FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 30 nov 2016, 01:03

parangal je napisao/la:
leorey je napisao/la: Nista ne garantuje da ce tako biti. Barcelona je danas veci klub nego sto je bila 50ih godina kad je Madrid osvajao te titule. Privlaci vise sponzora, brend je i samim time imat ce vise novca da dovede najbolje igrace. Prije 20 godina, pola igraca je biralo otok. Sada bira Barcelonu.

Druga stvar... vjerovatno nisi djed, pa nisi gledao Real Madrid s Puskasom i Di Stefanom kao ni ja, ali onda procitaj koliko klubova je nastupalo u tadasnjoj LP i koliko se ulagalo u nogomet tad, a koliko sad. I zakljuci logicki da li je teze osvojiti titule danas ili 1950ih godina.

Kada ode Messi, mozda necemo biti dominantni kao sada, ali sam uvjeren da ce se tada promijeniti nacin igre, gdje se nece bas graditi sve oko jednog igraca. Messi je danas sistem. Ali je sistem Messi. On uziva u ovom sistemu koji je naucio igrati od malih nogu i onda zbog toga sto je vanserijski igrac svojom klasom ispravlja neke greske i rupe u ovom sistemu i popravlja ih. Jer Messi iz 2010 i ovaj danas su nebo i zemlja. Oba su najbolji igraci, ali ovaj Messi je daleko zreliji nogometas, bolje shvata igru i ne ide u nepotrebne driblinge, kao sto je i sam rekao.

Prije 15 godina, mogao bih se kladit u zivot da bi igraci kao sto su Neymar i Suarez izabrali Real Madrid , a ne Barcelonu. Ali danas je stvar drugacija. Sa imenom, moci i parama danas mozes sve , svima trebas, i zbog toga cemo uvijek privlaciti najbolje igrace. Sto nije bila stvar prije.
Odakle da krenem....a da budem kratak....

Pomenuti Real od 1956-60 nisam gledao jer nisam bio ni rodjen (jer nikad nisam krio što sam u prvim svojim postovima i napisao rodjen sam 1970-e), ali taj Real nije gledo niko sa ovih naših prostora odakle eventualno izuzimam pomenutog Broza koji je možda (mada i to ne verujem) u to vreme imao TV aparat :mrgreen:

DakleM, djed nisam (mada me ovde zajebavaju klinci :mrgreen: ) iako bi po godinama i godinama svoje dece već mogao biti s ponosom i nadam se da ću biti pre 50-e :lol:

20.10.1982 (još uvek imam kartu sačuvanu)kao 12-ogodišnji klinac prvi put sam i to uživo vodjen i gledao Maradonu i Šustera na BG "Marakani" i od tad, što će reći punih 34 godine sam simpatizer Argentine, Barcelone i naravno navijač CZ.....zašto ti to kažem? Kažem ti zato što eto te pune 34 godine NE ZNAM NI JEDNOG jedinog atraktivnog igrača u svetu fudbala (ako izuzmemo Milanovu "trojku" Gulit, Rajkard, Basten) da nije prošao kroz FC Barcelonu....od pomenutog Maradone,Krojfa, Ronalda, Ronaldinja, Romarija, Stoičkova, Rikelmea, Kumana i bla bla bla do današnjih zvezda da ne nabrajamo ako se slažeš.....znači skoro pa SVE od imena u fudbalu u nekom periodu igralo je i prošlo kroz Barsu... tako da se znači ne slažem sa tobom da npr. Neymar i Suarez ne bi pre 15 godina došli u Barsu.....došli bi i to petama u guzicu :mrgreen:

Zbog svega napisanog ti i kažem kao neko ko se seća i to odlično i prve LŠ 92-e.......Barsa svih tih mojih 34 godine ima i dobre timove i idobru gru.....ali poslednjih 10 ima čuveni "faktor X" (čitaj Mesi) i zato joj i pljušte te pare kao što kažeš od sponzora sa svih strana....naravno da će se fudbal igrati i kasnije....da li će Barsa biti tu gde je danas? Lično mislim da ne......ali naravno da joj od srca želim. Uostalom nikad nisam verovao da ću videti boljeg od Maradone, pa ga je Mesi i prepišao i zapišao ako ćemo apsolutno realno....tako da ko zna u čijim se mudima u Južnoj Americi mućka neki novi GENIJE :lol: ....zato valjda mi u Evropi i volimo toliko taj **** fudbal....
Opa vidi ti naseg parangala,nisam do sad upratio da je stara skola, neka, lijepo

