Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
Re: Teretana
Zz decki, neki dan sam uzeo whey sebi po prvi put i procitao sam da je dobro mjesati ga sa glukozom poslije treninga tako da sam i to sebi uzeo. E sad neki kazu da treba omjer biti whey : glukoza - 1:2 sto je meni nekako odvratno i puno. Koliko vi uzimate? Svaki dan probam drugacije i jedna ona kaskica od 30g wheya i pola te iste glukoze (sto bi trebalo biti omjer 1:1 jer je glukoza teza?) na 0,35 dl mi bude skroz ukusno, btw pijem myprotein whey od cokolade.
I da li se smije ova glukoza u prahu unositi svaki dan na neodredjeno vrijeme ili moramo malo prestati nakon odredjenog vremena?
I da li se smije ova glukoza u prahu unositi svaki dan na neodredjeno vrijeme ili moramo malo prestati nakon odredjenog vremena?
Bez izgovora molim lijepo. Kao da se moze trenirati iskljucivo u teretani I nigdje drugo. HIIT treninzi su odlicna opcija kada treba stediti, upalis laptop I do iznemoglosti I vlastitom domu.FoSte95 je napisao/la:I meni je teretana 5 min od kuce al 40 KM je puno za studenta o.O

R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
Što se tiče omjera, to ti ne znam, ja pojedem grožđice uz whey nakon treninga (100 g grožđica ima oko 65-70 g šećera)nokee95 je napisao/la:Zz decki, neki dan sam uzeo whey sebi po prvi put i procitao sam da je dobro mjesati ga sa glukozom poslije treninga tako da sam i to sebi uzeo. E sad neki kazu da treba omjer biti whey : glukoza - 1:2 sto je meni nekako odvratno i puno. Koliko vi uzimate? Svaki dan probam drugacije i jedna ona kaskica od 30g wheya i pola te iste glukoze (sto bi trebalo biti omjer 1:1 jer je glukoza teza?) na 0,35 dl mi bude skroz ukusno, btw pijem myprotein whey od cokolade.

Što se tiče uzimanja, svrha uzimanja glukoze nakon treninga uz whey je dvostruka:
1) Služi kao brzi izvor energije, tj da nadoknadi izgubljenu energiju nakon treninga kako je ne bi nadoknađivao sam whey pa bi manje išlo za izgradnju mišića
2) Kako brzo povećaje šećer u krvi, ''poziva'' inzulin koji služi kao ''glasnik'' ribosomima u mišićnim stanicama da kad aminokiseline sa glukozom uđu u mišićne stanice ''uključi'' sintezu novih proteinskih molekula i tako pomaže u izgradnji mišića.
''Tijekom treninga ti prazniš skladišta šećera u mišićima. S produžavanjem trajanja treninga, tvoje tijelo sve više i više ulazi u takozvanu kataboličku fazu tj. fazu razgradnje. Počinje izlučivanje stresnih hormona kao što je to kortizol, kako bi se mobilizirale i zadnje energetske rezerve tijela. Pri tome nema govora o rastu mišićne mase.
U takvoj se situaciji hranjivi sastojci, šećer ili bjelančevine razgrađuju iz mišića i oštećuju ih kako bi se zadovoljile energetske potrebe tijela. To nije baš najpogodniji okoliš za izgradnju mišića. Pored onih kataboličnih stresnih hormona, postoji i moćni protivnički igrač, a to je inzulin. On izvlači tijelo iz razgrađujuće faze i snabdijeva iscrpljene mišiće svježim hranjivim sastojcima. Sve što ti trebaš učiniti da bi se taj proces pokrenuo jest da počneš jesti.
Za pokretanje tog procesa snabdijevanja mišića sa svim hranjivim sastojcima jako je prikladan napitak zvan Weight Gainer shake (kombinacija brzih ugljikohidrata i brzih proteina). On je namijenjen upravo za to vrijeme odmah nakon treninga. Šećer pokreće ubacivanje inzulina u krv i onda on prenosi šećer direktno u mišiće. Isto tako, tu su prisutne i bjelančevine iz shakea koje se, također pomoću inzulina, pumpaju u mišiće. Na taj se način mišići odmah regeneriraju nakon teškog treninga i počinju rasti.
Dakle, osim transporta hranjivih sastojaka do mišića, inzulin djeluje i na određene prekidače u mišićima koji pokreću njihov rast. Sve te karakteristike zajedno čine ga jednim od najanaboličnijih hormona u tvojem tijelu i njegovo djelovanje je neizostavno kada se radi o razvoju muskulature.''
