FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Nail for Real
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Nail for Real » 02 dec 2016, 19:07

Realno, niste bili ovako slabi jos od kako vas je onaj pokemon vodio (kad ga je Mourinho samarao cini mi se). Nikad ne treba podcijeniti velicinu Messija naravno, ali vezni red je fizicki slabiji od naseg a mi cemo izaci da vas udaramo i igramo na kontre.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 02 dec 2016, 19:09

Nail for Real je napisao/la:Realno, niste bili ovako slabi jos od kako vas je onaj pokemon vodio (kad ga je Mourinho samarao cini mi se). Nikad ne treba podcijeniti velicinu Messija naravno, ali vezni red je fizicki slabiji od naseg a mi cemo izaci da vas udaramo i igramo na kontre.
Kao da je ovo nešto novo, i lani i prije 2 godine je isto bilo razdoblje di smo izgledali jednako loše pa se nije dizala ovolika buka. Sada je sve to radi klasika, a ako 3 boda odu ostanu u Barceloni kreće vaša propast :mrgreen:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 02 dec 2016, 19:10

Iniesta dvije godine mladji, Alba bio tada potpuno fizicki spreman, a klupa vam nije bila bas ovako smijesna (iako nije nikad bila nista posebno).
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 02 dec 2016, 19:13

Nail for Real je napisao/la: 2-6 silovanje je pocelo u 18:00h cini mi se. Mislim, nisu ljudi znali da ce biti 18+ materijal, pa su se opametili nakon toga :kafa: .
20:00 je tad počelo.
08/09 22:00 i 20:00
09/10 19:00 i 22:00
10/11 21:00 i 22:00
11/12 22:00 i 20:00
12/13 19:45 i 16:00
13/14 18:00 i 21:00
14/15 18:00 i 20:30
15/16 18:00 i 20:30

Ovo je sve iz glave da ne idem ranije :D
Po običaju nas drugi meč u sezoni koji će vjerovatno biti zanimljiviji čeka u kasnijem terminu :ljepota:
Mes Que Un Club

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 02 dec 2016, 20:47

Ko što neko reče nismo stručnjaci ali ovako ja to vidim sutra....

Realno u ovoj sezoni i jedni i drugi nisu na nivoJu....to je fakat, iako se naravno "gura" i u LŠ i prvenstvu....Real ima tih 6 bodova viška ne zato što briljira i što je nepobediv već zato što je Barsa delila bodove i šakom i kapom pogotovo kod kuće...

Ali šta je tu je....mislim da će baš zbog tih 6 bodova Zidan dolazi sa idejom samo da ne izgubi (pogotovo bez Bejla koji je realno u ovoj sezoni bio 40 % Reala)....što je opet naravno legitimno. Tako da ne sumnjam u to da Real počinje u formaciji 3-5-2...oni će igrati zgusnuto na sredini, oštro kao i svaki El Clasiko računajući na sudijsku toleranciju po pitanju kartona....i naravno nadajući se da pre svega u prekidima mogu nadskočiti Barsu (realno), ili neku kontru...ili iskoristiti neki kiks odbrane Barse ispred svoga gola jer da se ne lažemo barem meni a siguran sam i ostalim simpatizerima Barse "gaće se tresu" da tako kažem kad počnu u svom šesnestercu panično da "kombinuju" Pike, Stegen i Maskerano....jaoJJ :roll: Za Mesija će naravno kao i uvek da naprave "kavez"....s tim što sam siguran da će Kovačić imati zadatak da ga prati u stopu makar ovaj i krenuo u svlačionicu na pišanje.....znači prevashodno da mu omete taj prvi dodir sa loptom....jer je tu Mesi najopasniji i ako se bez problema okrene licem ka golu u prvih par koraka.....jaojj :mrgreen:

Naravno....ovo je po meni Zidanova start-ideja.....a kako će to biti ako Barsa rano povede ili ne daj Bože ono drugo....to je već drugi par cipela, a onda se dodje u situaciju da sve taktike padaju u vodu... :hmmmm:

Sad Barsa....

Hmm....Barsa igra loše već dugo i to znamo i ne treba trošiti reči i ponavljati se.....da li je to bitno za sutra? Mislim da apsolutno NE....ja koji sam ovde sigurno najveći kritičar njene igre očekujem sutra jednu odličnu partiju....SVIH koji budu igrali, bez izuzetka...

