FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ako me izvuku, opalit cu Adilu panenku, oci ce mu u travi ostati! I nadam se da nece biti nekakve sarene tene na poklon, to onda poklanjam mom drugu @Mokes! 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Mozes tim levatima takve folove prosipati, nisi jos naisao na pravog golmana.joker90 je napisao/la:Ako me izvuku, opalit cu Adilu panenku, oci ce mu u travi ostati! I nadam se da nece biti nekakve sarene tene na poklon, to onda poklanjam mom drugu @Mokes!

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo
Tacno da nema nicka znao bih o kome se radi. Evanderov specificni stil,i njegova teorija (ne)relativitetaEvander je napisao/la:Svaka cast. Ali ja bih vise volio da dodje 10 000 nego ti jedan da dolazis.YNWA je napisao/la:Ja cu dociEvander je napisao/la: Ko ce ti ba otici u nedjelju na minus 5 da gleda Rustemovica i Novakovica?![]()
Preci cu 300 kilometaar taj dan, da gledam zadnju utakmicu Sarajeva ove polusezone, i naravno necu doci sam, a vjerujem da ce dobar broj navijaca Sarajeva sa TK-a biti taj dan na Kosevu.
Ako razumijes sta zelim reci.

"Točka s koje promatrač promatra događaj (sustav promatranja) jednako je točna kao točka gledišta (sustav promatranja) bilo kojeg drugog promatrača koji se giba nekom drugom brzinom. Ne postoji apsolutna masa, ne postoji apsolutno vrijeme i ne postoji apsolutni prostor."

Mada se slazem za onaj dio da raja bojkotuje los fudbal
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!
Svaka čast! Ljepše mi je pročitati ovakav post nego postove pojedinaca koji konstantno kenjaju i ponavljaju jedne te iste stvari, ne bi li tako ispali pametniji...hzzavidovici je napisao/la:Rasprava o navijačima ne vodi nigdje, svima nam je ista ljubav a to je FK Sarajevo. Prije rata moj rahmetli djed sa svojim društvom (Zavidovići Sarajevo 120 km u jednom pravcu) iznajmljivali bus i išli na tekme. Ja sam ratno dijete to znam po pričama, vremena poslije rata se sjećam svaki vikend uz tranzistor i slušao prenose. Žalim samo što zbog njegovog zdravstvenog stanja nisam nikad otišao sa njim na utakmicu Sarajeva, umro je 2005. Nakon informacije da su dresovi Nike došli u fan Shop nana (žena od tog djeda) kupila mi je dres od svojih 326 KM penzije, kada mi ga je davala djed i ja smo najsretniji što ste pametni i još navijate za Sarajevo. A ja sada idem na ova bliža gostovanja i to ako usparam džeparca od staraca, student, 5 nas u porodici, stari radi za 500 KM ali bar 5 utakmica se odgleda u polusezoni. Ali Sarajeva je bilo, Sarajeva će biti, i uvijek je 1 grad 2 kluba, jedan špica drugi truba.
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Od mene imas kartu kad god dodjes u Sarajevo. Dat cu ti broj, samo mi se jwvi na PP.hzzavidovici je napisao/la:Rasprava o navijačima ne vodi nigdje, svima nam je ista ljubav a to je FK Sarajevo. Prije rata moj rahmetli djed sa svojim društvom (Zavidovići Sarajevo 120 km u jednom pravcu) iznajmljivali bus i išli na tekme. Ja sam ratno dijete to znam po pričama, vremena poslije rata se sjećam svaki vikend uz tranzistor i slušao prenose. Žalim samo što zbog njegovog zdravstvenog stanja nisam nikad otišao sa njim na utakmicu Sarajeva, umro je 2005. Nakon informacije da su dresovi Nike došli u fan Shop nana (žena od tog djeda) kupila mi je dres od svojih 326 KM penzije, kada mi ga je davala djed i ja smo najsretniji što ste pametni i još navijate za Sarajevo. A ja sada idem na ova bliža gostovanja i to ako usparam džeparca od staraca, student, 5 nas u porodici, stari radi za 500 KM ali bar 5 utakmica se odgleda u polusezoni. Ali Sarajeva je bilo, Sarajeva će biti, i uvijek je 1 grad 2 kluba, jedan špica drugi truba.
Jumfovi priželjkuju Duljevića kao pojačanje. Mogu samo sliniti 

Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
- hzzavidovici
- Kontakt:
Evandere hvala ti puno na ponudi ali draze mi je kada ja mogu dati svoj neki doprinos klubu, sto se kaze halal ma kakva god je uprava, lopovi itd, znam da je od mene za Sarajevo. Ali ima dosta ovdje forumasa koje bi volio upoznati kada bi imao priliku i da cujem od vas nesto vise o Sarajevu, sto mi sa strane ne moze osjetiti, kao ta famozna "mahala" a i mnogo drugih stvari vezanih za klub. A necu nabrajati forumase ali ima vas fin broj koji ste me zadivili svojim pisanjem na temi. Momci uzivajte na utakmici u nedelju ko ide i svi ko jedan, da pokzemo ko je glavni i najbolji.Evander je napisao/la:Od mene imas kartu kad god dodjes u Sarajevo. Dat cu ti broj, samo mi se jwvi na PP.hzzavidovici je napisao/la:Rasprava o navijačima ne vodi nigdje, svima nam je ista ljubav a to je FK Sarajevo. Prije rata moj rahmetli djed sa svojim društvom (Zavidovići Sarajevo 120 km u jednom pravcu) iznajmljivali bus i išli na tekme. Ja sam ratno dijete to znam po pričama, vremena poslije rata se sjećam svaki vikend uz tranzistor i slušao prenose. Žalim samo što zbog njegovog zdravstvenog stanja nisam nikad otišao sa njim na utakmicu Sarajeva, umro je 2005. Nakon informacije da su dresovi Nike došli u fan Shop nana (žena od tog djeda) kupila mi je dres od svojih 326 KM penzije, kada mi ga je davala djed i ja smo najsretniji što ste pametni i još navijate za Sarajevo. A ja sada idem na ova bliža gostovanja i to ako usparam džeparca od staraca, student, 5 nas u porodici, stari radi za 500 KM ali bar 5 utakmica se odgleda u polusezoni. Ali Sarajeva je bilo, Sarajeva će biti, i uvijek je 1 grad 2 kluba, jedan špica drugi truba.
Neka naša
pjesma cijelu
obiđe planetu
Koševo je mojoj duši
najdraže na svijetu
Ja te volim Sarajevo
bordo su ti boje
volim svoga šampiona
kao oči svoje...
pjesma cijelu
obiđe planetu
Koševo je mojoj duši
najdraže na svijetu
Ja te volim Sarajevo
bordo su ti boje
volim svoga šampiona
kao oči svoje...
- FrancescoTotti
- Kontakt:
S gustom sam procitao zadnjih 5 stranica
@hzzavidovici brate ne znam koliko ti kosta autobuska karta do sarajeva i nazad al kad god budes imao za nju sjedaj u autobus i ne sekiraj se za ostalo
@evander znas i sam da rijetko ko ima da je vise razocaran od mene i znas da dijelimo iste stavove al hajde da ostavimo to iza i probamo doci do duple krune ove sezone.
Nisu nam legende u klubu ni neki strucnjaci, al je bar razdvojen sportski segment kluba pa nam vise selimovici i kantardzici (jos je u klubu sve mu karnem lopovsko) ne mogu dovodit igrace. Čala je u tom sportskom odjelu pa mi je bar malo lakse.
Treba prestat crnjacit i gurat naprijed, bas kao sto treba i u zivotu u ovoj mrtvoj drzavi a najljepsoj zemlji na svijetu.

@hzzavidovici brate ne znam koliko ti kosta autobuska karta do sarajeva i nazad al kad god budes imao za nju sjedaj u autobus i ne sekiraj se za ostalo

@evander znas i sam da rijetko ko ima da je vise razocaran od mene i znas da dijelimo iste stavove al hajde da ostavimo to iza i probamo doci do duple krune ove sezone.
Nisu nam legende u klubu ni neki strucnjaci, al je bar razdvojen sportski segment kluba pa nam vise selimovici i kantardzici (jos je u klubu sve mu karnem lopovsko) ne mogu dovodit igrace. Čala je u tom sportskom odjelu pa mi je bar malo lakse.
Treba prestat crnjacit i gurat naprijed, bas kao sto treba i u zivotu u ovoj mrtvoj drzavi a najljepsoj zemlji na svijetu.

Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Niti sam crnjacio, niti hvalio. Svjedok si da jako rijetko pisem, ali nadje se njih par kao nesto prozivaju. Moram doci i malo ih nasamarati nakon toga.FrancescoTotti je napisao/la:S gustom sam procitao zadnjih 5 stranica [emoji144]
@hzzavidovici brate ne znam koliko ti kosta autobuska karta do sarajeva i nazad al kad god budes imao za nju sjedaj u autobus i ne sekiraj se za ostalo [emoji106]
Ima li potrebe prozivati Evandera nakon sto Sarajevo pobijedi nekakav Metalege?
-
- Kontakt:
Bravo hzzavidovici
ide se na tekmu iz ljubavi,strasti,zadovoljstva,druzenja ,tradicije jednostavno to imas u sebi ili ne . ja sam dosao u tu fazu da mi nije bitno s kim igramo i koji smo na tabeli srodis s s klubom ides na tekmu dobro se osjecas i to je to . sta mislite o Crnovu bio je prije dvije god najbolja 10 lige u sirokom se skroz izgubio.

Desi se (napokon) malo pozitive i odmah pojedinci krenu prozivati evandera,a kad nastupi negativa onda postaju zesci kriticari od njega.
Covjek bar ima svoj stav i ne mijenja misljenje kako vjetar puse.
Covjek bar ima svoj stav i ne mijenja misljenje kako vjetar puse.
Svaka cast kralju! Kad god budes dolazio, javi se ovdje na temi ako ti ista bude trebalo. I da znas, ako te izvuku u nagradnoj igri sad za vikend, pucaj Adilovicu u njegovu lijevu stranu i po zemlji!hzzavidovici je napisao/la: Evandere hvala ti puno na ponudi ali draze mi je kada ja mogu dati svoj neki doprinos klubu, sto se kaze halal ma kakva god je uprava, lopovi itd, znam da je od mene za Sarajevo. Ali ima dosta ovdje forumasa koje bi volio upoznati kada bi imao priliku i da cujem od vas nesto vise o Sarajevu, sto mi sa strane ne moze osjetiti, kao ta famozna "mahala" a i mnogo drugih stvari vezanih za klub. A necu nabrajati forumase ali ima vas fin broj koji ste me zadivili svojim pisanjem na temi. Momci uzivajte na utakmici u nedelju ko ide i svi ko jedan, da pokzemo ko je glavni i najbolji.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sta god zatreba samo javite vi sa strane, pomoci cemo zajedno svi sa necim..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
joker90 je napisao/la:Ako me izvuku, opalit cu Adilu panenku, oci ce mu u travi ostati! I nadam se da nece biti nekakve sarene tene na poklon, to onda poklanjam mom drugu @Mokes!

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
- TobeYarabi
- Kontakt:
nisu tene..nagrada je hrustemov dres sa potpisomMokes je napisao/la:joker90 je napisao/la:Ako me izvuku, opalit cu Adilu panenku, oci ce mu u travi ostati! I nadam se da nece biti nekakve sarene tene na poklon, to onda poklanjam mom drugu @Mokes!![]()
![]()
![]()

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
TobeYarabi je napisao/la:nisu tene..nagrada je hrustemov dres sa potpisomMokes je napisao/la:joker90 je napisao/la:Ako me izvuku, opalit cu Adilu panenku, oci ce mu u travi ostati! I nadam se da nece biti nekakve sarene tene na poklon, to onda poklanjam mom drugu @Mokes!![]()
![]()
![]()

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Jos bolje onda, uvijek cijenim igrace koji nedostatak kvaliteta nadoknaduju borbom i zalaganjem 

