Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

SlevinKelevra
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la SlevinKelevra » 02 dec 2016, 16:18

Momciluk je napisao/la:Cuj ne moze post napisat da ga ja ne citiram :urnebes: istripovo si druze, pogledaj svoje notifikacije pa javi kad sam te zadnji put citiro
I molim te lijepo zbog cega da budem iskompleksiran, izgleda da ti ne znas znacenje te rijeci
Nedavno na kladionici kad si pokusao ubjediti ljude da ih oci varaju i da snimak ne pokazuje situaciju kako se ustvari desila :roll:
Plus, izdvojio si me nedavno kao lika kojeg kao nista ne moze odvratiti od mainstream misljenja (sto shvatam kao neku vrstu komplimenta kad vidim ko podrzava alternativne nacine razmisljanja), plus solidna tri boda za kantu.... Ja bi rekao da si poprilicno opterecen. Lijepis se cak i na 'nevine' postove kao sto je taj moj iznad kako bi jos jednom pokazao da zivis u nekoj paralelnoj dimenziji :roll:
Jos napisao referat o Nikoli Tesli kojeg ja uopste nisam spomenuo :urnebes:

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 02 dec 2016, 16:22

De ljudi šta vam je, mir i ljubav :njanjanja:
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 02 dec 2016, 16:28

Blago tebi ako je to referat, vjerovatno nisi u zivotu nista duze ni procitao, mozda bilten iz kladionice..
Nisi spomenuo gospodina Teslu jer si neznalica i nemas pojma da je sve sto koristis danas posljedica njegovih izuma, od daljinskog kojim provjeravas rezultate na teletekstu do telefona, interneta, mobitela, magnetnih vozova, wifi, i svega onog sto ce se u iducih 300 godina "izumiti" na osnovu Teslinih zasluga..
Marsal je napisao/la:De ljudi šta vam je, mir i ljubav :njanjanja:
Ja ovo sve iz ljubavi :D
This time next year we'll be millionaires.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 dec 2016, 16:40

Marsal je napisao/la:De ljudi šta vam je, mir i ljubav :njanjanja:
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 02 dec 2016, 16:41, ukupno mijenjano 1 put.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 dec 2016, 16:40

Momciluk je napisao/la:Blago tebi ako je to referat, vjerovatno nisi u zivotu nista duze ni procitao, mozda bilten iz kladionice..
Nisi spomenuo gospodina Teslu jer si neznalica i nemas pojma da je sve sto koristis danas posljedica njegovih izuma, od daljinskog kojim provjeravas rezultate na teletekstu do telefona, interneta, mobitela, magnetnih vozova, wifi, i svega onog sto ce se u iducih 300 godina "izumiti" na osnovu Teslinih zasluga..
Nisi spomenuo Maxwella bez kojeg bi Tesla bio gola q., a tako unazad onda do majmuna. Šta je poenta?

Wes
Kontakt:

Post Postao/la Wes » 02 dec 2016, 16:50

Nadjoh onu motivaciju,fino prodje,sad fino veceras pit.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 dec 2016, 16:51

SlevinKelevra je napisao/la: boktejebo
de, ako te mogo ovako ko insana zamoliti da to ne pises. mislim da nas ima dovoljno(barem 80%) kojima je ta psovka teza nego da nam opsujes majku.
hvala.
Kawhi je napisao/la:Ne možeš tako komunistički razmišljati.
zasto bi ovo bio komunisticki nacin razmisljanja?
naravno da nije. osim toga, demokrati to rjesavaju po kratkom postupku: tvorza ili smrt.
recimo u slucaju pabla eskobara. droga i kocka su na istoj razini.
ja sam dosta humaniji. recimo da bi odredjeni dio vremena provedenog na golom otoku utrosili na razmisljanje o stetnosti kocke po drustvo.
Kawhi je napisao/la:Ovisnike u kocki, kao i o svemu drugom ne može liječiti kad već postanu ovisni.
naravno da mozes. cak jednostavnije negoli je slucaj sa ovisnosti o alkoholu ili drogama.
Kawhi je napisao/la:Bolje je spriječiti dobrim obrazovanjem.
eto, ne sprjecava se. iz godine u godinu rastu iznosi koji se uplacuju u tim prokletim objektima.
Kawhi je napisao/la:To što će neko ponekad iz zabave odigrati nešto
to je igra. kao sto rekoh, nisam ni za to(i to je prvi korak), ali ih ne osudjujem kao one koje opisah u pocetku prethodnog posta.
mi govorimo o cifri od 1,5 milijardi. hej, to je par stoja po glavi stanovnika(5+)
Kawhi je napisao/la:Tu dolazi na scenu i ekonomski rast koji sigurno nećeš imati ako syebeš važnu granu ekonomije.
kao sto rekoh, i droga je vazna grana ekonomije. da preko noci nestane sa bosanskih ulica, znas li ti koliko bi ljudi ostalo bez posla, kao i onih koji bi morali podnijeti znacajne materijalne rezove, kao sto su korumpirani policajci, politicari i sl.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 02 dec 2016, 16:55

