovi i talovi.
& $ ?

hondas
Kontakt:

Post Postao/la hondas » 06 dec 2016, 22:13

Camil Custovic SDA kadar radio u predstavnistvu Jelovice u Titovoj ulici.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 06 dec 2016, 22:23

hondas je napisao/la:Camil Custovic SDA kadar radio u predstavnistvu Jelovice u Titovoj ulici.
Ma znnam care. I prije rata je bio u SDA pa onda u ratu oni polumjeseci al reko da upitam za komentar postovanog forumaskog sveznadara @sloboda72 koji uredno proziva one iz SDPa ali ne i one druge, koji imaju ruke do laktova u dugu Slobode.
& $ ?

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 dec 2016, 23:48

NIJE MI JASNO ,KAKO TO DA JE FARAON PRIVOLIO SENADA MUJKANOVIĆA ZA FK SLOBODU.
MUJKANOVIĆ JE DO PAR GODINA UNAZAD BIO MENADŽER SALKI ZILDŽIĆU ,MLADIĆU KOJI JE VJERNIK I POLITIČKI JE AKTIVAN U SDA. VIDI SE DA JE I SCENOGRAFIJA PRED NJEGOVE MEČEVE IMALA I ISLAMSKOG KOLORITA GDJE SMO SLUŠALI KASIDE.
FARAON JE ATEISTA I TO NE KRIJE.MOŽDA JE SALKO BUKVAREVIĆ BIO POSREDNIK.SALKO JE ROĐEN U G. HRASNU KOJE JE KOMŠIJSKO SELO SENADOVIM KIKAČIMA.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 08 dec 2016, 16:04

24.09.2006.Enver Bijedić podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Sloboda

-U obrazloženju ostavke između ostalog rekao ie i ovo:

- "UO je donio razne kvalitetne odluke financijske prirode kako bi smanjio podizanje gotovine preko 1000 KM , te je štampanje ulaznica prebacio u susjednu zemlju kako bi sprijecio falsifikovanje i preprodavanje istih od kojih pojedini ljudi u klubu imaju visestruku korist . "Akcija " štampanja je uspjela pri čemu se prodaja ulaznica vec u prvoj utakmici popela na 2200 sto je bio i apsulutni rekord u prodatim kartama . Ovakvi potezi "naljutili " su pojedince u klubu koji su u Slobodi samo zbog ličnog interesa , a sve one koji su razmišljali i radili dobro i iz ljubavi za klub smatrali su nepoželjnim i omraženim kako privatno tako i službeno .
- UO je ispravio i odredjene nepravilnosti po pitanju Tombole što takodje nekima nije "leglo" ."

............................................................................................................................................................

(Doslovno za Tombolu je rekao: "Kad smo došli do problema sa Tombolom , vidio sam da smo dirnuli u "brlog"".)
................................................................................................................................................................................................................................

NAJNOVIJA VIJEST,KAZNENA PRIJAVA PROTIV NERKE NIKŠIĆA

http://www.vecernji.ba/podnesena-kaznen ... ca-1134247
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 12 dec 2016, 10:10, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 08 dec 2016, 22:11

.......................................................................................................................................................
"Senad Mujkanović je također kazao kako će u Slobodi biti urađena detaljna revizija o tome koliko su sve prethodne uprave napravile duga u FK Sloboda."

- NE RADI MUJKANOVIĆA, NEGO RADI JAVNOSTI OVDJE DAJEM PRIKAZ T.J. IZVOD IZ PRAVILNIKA O LICENCIRANJU KLUBOVA ZA UČEŠĆE U UEFA- inim KLUPSKIM TAKMIČENJIMA.OVO JE PRIKAZ 5., FINANSIJSKOG KRITERIJA ,KOJI JE FK SLOBODA ZADOVOLJIO DA BI IGRAO U LIGI EVROPE 2016/17. OBRATITE PAŽNJU NA TO KOLIKO SE PUTA SPOMINJE REVIZIJA.OSIM OVOG POSTOJE JOŠ 4 KRITERIJA.( 1.SPORTSKI KRITERIJI , 2.INFRASTRUKTURNI KRITERIJI, 3.KRITERIJI ZA OSOBLJE I ADMINISTRACIJU , 4.PRAVNI KRITERIJI ).

..........................................................................................................................................................