Lijepo je cuti koju pametnu, barca je uvijek bila gigant i onako privlacan klub za najbolje igrace,nije uvijek bila medju pet najbogatijih, ali umjetnike je privlacio taj temparement, grad prelijep,armija navijaca,stil igre napadacki,smekerski koji umjetnici vole,gdje se najbolje osjecaju i gdje su imali slobodu i podrsku kluba i navijaca za vic umjetnicku igru cak i po cijenu rezultata, i da vratimo vrijeme neymar i suarez, i ibrahimovic, i sta ja znam koji sve moderniji majstori bi i prije 30 godina rado dolazili u barcu

rezultatski kontinuitet dosao je s mesijem,ali nije to samo zbog njega sta ja znam, ima tu i drugih faktora,kad se sjetim tako nekih generacija, kad je tu bio maradona kao mladi tada i nenadhebivi genije, pa onda generacije koje sam ja pratio,krojfovog dream tima s romariom i stoickovom ko udarnim iglama i laudrupom i guardiolomko mozgovima, pa kasnije osovina ronaldo figo, pa kasnije van galov zastrasujuci napad s rivaldom,klajvertom,figom,owermarsom,enrikeom,toliko klasa zajedno, pa onda i ronaldinjovih 5 godina, sve te generacije su bile napadacki premocne, u svakoj je bilo igraca s x faktorima, bilo je i titula, al ne mozemo se oteti utisku da je trebalo biti tih titula i vise jbg

Messi je individualno nadmasio svakoga, nema tu zbora, taj kvalitet i i posebno kontinuitet je do sada nevidjen, ali jos su se tu neki faktori morali posloziti da bi se imao kontinuitet i u titulama, mnogi ce sve to pripisati messiju, al ja mislim da je mesi igrao ovakav kakav je u tim generacijama prije, da ne bi imali nesto puno vise titula, jer tad prije imali smo neki disbalans koji nas je kostao, imali smo na dosta pozicija premocne igrace, al su nam se uvijek provlacile i neke rupe na nekim pozicijama, onda bitna stvar je da prije umjetnici nisu bili zasticeni ko sad od sudija,mesari su imali vecu slobodu itd

Kakve smo sve disbalanse imali, npr imas ekipu dje ti je klajvert spic kao tad ponajbolji top clas spic, rivaldo poluspic kao veliki umjetnik i ponajbolji igrac svog vremana, po krilima figo i overmars,najbolja krila tog vremena,sjajni enrike ko zamjena,al imas i rupe na golu tipa hesp, abelarda,sergija,kristanvala nekog itd, ili olegera, bilo je tih disbalansa u svim tim generacijama

Nije samo messi prekretnica, prekretnica je i veca za rezultate bila ta sto je pronadjen taj balans, a nasao ga je pep, sa mocnim i pouzdanim stoperskim parom puyol-pike, sa sjajnim belovima alvesom i abidalom, kasnije dolaze maskerano i alba ko takodje ozbiljni igraci, kad smo dobli kompletiranu ekipu na svakoj poziciji sa superklasama, i sistem igre kad je pronadjen da ne zavisi sve od trenutne inspiracije glavnih umjetnika, nego kad se moglo braniti dobro i posjedom lopte i presingom brzim,kad se znalo ko kosi al i kad su vodonose bile klasne, tad je dosao kontinuitet rezultatski, mesi je bitan,pojedinacno najbitniji, ali generalno po meni je pronalazak ovog balansa da mozes igrati lijepo umjetnicki i ofanzivno, a da pritom protivnike svedes na malo prilika bilo kljucno za titule

Pep i enrike su pametno poslozili stvari i uspjeli se drzati barcine filozofije,a da rezultati ne trpe, messi je tu tito na terenu, al kad ga i nema moze se do titula kad je sve poslozeno, sad da se recimo nedo bog povrijedi do kraja sezone uz dobru formu postojecih igraca opet bi imali i bez njeg kuveta za uzeti ligu prvaka, i bez njeg niko nema bolje igrace od nas