sljivo je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:Blago tebi ako je to referat, vjerovatno nisi u zivotu nista duze ni procitao, mozda bilten iz kladionice..
Nisi spomenuo Maxwella bez kojeg bi Tesla bio gola q., a tako unazad onda do majmuna. Šta je poenta?
Nije to tako drug i cim to poredis bojim se da se necemo razumjet i bolje da nista ne diskutujemo..
Samo cu reci da svi ti fizicari i naucnici su pravili doprinijeli napretku u nauci malim koracima od jednog metra dok je Tesla odma preskocio hiljadu metara, nema smisla da ja pricam o tome kakvi su to izumi kad ni najveci mozgovi i naucnici danasnjice jos ne mogu ni mali dio tih njegovih izuma staviti u funkciju.. fala bogu ima materijala na internetu pa ko hoce i koga zanima moze citat, pa nece poredit vise Teslu ni sa jednim naucnikom. Ja cu uvijek i gdje god naglasavat da sve sto danas vidimo od tehnologije najvecim dijelom za to zasluge pripadaju Nikoli Tesli, jer je to najpotcjenjeniji covjek u historiji pa sta god neko o tome mislio.
This time next year we'll be millionaires.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 dec 2016, 16:58

Tesla je za nas jedan obični teslić :lol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Wes
Kontakt:

Post Postao/la Wes » 02 dec 2016, 17:00

Kawhi je napisao/la:Ne možeš tako komunistički razmišljati. Kapitalizam je najbolja stvar koju imamo i ponuda je zasnovana na potražnji.
Ovisnike u kocki, kao i o svemu drugom ne može liječiti kad već postanu ovisni. Bolje je spriječiti dobrim obrazovanjem. To što će neko ponekad iz zabave odigrati nešto u kladionici nije loša stvar. Loša stvar je kad to postane potreba.
Kod nas je najveći problem kladionice što ih većina ljudi ne igra iz zabave nego iz finansijske potrebe. Tu dolazi na scenu i ekonomski rast koji sigurno nećeš imati ako syebeš važnu granu ekonomije.
Dobro receno.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 02 dec 2016, 17:25

Otklen nam drug @sekerbay salje ove upute za zdrav zivot?
Koliko sam upratio nije stacioniran na Bosansko-Hercegovackom poluotoku..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 dec 2016, 18:13

madridist je napisao/la:Otklen nam drug @sekerbay salje ove upute za zdrav zivot?
Koliko sam upratio nije stacioniran na Bosansko-Hercegovackom poluotoku..
Iz Kobasicarske.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 dec 2016, 18:15

Šećo je Deutsch na ličnoj :D

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 02 dec 2016, 18:20

A imati deutche ausvajs je uspjeh samo po sebi,ima pravo da se qrchi po forumu , ali nema pravo da ljaga najveci klub u svijetu nogometa i fudbala u istoriji svih vremena ..
haj to reci na njemackom :mrgreen:
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 02 dec 2016, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.
Don Alfredo Di Stefano