League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Ako je to nagrada, moja lopta sa penala ce zavrsiti na sjeveru! 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
-
- Kontakt:
Što se grada Sarajeva tiče.
NIKO, ALI NIKO, ME NE MOZE UBIJEDITI DA JE U SARAJEVU PROBLEM FINANSIJSKA SITUACIJA I DA JE TO RAZLOG NEODLASKA NA UTAKMICE !!!
Daleko je od idealnog naravno ali procenti zaposlenosti u Sarajevu, prosjek plata i svega ostalog, je 10 puta veći od nekih dijelova Bosne, a po 2-3 puta veci od ostatka vecih gradova.Zasto je to tako je za drugi put.
Da ne pretjerujemo sa odlascima peteroclane familije, ručkom prije tekme, pa palačincima i kaficom poslje isl.Dva, hajmo reci muška, clana svake porodice mogu otici 2 puta mjesecno na domaću utakmicu bez ikakvih problema.
Problemi su druge prirode.Nedovoljno dobar rad u klubovima i loša infrastruktura što sve dovodi do lošeg fudbala.Ima tu jos more razloga ali da ne pricamo dalje..
Eh sto se tice grupne faze i slično.I kad obećavaju treba biti oprezan i znati sta je realno da se ispuni.Sve uprave, svi politicari isl ce obecavati sve zivo.Ne treba se hvatati za sve.
Mi grupnu(EL) necemo igrati sve dok neko INSTANT ne ulozi 15 miliona maraka u igrački kadar i dok mjesečni budzet za plate igrača ne bude 3-4 puta veći nego sad.To još uvijek ni TAN ni mnogi drugi ne mogu ispoštovati.Ali ja se i ne zanosim time.Daj da smo sto bolji u ligi, da u 5 sezona osvojimo 3 titule i 2-3 kupa.Da pokušavamo svake sezone osvojit bar jedan trofej.Cak i ako se desi da jedne ne osvojimo da to popravimo dogodine.Da nam se NE DEŠAVAJU pauze od po 4-5 ili 7 godina bez trofeja :O
Ono što smo mi uradili kad smo vezali kup + play off EL + titula + promocija Cimirota i Duljevica je bio pravi potez.Sezona poslje je bila kritična ali ako bi ove opet osvojili neki trofej i prodali skupo kozu u europi ja bi sveukupno bio zadovoljan sa zadnje 4 sezone recimo.
NIKO, ALI NIKO, ME NE MOZE UBIJEDITI DA JE U SARAJEVU PROBLEM FINANSIJSKA SITUACIJA I DA JE TO RAZLOG NEODLASKA NA UTAKMICE !!!
Daleko je od idealnog naravno ali procenti zaposlenosti u Sarajevu, prosjek plata i svega ostalog, je 10 puta veći od nekih dijelova Bosne, a po 2-3 puta veci od ostatka vecih gradova.Zasto je to tako je za drugi put.
Da ne pretjerujemo sa odlascima peteroclane familije, ručkom prije tekme, pa palačincima i kaficom poslje isl.Dva, hajmo reci muška, clana svake porodice mogu otici 2 puta mjesecno na domaću utakmicu bez ikakvih problema.
Problemi su druge prirode.Nedovoljno dobar rad u klubovima i loša infrastruktura što sve dovodi do lošeg fudbala.Ima tu jos more razloga ali da ne pricamo dalje..
Eh sto se tice grupne faze i slično.I kad obećavaju treba biti oprezan i znati sta je realno da se ispuni.Sve uprave, svi politicari isl ce obecavati sve zivo.Ne treba se hvatati za sve.
Mi grupnu(EL) necemo igrati sve dok neko INSTANT ne ulozi 15 miliona maraka u igrački kadar i dok mjesečni budzet za plate igrača ne bude 3-4 puta veći nego sad.To još uvijek ni TAN ni mnogi drugi ne mogu ispoštovati.Ali ja se i ne zanosim time.Daj da smo sto bolji u ligi, da u 5 sezona osvojimo 3 titule i 2-3 kupa.Da pokušavamo svake sezone osvojit bar jedan trofej.Cak i ako se desi da jedne ne osvojimo da to popravimo dogodine.Da nam se NE DEŠAVAJU pauze od po 4-5 ili 7 godina bez trofeja :O
Ono što smo mi uradili kad smo vezali kup + play off EL + titula + promocija Cimirota i Duljevica je bio pravi potez.Sezona poslje je bila kritična ali ako bi ove opet osvojili neki trofej i prodali skupo kozu u europi ja bi sveukupno bio zadovoljan sa zadnje 4 sezone recimo.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Sa tri cetiri miliona km se moze napravit strasna ekipa.
Jedino sto je potrebno je maherski sd koji bi znao kako da potrosi taj novac. Umjesto placanja Huseinovica mogao se dovesti Tomic iz zrinjskog komotno, cak i platit osteta klubu. Al stvar je neznanja i nestrucnosti.
Grupe EL su itekako moguce sa dosta rada i dosta odricanja, dakle onog sto bosnjo nema.
Jedino sto je potrebno je maherski sd koji bi znao kako da potrosi taj novac. Umjesto placanja Huseinovica mogao se dovesti Tomic iz zrinjskog komotno, cak i platit osteta klubu. Al stvar je neznanja i nestrucnosti.
Grupe EL su itekako moguce sa dosta rada i dosta odricanja, dakle onog sto bosnjo nema.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, HyperOS, iliyaa8, Rodman i 100 gostiju.