U struku sad ne bi ulazio....da li je Inijesta spreman od početka (što bi bilo fenomenalno)? Da li sa Robertom desno ili sa iskusnim Maskeranom? Kako god i ko god bude izašao mora dati svoj maximum sutra.....jer em što bi konačno bio red u ovoj sezoni em što pobeda znači potpunu konsolidaciju ekipe i oprost za sve ovosezonske "grehove" u igri...

Iako su svi reflektori naravno na Mesiju ja najviše očekujem od Suareza i pogotovo Neymara.....mislim da su za ovu kalendarsku godinu (pa i za dobar deo naredne) ispunili bonus promašenih zicera...Sule mora koncentrisano, Neo mora ozbiljno.....i neće biti zime. U to da li će imati prilike ne sumnjam.....ako se još neke karte poslože kako treba moglo bi sutra biti i veselo.....i to obilato!

Da ne budem nepravedan da ne pomenem i onu "ne daj Bože" varijantu...To bi bilo opasno....preopasno, eventualnih 9 bodova je kraj prvenstva definitivno i to posle trećine prvenstva.....pu pu pu.....dosta o tome

I da... prvi put da dam svoju prognozu rezultata.....bolje reći neki predosećaj jer kao što rekoh očekujem sutra ozbiljnost u svim linijama tima......dakleM......4 : 1 za Barsu! :zviz:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 dec 2016, 21:38

Vala ja se vama divim na tom optimizmu.
Barca je kritična u svakom pogledu, ako vam Sociedad neki dan nije otvorio oči (u kako lošoj formi su svi igraci), onda ce Real sutra.
Rakitić i Gomes ne smiju biti starteri, preloši su trkački, Raketa me teško razocarao protiv Sociedada sa svojom formom jer je nekad mogao trcati, dalje Rafinha :facepalm: vidjeli smo sve neki dan protiv trećeligaša. Bruka i sramota od igre.
Bez Inieste ovi u sredini izgledaju kao muhe bez glave.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 02 dec 2016, 21:48

Zlatni Balon opet potvrdio kakva je to smijurija od nagrade.
Prošle sezone Suarez razvalio ligu, bio najbolji strijelac i asistent i opet ga nisu ubacili u 3 finalna kandidata.

Uostalom, sam je izjavio i prošle godine uoci dodjele Balona jednu istinu:

Tijekom dodjele Zlatne kopačke za proteklu sezonu, Luis Suarez je izjavio sljedeće:

– Zlatna lopta je nagrada koja se dodjeljuje onima koji su marketinški zanimljivi sponzorima i medijima, a ne onima koji ostvaruju velika dostignuća na terenu. Upravo zbog toga nemam nikakve šanse da osvojim Zlatnu loptu.
Covjek tada osvojio Tripletu, a ni tad ga nisu pozvali :clap:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 dec 2016, 21:51

Ovi navijaci Real Madrida se digli, ko da gostuju Granadi :lol: A po obicaju bude tako pa uvijek dobiju po usima. A pri tom misle da igraju najbolje :roll: Naravno da ne igraju, cak sta vise igra im je katastrofa, pate se , ali pobjedjuju knap. Mislim da oni ove sezone do Atletica nisu ozbiljnu ekipu imali za protivnika. A znali su isto tako primati golova i golova od bezveze ekipa kao sto su Legia, Eibar i ostale.

Koliko smo mi bodova prosuli i kakav je njima lak raspored bio trebaju nam bjezat 10 bodova, jer Ancelottijev i Mourinhov Real Madrid bi nam sigurno toliko i bjezali.

E sad, Clasico je Clasico forma je nebitna, u ovoj utakmici je sve moguce. To su 2 najbolja kluba na svijetu i njih kad krene oni vrlo lako mogu nabiti svaku ekipu pa i medjusobno.

Taktika , opet u jednoj ovakvoj utakmici nije na prvom planu. Zna se igra i formacija i jedne i druge ekipe i to se nece mijenjat , pogotovo u najvecoj utakmici na svijetu. Trener samo treba podsjetit svakog na svoj zadatak i to je to, ne mozes imati vecu motivaciju od ove utakmice.

