FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

farukzidane
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la farukzidane » 02 dec 2016, 01:50

SD u svakom ozbiljnom klubu je najbitnija licnost za sportski segment, sto nazalost trenutno kod nas nije, i zbog toga bi i ova sezona mogla biti na neki nacin razocaravajuca...

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 02 dec 2016, 02:03

Ako me pamcenje dobro sluzi Vitez je prosle sezone sasvim neocekivano ostao u ligi zahvaljujuci bodom i golom postignutim protiv Borca. Borac je trebao pobijediti 1:0 ili dva gola razlike da bi ostao u ligi. Isto tako nesto kroz maglu se sjecam da je njih kolo dva prije kraja naperio i Zrinjski pa iz tog razloga mislim da im nece tako lako prepustiti bodove. Realno i da Vitez zapne svi silama ovi su kvalitetniji od njih pa ne treba ocekivati nesto previse od te utakmice nego se posvetiti Radniku maksimalno. Al opet bih volio da ako neko ima vremena malo pogleda zadnjih par kola prosle sezone...jer mi je ostalo u pamcenju da su ih ovi nesto zajebali. Dali je Zrinjski nekog pustio ili njih dobio...zivo me zanima.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 02 dec 2016, 04:18

FrancescoTotti je napisao/la:Sa tri cetiri miliona km se moze napravit strasna ekipa.
Jedino sto je potrebno je maherski sd koji bi znao kako da potrosi taj novac. Umjesto placanja Huseinovica mogao se dovesti Tomic iz zrinjskog komotno, cak i platit osteta klubu. Al stvar je neznanja i nestrucnosti.

Grupe EL su itekako moguce sa dosta rada i dosta odricanja, dakle onog sto bosnjo nema.
Moze se upast u EL na sreću kao sto nam je malo falilo 2009.Da dobijes neki cluj isl, uz sve to moraš itekako odrat muda da dodjes do 4 pretkola, jer protivnici u 3 su itekako dobri.Treba ti neka extra jaka generacija da prođeš treće pretkolo (Helsingborg te godine ili Atromitos).Uglavnom i ako prodjes ce te u 4 pretkolu cekati neki iz lige petice sto su zavrsavali 5-6 u svojim ligama ili neki jači holanđani i slično.
Kad budemo imali prvu 11-orku sa barem 300k godišnje mozemo se nadati da cemo kroz 2 pokušaja igrati grupu EL i da cemo osvajati 8 ili 9 trofeja od maksimalnih 10 u 5 sezona.To je samo 3,3 mil za plate 11 igrača, plus moraš imat 4-5 dobrih rezervnih.Kako dovesti te igrače, obeštećenjima ili parama na ruke za ugovor je posebna priča.Znači opet budzet bi ti morao biti cirka 2-3 puta veci nego sad da pokriješ sve troškove.
Ove plate su mi samo neko mjerilo o kvaliteti igrača, naravno da se i nekom idiotu iz Mianmara moze dati tolika plata, ne znaci da vrijedi. :mrgreen:
Primjera radi Said je u Dinamu kad je tek otišao imao oko 150k eura godišnje.Takvih 11 i eto ga.

Kad smo vec kod Dinama, da bi ostvarili apsolutnu dominaciju u ligi i konstantnu grupnu fazu (EL) moramo imati veći budzet od prvog pratioca oko 3 puta.Opet kazem pare su samo mjerilo, podrazumjeva se da se moraju pametno koristiti, a ne rasipati.
Tako Dinamo ima oko 30 miliona eura godišnji budzet (prosjek zadnjih par sezona, zna i dosta više kad imaju baš dobar prelazni rok) dok je Rijekin budzet oko 10 miliona eura godišnje.Hajdukov oko 9. Znači apsolutna dominacija, na to mislim. Ne znaci po defaultu ako mi imamo 6 mill maraka budzet, a Zrinjski i Zelji po 4,5 mill da moramo biti prvi sa 20 bodova prednosti i osvajati titulu svake godine.