Ili da recimo na kraju sezone ode u psg, pa da prodamo jos i ardu i raketu, pa za 200 miliona dovedu se aurier,verati,coutinjo i neko dobro zamjensko krilo, opet bi bili glavni favoriti za sve titule, jer opet imali taj balans koji je najbitniji,nemas messija da prelama, al kad suarez,neymar, iniesta i coutinho po malo prelamaju, i kad imas cvrscu defanzivu s vise trke, opet ti ga dodje na isto

Messi je najveci i najuticajniji ikada, ali uz mudru politiku i trazenje novih balansa cak je i on zamjenjiv i titule mogu dolaziti i bez njeg,mada se nadamo da ce tu biti do peMzije i da ce on i dalje biti dio uspjesne price kao glavna uloga, moze ono i bez njega, al nedostajao bi jbg u emotivnom vise nego u rezultatskom smislu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 30 nov 2016, 01:09

Romariooo je napisao/la:
Opa vidi ti naseg parangala,nisam do sad upratio da je stara skola, neka, lijepo

Lijepo je cuti koju pametnu, barca je uvijek bila gigant i onako privlacan klub za najbolje igrace,nije uvijek bila medju pet najbogatijih, ali umjetnike je privlacio taj temparement, grad prelijep,armija navijaca,stil igre napadacki,smekerski koji umjetnici vole,gdje se najbolje osjecaju i gdje su imali slobodu i podrsku kluba i navijaca za vic umjetnicku igru cak i po cijenu rezultata, i da vratimo vrijeme neymar i suarez, i ibrahimovic, i sta ja znam koji sve moderniji majstori bi i prije 30 godina rado dolazili u barcu

rezultatski kontinuitet dosao je s mesijem,ali nije to samo zbog njega sta ja znam, ima tu i drugih faktora,kad se sjetim tako nekih generacija, kad je tu bio maradona kao mladi tada i nenadhebivi genije, pa onda generacije koje sam ja pratio,krojfovog dream tima s romariom i stoickovom ko udarnim iglama i laudrupom i guardiolomko mozgovima, pa kasnije osovina ronaldo figo, pa kasnije van galov zastrasujuci napad s rivaldom,klajvertom,figom,owermarsom,enrikeom,toliko klasa zajedno, pa onda i ronaldinjovih 5 godina, sve te generacije su bile napadacki premocne, u svakoj je bilo igraca s x faktorima, bilo je i titula, al ne mozemo se oteti utisku da je trebalo biti tih titula i vise jbg

Messi je individualno nadmasio svakoga, nema tu zbora, taj kvalitet i i posebno kontinuitet je do sada nevidjen, ali jos su se tu neki faktori morali posloziti da bi se imao kontinuitet i u titulama, mnogi ce sve to pripisati messiju, al ja mislim da je mesi igrao ovakav kakav je u tim generacijama prije, da ne bi imali nesto puno vise titula, jer tad prije imali smo neki disbalans koji nas je kostao, imali smo na dosta pozicija premocne igrace, al su nam se uvijek provlacile i neke rupe na nekim pozicijama, onda bitna stvar je da prije umjetnici nisu bili zasticeni ko sad od sudija,mesari su imali vecu slobodu itd

Kakve smo sve disbalanse imali, npr imas ekipu dje ti je klajvert spic kao tad ponajbolji top clas spic, rivaldo poluspic kao veliki umjetnik i ponajbolji igrac svog vremana, po krilima figo i overmars,najbolja krila tog vremena,sjajni enrike ko zamjena,al imas i rupe na golu tipa hesp, abelarda,sergija,kristanvala nekog itd, ili olegera, bilo je tih disbalansa u svim tim generacijama

Nije samo messi prekretnica, prekretnica je i veca za rezultate bila ta sto je pronadjen taj balans, a nasao ga je pep, sa mocnim i pouzdanim stoperskim parom puyol-pike, sa sjajnim belovima alvesom i abidalom, kasnije dolaze maskerano i alba ko takodje ozbiljni igraci, kad smo dobli kompletiranu ekipu na svakoj poziciji sa superklasama, i sistem igre kad je pronadjen da ne zavisi sve od trenutne inspiracije glavnih umjetnika, nego kad se moglo braniti dobro i posjedom lopte i presingom brzim,kad se znalo ko kosi al i kad su vodonose bile klasne, tad je dosao kontinuitet rezultatski, mesi je bitan,pojedinacno najbitniji, ali generalno po meni je pronalazak ovog balansa da mozes igrati lijepo umjetnicki i ofanzivno, a da pritom protivnike svedes na malo prilika bilo kljucno za titule

