FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2016, 17:28

Sinisa ove sezone igra mnogo bolje. Ako ovako nastavi trebali bi ga zadrzati sto je duze moguce jer je odlicna zamjena za Memiju u slucaju da se ovaj proda. Mada,nekad bolje i od Memije odigra. Srcan,borben i odlican u defanzivi.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 nov 2016, 17:30

Treba Salihovica oziviti :rol:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 29 nov 2016, 17:52

Ja ne znam šta da napišem oko ovoga "najbolji".

Jedno je sigurno, Miroslav pa velika praznina.
Ostali, najbolji ne ide. Možda Lendrić, kao najbolji strijelac, ali nikako ne mogu da im zaboravim skoro pola tuceta utakmica gdje su izgledali kao četa diletanata.
Najbolji; Miroslav Stevanović. Kraj.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 29 nov 2016, 18:07

[url]http:///premijer-liga-bih/krilni-napadac-radnika-od-proljeca-na-grbavici/71597[/url]

Mnogi su ovdje hvalili Pecu, ja ga nikad nisam gledao. Kad god gledam Radnik on ne igra.
Zadnja izmjena: amar92, dana/u 29 nov 2016, 18:26, ukupno mijenjano 2 puta.

kontinen
Kontakt:

Post Postao/la kontinen » 29 nov 2016, 18:10

Bio je povrijeđen zadnjih par tekmi

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 29 nov 2016, 18:33

amar92 je napisao/la:[url]http:///premijer-liga-bih/krilni-napadac-radnika-od-proljeca-na-grbavici/71597[/url]

Mnogi su ovdje hvalili Pecu, ja ga nikad nisam gledao. Kad god gledam Radnik on ne igra.
Vrlo dobar u onome sto ne moze niko u nasoj ekipi: Proci nekoga :mrgreen: , mislim da smo ekipa koja ima najmanje uspjesnih driblinga u ligi
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

1921fcz
Kontakt:

Post Postao/la 1921fcz » 29 nov 2016, 18:42

amar92 je napisao/la:[url]http:///premijer-liga-bih/krilni-napadac-radnika-od-proljeca-na-grbavici/71597[/url]

Nema nista od ovog igraca. Iako bi volio da dodje kod nas ali Krstajic ne pomislja da ga pusti tek tako jer ima vazeci ugovor jos 2 god ako me sjecanje sluzi.

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 29 nov 2016, 18:43

irfo je napisao/la:

Vrlo dobar u onome sto ne moze niko u nasoj ekipi: Proci nekoga :mrgreen: , mislim da smo ekipa koja ima najmanje uspjesnih driblinga u ligi
On je desno krilo ili moze i lijevo? Nije valjda da se spremamo za zivot bez Mire. Treba s njim rijesiti taj ugovor, pa makar da ga produzi uz dogovor da nas napusti na ljeto ali uz odstetu a ne da ode besplatno.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2016, 18:45

Peco moze igrati i lijevo i desno. Cini mi se u Radniku igra lijevo.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 29 nov 2016, 21:51

Peco bi bio prinova. Ne mogu pojacanjem zvati igraca koji se jos nije dokazao u Premijer ligi. Nekoliko dobrih utakmica u Radniku nista ne znaci.

Bikinjo

Post Postao/la Bikinjo » 29 nov 2016, 22:27

amar92 je napisao/la:
irfo je napisao/la:

On je desno krilo ili moze i lijevo? Nije valjda da se spremamo za zivot bez Mire. Treba s njim rijesiti taj ugovor, pa makar da ga produzi uz dogovor da nas napusti na ljeto ali uz odstetu a ne da ode besplatno.
gdje se bmoze procitati taj tekst o dolasku napadaca na proljece

anonimni
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 29 nov 2016, 22:27

1921fcz je napisao/la:

Nema nista od ovog igraca. Iako bi volio da dodje kod nas ali Krstajic ne pomislja da ga pusti tek tako jer ima vazeci ugovor jos 2 god ako me sjecanje sluzi.
Ma Peco ce prije u inostranstvo nego kod nas ako igdje i ode sad, zna Krstajic dobro prodati igrace (poceo je s Memisevicem, vjerujem da ima jake veze jos po Evropi) i sumnjam da bi ga i htio dati nama, a za kupovinu ipak jos nismo jaki, dzaba :D

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 29 nov 2016, 22:51

slika

BUDI SE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 30 nov 2016, 01:03

U svim zemljama se danas-sutra igra liga ili kup osim kod nas. Jel zna neko kad je izvlacenje parova kupa bar? Hoce biti sta sad do pauze ili sve ide poslije pauze?

