KANTA GODINE - 2016 - DISKUSIJE

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

MocMahale444

Re: KANTA GODINE - 2016 - DISKUSIJE

Post Postao/la MocMahale444 » 30 nov 2016, 23:06

Rigoletto fehimovac hroktalo uvijek bude pišnut na svetoj temi.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 30 nov 2016, 23:08

Federer17 je napisao/la:A, jesu se nasle i relevantne osobe da sude o pozitivnim/negativnim stranama religija... :lol: Svaka religija (barem meni) je savrsena onome ko vjeruje u istu, ali to ne znaci da je on savrsen (nit' moze biti). Dodju onda @filip i @Kawhi, pokupili svu pamet svijeta i mlate praznu slamu o tome. Mozete se vi, momci, izjasniti i dati svoje misljenje, ali davati izjave (poput dole navedene) je nesto degutantno (bit' cu kulturan, ipak).

@IlProfessore, pusti ba, gdje da diskutujes s nekim ciji prosjek rijeci/postu iznosi 1.5. @Kawhi se cesto zna zaletit', al' nije los.
On samo spomene loše stvari u religijama za koje bi se valjda svako trebao složiti da su loše bez ikakve rasprave.
Vjera i vjerovanje mogu biti savršeni. Zapravo, nema veze jesu li savršeni. Drugačiji su kod svakog pojedinca i svako je vjernik na svoj poseban način. To u šta ti, IlProfesore, ja, filip, dantes, peti, deseti vjerujemo je privatna stvar svake osobe i to ti niko ne smije dirati. Niti bi trebalo biti rasprave o tome.
Religija je ideologija. U nju se ne vjeruje nego pratiš njena pravila. I kao takva je podložna javnoj kritici u svrhu poboljšavanja te iste ideologije ili barem izbacivanja štetnih stvari iz nje ili čisto diskutovanja o tome jer nam se diskutuje. Činjenica je da ti niko ne može ni zabraniti da slijediš ideologiju/religiju koju već slijediš niti te može uvjeriti na silu da je nešto iz nje štetno, ako ti to smatraš dobrom stvari. Isto kao što ljude koji vide neke ideologije kao čisto zlo ne možeš uvjeriti na silu da tu ima i dobrih stvari. NAJVAŽNIJE je da je o tome u naprednim i demokratskim društvima uvijek bilo normalno raspravljati. Doduše, uz ovu današnju preosjetljivost koja se širi cijelim zapadnim svijetom pa dolazi i do nas uskoro će biti zabranjeno pričati loše o pedofilama, kamoli diskutovati o religijama.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Rigoletto
Kontakt:

Re: RE: Re: KANTA GODINE - 2016 - DISKUSIJE

Post Postao/la Rigoletto » 30 nov 2016, 23:16

MocMahale444 je napisao/la:Rigoletto fehimovac hroktalo uvijek bude pišnut na svetoj temi.
Cekamo tobea da zaljepi par smajlija na tvoj post i da nam opet uslika sta mu je majka spremala za rucak taj dan. ono je bilo za antologiju
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 30 nov 2016, 23:20

aleksandar_veliki je napisao/la:Rigoleto popit ces ban na temi na kojoj je skoro sve dozvoljeno. Ne treba ti to u zivotu, a Aca ce biti supak kao i uvijek. STOP diskusijiama o religiji, usasama, cetama i balijama. Postovi ce biti brisani uz realnu mogucnost zatvaranja teme.
Nikad ja nisam rekao da si ti supak, svaki ban sam zasluzio. Sportski pozdrav

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 30 nov 2016, 23:20

aleksandar_veliki je napisao/la:Rigoleto popit ces ban na temi na kojoj je skoro sve dozvoljeno. Ne treba ti to u zivotu, a Aca ce biti supak kao i uvijek. STOP diskusijiama o religiji, usasama, cetama i balijama. Postovi ce biti brisani uz realnu mogucnost zatvaranja teme.
Zadto zatvoriti temu, kad je jednostavnije banovati ekipitzu sto pise o tome. I zamolio bih te da ne pises na temi gdje se glasa.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 30 nov 2016, 23:25