Pep i enrike su pametno poslozili stvari i uspjeli se drzati barcine filozofije,a da rezultati ne trpe, messi je tu tito na terenu, al kad ga i nema moze se do titula kad je sve poslozeno, sad da se recimo nedo bog povrijedi do kraja sezone uz dobru formu postojecih igraca opet bi imali i bez njeg kuveta za uzeti ligu prvaka, i bez njeg niko nema bolje igrace od nas

Ili da recimo na kraju sezone ode u psg, pa da prodamo jos i ardu i raketu, pa za 200 miliona dovedu se aurier,verati,coutinjo i neko dobro zamjensko krilo, opet bi bili glavni favoriti za sve titule, jer opet imali taj balans koji je najbitniji,nemas messija da prelama, al kad suarez,neymar, iniesta i coutinho po malo prelamaju, i kad imas cvrscu defanzivu s vise trke, opet ti ga dodje na isto

Messi je najveci i najuticajniji ikada, ali uz mudru politiku i trazenje novih balansa cak je i on zamjenjiv i titule mogu dolaziti i bez njeg,mada se nadamo da ce tu biti do peMzije i da ce on i dalje biti dio uspjesne price kao glavna uloga, moze ono i bez njega, al nedostajao bi jbg u emotivnom vise nego u rezultatskom smislu
Ček samo da pozdravim i potpišem ovaj post (kao da sam ga sam pisao....samo me mrzi :mrgreen: )

SVAKA ČAST @Romario :thumbup: .....potpisujem ga do poslednjeg slova :clap: (PS.osim dela gde si (verovatno greškom) pomenuo Enrikea :rol: )

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 nov 2016, 09:07

Pominjao sam enrikea i ko igraca i ko trenera, ne znam sad na sta mislis,ako mislis da ko trener nije on sad nesto zasluzan, nego da je ono sve do mesija i igraca, sta ja znam, ne mislim ni ja sad da je enrike top 5 svjetskih trenera, al radi dobar poso, svidja mi se sto je pragmatik, kad sagledamo realno dosadasnji rad njegov, uz par manjih gresaka, nem se tu sta prigovoriti,najzahebanije je biti trener, ako nemas top igrace onda se moras dovijati i traziti rjesenja, ako imas superekipu ko enrike,onda je opet tesko sve te klase drzati motivisanim,tempirati formu,ici niz dlaku zvijezdama,drzati ih ko kolektiv i izdrzati pod velikim imperativom i pritiskom uvijek, sve ima svoje, da imamo sad nekog autoritativnijeg trenera, mozda bi on svojim vizijama otupio talente igraca i bilo bi nezadovoljstva , uglavnom enrike je nasao taj neki balans pragmatican i fino se toga drzi, ja sam zadovoljan
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 30 nov 2016, 09:47

Da se mi ne lazemo. Onaj ko zaista voli Barcu ne voli je radi Nikea, Nou Campa, Maradone, Messija ili Ronaldinha. Voli je radi napadacke igre i slogana vise od kluba. ( Barem sa je ja zbog toga zavolio )

Pa mislim da ovdje na forumu samo par pojedinaca zna da se Barcelona jedne tmurne sezone PRIJAVILA za ucesce u INTERTOTO kupu jer joj je to jedini nacin bio da vidi Evropu. Sezone u kojima su kvalifikacije za Ligu prvaka bile realni domet su tada bile normala. Ali nekako iz te plejade trenera je nastala danasnja Barcelona i to ne samo zahvaljujuci Pepu i Crojfu, nikako se ne smije zaboraviti uticaj Bobi Robsona, Luis Van Gaala i na kraju krajeva Charlesa Rexacha ( pametni ce znati zasto ).

Pa ja kada sam isao u osnovnu skolu 90-ih i navijao za Barcelonu ( i bio jedini u razredu ) tada su spanijom drmali Deportivo La Coruna ( Tristan - Djalminja - Valeron - Roy Makay ), Valencija ( Canizares, Lopez, Mendieta ), Alaves je bio jako dobar pogotovo onu jednu sezonu sa Mehom Kodrom a mislim da je tada iz lige ispao Atletico Madrid.