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK
O LICENCIRANJU
KLUBOVA za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima

FINANCIJSKI KRITERIJI

Član 47 – Subjekat koji podnosi izvještaj i izvještajni perimetar
1 Aplikant za licencu određuje izvještajni perimetar, tj. subjekat ili kombinaciju subjekata u
pogledu kojih treba pripremiti financijske informacije (npr.jedan subjekat, konsolidovani ili
kombinovani financijski izvještaji) u skladu sa Aneksom VII B.
2 Izvještajni perimetar mora uključivati sve subjekte u čijim knjigama se vodi sljedeće:
a) kompenzacija isplaćena uposlenicima (kako je definisano u Članu 50), po osnovu
ugovornih ili zakonskih obaveza; i
b) troškovi/ulazi od nabavke/prodaje registracije igrača;.
..................................................................................................................................

29
3 Izvještajni perimetar mora obuhvatiti sve subjekte uključene u zakonsku strukturu grupe a
naročito sve subjekte koji ostvaruju prihod i/ili vrše usluge i/ili stvaraju troškove u pogledu sljedećih
aktivnosti aplikanta za licencu:
a) prodaja ulaznica;
b) sponzorstvo i reklama;
c) prenosi/emitovanje;
d) prodaja klupskih artikala i ugostiteljstvo;
e) poslovanje kluba (npr. administracija, aktivnosti na dan utakmice i putovanja);
f) financiranje (uključujući financiranje osiguranja ili založene aktive aplikanta za
licencu);
g) korištenje stadiona i objekata za treniranje i upravljanje istima;
h) omladinski pogon.
4 Neki subjekat može biti izuzet iz izvještajnog perimetra samo ukoliko:
a) je taj subjekat nematerijalan u poređenju s ukupnom grupom koju čini aplikant za
licencu; ili
b) njegova osnovna djelatnost nije vezana za aktivnosti, lokacije, aktivu ili brend
predmetnog fudbalskog kluba;
5 Aplikant za licencu je dužan:
a) dati izjavu o tome da li aktivnosti iz stava 3 u svom knjigovodstvu vodi neki od
subjekata naveden u izvještajnom perimetru i pružiti detaljno pojašnjenje ukoliko to
nije slučaj; i
b) detaljno obrazložiti izuzimanje iz izvještajnog perimetra nekog subjekta koji je
uključen zakonsku strukturu grupe.
Član 48 – Godišnji financijski izvještaji
1 Prije roka za podnošenje aplikacije u NS/FS BiH i prije roka za podnošenje UEFA-i liste
odluka o licenci, moraju biti pripremljeni i podneseni godišnji financijski izvještaji u pogledu
zakonskog završnog datuma.
2 Reviziju godišnjih financijskih izvještaja mora provesti nezavisni revizor kako je definisano u
Aneksu III.

........................................................................................................................................................

30
3 Godišnji financijski izvještaji se moraju sastojati od:
a) bilansa stanja;
b) bilansa uspjeha (obračuna dobiti i gubitka);
c) izvještaja o tokovima gotovine;
d) napomene koje sadrže zbirni pregled značajnih računovodstvenih politika i drugih
napomena s pojašnjenjima; i
e) financijskog pregleda koji je pripremila uprava.
4 Godišnji financijski izvještaji moraju zadovoljavati minimum zahtjeva za prikazivanje
podataka kako je propisan u Aneksu IV i računovodstvene principe kako su propisani
Aneksom V. Moraju biti podnesene i komparativne (uporedne) brojke u pogledu prethodnog
zakonskog završnog datuma.
5 Ukoliko godišnji financijski izvještaji ne ispunjavaju minimalne zahtjeve za sadržaj i
računovodstvo kako su propisani u gornjem stavu 4, tada je aplikant za licencu dužan
pripremiti dopunske informacije da bi ispunio minimum zahtjeva za informacijama koje će
ocjenjivati nezavisni revizor kako je definisano u Aneksu III.