Znam to jaro, radim ja njih povremeno čisto da ne izađem skroz iz forme, al brzo dojadi jbgRooney88 je napisao/la:Bez izgovora molim lijepo. Kao da se moze trenirati iskljucivo u teretani I nigdje drugo. HIIT treninzi su odlicna opcija kada treba stediti, upalis laptop I do iznemoglosti I vlastitom domu.FoSte95 je napisao/la:I meni je teretana 5 min od kuce al 40 KM je puno za studenta o.O

Zašto sebe patiti sa glukozom kada ti ne godi?nokee95 je napisao/la:Zz decki, neki dan sam uzeo whey sebi po prvi put i procitao sam da je dobro mjesati ga sa glukozom poslije treninga tako da sam i to sebi uzeo. E sad neki kazu da treba omjer biti whey : glukoza - 1:2 sto je meni nekako odvratno i puno. Koliko vi uzimate? Svaki dan probam drugacije i jedna ona kaskica od 30g wheya i pola te iste glukoze (sto bi trebalo biti omjer 1:1 jer je glukoza teza?) na 0,35 dl mi bude skroz ukusno, btw pijem myprotein whey od cokolade.
Ne radi se baš o činjenici da je omjer glukoza-whey 2:1, nego odnos ugljkohidrata-protein 2:1
Dakle da bi se protein pravilno iskoristio potrebno je unijeti duplo više grama zdravih ugljikohidrata.
Tako da ukoliko u jednoj dozi wheya(30g) ima 20-25 g proteina, onda je poželjno unijeti 40-50g ugljikohidrata.
Znam da 100g grožđica ima 70g hidrata, dakle za jednu dozu wheya je potrebno nekih 70g grožđica,
ne znam kakav je udio hidrata u dekstrozi, valjda je još jače, pa je manje treba.
Ali ja imam savršen recept poslije treninga.
-mlijeko
-100g zobi
-100g kukuruza(cornflakes)
-50g čokolina(za ukus)
-može još i banana
Tu je ukupno 33g proteina i oko 170g ugljikohidrata.
a pritom je ovaj obrok extra zdrav i lako probavljiv.
Zatim nakon pola sata uzmem whey sa mlijekom što je novih 30 g proteina, i može li bolje, naravno da ne može.
Inače trenutno imate dobru akciju u elit zenica(ima na piku) 2.7kg muscletech whey 99KM.
Radi se o 100% whey protein+, i nisam znao dok mi danas nije došlo da na jednu dozu ustvari ima i creatina 2.5g.
Znate pošto nisam baš ljubitelj toga, hoće li meni to zasmetati, inače trenutno pijem tekućine dnevno 2l, možda i više, sigurno ne manje.
da li će mi taj kreatin nešto naštetiti, da li treba još tečnosti, ako treba sigurno da ga ne bih koristio.
A sa druge strane sigurno znam da je muscletech renomiran brend, da je ova cijena povoljna, a isto tako i da će taj kreatin učiniti svoje, povećati malo snagu, no nije mi to fora, ali opet radi se samo o 2,5 g, recimo da ga dnevno popijem 2 puta, to je 5g, da li je to neznatno?
Mislim da jeste?

Pa nije prijatelju da mi ne godi glukoza nego jednostavno morao sam naci realan omjer jer sam to po prvi put koristio. Sada sam nasao sebi pravu mjeru i na 0.35dl stavim onu jednu mjeru proteina i u tu isto kaskicu (klasicna ona za protein) uspem do pola glukoze i bude skroz ukusno. Vise me zanimalo da li je okej unositi svakodnevno glukozu ili treba stati nakon nekog vremena. A sto se tice tvoga proteina sa kreatinom pa sad ne znam da li je 5g bas neznatno jer je to nekih 20-tak % koliko unose ljudi sto piju kreatin u fazi punjenja. Ali opet ja to sve znam statisticki ali nisam ga nikad koristio tako da nisam strucan da govorim ista o tome. Ugl hvala na prijedlogu probacu i tvoj shake jednom def.Klare je napisao/la:Zašto sebe patiti sa glukozom kada ti ne godi?nokee95 je napisao/la:Zz decki, neki dan sam uzeo whey sebi po prvi put i procitao sam da je dobro mjesati ga sa glukozom poslije treninga tako da sam i to sebi uzeo. E sad neki kazu da treba omjer biti whey : glukoza - 1:2 sto je meni nekako odvratno i puno. Koliko vi uzimate? Svaki dan probam drugacije i jedna ona kaskica od 30g wheya i pola te iste glukoze (sto bi trebalo biti omjer 1:1 jer je glukoza teza?) na 0,35 dl mi bude skroz ukusno, btw pijem myprotein whey od cokolade.