Pa sama plejada igraca kojih se sjecam a da su prosli kroz Barcelonu i urezali se negativno u moje nocne more :

Golmani : Arnau, Hesp, Reina, Dutruel, Baia
Odbrana: Bogard, Reiziger,Gabri, Cristanval
Veza : Litmanen, Overmars, Simao, Riquelme
Napad : Dani, Saviola, Zenden

Ne padaju mi sada na pamet svi biseri ali u svakom slucaju pratim ovu kvalitetnu diskusiju i mislim da nas je danasnja barca dosta razmazila jer se nekada slavila pobjeda protiv : Zaragoze, Espanjola, Alavesa i slicnih a danas to predstavlja normu. Nekada je Rivaldo magijom donosio 4rto mjesto, Kluivert donosio pobjede u El Clasicima nakon godina suse, remi sa timovima iz Serije A i EPL predstavljali vrhunac sezone a cetvrtfinale Lige prvaka bio uspjeh.

Zato Visca Barca Visca Catalunia
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 30 nov 2016, 11:43

Jedino Roberto pozvan iz prvog tima za vecerasnju utakmicu. E stvarno ako mu Vidal ne moze odigrati protiv **** Herculesa. :facepalm:

Tu je jel i Umtiti, ali iz razloga sto mu fali minuta.

Edit: Robocopa nema jos 20-ak dana. Gotov igrac. Ubaciti Marlona u prvi tim i lagano mu davati sansu u ovim slabijim utakmicama.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 nov 2016, 16:00

Romariooo je napisao/la:Pominjao sam enrikea i ko igraca i ko trenera, ne znam sad na sta mislis,ako mislis da ko trener nije on sad nesto zasluzan, nego da je ono sve do mesija i igraca, sta ja znam, ne mislim ni ja sad da je enrike top 5 svjetskih trenera, al radi dobar poso, svidja mi se sto je pragmatik, kad sagledamo realno dosadasnji rad njegov, uz par manjih gresaka, nem se tu sta prigovoriti,najzahebanije je biti trener, ako nemas top igrace onda se moras dovijati i traziti rjesenja, ako imas superekipu ko enrike,onda je opet tesko sve te klase drzati motivisanim,tempirati formu,ici niz dlaku zvijezdama,drzati ih ko kolektiv i izdrzati pod velikim imperativom i pritiskom uvijek, sve ima svoje, da imamo sad nekog autoritativnijeg trenera, mozda bi on svojim vizijama otupio talente igraca i bilo bi nezadovoljstva , uglavnom enrike je nasao taj neki balans pragmatican i fino se toga drzi, ja sam zadovoljan
To je to. Enrique mozda nije inovator i toliki majstor u taktici kao Pep, ali sigurno ima zasluge. Jer 8/10 titula nije slucajno. To sigurno ne moze ostvariti neka neznalica. 8/10 je sjajno, fanstasticno i potpisao bih uvijek trenera koji ce nam omoguciti tolike titule.

Ono sto mi se najvise svidja kod Enrique je to sto njegovi timovi uvijek fantasticno urade pred-sezonu i tako budu fizicki jaki i spremni citavu godinu. Da i ovo je do trenera , i ovo odlucuje trener. To potkrepljuje cinjenica da mi nismo imali povrede ozbiljne u prvoj njegovoj sezoni i uz onaku slabu klupu smo uzeli sve titule.

Drugo sto je uradio, je to da je uskladio napad do te mjere da jedan drugog nadopunjuju, uskladio je 3 najvece zvijezde gdje nema svadje ko ce biti glavni. Igra se direktniji i okomitiji nogomet nego prije.

Popravio je ono gdje smo bili najranjiviji- PREKIDE. Prije , kod svakog kornera strijepio sam za gol.
Popravio je kontru, prije je skoro nismo ni imali.
Motivisao je igrace , koji su bili emotivno iscrpljeni nakon sto su sve zivo osvojili i sa repkama i sa klubom.
Uradio je to samo 6 mjeseci poslije potpuno propale sezone krajem maja.

Mozda nije trener koji ce " Lahma staviti u vezu" i "Busquetsa na stopera" kao Pep , ali je nasao balans u ekipi i toga se drzi, ne iskace. Zasto i bi, zasto mijenjati pobjednicku formaciju i taktiku.

