FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
3-5-2, Neuer - Kimmich, Hummels, Alaba - Costa, Vidal, Thiago, Javi, Robben - Muller, Lewa, s tim da su Costa i Robben više sredina, Muller iza Lewe... pa nek ide sve u pm.
ne slazem se, lega. ovo sto je on postavio bi rasulo karlov bayern predvodjen tromim alonsom.sljivo je napisao/la:Farineli, sa tom tvoj formacijom ko nije presao centar nije ni zabio. Lahn i Kimmich u sredini, to je isto ko pozicij noza pred harakiri, samo da neko pritisne.Hajd sad ozbiljno, napisi nesto sto bi mogli igrat.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
-
- Kontakt:
Stavio si 12 igraca na terenfarinelli123 je napisao/la:Moze se reci da bi to poticalo izvorno iz 3-5-2 ili 3-4-2-1 ili 3-4-1-2 itd.sekerbay je napisao/la:a koga bi to stavio da igra libera?farinelli123 je napisao/la:Ja bih cak igrao 1 - 2 - 4 - 1 - 2 ili 1 - 2 - 4 - 2 -1 toliko varijacija da je to zastrašujuće.
to je ustvari neka 3-5-2 formacija u kojoj bi se najvjerovatnije igralo sa martinezom koji bi spartao iza ili ispred dva stopera.
je li tako?
Zavisi od protivnika. Ne treba se uvek imati isti sistem i koristiti isti igraci nebitno da li su u formi ili ne.
Recimo protiv naseg sadasnjeg tromog i nadasve bezidejnog Bajerna, sa postojecim kadrom bih ja igrao ovako:
Ovo je jedan primer samo:
................nojer....................
...............Boateng...............
.......javi.................Humels...
.............kimih....Lahm/tiago...................
..................................................
Roben..........................Costa.........
............Vidal......Alaba...............
...................Miller....................
Gde bi dvojac ekstra agresivnih alabe i vidala u amalgamu sa neumornim milerom vrsio stravican presing na zadnju liniju, naseg alonsa recimo. S tim sto bi nas posed bio sveden na maksimum 45%. Vazno je razgraniciti i definistati kretnju igraca u posedu i van njega, tj rotacije Robena i Coste sa Vidalom i Alabom. Igralo bi se brzo i direktno sa sto vise suteva. Ova cetvorka iza Milera.
Ovo je jedna najobicnija ideja sad.
Ja bih ovako izasao protiv Karlovog Bajerna. Pokidao bih ga, a na njegovom licu uz neizbeznju zbunjenost bismo zatekli i crvenilo prouzrokovano bivanju sateranim u cosak, a koje se razlikuje od crvenila izazvanog atmosferskim prilikama.
Il mene yebe matematika il tebe, al ja vidim 11:-D
Izmedju Tiaga i Lama stoji kosa crta koja znaci "ili"
Sent from my E6533 using Tapatalk
Izmedju Tiaga i Lama stoji kosa crta koja znaci "ili"

Mia San Mia
-
- Kontakt:
A da nisan to vidio,zamuti se pogled od toliko formacija
--=--------------------noja---------------___
Lahm-------boa-------humel--------alaba
_------------------Martin
________vidal--------------tiago
-----------Roben---------------kosta/ribery
------------------Lewa----------------
Al s tim da tiago preuzuma organizaciju napada uz pomoc vidala i martina,a ova dvojica defanzinu ulogu preuzimaju na svojq ledja kada tiago izadje naprijed,ova formacija je kljucna i ukljucuje veliki rad i suradnju i napred i nazad,krila su kljucna u napadu.al svaka taktika pada u vodu ako se ne trci.jbg takav sport.
Lahm-------boa-------humel--------alaba
_------------------Martin
________vidal--------------tiago
-----------Roben---------------kosta/ribery
------------------Lewa----------------
Al s tim da tiago preuzuma organizaciju napada uz pomoc vidala i martina,a ova dvojica defanzinu ulogu preuzimaju na svojq ledja kada tiago izadje naprijed,ova formacija je kljucna i ukljucuje veliki rad i suradnju i napred i nazad,krila su kljucna u napadu.al svaka taktika pada u vodu ako se ne trci.jbg takav sport.
VOLIM BAYERN
Kakvu očekuješ reakciju Javija u slučaju kada igramo na velik posjed i kada protivnik radi jak presing na tu poziciju?
Dosada nisam obraćao pažnju na Coutinha, jer mi je uvijek bio kao igrač koji igra u Liverpoolu na nekom svom nivou, koji dovoljno visok za klub poput Bayerna. Međutim, dolaskom pravog trenera, prave osobe, koja iz njega počinje izvlačiti 110%, vjerujem da će Coutinho već slijedeće sezone postati apsolutni hit na transferu roku.
Igrač koji bi sigurno legao Bayernu, ali imam osjećaj da će cijena biti paprena...
Igrač koji bi sigurno legao Bayernu, ali imam osjećaj da će cijena biti paprena...
Stern des Südens
pa jednostavno,makar bi ti kao veliki strucnjak to trebao znati,kad dodje do toga,tiago ide tu i blisko saradjuje sa vidalom ,eventualno nji troica prave taj trio dodavanja i prenosa lopte,zato sam napisao da je to jako odgovorna formacija i treba da tim bude na nivou,trkacki i uigran,javi ima dosta dobar pregled igre i nije tako krut na toj poziciji kako vi mislite,on i swajn su mogli da izdominiraju a kamo li d ane mogu,javi,tiago i vidal.a mozda ti nisi tad navijao za bayern ,tad je bio jupp,ti si se aktivno poceo baviti temom dolaskom pepunasljivo je napisao/la:Kakvu očekuješ reakciju Javija u slučaju kada igramo na velik posjed i kada protivnik radi jak presing na tu poziciju?