Kawhi je napisao/la: Vjera i vjerovanje mogu biti savršeni. Zapravo, nema veze jesu li savršeni. Drugačiji su kod svakog pojedinca i svako je vjernik na svoj poseban način. To u šta ti, IlProfesore, ja, filip, dantes, peti, deseti vjerujemo je privatna stvar svake osobe i to ti niko ne smije dirati. Niti bi trebalo biti rasprave o tome.
Religija je ideologija. U nju se ne vjeruje nego pratiš njena pravila. I kao takva je podložna javnoj kritici u svrhu poboljšavanja te iste ideologije ili barem izbacivanja štetnih stvari iz nje ili čisto diskutovanja o tome jer nam se diskutuje. Činjenica je da ti niko ne može ni zabraniti da slijediš ideologiju/religiju koju već slijediš niti te može uvjeriti na silu da je nešto iz nje štetno, ako ti to smatraš dobrom stvari. Isto kao što ljude koji vide neke ideologije kao čisto zlo ne možeš uvjeriti na silu da tu ima i dobrih stvari. NAJVAŽNIJE je da je o tome u naprednim i demokratskim društvima uvijek bilo normalno raspravljati. Doduše, uz ovu današnju preosjetljivost koja se širi cijelim zapadnim svijetom pa dolazi i do nas uskoro će biti zabranjeno pričati loše o pedofilama, kamoli diskutovati o religijama.
Vjerovanje ne moze biti savrseno, jer nema covjeka koji moze upotpuniti sve naredjeno, a kloniti se svega zabranjenog. Ljudska priroda je da grijesi, neko to radi vise, neko manje. Jedini bezgrjesni je bio Poslanik s.a.v.s (po ucenju onoga sto ja slijedim, da ne zamaram time). Zar sam ja 'dirao' necija uvjerenja? Ne, bas suprotno - ti pokusavas nametnuti svoje shvatanje nekome drugom (recenicom koju sam vec citirao u prethodnom postu).

Pogresno. Da bi pratio (kako ti kazes) necija pravila, moras mu vjerovati. Isto je i sa religijom. Kako cu ja klanjati (ili bilo sta drugo) ako ne vjerujem da postoji Bog (Allah) Koji je to propisao i Koji ce me, na osnovu toga jesam li ja klanjao (plus sve ostalo naredjeno/pohvalno - zabranjeno/pokudjeno) uvesti u dzennet (Svojom miloscu) ili dzehennem.

Nisam ja ni rekao da nije podlozna, ti vazda kritikujes pa te nikad nisam upitao zasto to radis. I u prethodnom postu ti kazem, iznosi svoje misljenje, kritikuj, ali Boga ti nemoj pisati u ime drugih (kako se svi trebaju sloziti u vezi 'losih' stvari religije/a). Ne pokusavam ti uopste oduzeti to pravo da mislis, kritikujes (nisam taj koji to moze, niti treba, niti je bilo ko od nas koji hodimo Zemljom), niti sam (pre)osjetljiv na bilo kakve rasprave ili uvrede na racun moje religije (da se tako izrazim). Kada bi to sve tako bilo, vjerovatno bih ja sada lutao vani k'o ludjak bez cilja.

@aleksandar_veliki, halali, ja cu ovim postom zavrsiti. Nadam se da nije problem, jer se svakako ovdje svasta pise. @Kawhi je stari poznanik u vezi ovih stvari, ovo sigurno nece proizvesti nista lose.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 30 nov 2016, 23:34

Federer17 je napisao/la: @aleksandar_veliki, halali, ja cu ovim postom zavrsiti. Nadam se da nije problem, jer se svakako ovdje svasta pise. @Kawhi je stari poznanik u vezi ovih stvari, ovo sigurno nece proizvesti nista lose.
Ma mislim da nas nije ni upozoravao. Mi kulturno pričamo.

Slažem se s tobom da sam pretjerao s onim u prošlom postu da se svi trebamo složiti. Inače sam protiv jednoumlja i nametanja bilo čega, al dovede te forum do svega. Izbaci mračne strane na vidjelo. :mrgreen:

Ja iz religije izbacim taj spiritualni dio. To samo za vjeru ostavljam. To je moje shvatanje, ali svakako da i tebe razumijem. U slobodnijim društvima je kritika religije pa i ismijavanje religije je normalna stvar dok kritika i ismijavanje nečijeg vjerovanja u Boga nije normalno. Time se i ja vodim. Mada sam generalno protiv ismijavanja jer ne vodi ničemu. Osim u slučaju kad je neko baš zatucan. Tada ti ništa drugo ne preostaje. Ne govorim ovo samo za religije nego i za druge stvari.

Aj idem sad. Neće se ova dva ispita što su mi ostala sama naučiti. :mrgreen:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 30 nov 2016, 23:39

Kawhi je napisao/la:
Vise-manje je to-to (razumijemo se). Ja nisam od onih koji ismijavaju, jer se trudim postovati svacije misljenje i uvjerenja po pitanju bilo cega. Jest' da je covjeku nekada tesko, pogotovo kad naletis na te zatucane ( :lol:), ali eto...