Nikad ne znas rezultat ovih utakmica, niti kako ce odigrati ko jer, sjecam se vodili smo 1:0 i Messi promasio zicer za 2:0 i onda nas dobise 3:1 , to im je ujedno i najveca pobjeda nad ovom generacijom Barcelone. Isto prosle sezone na Campu, da je Suarez zabio onaj zicer na pocetku, vjerovatno bi ih razbili.

Rani gol mijenja svaku taktiku , a ja sam uvjeren da cemo ih sutra glatko pobjediti. Ko god bio favorit u ovoj utakmici, pobjedi onaj drugi. Tako je bilo i prosle sezone.
27.10.2020

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 02 dec 2016, 21:57

Pritom se pise sastavljeno. Taktika moze biti u prvom, a ne na prvom planu. Za ubuduce.

I ne dizemo se mi uopste, vec ste vi teski odron ove sezone, i imate realnih problema u vezi i odbrani koje Real moze lako iskoristiti. A to kakav je kome raspored...ne znam, Real nije bio razvaljen na Anoeti ko vi, pa ti sad skontaj.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 dec 2016, 22:13

Nail for Real je napisao/la:Pritom se pise sastavljeno. Taktika moze biti u prvom, a ne na prvom planu. Za ubuduce.

I ne dizemo se mi uopste, vec ste vi teski odron ove sezone, i imate realnih problema u vezi i odbrani koje Real moze lako iskoristiti. A to kakav je kome raspored...ne znam, Real nije bio razvaljen na Anoeti ko vi, pa ti sad skontaj.
Nek si dosao malo i na ovu temu. Paucina se uhvatila na vasoj od visegodisnjeg karanja. Vidjet ces ti sutra nasu vezu i vasu , gdje cete 80 % vremena provesti u vasem 16 kao i obicno. Ni prosli Clasico niste trebali dobit. Zapravo, ne znate ni vi kako ste nas pobjedili tad.

Ja se slazem da igramo losije nego prosle sezone, da nismo konstantni, ali nista vi bolji niste bili, igra vam se svodi na ubacivanja u 16 gdje imate 3 visoka igraca i to je to. Pet puta ste bolje igrali pod Ancelottijem. Vama Anoeta nikad problem nije bila. Vidjet cemo vas u Sevilli, Valenciji, San Mamesu i slicnim gostovanjima.

I sve to stoji, sve je moguce u ovoj utakmici , ali da cete nas nabit , to apsolutno ne vjerujem, prije da ce biti obratno. Prijasnje tekme nemaju veze sa ovom sutrasnjom.
27.10.2020

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 02 dec 2016, 22:40

Pa Real kad je osvojio Ligu Sampiona ne znam jesam li napisao dva posta na onoj temi...
Prosli Clasico nismo trebali dobit? Sta je to Barca uradila pa da je zasluzila pobjedu? Real odigrao max odgovorno i sahranio vas kontrama, apsolutno zasluzeno. I niko ne govori da ce vas Real rasut, vec da se klimate ove sezone zestoko, dok je Real pokazao protiv Atletica kako moze kad hoce...Mislim, ovo je sve suplja, vidjecemo sutra sve, ocekujem veliki mec, ali Real jeste u prednosti u ovoj utakmici.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 dec 2016, 23:24

Sutra samo bez taktičkog amaterizma i kurchenja ko prošli put kad se povelo i onda im dopustili desetak kontri zadnjih 15-ak minuta, još su svi zamrli zbog kratke klupe. :rol: Dakle samo lagano, ako treba i pichkasto ako rezultat bude povoljan, ono u stilu ćelave ublehe na njihovoj klupi. :kafa:

Ja bih radije gledao majmunisanje sa tri u odbrani, nego Dignea sa upitnom odbranom i nikakvim doprinosom u napadu. Tek sad se vidi koliko je ozbiljno ono Luchovo glumatanje majmuna protiv Sociedada, kada mu Alba odigra 90 minuta sa dvije povrede. :facepalm:

U vezi svakako uz Don Andresa, ali sa pravovremenim izmjenama da se ne desi da neki dišu na škrge u nekom trenutku utakmice. Rakitića je valjda malo razdrmala ona izmjena na poluvremenu, jako je bitan njegov defanzivni učinak sutra.

Bilo bi dobro i da realizacija bude na nivou. Radije gledam utakmice tipa Sociedada, kada ne mogu poštene akcije odigrati, nego one tipa Malaga.