Član 49 – Nema dospjelih neizmirenih obaveza prema fudbalskim klubovima
1 Aplikant za licencu je dužan dokazati da na dan 31.marta koji prethodi sezoni za koju se
traži licenca nema dospjelih obaveza (kako je definisano u Aneksu VI) koje se odnose na
aktivnosti transfera koje su realizovane prije prethodnog 31.decembra.
2 Dospjele obaveze su samo oni iznosi koji se duguju fudbalskim klubovima po osnovu
direktnih troškova kupovine registracije igrača, uključujući kompenzaciju za treniranje i
solidarne doprinose kako su definisani u FIFAinim Propisima o statusu i transferu igrača.
kao i eventualne iznose koji se trebaju platiti nakon što budu ispunjeni određeni uslovi.
3 Aplikant za licencu je dužan pripremiti i podnijeti NS/FS BiH Tabelu s obavezama po
osnovu transfera. Istu treba pripremiti čak iako nije bilo transfera / posudbi tokom
relevantnog perioda.
4 Aplikant za licencu je dužan prikazati sve aktivnosti transfera (uključujući posudbe)
realizovane do 31.decembra, bez obzira na to da li ima neizmirenog salda na dan
31.decembra. Pored toga, aplikant za licencu je dužan prikazati sve transfere po kojima se
vodi sudski spor pred nadležnim vlastima po državnom zakonodavstvu ili po kojima se vodi
postupak pred državnim ili međunarodnim fudbalskim organima ili relevantnim arbitražnim
sudom.
5 Tabela s obavezama po osnovu transfera mora sadržavati minimalno sljedeće podatke (o
svakom transferu igrača, uključujući posudbe) bez obzira na to da li postoji dospio iznos na
dan 31.decemebra. :
a) Igrač (identifikovan po imenu i broju);
b) Datum sporazuma o transferu / posudbi;
c) Naziv fudbalskog kluba koji je ranije držao registraciju;
......................................................................................................................................................

31
d) Naknada za transfer / posudbu koja je plaćena ili treba biti plaćena (uključujući
kompenzaciju za treniranje i solidarni doprinos);
e) Ostali direktni troškovi kupovine registracije koji si plaćeni ili trebaju biti plaćeni;
f) Izmireni iznos s datumom plaćanja;
g) Neizmirena salda na dan 31. decembra u pogledu svakog transfera igrača, sa
navedenim datumom/ima dospijeća za svaki neizmireni element;
h) Neizmirena salda na dan 31.marta (prenesena s 31.decembra) uključujući datum
dospijeća za svaki neizmireni element obaveza skupa sa komentarom s
pojašnjenjima; i
i) Uslovne iznose (vanredne obaveze) koje još nisu priznate u bilansu stanja na dan
31.decembra.
6 Aplikant za licencu je dužan uskladiti ukupne iznose obaveza u Tabeli s obavezama po
osnovu transfera sa brojkama u bilansu stanja (ako je to slučaj) pod stavkom „Obaveze
plaćanja po osnovu transfera igrača“.
7 Tabelu s obavezama po osnovu transfera mora odobriti uprava i dokaz o tome mora biti
predočen u formi kratke izjave i potpisa u ime izvršnog organa aplikanta za licencu.
Član 50 – Nema dospjelih neizmirenih obaveza prema uposlenicima i poreskim vlastima
Aplikant za licencu je dužan dokazati da na dan 31.marta godine koja prethodi sezoni za
koju se traži licenca nema dospjelih obaveza (kako je specificirano u Aneksu VI) prema
svojim uposlenicima kao i prema društvenim i poreskim vlastima u pogledu ugovornih i
zakonskih obaveza prema njegovim uposlenicima koje su nastale prije prethodnog
31.decembra..
2 Dospjele obaveze su oni iznosi koji se duguju uposlenicima i poreskim vlastima po osnovu
ugovornih ili zakonskih obaveza prema uposlenicima aplikanta za licencu. Iznosi koji se
duguju ljudima koji iz različitih razloga više nisu uposleni kod aplikanta potpadaju u
djelokrug ovog kriterija i moraju biti izmireni u roku koji je propisan ugovorom i/ili definisan
zakonom, neovisno od načina na koji su te obaveze obračunate/prikazane u financijskim
izvještajima.
3 Termin „uposlenici“ uključuje sljedeće osobe:
a) Sve profesionalne igrače u skladu sa važećim FIFAinim Propisima o statusu i transferu
igrača;
b) Sve igrače koji imaju amaterske ugovore u skladu sa članom 61. važećeg Pravilnika o
registraciji, statusu i transferu igrača NS/FS BiH; i
c) Administrativno, tehničko, medicinsko i osoblje obezbjeđenja navedeno u Članovima 28
do 34 i od 36 do 40.
4 Aplikant za licencu je dužan pripremiti tabelu koja prikazuje sve ljude koji su bili zaposleni u
neko vrijeme tokom cijele godine do 31.decembra koji prethodi sezoni za koju se traži
licenca; tj. ne samo one koji su se tu zatekli na kraju godine. Tu tabelu treba dostaviti u
NS/FS BiH.
32
5 Kao minimum, za svakog uposlenika moraju biti prikazani sljedeći podaci:
a) Ime uposlenika;
b) Pozicija/funkcija uposlenika;
c) Datum početka radnog odnosa;
d) Datum završetka radnog odnosa (ako je to slučaj); i
e) Neizmirena salda na dan 31.decembra, uključujući datum dospijeća svakog
neizmirenog elementa; i
f) Neizmirena salda na dan 31.marta (prenesena s 31.decembra) uključujući datum
dospijeća za svaki neizmireni element obaveza skupa sa komentarom s pojašnjenjima.
6 Aplikant za licencu dužan je usaglasiti ukupne obaveze plaćanja prema tabeli uposlenika
sa brojkom u bilansu stanja financijskih izvještaja za stavku „Obaveze plaćanja prema
uposlenicima“ ili sa knjigovodstvenim evidencijama koje su služile kao osnova obračuna
7 Aplikant za licencu je dužan podnijeti revizoru i/ili NS/FS BiH tabelu društvenih/poreskih
vlasti koja prikazuje dugujući iznos (ako postoji) prema nadležnim društvenim / poreskim
vlastima na dan 31.decembra godine koja prethodi sezoni za koju se traži licenca kao
rezultat ugovornih i zakonskih obaveza prema njegovim uposlenicima.