Hajde, sa srecom. I ja sam (po)najtezem predmetu na fakultetu ocigledno skroz ozbiljno pristupio, glupiranjem po forumu... :facepalm:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 nov 2016, 23:42

IlProfessore je napisao/la:@Beduin, pogledaj prozivanja svojih sugrađana i pogledaj na kojem su nivou. Onda pogledaš ovo moje napisano u afektu i shvatiš da ovo nije niti 1% istog, ali čisto da ne ostanem dužan.
I na temu vranješa sam imao raspravu sa pinoglavim, lik ga brani slijepo i vjerovatno ga smatra najboljim RB u historiji reprezentacije. Nisam naletio na slične postove u kojima kuje Džeku u zvijezde i diže ga iznad ostalih. Pa baš zato što je reprezentativac, ne vidim da bi onda trebala biti umanjena njegova ostavština i lik i djelo u reprezentaciji.
Dzeko je nas najbolji fudbaler kojeg smo imali. Ovdje ne ubrajam Safera Susica. Zar nije tako? :thumbup:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 nov 2016, 23:43

Ne kontam opet o čemu pričate.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 30 nov 2016, 23:57

Kawhi je napisao/la:
Federer17 je napisao/la: @aleksandar_veliki, halali, ja cu ovim postom zavrsiti. Nadam se da nije problem, jer se svakako ovdje svasta pise. @Kawhi je stari poznanik u vezi ovih stvari, ovo sigurno nece proizvesti nista lose.
Ma mislim da nas nije ni upozoravao. Mi kulturno pričamo.

Slažem se s tobom da sam pretjerao s onim u prošlom postu da se svi trebamo složiti. Inače sam protiv jednoumlja i nametanja bilo čega, al dovede te forum do svega. Izbaci mračne strane na vidjelo. :mrgreen:

Ja iz religije izbacim taj spiritualni dio. To samo za vjeru ostavljam. To je moje shvatanje, ali svakako da i tebe razumijem. U slobodnijim društvima je kritika religije pa i ismijavanje religije je normalna stvar dok kritika i ismijavanje nečijeg vjerovanja u Boga nije normalno. Time se i ja vodim. Mada sam generalno protiv ismijavanja jer ne vodi ničemu. Osim u slučaju kad je neko baš zatucan. Tada ti ništa drugo ne preostaje. Ne govorim ovo samo za religije nego i za druge stvari.

Aj idem sad. Neće se ova dva ispita što su mi ostala sama naučiti. :mrgreen:
I tako nastade jedno veliko prijateljstvo, hhh.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 30 nov 2016, 23:59

Forum je pao na velikom ispitu: Uštipak ima frapantno malo glasova.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 01 dec 2016, 00:06

Fehimovac samo to i znas, te fore iz kamenog doba zato sam i napisao zaliven ko saksija nas hroktalo. Sportski pozdrav.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 01 dec 2016, 00:09

MocMahale444 je napisao/la:Fehimovac samo to i znas, te fore iz kamenog doba zato sam i napisao zaliven ko saksija nas hroktalo. Sportski pozdrav.
Zašto uštipak ima ovako malo bodova na jupol kanti :( :( :(

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 01 dec 2016, 00:11

MocMahale444 je napisao/la:Fehimovac samo to i znas, te fore iz kamenog doba zato sam i napisao zaliven ko saksija nas hroktalo. Sportski pozdrav.
Trebalo bi izvadit onaj post gdje jeb.es majke po temi samoprozvani "vladaru pl prepucavanja". Zovi retardiranog polubrata, draze mi je kad ste obojica ovdje

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 01 dec 2016, 00:15

Vidi sto je ljut gili-gili gicko :D
Nego registrovao si se da prozivas Tuzlake, dok si imo zeleno od nas bio si kool s par gifova i slika goat father :rol:
Kako si pokusao isto nesto s vodom i hranom za nas, dobio seftu i poceo cmizdrit ko pica mala. Tac donji si Fehimovac.

@Besic nemoj ba grehota je na žensko.

High

Post Postao/la High » 01 dec 2016, 00:17

MocMahale444 je napisao/la:Vidi sto je ljut gili-gili gicko :D
Nego registrovao si se da prozivas Tuzlake, dok si imo zeleno od nas bio si kool s par gifova i slika goat father :rol:
Kako si pokusao isto nesto s vodom i hranom za nas, dobio seftu i poceo cmizdrit ko pica mala. Tac donji si Fehimovac.

@Besic nemoj ba grehota je na žensko.
:urnebes: :urnebes:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 01 dec 2016, 00:18

Besic je napisao/la:Ne kontam opet o čemu pričate.
fehim promjenio nadnicarima radno vrijeme..umjesto dosadasnjih 12, od ponedeljka ce morati cucati po ulicama najmanje 14 sati dnevno..sad se ovdje povela rasprava jel to sportski ili nije..lazni mostarci su se nasli uvredjeni sa ovim fehimovim postupkom, a neki to cak tumace kao nacionalnu netrpeljivost, valjda zbog fehimovog imena i porijekla. :kafa:

Thetraphak1921
Kontakt:

Post Postao/la Thetraphak1921 » 01 dec 2016, 00:20

Selam za navijace, haman stoljece nevinog kluba.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: L-Train i 53 gosta.