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 02 dec 2016, 18:20

Neka me neko klonira. :think:
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 dec 2016, 18:26

madridist je napisao/la:A imati deutche ausvajs je uspjeh samo po sebi,ima pravo da se qrchi po forumu , ali nema pravo da ljaga najveci klub u svijetu nogometa i fudbala u istoriji svih vremena ..
haj to reci na njemackom :mrgreen:
Ne smijem, zabraneno je šprehati stranim jezikom na forumu, bilo upozorenje velikim slovima :)

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 dec 2016, 20:22

@Neutral skoro 300 postova u dva dana decembra

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 02 dec 2016, 20:44

Poštovani korisnici,

Informišemo Vas da su u proteklih nekoliko dana uočeni internet napadi na mreže telekom operatora u regionu, a od sinoć i na modeme naših internet korisnika. Obzirom na činjenicu da je mreža BH Telecoma zaštićena sigurnim protokolima za zaštitu podataka svih korisnika uz poštovanje vrhunskih standarda u ovoj oblasti, ne postoji mogućnost za narušavanje sigurnosti podataka u mreži. Međutim, obzirom da napadi imaju za cilj prisilno konektovanje na pojedinačne modeme korisnika a što je onemogućeno sigurnosnim postavkama u mreži BH Telecoma, moguća je pojava učestalog pada konekcije na internet mrežu (sistem prilikom detektovanja pokušaja napada automatski zatvara pristup nakon čega se prekida konekcija na vanjski internet i modem ponovo uspostavlja konekciju).

Izvinjavamo se zbog neugodnosti prouzrokovanih ovom situacijom. Intenzivno radimo na sistemskom otklanjnju uzroka smetnji.

BH Telecom

https://bhtelecom.ba/portalnovost+M58ac20a0eaf.html
ovo za one koji su primijetili da puca konekcija zadnjih dana na Bh telecom-u
Don Alfredo Di Stefano

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 dec 2016, 21:02

Neutral je napisao/la:Šećo je Deutsch na ličnoj :D
njet :!: samo bh pasos i nasa licna iako su mi svabe nudile orlasha :cool: pa, nisam ti ja pobjeglica, majka mu stara.
dakle, na privremenom radu. cim me pozovete da vam budem premijer i uredim stanje u drzavi tj. donesem blagostanje, namah derem vizu i krecem u najljepsu nasu.
madridist je napisao/la:ali nema pravo da ljaga najveci klub u svijetu nogometa i fudbala u istoriji svih vremena ..
a zasto bih ljagao mocni bayern :?
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 02 dec 2016, 21:10

madridist je napisao/la:
Poštovani korisnici,

Informišemo Vas da su u proteklih nekoliko dana uočeni internet napadi na mreže telekom operatora u regionu, a od sinoć i na modeme naših internet korisnika. Obzirom na činjenicu da je mreža BH Telecoma zaštićena sigurnim protokolima za zaštitu podataka svih korisnika uz poštovanje vrhunskih standarda u ovoj oblasti, ne postoji mogućnost za narušavanje sigurnosti podataka u mreži. Međutim, obzirom da napadi imaju za cilj prisilno konektovanje na pojedinačne modeme korisnika a što je onemogućeno sigurnosnim postavkama u mreži BH Telecoma, moguća je pojava učestalog pada konekcije na internet mrežu (sistem prilikom detektovanja pokušaja napada automatski zatvara pristup nakon čega se prekida konekcija na vanjski internet i modem ponovo uspostavlja konekciju).

Izvinjavamo se zbog neugodnosti prouzrokovanih ovom situacijom. Intenzivno radimo na sistemskom otklanjnju uzroka smetnji.

BH Telecom

https://bhtelecom.ba/portalnovost+M58ac20a0eaf.html
ovo za one koji su primijetili da puca konekcija zadnjih dana na Bh telecom-u
Napad na "obicne" korisnike ima za cilj ucjenu za bilo kakve osobne podatke, pogotov ak se radi o finansijama (kod korisnika koji obavljaju online transakcije).

Nedavno sam dozivio takav napad samo sto je otkriven jer Kinezi (antivirus 360 TS) rade strasne stvari po pitanju detekcije. Cak se u kratkom periodu od vremena napada do mogucnosti da kliknem isti na blok, instalirao dodatni user acc, koji je naravno na vrijeme rijesen i sve je ok.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 251 gost.