8 Kao minimum, za svako dugovanje prema nadležnim poreskim vlastima moraju biti
prikazani sljedeći podaci, zajedno sa obrazloženjem/komentarom:
a) Naziv povjerioca;
b) Svaka neizmirena obaveza na dan 31.decembra, uključujući datum dospijeća za
svaki neizmireni element;
c) Svaka neizmirena obaveza na dan 31.marta (donesena sa 31.decembra), uključujući
datum dospijeća za svaki neizmireni element;
d) Svi parteći dokazi u pogledu gornjih obaveza plaćanja.
9 Aplikant za licencu dužan je usaglasiti ukupne obaveze plaćanja u tabeli društvenih/poreskih
vlasti sa brojkom u bilansu stanja financijskih izvještaja za stavku „Obaveze plaćanja prema
društvenim / poreskim vlastima“ ili sa knjigovodstvenim evidencijama koje su služile kao
osnova obračuna.
10 Tabelu uposlenika kao i tabelu društvenih/poreskih vlasti mora odobriti uprava i to se mora
dokazati kratkom izjavom i potpisom u ime izvršnog organa aplikanta za licencu.

Član 51– Pisane izjave prije odluke o licenci
1 U roku od sedam dana prije početka perioda u kojem Prvostepeni organ treba donijeti
odluku o licenci, aplikant za licencu je dužan u NS/FS BiH dostaviti pisane izjave.
2 Aplikant za licencu treba potvrditi sljedeće:
..................................................................................................................................................
33
a) Da su svi dokumenti koji su dostavljeni davaocu licence kompletni i tačni;
b) Da li je bilo ili nije bilo nekih značajnih promjena u vezi sa svim kriterijima licenciranja;
c) Da li je bilo ili nije bilo nekih značajnih događaja od velikog ekonomskog značaja na
financijsku poziciju aplikanta za licencu od datuma bilansa stanja prethodnih godišnjih
financijskih izvještaja koji su prošli reviziju ili pregledanih periodičnih financijskih
izvještaja (ako je to bio slučaj). Ukoliko je bilo nekih događaja ili situacija od velikog
ekonomskog značaja, u pismu s izjavama uprave mora biti opisana priroda takvog
događaja ili situacije, kao i procjena njegovog financijskog efekta ili izjava da se takva
procjena ne može napraviti;