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 nov 2016, 01:33

Dolazi nam Čelik koji nam je itekako dužnik. Igrali smo 2 puta s njima u 2016. godini, jednom u drugom dijelu prošle sezone kad smo golom Salčinovića zjanili 1-0 u Zenici i ove sezone neriješeno uz pogodak Čelika iz penala u finišu utakmice,također u Zenici. Ekipa koja pored nekvaliteta igrača ima i probleme unutar struktura kluba je jednostavno zrela za naplatu zbog prethodna 2 meča s njima. Najbolji strijelci su im Smriko i naš bivši igrač Danijal Brković sa po 3 gola i Marin Popović sa 2 pogotka,oba pogotka koja je postigao su bili iz penala,a jedan od njih je bio protiv nas. Ostali i nisu vrijedni pomena možda još jedino Fenan Salčinović. Golman bi vjerovatno im trebao biti Ružić, mada je i naš bivši golman Bukvić branio u nekoliko utakmica.

I mnogo jači Čelik je znao padati na Grbavici, tako da ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Još jedna stvar koja bi mogla tu biti presudna po meni je taj neki inat. Inat je u većini slučajeva yebena stvar, ali zna nekad biti i pozitivna stvar i ja mislim da će tako biti sad u subotu. To govorim iz razloga zato ako ste upratili izjavu Lendrića poslije Zrinjskog gdje govori da smo konačno pobjedili Zrinju nakon što su se 2 posljednje utakmice na Grbavici provačili i nezasluženo nosili bod(ove) u Mostar. Tu je po meni slična situacija i sa Čelikom dobro su nas sjebali posljednje 2 utakmice tako da ne sumnjam da će naši momci imati motiv da im konačno napune mrežu i da mirni dočekaju ovu , za nas navijače predugu pauzu.

manijakKladusa
Kontakt:

Post Postao/la manijakKladusa » 30 nov 2016, 06:31

ima li ko od nasih da je pod suspenzijom za utakmicu protiv ceilika
Ja cu biti sijed, ja cu biti star, al voljet cu i tad Zeljezncar.

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Quinlan » 30 nov 2016, 07:55

manijakKladusa je napisao/la:ima li ko od nasih da je pod suspenzijom za utakmicu protiv ceilika
Ne svi su na raspolaganju

TikTak
Kontakt:

Post Postao/la TikTak » 30 nov 2016, 08:32

amar92 je napisao/la:U svim zemljama se danas-sutra igra liga ili kup osim kod nas. Jel zna neko kad je izvlacenje parova kupa bar? Hoce biti sta sad do pauze ili sve ide poslije pauze?
Kod nas je sve iduce godine. Imamo jos Celika, dobro se pripremiti i igrati kao da nam je utakmica na zivot i smrt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 nov 2016, 10:39

Čelika odraditi kako treba, zabiti što je moguće više golova i otići na nezaslužen odmor. Dobro je što će nam neki rezultati vjerovatno odgovarati pa možda prezimimo na mjestu koje vodi u Evropu.

Situacija je samo malo bolja nego što je bila, imamo jednu tešku utakmicu do kraja ovog prvog dijela (Krupa) a ostale moramo dobiti. Sarajevo ima nešto teži raspored, pa bi ih mogli prestići, dok bi Zrinjski vrlo lako mogao ostvariti sve pobjede do kraja.

Euforija je ok, ali situacija je izuzetno teška po nas. Zrinjski je još uvijek predaleko, a mi ne smijemo prosuti više niti jedan jedini bod na Grbavici gdje imamo još osam utakmica do kraja. Kako sada stoje stvari liga za prvaka će biti zanimljiva i granica između vrha i dna će biti veoma mala.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 30 nov 2016, 13:11

Virtu4l je napisao/la:Čelika odraditi kako treba, zabiti što je moguće više golova i otići na nezaslužen odmor. Dobro je što će nam neki rezultati vjerovatno odgovarati pa možda prezimimo na mjestu koje vodi u Evropu.

Situacija je samo malo bolja nego što je bila, imamo jednu tešku utakmicu do kraja ovog prvog dijela (Krupa) a ostale moramo dobiti. Sarajevo ima nešto teži raspored, pa bi ih mogli prestići, dok bi Zrinjski vrlo lako mogao ostvariti sve pobjede do kraja.