Znači dok ne dođemo na taj nivo ja zadovoljan sa 4 - 5 trofeja u 5 sezona.Npr ide kup pa titula pa jedna godina pauze pa opet isto, mozda negdje uleti dupla pa bude 5/10 ali evo recimo da je 4/10.Šanse da samo 1 klub osvoji preostalih 6 su 2%.Znači ostaje ti 6 trofeja da podjele realno Zrinjski,Zeljo i jos jedan klub koji ce se ubaciti tu.Siroki ili Sloboda (a vidjeli smo Radnika i Olimpic).To je 2 trofeja po klubu u prosjeku, a ti si osvojio 4 u istom periodu.Već si za duplo bolji od ostalih.
Da smo od rata osvajali 4/10 mi bi imali 7 posljeratnih titula, a ne 3, i imali bi 7-8 posljeratnih kupova, a ne 5. Kakve grupne faze i ku*ci, a u posljeratnoj historiji imamo pauze od 7 godina bez trofeja :damn:

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 02 dec 2016, 05:49

Benkara21 je napisao/la:Jumfovi priželjkuju Duljevića kao pojačanje. Mogu samo sliniti :rol:
Ma daj, fakat? Bas moras biti udaren da navijas za Vasu.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

flek1950
Kontakt:

Post Postao/la flek1950 » 02 dec 2016, 10:12

ado-hz je napisao/la:Ako me pamcenje dobro sluzi Vitez je prosle sezone sasvim neocekivano ostao u ligi zahvaljujuci bodom i golom postignutim protiv Borca. Borac je trebao pobijediti 1:0 ili dva gola razlike da bi ostao u ligi. Isto tako nesto kroz maglu se sjecam da je njih kolo dva prije kraja naperio i Zrinjski pa iz tog razloga mislim da im nece tako lako prepustiti bodove. Realno i da Vitez zapne svi silama ovi su kvalitetniji od njih pa ne treba ocekivati nesto previse od te utakmice nego se posvetiti Radniku maksimalno. Al opet bih volio da ako neko ima vremena malo pogleda zadnjih par kola prosle sezone...jer mi je ostalo u pamcenju da su ih ovi nesto zajebali. Dali je Zrinjski nekog pustio ili njih dobio...zivo me zanima.
Pamtiš odlično , Zrinjski je je pretprošle godine kiksao kući protiv Mladosti iz Obarske koja se s nama borila za ostanak , a onda su nas zveknuli u Vitezu pa smo bili kivni na njih iako su i sebi bili zakomplicirali. E onda je došlo zadnje kolo , Travnik nas nag.zi (trokut Sarajevo - Sloboda- Travnik), ali oni baksuzi Mladost i Zvijezda odigraše neriješeno i ispadoše oba a mi ostadosmo! Prošla sezona , Borac je nas trebao dobiti dva gola razlike da bi ostao , a mi smo se budale uzdali u Sarajevo protiv Olimpica! Nismo mogli vjerovati da je Sarajevo bilo spremno žrtvovati Europu zbog Olimpica ali eto desilo se. Na kraju mi smo remizirali protiv Borca i ostali. Želim da ti kažem , naš predsjednik je pošten čovjek i ni s kim nema dogovor , traži samo poštenu igru pa ko je bolji nek pobijedi (prepoznat će se oni koji su tražili da igramo 3 za 3) , ali publika je osvetoljubiva i vjeruj da bi bar 60-70%% ljudi danas voljelo da Vitez izgubi samo da Sarajevo ne bude prvak , jer mi nismo ispali kad smo trebali , i sad nećemo sigurno , tako da Zrinjski vjerovatno dobiva. Pozz
I kad gube i kad tuku uvjek vjerni svom Hajduku...

bojler
Kontakt:

Post Postao/la bojler » 02 dec 2016, 10:16

EDIN RUSTEMOVIC RASKINUO UGOVOR SA FUDBALSKIM KLUBOM SARAJEVO

kako dobro zvuci jebote

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 dec 2016, 10:16

flek1950 je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:Ako me pamcenje dobro sluzi Vitez je prosle sezone sasvim neocekivano ostao u ligi zahvaljujuci bodom i golom postignutim protiv Borca. Borac je trebao pobijediti 1:0 ili dva gola razlike da bi ostao u ligi. Isto tako nesto kroz maglu se sjecam da je njih kolo dva prije kraja naperio i Zrinjski pa iz tog razloga mislim da im nece tako lako prepustiti bodove. Realno i da Vitez zapne svi silama ovi su kvalitetniji od njih pa ne treba ocekivati nesto previse od te utakmice nego se posvetiti Radniku maksimalno. Al opet bih volio da ako neko ima vremena malo pogleda zadnjih par kola prosle sezone...jer mi je ostalo u pamcenju da su ih ovi nesto zajebali. Dali je Zrinjski nekog pustio ili njih dobio...zivo me zanima.
Pamtiš odlično , Zrinjski je je pretprošle godine kiksao kući protiv Mladosti iz Obarske koja se s nama borila za ostanak , a onda su nas zveknuli u Vitezu pa smo bili kivni na njih iako su i sebi bili zakomplicirali. E onda je došlo zadnje kolo , Travnik nas nag.zi (trokut Sarajevo - Sloboda- Travnik), ali oni baksuzi Mladost i Zvijezda odigraše neriješeno i ispadoše oba a mi ostadosmo! Prošla sezona , Borac je nas trebao dobiti dva gola razlike da bi ostao , a mi smo se budale uzdali u Sarajevo protiv Olimpica! Nismo mogli vjerovati da je Sarajevo bilo spremno žrtvovati Europu zbog Olimpica ali eto desilo se. Na kraju mi smo remizirali protiv Borca i ostali. Želim da ti kažem , naš predsjednik je pošten čovjek i ni s kim nema dogovor , traži samo poštenu igru pa ko je bolji nek pobijedi (prepoznat će se oni koji su tražili da igramo 3 za 3) , ali publika je osvetoljubiva i vjeruj da bi bar 60-70%% ljudi danas voljelo da Vitez izgubi samo da Sarajevo ne bude prvak , jer mi nismo ispali kad smo trebali , i sad nećemo sigurno , tako da Zrinjski vjerovatno dobiva. Pozz
Vjerovatno su ti ljudi i osvetoljubivi jer ne znaju. Cuj Sarajevo zrtvovalo milion maraka+ (europa) radi Olimpica. :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 02 dec 2016, 10:19

hzzavidovici je napisao/la:Rasprava o navijačima ne vodi nigdje, svima nam je ista ljubav a to je FK Sarajevo. Prije rata moj rahmetli djed sa svojim društvom (Zavidovići Sarajevo 120 km u jednom pravcu) iznajmljivali bus i išli na tekme. Ja sam ratno dijete to znam po pričama, vremena poslije rata se sjećam svaki vikend uz tranzistor i slušao prenose. Žalim samo što zbog njegovog zdravstvenog stanja nisam nikad otišao sa njim na utakmicu Sarajeva, umro je 2005. Nakon informacije da su dresovi Nike došli u fan Shop nana (žena od tog djeda) kupila mi je dres od svojih 326 KM penzije, kada mi ga je davala djed i ja smo najsretniji što ste pametni i još navijate za Sarajevo. A ja sada idem na ova bliža gostovanja i to ako usparam džeparca od staraca, student, 5 nas u porodici, stari radi za 500 KM ali bar 5 utakmica se odgleda u polusezoni. Ali Sarajeva je bilo, Sarajeva će biti, i uvijek je 1 grad 2 kluba, jedan špica drugi truba.
Javi se na pm ako zapne uvijek se moze finansijski pogurat bordo brat tv9j doprinos je sam sto toliko vozaris dok drugi piju kafe

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 02 dec 2016, 10:22

aleksandar_veliki je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:Evandere ostani kuci kao i do sad,nadji dobar stream sta ces se koji djavo mrznut? Ti zbog uprave nisi na tekme iso kao da si tu zbog uprave a ne zbog FK Sarajeva
Ne bih rekao da je to ispavan stav. Mislim na pricu ostani kod kuce. Svi zajedno, bez obzira za koji klub navijate, morate svim silama pokusati ubijediti raju da dodje na tekmu. Nekako i prevariti, mozda tekma bude dobra, pa ga eto i iducu. Najlakse je ostani kod kuce, no to nije rijesenje.
Ne mogu ja natjerat nekog da dodje kad kazu ovo sto Evander kaze,stid ga bude kako odigraju,ja sam na to navikao i draze mi je tekmu nase lige pogledat od engleske,spanske itd a ovo sam mu vise u nervozi rekao

zagor1987
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagor1987 » 02 dec 2016, 10:24

Evander je napisao/la:
zagor1987 je napisao/la:Evandere ostani kuci kao i do sad,nadji dobar stream sta ces se koji djavo mrznut? Ti zbog uprave nisi na tekme iso kao da si tu zbog uprave a ne zbog FK Sarajeva
Stari branioce uprave, navijacu na baterije, koji vjerovatno gostovanja nikad nije vidio, hvala na savijetu ali ipak sam cu o tome odluciti neces mi ti govoriti sta da radim.

A sto se utakmica tice, imam sigurno vise euro gostovanja, nego ti ovih domacih (kad ne racunas Otoku i Grbavicu).
Nakon onanisanja na Dinu i Kusturicu, ne znam kako imas obraza vise A pisati ovdje.
Dinu i Kusturicu sam podrzavao kad su radili dobar posao,kad nisu najveci sam pljuvac bio. Sto se tice gostovanja i tekmi nemoj smjesan bit mrsko mi se tebi ovdje dokazivat

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 02 dec 2016, 10:34

zagor1987 je napisao/la:
Evander je napisao/la:
Stari branioce uprave, navijacu na baterije, koji vjerovatno gostovanja nikad nije vidio, hvala na savijetu ali ipak sam cu o tome odluciti neces mi ti govoriti sta da radim.