d) Da li ili ne aplikant za licencu (ili registrovani član asocijacije članice UEFAe koji je u
ugovornom odnosu s aplikantom za licencu u smislu Člana 12) ili bilo koja roditeljska
kompanija aplikanta za licencu uključena u izvještajni perimetar traži ili je dobila zaštitu
od svojih povjerilaca u skladu sa zakonima i propisima (uključujući dobrovoljni ili
nametnuti administrativnu upravu u okviru 12 mjeseci koji prethode sezoni za koju se
traži licenca.
4 Saglasnost uprave mora biti dokazana putem potpisa u ime izvršnog tijela aplikanta za
licencu.
Član 52 – Buduće financijske informacije
1 Ukoliko je prekršio bilo koji pokazatelj definisan u donjem stavu 2, aplikant za licencu je
dužan pripremiti i podnijeti buduće financijske informacije kako bi davaocu licence pokazao
svoju sposobnost da nastavi s poslovanjem do kraja licencirane sezone.
. 2 Ukoliko aplikant za licencu pokaže bilo koje stanje opisano u pokazateljima 1 ili 2, smatraće
se da taj aplikant za licencu krši predmetni pokazatelj:
a) Pokazatelj 1: Sposobnost nastavka poslovanja
Revizorov izvještaj o godišnjim financijskim izvještajima podnesen u skladu sa
Članu 47 sadrži naglasak na pitanju ili kvalifikovano mišljenje/zaključak u pogledu
sposobnosti za nastavak poslovanja.

b) Pokazatelj 2: Negativan ekviti
Godišnji financijski izvještaji (uključujući po potrebi i dopunske informacije)
podneseni u skladu sa Članom 47 prikazuju stavku s neto obavezama koja je
odstupila u odnosu na uporednu brojku iz godišnjih financijskih izvještaja iz
prethodne godine.
3 Buduće financijske informacije moraju pokriti period koji počinje odmah nakon jednog od
ova dva datuma koji dolazi kasnije: zakonskog zaključnog datuma za godišnje financijske
....................................................................................................................................................

34
izvještaje ili, ako je to slučaj, datuma bilansa stanja periodičnih financijskih izvještaja, te
mora pokrivati cijelu sezonu za koju se traži licenca.
4 Buduće financijske informacije se moraju sastojati od:
a) budžetski planiranog bilansa uspjeha (obračuna dobiti i gubitaka), s komparativnim
brojkama za neposredno prethodeću financijsku godinu i međuperiod (ako je to slučaj);
b) budžetski planiranog toka gotovine, s komparativnim brojkama za neposredno
prethodeću financijsku godinu i međuperiod (ako je to slučaj);
c) napomena s obrazloženjima uključujući kratak opis svake značajne pretpostavke
(pozivajući se na relevantne aspekte istorijskih i drugih financijskih informacija) koja je
korištena za pripremu budžetski planiranog bilansa uspjeha i izvještaja o tokovima
gotovine, kao i ključnih rizika koji mogu uticati na buduće financijske rezultate.
5 Buduće financijske informacije moraju biti pripremane najmanje na tromjesečnoj osnovi.
6. Buduće financijske informacije moraju biti pripremljene dosljedno sa godišnjim financijskim
izvještajima koji su prošli reviziju i pratiti istu knjigovodstvenu politiku koja je bila korištena
za pripremu godišnjih financijskih izvještaja, izuzev ako je bilo izmjena knjigovodstvene
politike nakon datuma najsvježijih godišnjih financijskih izvještaja koje se moraju reflektovati
u narednim godišnjim financijskim izvještajima – i u tom slučaju treba prezentirati detalje o
tim izmjenama.

7 Buduće financijske informacije moraju zadovoljavati minimum zahtjeva za prikazivanje
podataka kako je propisano Aneksom IV. Moraju biti uključene i dodatne stavke ili
napomene ukoliko pružaju pojašnjenje ili ukoliko bi njihovo izostavljanje dovelo do toga da
buduće financijske informacije navode na pogrešne zaključke.
. 8 Buduće financijske informacije s pretpostavkama na kojima su iste zasnovane mora odobriti
uprava i to mora biti dokazano kratkom izjavom i potpisom u ime izvršnog tijela subjekta koji
podnosi izvještaj.
V. Završne odredbe
Član 53 – Aneksi
Svi Aneksi ovog pravilnika predstavljaju njegov sastavni dio.
Član 54 – Revizije kojima se vrši provjera poštivanja pravilnika
1 UEFA i/ili njena imenovana tijela/agencije zadržavaju pravo da mogu u svako doba provesti
reviziju radi provjere poštivanja pravilnika od strane aplikanta za licencu kod NS/FS BiH i
kod aplikanta za licencu u prisustvu NS/FS BiH.

...................................................................................................................................................