Poraz je predavanje titule, remi je katastrofa, dakle samo pobjeda igra. Valjda se tako budu i ponašali na terenu. Vrijeme je za konačno neku vrhunsku utakmicu u ovoj godini. Dovoljno je reći da je trenutno ona utakmica u Londonu protiv Arsenala najbolja iz ove godine. :puke:

Prekretnica sezone ili produbljenje krize?
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 dec 2016, 23:36

Prosle godine je Barca prosula dvocifrenu razliku, tako da te price o tome ako se izgubi, ode titula, padaju u vodu. Sve se moze stici, plus Real twk ima za obaviti zeska gostovanja protiv Sevilje, Valensije i Bilbao ;)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 dec 2016, 23:43

Može teoretski naravno, ali ćelava ubleha uzima i one utakmice koje su ih prošle godine slale na aparate. :puke: Kiksat će oni svakako, ali ne vidim kako mi nećemo barem u istoj mjeri.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 03 dec 2016, 00:34

messilla je napisao/la:Sutra samo bez taktičkog amaterizma i kurchenja ko prošli put kad se povelo i onda im dopustili desetak kontri zadnjih 15-ak minuta, još su svi zamrli zbog kratke klupe. :rol: Dakle samo lagano, ako treba i pichkasto ako rezultat bude povoljan, ono u stilu ćelave ublehe na njihovoj klupi. :kafa:

Ja bih radije gledao majmunisanje sa tri u odbrani, nego Dignea sa upitnom odbranom i nikakvim doprinosom u napadu. Tek sad se vidi koliko je ozbiljno ono Luchovo glumatanje majmuna protiv Sociedada, kada mu Alba odigra 90 minuta sa dvije povrede. :facepalm:

U vezi svakako uz Don Andresa, ali sa pravovremenim izmjenama da se ne desi da neki dišu na škrge u nekom trenutku utakmice. Rakitića je valjda malo razdrmala ona izmjena na poluvremenu, jako je bitan njegov defanzivni učinak sutra.

Bilo bi dobro i da realizacija bude na nivou. Radije gledam utakmice tipa Sociedada, kada ne mogu poštene akcije odigrati, nego one tipa Malaga.

Poraz je predavanje titule, remi je katastrofa, dakle samo pobjeda igra. Valjda se tako budu i ponašali na terenu. Vrijeme je za konačno neku vrhunsku utakmicu u ovoj godini. Dovoljno je reći da je trenutno ona utakmica u Londonu protiv Arsenala najbolja iz ove godine. :puke:

Prekretnica sezone ili produbljenje krize?
Ma bilo je strasno dobrih utakmica i ove godine , kao npr protiv Celte na Nou Campu. Egzibicija. Ne samo rezultatski. Zapravo mi smo mljeli sve do aprila negdje do Clasica. Samo smo izgubili konstantnost i to je najveci problem. Sad smo prevalili neka od najtezih gostovanja kao sto su Valencia, Bilbao, Sevilla gdje smo obicno gubili bodove.

Samo , dzaba ti pobjeda u Sevilli kad kiksas protiv Alavesa i Malage na svom stadionu.

Naravno da se moze stici 9 bodova pa i vise, jos cak 24 kola se imaju odigrat. Pa prosle godine smo pred kraj imali 12 bodova vise i osvojili titulu sa 1 bodom prednosti. I to onakva Barcelona. Tako da je sve moguce.

Ali naravno da se sutra ide na pobjedu, mi smo najbolji klub na svijetu , a ovo je najveca utakmica na svijetu. Ako sutra dobijemo, uvjeren sam da cemo maksimalno se podignuti , a i vrijeme je da se polako od januara udje u formu kada slijedi i najtezi dio sezone.
27.10.2020

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 03 dec 2016, 01:26

Da li neko zna na kojem Sportklubu je bila Barcelona Atletico na 1,2 ili 3 hitno mi treba
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 dec 2016, 03:23

Jeste li spremni da budete popišani? Sutra, ili ti ga danas počinje naša era.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 03 dec 2016, 03:46

Kawhi je napisao/la:Jeste li spremni da budete popišani? Sutra, ili ti ga danas počinje naša era.
slika

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 dec 2016, 12:20

Evo Iniesta sigurno igra. Nadam se da je željan igre, jer bez njega sredina terena nam je očajna.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 dec 2016, 13:37

Inace, Rafinha ce gledati mec sa tribina.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.