edit:kod ove formacije veliko posjed je idiotarija,konkretan napad sa jakom krilnom igrom,transformaciom u kontre i granitna pokretljiva odbrana u kojoj svi ucestvuju kao kod juppa

Zadnja izmjena: isakovich, dana/u 30 nov 2016, 17:53, ukupno mijenjano 1 put.
VOLIM BAYERN
kad dodje sebi za 4-5 mjeseci nakon povrede,nije to gradja za bayerna,vise je to pep stil barca i to peljanjeproFCB je napisao/la:Dosada nisam obraćao pažnju na Coutinha, jer mi je uvijek bio kao igrač koji igra u Liverpoolu na nekom svom nivou, koji dovoljno visok za klub poput Bayerna. Međutim, dolaskom pravog trenera, prave osobe, koja iz njega počinje izvlačiti 110%, vjerujem da će Coutinho već slijedeće sezone postati apsolutni hit na transferu roku.

VOLIM BAYERN
- gerdmuller
- Kontakt:
Neuer
Lahm Boateng Hummels Alaba
Vidal Thiago
Robben Müller Costa
Lewandowski
Lahm Boateng Hummels Alaba
Vidal Thiago
Robben Müller Costa
Lewandowski
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Recimo da ti protivnik daje loptu, nece vise od 40%, kao sto je sad slucaj i da igra igru protiv presinga i kontri u napadu. Za sta bi tu sluzio Javi, da gusla uprazno i da zbog sporije glave a i nogu gubi lopte na tako teskoj poziciji. Sve govorim u sadasnjem kontekstu onako kakav je pristup protivnika. Ne znaci da tamo nekad na proljece nece neko izletiti grlom u jagode pa da nas napadne i onda ga sa Javijem i ekipom rasturimo. Opet to je pretpostavka. Mene interesuje, sad, BL i igra koju prikazujemo ove polusezone.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Ja bih isakovichu dao prednost u duelu vaše dvije postave. 

- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Ne mogu shvatiti zašto se stalno omalovažava Martinezovo umijeće loptom i brzina razmišljanja?sljivo je napisao/la:Recimo da ti protivnik daje loptu, nece vise od 40%, kao sto je sad slucaj i da igra igru protiv presinga i kontri u napadu. Za sta bi tu sluzio Javi, da gusla uprazno i da zbog sporije glave a i nogu gubi lopte na tako teskoj poziciji. Sve govorim u sadasnjem kontekstu onako kakav je pristup protivnika. Ne znaci da tamo nekad na proljece nece neko izletiti grlom u jagode pa da nas napadne i onda ga sa Javijem i ekipom rasturimo. Opet to je pretpostavka. Mene interesuje, sad, BL i igra koju prikazujemo ove polusezone.
Ni meni to nije jasno, isto sam.htio napisati.
Covjek koji vrijedi vise skoro od svakog igraca.
Odigra dobro na svakoj poziciji, ofanzivno, defanzivno dobar. Rijedak igrac koji je top igrac na svakoj poziciji skoro i najbolji zadnji vezni.
Covjek koji vrijedi vise skoro od svakog igraca.
Odigra dobro na svakoj poziciji, ofanzivno, defanzivno dobar. Rijedak igrac koji je top igrac na svakoj poziciji skoro i najbolji zadnji vezni.
Mia San Mia
Omalovažavaju samo oni koji ne znaju i koji neće da shvate....Stefan Effenberg je napisao/la:
Ne mogu shvatiti zašto se stalno omalovažava Martinezovo umijeće loptom i brzina razmišljanja?

I ranije je već spominjana ona utakmica finala LP protiv Dortmunda i tu se vidjelo u više navrata (a posebno u jednoj situaciji) kako čovjek barata s loptom pod pritiskom i koliko je rezistentan na presing protivnika. Razumljivo je što Carlo s Javijem neće odmah pokušati, ali u budućnosti ta opcija opšte nije neizvjesna.
A što se čuditi po pitanju nekih komentara oko Javija, kada smo nedavno svi bili ovdje prosvjetljeni kako je Milan igrao 4-3-3 formaciju, u kojoj je još Rui Costa igrao krilo.....