Ne radi se baš o činjenici da je omjer glukoza-whey 2:1, nego odnos ugljkohidrata-protein 2:1
Dakle da bi se protein pravilno iskoristio potrebno je unijeti duplo više grama zdravih ugljikohidrata.
Tako da ukoliko u jednoj dozi wheya(30g) ima 20-25 g proteina, onda je poželjno unijeti 40-50g ugljikohidrata.
Znam da 100g grožđica ima 70g hidrata, dakle za jednu dozu wheya je potrebno nekih 70g grožđica,
ne znam kakav je udio hidrata u dekstrozi, valjda je još jače, pa je manje treba.
Ali ja imam savršen recept poslije treninga.
-mlijeko
-100g zobi
-100g kukuruza(cornflakes)
-50g čokolina(za ukus)
-može još i banana
Tu je ukupno 33g proteina i oko 170g ugljikohidrata.
a pritom je ovaj obrok extra zdrav i lako probavljiv.
Zatim nakon pola sata uzmem whey sa mlijekom što je novih 30 g proteina, i može li bolje, naravno da ne može.
Inače trenutno imate dobru akciju u elit zenica(ima na piku) 2.7kg muscletech whey 99KM.
Radi se o 100% whey protein+, i nisam znao dok mi danas nije došlo da na jednu dozu ustvari ima i creatina 2.5g.
Znate pošto nisam baš ljubitelj toga, hoće li meni to zasmetati, inače trenutno pijem tekućine dnevno 2l, možda i više, sigurno ne manje.
da li će mi taj kreatin nešto naštetiti, da li treba još tečnosti, ako treba sigurno da ga ne bih koristio.
A sa druge strane sigurno znam da je muscletech renomiran brend, da je ova cijena povoljna, a isto tako i da će taj kreatin učiniti svoje, povećati malo snagu, no nije mi to fora, ali opet radi se samo o 2,5 g, recimo da ga dnevno popijem 2 puta, to je 5g, da li je to neznatno?
Mislim da jeste?
pijem ga godinama i prezadovoljan sam. 3x dnevno pijem, osjetim jednak efekat kao i prije s nekim skupljim proteinima (optimum, weider), ima sjajan ukus, super se topi u mlijeku, a ima daleko najbolji "value for money". Samo upamti da nijedan whey protein nije carobni napitak, to je samo dodatak ishrani. budes li pio jednom dnevno, tesko da ces primjetiti rezultate. 3x dnevno se vec primjetiWandelanoite je napisao/la:Da li je neko pio Myprotein whey, kakva je kvaliteta ?
Sta ce vam proteini, kreatini i ostali vitamini?
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
Corruptio optimi cuiusque pessima.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
- zamorano1plus8
- Kontakt:
nije preporucljivo whey piti sa mlijekom, al jbg mozda tebi tako odgovaraBigDaddy je napisao/la:pijem ga godinama i prezadovoljan sam. 3x dnevno pijem, osjetim jednak efekat kao i prije s nekim skupljim proteinima (optimum, weider), ima sjajan ukus, super se topi u mlijeku, a ima daleko najbolji "value for money". Samo upamti da nijedan whey protein nije carobni napitak, to je samo dodatak ishrani. budes li pio jednom dnevno, tesko da ces primjetiti rezultate. 3x dnevno se vec primjetiWandelanoite je napisao/la:Da li je neko pio Myprotein whey, kakva je kvaliteta ?

"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump
meni nema veceg meraka ko whey razmutit u hladno mlijekozamorano1plus8 je napisao/la:nije preporucljivo whey piti sa mlijekom, al jbg mozda tebi tako odgovara
Makar je ukusnije nego sa vodom.zamorano1plus8 je napisao/la:nije preporucljivo whey piti sa mlijekom, al jbg mozda tebi tako odgovaraBigDaddy je napisao/la:pijem ga godinama i prezadovoljan sam. 3x dnevno pijem, osjetim jednak efekat kao i prije s nekim skupljim proteinima (optimum, weider), ima sjajan ukus, super se topi u mlijeku, a ima daleko najbolji "value for money". Samo upamti da nijedan whey protein nije carobni napitak, to je samo dodatak ishrani. budes li pio jednom dnevno, tesko da ces primjetiti rezultate. 3x dnevno se vec primjetiWandelanoite je napisao/la:Da li je neko pio Myprotein whey, kakva je kvaliteta ?
Remember, remember the 5th of November.
- zamorano1plus8
- Kontakt:
ma nista lose, samo je vrijeme apsorbcije proteina duze s mlijekom nego sa vodom. poslije treninga je najbolje s vodom popiti da bi sto brze misici dobili za rast i regeneraciju onog sto si potrosio, a recimo pred spavanje ili rano ujutro ako pijes, nije lose s mlijekomBigDaddy je napisao/la:meni nema veceg meraka ko whey razmutit u hladno mlijekozamorano1plus8 je napisao/la:nije preporucljivo whey piti sa mlijekom, al jbg mozda tebi tako odgovara
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
- BenjooJutub
- Kontakt:
Da li je neko praktikovao ketonsku dietu? Kakva su vam iskustva? Moze li se kombinovati ta dieta sa wheyom?