35
2 Cilj revizije radi provjere poštivanja pravilnika je osiguranje da su i NS/FS BiH i nosilac
licence ispunili svoje obaveze kako su definisane ovim pravilnikom i da je licenca bila
pravilno izdata u vrijeme kad je NS/FS BiH donio konačnu i obavezujuću odluku.
5 Za potrebe revizije provjere poštivanja pravilnika koju vrši UEFA, u slučaju bilo kakve
razlike u tumačenju državnog pravilnika o licenciranju klubova između verzije na
engleskom jeziku i verzije na nekom od službenih jezika u BiH, mjerodavan će biti tekst
verzije pisan na engleskom jeziku.
6 Sva korespondencija između UEFA-e i NS/FSBIH i/ili aplikanta za licencu mora se
odvijati na engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku i UEFA može tražiti od
NS/FSBIH i/ili aplikanta za licencu da o svom trošku obezbjede ovjereni prevod traženih
dokumenata.

Član 55 – Disciplinski postupak
NS/FS BIH može kazniti svako kršenje odredaba ovog pravilnika, u skladu sa
Disciplinskim pravilnikom NS/FS BIH.
Član 56 – Odredbe o provođenju
1. Ovaj pravilnik o licenciranju klubova mora odobriti Izvršni odbor NS/FSBIH i isti ne smije biti
mijenjan/dopunjavan tokom procesa licenciranja, izuzev ako to pravovaljano odobri UEFA.
2. Administracija NS/FS BiH će donijeti potrebne odluke i usvojiti detaljne
odredbe neophodne za provođenje ovog pravilnika.
Član 57 – Usvajanje, prestanak primjene i stupanje na snagu
1 Ovaj pravilnik je usvojio Izvršni odbor NS/FS BiH na svojoj sjednici od 27.12.2013 .godine
2 Ovaj pravilnik će stupiti na snagu će s trenutnim dejstvom nakon što bude usvojen, tj. od
ciklusa licenciranja za sezonu UEFAinih klupskih takmičenja 2014/2015.
3 Ovim pravilnikom se zamjenjuje Pravilnik o licenciranju klubova NS/FS BiH za učešće u
UEFA-inim takmičenjima, koji je UEFA akreditovala u februaru 2013 godine.
4 Ovaj Pravilnik je poslan na pregled u UEFA-u na dan 15.12.2013.godine

Za Izvršni odbor NS/FS BiH:
PREDSJEDNIK
Elvedin Begić s.r.
Sarajevo, 27.12.2013.godine

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 12 dec 2016, 23:34, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 09 dec 2016, 11:20

http://mondo.ba/a704735/Sport/Fudbal/MO ... ajevo.html

Sastanak održan, regionalna liga sve bliža! Evo šta je dogovoreno!
AUTOR: BETA
05. DECEMBAR 2016.
IZVOR: BETA

Predstavnici sedam fudbalskih saveza Jugoistočne Evrope razgovarali su danas u Zagrebu o pokretanju zajedničke lige za mlađe uzrasne kategorije muških i ženskih klubova.
Sastanak održan, regionalna liga sve bliža! Evo šta je dogovoreno!

slika
Foto: Sportske.net..AMBLEMI KLUBOVA BIVŠE LIGE JUGOSLAVIJE

Regionalna liga već od naredne sezone?
Kao što smo danas i najavili, Fudbalski savez Hrvatske (HNS) ugostio je danas predstavnike fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije, a na tom sastanku se razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni uticaj i prikupljanje međunarodnog iskustva za fudbalere mlađih kategorija.

Svi prisutni složili su se oko velikog razvojnog potencijala takmičenja koje bi okupilo sedam zemalja u kojima živi tridesetak miliona ljudi.

Postignut je načelni dogovor oko nekoliko ključnih parametara takvog takmičenja, navodi se u saopštenju HNS-a.

Projekat takvog takmičenja je pre nekoliko dana na sastanku Stručne komisije Uefa predstavio tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, a sa stajališta struke Uefa je dala vrlo pozitivan stav, navodi se u saopštenju.

Takođe, dogovoreni su i idući koraci, uključujući i internu analizu okvirnog predloga u svakom savezu, o čemu bi se potom dalje razgovaralo na novom sastanku početkom iduće godine.

.................................................................................................................................................................