A sto se utakmica tice, imam sigurno vise euro gostovanja, nego ti ovih domacih (kad ne racunas Otoku i Grbavicu).
Nakon onanisanja na Dinu i Kusturicu, ne znam kako imas obraza vise A pisati ovdje.
Dinu i Kusturicu sam podrzavao kad su radili dobar posao,kad nisu najveci sam pljuvac bio. Sto se tice gostovanja i tekmi nemoj smjesan bit mrsko mi se tebi ovdje dokazivat
Evo ovako, dodaj me na FB i pogledaj moje slike sa euro gostovanja.
Moze?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 dec 2016, 10:50

"Moram reći da je situacija u ekipi jako dobra. Nalazimo se u pravoj seriji koju želimo da zadržimo. Na ovoj utakmici nećemo računati na Balića, a možda ni na Mihojevića. To ćemo odlučiti pred utakmicu", rekao je Janjoš, koji je potom nastavio: "Dolazi nam tim koji je najbolji gost u ligi. U ime svoje ekipe mogu obećati bespoštednu borbu i nadam se da će rezultat biti povoljan za nas. Radnik je iskusna ekipa koja je ove sezone nastavila tamo gdje je stala u prošloj. To je tim koji ima dosta dobrih internacionalaca i kvalitetno je vođen sa klupe". "Mislim da smo sada u dobroj poziciji gledajući osvojene bodove, ali ne smijemo se opustiti. Pogledajte Zrinjski koji je u tri kola prokockao veliku prednost u odnosu na ostale klubove iz vrha, tako da treba biti na oprezu", zaključio je trener Sarajeva.

Almir Bekić je poručio da se njegova ekipa nije odrekla borbe za najviši plasman, te da će utakmica sa Radnikom biti dosta zahtjevna. "Čeka nas jedna jako bitna i teška utakmica u nedjelju. Već četiri utakmice nismo izgubili i želimo taj niz i nastaviti. Kada pobjeđujete, ljepše je raditi i na treninzima. Pozivam navijače da nas podrže na ovoj utakmici. Od titule nismo odustali. Idemo od utakmice do utakmice i trenutno je najvažnija ova koja se igra u nedjelju. Za ostalo ćemo vidjeti", riječi su fudbalera Sarajeva.

Meč Sarajeva i Radnika igra se u nedjelju s početkom u 13:00 sati.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 02 dec 2016, 11:27

BrAVO čALA TO NAMA TREBA :clap: SAMO POŽRTVOVANOST NA SVAKOM DIJELU TERENA :thumbup:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 dec 2016, 13:00

Vukičević Slaviša prvo pojačanje kluba.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 02 dec 2016, 13:11

jurisicduska je napisao/la:Vukičević Slaviša prvo pojačanje kluba.
Uz Calu jos jedna legenda kluba pojacava sportski dio kluba :bow: Davno se ovako trebalo radit al eto bolje ikad nego nikad.

Kakve bi sad igrace mogli da ocekujemo @duska?
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 02 dec 2016, 13:17

Krenulo se pozitivnije vidjet ćemo. Ne bih o igračima već sam pisao o tom. U miru i tišini završit.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 02 dec 2016, 13:18

FrancescoTotti je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:Vukičević Slaviša prvo pojačanje kluba.
Uz Calu jos jedna legenda kluba pojacava sportski dio kluba :bow: Davno se ovako trebalo radit al eto bolje ikad nego nikad.

Kakve bi sad igrace mogli da ocekujemo @duska?
Još da je i Husrefa nekako ubaciti tu, bilo kao SD ili neka druga funkcija, bio bi vrh jer bi barem tada znao da imaš ljude koji bukvalno žive za klub! :salut:

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 02 dec 2016, 13:20

Pa prica se da je Vukicevic novi sd, Husrefa bi bilo dobro u akademiju da bude glavni koordinator il nesto.

A duska ne pitam za imena vec za kvalitet igraca :)
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 02 dec 2016, 13:23

Nemoj Husrefa oko djece, da ih traumira! :lol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 02 dec 2016, 13:37

Ako Vukicevic udje u klub, to bi bila zaista lijepa vijest, bar ovako na prvu.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: riki46, UltraNorth i 49 gostiju.