Najpovoljniji Whey definitivno. 5kg se moze nabaviti za €45 kad je dobra akcija, a za taj novac ne mozes dobiti ni 2kg Wheya od ON.BigDaddy je napisao/la:pijem ga godinama i prezadovoljan sam. 3x dnevno pijem, osjetim jednak efekat kao i prije s nekim skupljim proteinima (optimum, weider), ima sjajan ukus, super se topi u mlijeku, a ima daleko najbolji "value for money". Samo upamti da nijedan whey protein nije carobni napitak, to je samo dodatak ishrani. budes li pio jednom dnevno, tesko da ces primjetiti rezultate. 3x dnevno se vec primjetiWandelanoite je napisao/la:Da li je neko pio Myprotein whey, kakva je kvaliteta ?
Whey sa okusom prirodne cokolade mi je najukusniji ali ima i najmanji udio proteina. Slana karamela se skoro i ne razlikuje od onog Wheya bez okusa.
100% sportski i krajnje opušten potpis
http://www.myprotein.ba/sports-nutritio ... 30943.html
Jel ovo neka zajebancija il su na ovoj stranici ovako drama niske cijene, sta je ovo?
Jel ovo neka zajebancija il su na ovoj stranici ovako drama niske cijene, sta je ovo?
Ovi protein shopovi su najgora moguća stvar, kod njih je sve znatno skuplje.RiNo je napisao/la:Sad vidis koliko je Muscle Freak pljackao narod
kod njih je myprotein uvijek bio 20-30KM skuplji nego li kod običnih ljudi prodavača.
A na ovoj gore stranici su nestvarno niske cijene, ali baš preniske da je to skoro nerealno.
Ne znam, svako ima svoja iskustva, ali ja sam koristio myprotein i imao bogatu ishranu, a dobivao sam jako malo.
U zadnja 4 mjeseca uz hydro whey i scitec dobio 4 kg, velikom većinom kvalitetnih(to znam iz razloga da se nimalo nisam zamastio i da sam jako sporo svaki taj kg dobivao, maltene svaki mjesec po jedan), uz ishranu koja ništa nije bolja od ove uz myprotein, vjerovatno je i slabija.
Hajde neću reći da je myprotein skroz loš, sigurno tu ima nešto proteina, ali očigledna razlika sigurno postoji.
Pijem većinom 2 puta dnevno, nekad jednom, a ponekad ako mi je ishrana baš kvalitetna nijednom, ali baš nikad 3 puta.
Ako lažem ja ne lažu sigurno vaga i ovo dobiveno.
E sad mogao bih ja njega piti i 3-4 puta tada bi rezultati bili vjerovatno još bolji, ali veliki upitnik je tu,
Ovako služi da uz kvalitetnu ishranu donese tu bitnu razliku.
myprotein sam čak pio i 3 puta, ali slabo mi sve to, a potrošio sam ga 3kese od 2,5kg.
Ali za ove koji prvi put uzimaju whey slažem se da je myprotein najbolja opcija.
------------------------------------
Inače još da dodam.
najbolje je svaku vježbu raditi sa kilažom kojom možete min 8 ponavljanja.
Nevjerovatno koliko mrtvo dizanje više pogodi mišiće 100kgx10, nego li 150kgx4.
Nikada prije nisam radio mrtvo dizanje 4 seta 100kgx10, uvijek bi to išlo podignuti što više, ali razlika u efektu je velika, čovjek uvijek nešto nauči,
Ja bih preporucio (stvarno ne reklamiram nista, ako nije dozvoljeno uklonicu) kanal od Marka Barica na ytb. Covjek stvarno ima poucne videe za teretanu i stvarno je kompetentan sto se tice toga. Svaku misicnu skupinu je objasnio teoretski i pokazao prakticno kako odradi svaku skupinu, odlican i poucan kanal ^^
I ja ga pratim,extra lik,realno prica,moze se svasta nauciti od njega.nokee95 je napisao/la:Ja bih preporucio (stvarno ne reklamiram nista, ako nije dozvoljeno uklonicu) kanal od Marka Barica na ytb. Covjek stvarno ima poucne videe za teretanu i stvarno je kompetentan sto se tice toga. Svaku misicnu skupinu je objasnio teoretski i pokazao prakticno kako odradi svaku skupinu, odlican i poucan kanal ^^
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.