U suštini se dosta priča o formaciji, pa čak i previše, a ključna je stvar da ona opšte ne bi bila problem da su određeni ključni igrači spremni i da su bar u nekoj normalnoj formi. Da samo Muller pravo pročepi, skoro onda da Lewa ne bi ni trebao, jer Muller bi se natrpao golova. Samo Thomas je previše počeo razmišljati i to nakon onog promašenog penala protiv Atletica, a donekle su ga dotukli promašaji i to nepostizanje gola na EURO-u. A opuštenost je glavna odlika Mullera, on je tim svojim opuštenim načinom najviše postigao. On skoro nikad nije ni pokazivao nervozu, a sada možda malo previše razmišlja. Iako je zanimljivo da je on eto zabijao i u LP i za repku u ovoj sezoni (za repku naravno u ovim kvalifikacijama), ali u BuLi nikako ove sezone da ga krene. Znao je on ovakve kritične periode i ranije imati. Treba se sjetiti njegove prve prave sezone u profi fudbalu, 2009/10 kada je bio fantastičan, a u narednoj je bio dosta blijed. Samo što smo sada navikli da Muller dobro igra, jer je zaredao par dobrih sezona. A i o problemima kod drugih igrača se govorilo. I onda neka po pitanju angažmana još neki malo ručnu povuku i desi se ovo što se dešava.
Samo što ja za razliku od mnogih sam vidio određene pomake protiv Leverkusena (pa i sama pobjeda protiv jednog takvog top tima je pomak) i mislim da je to već jedan određeni korak. Ali naredne utakmice će pokazati da li je ta kriza (prije bi se reklo mini kriza) prevaziđena.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Hocete se pohrvat svi djuture?
Coutinho će odmarati 4-5 sedmica, a ne 4-5 mjeseci... Momak je prejak, nema ekipe na svijetu kojoj ne bi legao.isakovich je napisao/la:kad dodje sebi za 4-5 mjeseci nakon povrede,nije to gradja za bayerna,vise je to pep stil barca i to peljanjeproFCB je napisao/la:Dosada nisam obraćao pažnju na Coutinha, jer mi je uvijek bio kao igrač koji igra u Liverpoolu na nekom svom nivou, koji dovoljno visok za klub poput Bayerna. Međutim, dolaskom pravog trenera, prave osobe, koja iz njega počinje izvlačiti 110%, vjerujem da će Coutinho već slijedeće sezone postati apsolutni hit na transferu roku.
Ma ne moš Javia degradirati, čovjek ima mozak u glavi, nije hu-ha igrač.
Stern des Südens
Imamo 40 miliona pratilaca na facebooku 
Javi je španska škola fudbala, zna sve sa loptom, njegova pozicija je zadnji vezni i ovo guranje na stopera četiri godine je smiješno i žalosno u istom trenutku. Očigledno je da Vidal i Javi ne mogu zajedno igrati u veznom redu na tim pozicijama, ali što se Vidal ne gurne ofanzivnije malo gdje igra Thiago, da vidimo na što će to ličiti. Igramo anti-fudbal, nećemo se lagati, teško dolazimo do prilika, pojedini igrači su totalno van forme što je neshvatljivo za renome i ime kakvo je Bayern. U lošoj formi mogu biti 2-3 igrača, a ne 50% tima kao što je to kod nas slučaj.
Ja ne osjećam nikako zajedništvo na terenu, najviše vuku Arjen kada igra i Bilal, ostali se trebaju na njih ugledati šta znači nositi grb Bayerna. Neki očigledno misle da je ime na leđima veće od onoga naprijed, ne, nije.
Slijedi nam utakmica u petak protiv Mainza koju bi trebali dobiti, ali ovaj Bayern i riječ siguruno ne idu zajedno.

Javi je španska škola fudbala, zna sve sa loptom, njegova pozicija je zadnji vezni i ovo guranje na stopera četiri godine je smiješno i žalosno u istom trenutku. Očigledno je da Vidal i Javi ne mogu zajedno igrati u veznom redu na tim pozicijama, ali što se Vidal ne gurne ofanzivnije malo gdje igra Thiago, da vidimo na što će to ličiti. Igramo anti-fudbal, nećemo se lagati, teško dolazimo do prilika, pojedini igrači su totalno van forme što je neshvatljivo za renome i ime kakvo je Bayern. U lošoj formi mogu biti 2-3 igrača, a ne 50% tima kao što je to kod nas slučaj.
Ja ne osjećam nikako zajedništvo na terenu, najviše vuku Arjen kada igra i Bilal, ostali se trebaju na njih ugledati šta znači nositi grb Bayerna. Neki očigledno misle da je ime na leđima veće od onoga naprijed, ne, nije.
Slijedi nam utakmica u petak protiv Mainza koju bi trebali dobiti, ali ovaj Bayern i riječ siguruno ne idu zajedno.

Pitanje za tisucu kuna, zasto Javi ni kod Pepa a evo ni kod Carla ne igra na poziciji na kojoj svi mastaju da igra? Zasto nikad nije ni bio opcija?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.