Ćiro: Vrijeme je za regionalnu ligu, a najveći klub ovih prostora je Zvezda
11.12.2016.

slika
ĆIRO BLAŽEVIĆ
Ideja regionalne lige je odlična. Buduća regionalna liga bi mogla na mnoge pozitivno uticati, pa čak i na one buntovnike da se što prije prilagode novim uvjetima nogometnog tržišta, rekao je Ćiro Blažević pa dodao… “Iskreno, bio sam protiv ovakve lige, jer sam smatrao da bi to izazvalo primitivne ispade. Ali, sada vidim da je sazrelo da takav nogometni projekat ponovno zaživi i da kao nekada na terenu vidimo klubove kao što su Zvezda, Dinamo, Partizan, Hajduk, Sarajevo, Velež, Vardar…” “Mi koji smo iz tog doba, bili bismo sretni da ponovno gledamo te ekipe. Moja generacija je generacija nostalgičara, a iskreno vjerujem da bi i današnja omladina to prihvatila. Jer, treba imati u vidu, da samo konkurencija donosi kvalitetu. U takvoj ligi, koja bi bila međunarodna, mladi bi imali veliku mogućnost dokazivanja. Sa druge strane, i klubovi bi bili u plusu. Jednostavno, vjerujem da niko tom ligom ne bi izgubio. Ne treba zaboraviti da se najveći talenti rađaju na ovim našim prostorima.” Otkrio je Ćiro i ko je za njega najveći klub na ovim prostorima. “To je oduvijek bilo delikatno pitanje. Ovi moji će mi zamjeriti, ali Zvezda je bila i prvak Evrope i svijeta. Kad pogledaš rezultat, da nije bilo mene, oni bi i dalje vladali.” Za kraj je prokomentirao aktualno stanje u regiji. “Naš najveći problem je što tu talentiranu djecu ne možemo nikako zadržati, pred žestokim naletima bogatijih klubova. Hrvatska je uspjela da napravi dobru reprezentaciju i da to donekle naplati. Često se pitam zašto to nije napravila i Srbija kada se zna kakve sve igrače ima“, zaključio je Ćiro. (Goal.com) Ključne riječi: Miroslav Blažević, regionalna liga Komentari na objavu: | Preuzeto sa: http://****/sport/nogomet/ciro- ... je-zvezda/

..................................................................................................................................................................

Makedonci tvrde Od 2018. kreće Regionalna liga, UEFA glavni sponzor? Piše: M. Šljivak 11.12.2016,

slika
AMBLEMI,SLOBODIN U SREDINI

Regionalna fudbalska liga mogla bi zaživjeti 2018. godine. Barem tako tvrdi direktor makedonske fudbalske lige Vasko Dojinovski, koji je za 'Večernji' istakao kako je UEFA odobrila početak lige za 2018. godinu. "Čelnici svih fudbalskih saveza s naših prostora dali su potporu novom regionalnom takmičenju, uključujući posljednji sastanak u Moskvi. Ipak, najvažnije od svega je da je projekt pao na plodno tlo i u UEFA, gde sam održao 30-minutnu prezentaciju. Prisustvovao joj je direktor takmičenja UEFA Giorgio Marchetti, čovjek koji je osmislio i budući format Lige prvaka, a svratio je i predsednik UEFA Čeferin. Njihovi utisci apsolutno su pozitivni, a pohvalno su se izrazili i Šveđanin i Danac, s kojima sam zajedno član radne grupe UEFA", istakao je Dojinovski. Problemi očekivano postoje u organizaciji. „U vazduhu su još ostali benefiti za pobjednika i finaliste. Mi smo malo neskromni pa za pobjednika želimo mjesto u Ligi prvaka, a za drugoplasiranog mesto u Ligi Evrope, što će u UEFA malo teže proći. Također, nismo još definisali bi li se u proljetnom dijelu takmičenje nastavilo sa šesnaestinom ili osminom finala. U finalu bi se igrala jedna utakmica na neutralnom terenu, baš kao u Ligi prvaka", dodao je. Sigurnost na stadionima je također jako bitna tema. "Brine i sigurnosni aspekt, i te kako se o tome razmišlja. Ali, utakmica visokog rizika ima i Ligi prvaka, zar ne? Složili smo se kako bi za takve utakmice bile primjenjivane posebne mjere opreza. Vodimo se interesom fudbala, fudbal mora ići dalje, prema naprijed, neopterećen politikom". Ligu bi finansirala UEFA... "Neslužbeno sam čuo kako je UEFA u svom proračunu novac za tu ligu već pripremila, a radi se o milionskim iznosima"; istakao je Dojinovski.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_fudbal/od-2018 ... zor/217347
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 10 mar 2017, 17:17, ukupno mijenjano 12 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.