Sto god vi rekli, on ce ostati zlatnim slovima upisan u historiju Barcelone. Kao igrac, a pogotovo kao trener.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 nov 2016, 16:11

Citam na sport.es , mogli bi u Clasicu poceti sa 3 stopera jer je Alba upitan. Znaci Umtiti-Pique-Masche kao protiv City-a na Campu jedno vrijeme kad smo dobili 4:0. Mozda i ne bi bilo lose jer bi onda Roberto ulazio u sredinu i imali bi viska igraca.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 nov 2016, 19:22

Nema se tu sta mudrovati za el classico, stoperi masce i pikac,desno roberto, lijevo um tito, igrao je on u lionu cesto beka lijevog i bio je sjajan, moze to i kod nas igrati ovako kad zatreba,bolja je opcija od dignea koji i sam nije sad nesto los,nego onako srednja zalost

U veznom redu dati sansu denisu umjesto andre gomesa, ostalo se sve zna, bitno je da messi n forsira ono hodanje po sredini terena nego da povuc ko sto zna

Za svu losu zahebanciju nasu iz zadnja dva kola frankovci ce platit ceh
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 30 nov 2016, 19:51

leorey je napisao/la: Igra se direktniji i okomitiji nogomet nego prije.
Je li ovo nužno dobro ili je stvar ličnog ukusa pa se na to gleda s odobravanjem?

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 30 nov 2016, 19:55

Feldmarschall je napisao/la:
Je li ovo nužno dobro ili je stvar ličnog ukusa pa se na to gleda s odobravanjem?
Pa s oba stila je Barca uzela tripletu, tako da je sve stvar licnog ukusa. Meni drazi okomitiji fudbal, recimo :).
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 nov 2016, 21:08

Feldmarschall je napisao/la:
Meni licno igrao se najljepsi nogomet 2009-2012 pod Pepom. Kombinatorka na sredini i onda killer pas i izbijanje 1v1 s golmanom. Ali onda smo poceli peljati loptu skoro 2 godine, bila pasivna igra totalno. Valjda zbog krila koja nisu mogla prevesti igraca, pa sve bilo na Messiju.

A okomitiji i direktniji nogomet kakav je npr igrao Dortmund pod Kloppom je vjerovatno atraktivniji za gledanje neutralnom gledaocu.

Sa tako prodornim igracima kao sto su Neymar i Suarez bilo bi kriminalno igrati pasivnu igru i peljanje lopte na centru. Njima upravo odgovara ovaj nacin brze igre i to je usadio Enrique.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 30 nov 2016, 21:12

Idemoooo :kafa:
slika

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 30 nov 2016, 21:14

Kakvo je ovo sranje s Marlonom ? Ne može igrat za prvi tim u Španiji do januara...
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 nov 2016, 21:22

messilla je napisao/la:Idemoooo :kafa:
    slika
    Gledajuci ovaj sastav nabitnije bi bilo da procepe alcaser i vidal, da odigraju dobro i dobiju samopouzdanje imalo se nametnu treneru, ne znam zasto nije stoper marlon brando u prvoj posjeti ovo je idealna prilika da ubere minute

S obzirom da imamo siroku klupu mislim da bi enrike trebao forsirati zamjene pa dokle se dogura, niko nece zamjeriti ako tako ispadne
    NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mokes
    Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 30 nov 2016, 21:25

Vidal napokon u sastavu :o
    Ako ko ima kakav link, ne bi bilo lose da postavo.
    League winners
    Yugoslavia - ★★
    Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
    Cup winners
    Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
    1992 2006 2009 2011 2015

messilla
    Kontakt:

Post Postao/la messilla » 30 nov 2016, 21:34

Sa Marlonom su neke zajebancije oko papira. Uefi ne smeta, ali zato smeta savezu.

Streamovi

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

jopaa7
    Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 30 nov 2016, 21:34

Treba vidjeti kako ce ovaj Alena odigrati :)

MisterGuardiola
    Kontakt:

Post Postao/la MisterGuardiola » 30 nov 2016, 22:10

Evo dobar youtube link

leorey
    Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 nov 2016, 22:35

Hercules konkretniji. Ovako bi igrali da nisu dosli Neymar i Suarez. I da nemamo Messija normala :mrgreen: Pa covjece niko da gurne napadace u sansu. I onda kazu forsiraj mlade iz skole :roll:
    27.10.2020

messilla
    Kontakt:

Post Postao/la messilla » 30 nov 2016, 22:39

Bjesumicno drkanje lopte dok ista ne dodje do Denisa ili Vidala, koji su jedini konkretni veceras.

Alena najlosiji.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.