Euforija je ok, ali situacija je izuzetno teška po nas. Zrinjski je još uvijek predaleko, a mi ne smijemo prosuti više niti jedan jedini bod na Grbavici gdje imamo još osam utakmica do kraja. Kako sada stoje stvari liga za prvaka će biti zanimljiva i granica između vrha i dna će biti veoma mala.
Mi možemo iskoristiti ovo naše peto mjesto na tabeli i promociju pitara kao jedinog tima koji bi kao mogao ugroziti Zrinjski. Tu treba spustiti loptu mudro ih ističući u prvi plan što realno i jeste istina. Trenutno. Nabiti im pritisak favorita maximalno, da vidimo kako se snalaze i čekati šansu iz prikrajka, strpljivo, uzimati utakmice koje se "moraju" dobiti da bi uopšte došli u poziciju malo ozbiljnijeg pretendenta. To je ostatak ovih tekmi do lige šest sa najvećim ispitom, Krupa.
Posle te utakmice, eventualnom pobjedom nemaš se više šta "skrivati", neka počnu svi o nama razmišljati, mjesto koje nam uostalom i pripada je sami vrh.
A onda, muški da se pofajtatamo sa svima, pa ćemo vidimo; čija majka crnu vunu prede :D

Prelazni rok, jako bitan. Ni po koju cijenu ne smijemo puno mijenjati, imamo tim koji sa mini korekcijama ima kapacitete da bude najbolji u ligi.
Zaoštriti širinu i konkurenciju u ekipi. Dati do znanja svima šta se od njih očekuje. To je 110% a ne 50 ili hebenih 30. U svakoj utakmici, na treningu! A ne Da nam se šetka, hoće, neće, samo mu džepovi na šorcu fale. Ne može tako ni u snu, nismo mi ti klubovi gdje su ONI prije igrali, uz par izuzetaka mi smo najVEĆI klub njihovih karijera. Da bi ovo uspjeli mora postojati hijerarhijski sistem, od same svlačionice, do prve postave, preko trenera ( najbitnija karika) eo same uprave koja stoji iza trenera, njih igrači ne smiju zanimati niti ih trebaju komentarisati, osim interno u jaranskom ćaskanju. Trener, a Slavko to zna, dokazao je mora adekvatno kažnjavati ili nagrađivati pa da im čast bude što su prva izmjena a kamoli neizostavan član prve postave. Odoh ja naširoko ali ništa od ovoga nije nebitno, tako se gradi tim a to nismo imali već smo svakog ponaosob ocjenjivali, analizirali, hvalili ili kudili.
Vjerujem da Čelo bolje od nas sviju zna šta mu/nam fali. Da postoji "spisak" želja u realnim okvirima koji treba da bude promjenljiv tek u slučaju nekog kapitalca koji se ne smije propustiti. Ono što ja mislim da nam treba i gdje smo deficitarni su, po pozicijama; Centralni bek. Lijevi bočni. Jedan "ljevak", nebitno vezni ili krilni. Kraj.
Takođe, svi eventualni koji bi bili dovedeni Moraju biti pojačanja a ne prinove i naravno ako ne bude odlazaka ključnih igrača.
Svjedoci smo spiska koji kruži forumom i realno niti jednom od tih igrača kvalitetom nije zagarantovano mjesto u prvih 11. Trebamo prestati da se ponašamo zahvalno jer nas je neki igrač "pojačao" već da se postavimo autoritativno kako i dolikuje, opet kažem, vjerovatno najvećem klubu u njihovim karijerama. To opet ne znači da budemo bahati već da prigrlimo tog igrača kao porodica, od navijača, igrača, trenera, uprave.
Dalje, nismo u situaciji da možemo odbiti neke " nemoralne" ponude ali ne moramo ih davati ni za siću. Uzet ću tri primjera.
Stevanović, ponuda što milja €. Hvala, nismo zainteresovani. Hem košta malo više a pogotovo jer ga ne možeš nadomjestiti, al" nikako što nas malo više može koštati. Čak je i 200 milja € malo, uslovno rečeno. Šta Stevanović i njegov menager misle i žele, izvinite molim vas ali klub iznad svega. Korektni jeste ali smo i mi. Usput, nadam se produženju, molim se za njega, još jednom, Miro, pa praznih mjesta bruku i tek ostali.
Lendrić. 300_400 milja €. Ne hvala, solidna ponuda ali moramo odbiti. Najbolji strijelac, takođe teško zamjenjiv, sa dužim ugovorom. Probajte u Slobodi ili Radniku, njima je to astronomska cifra. Cijena 600 milja €, fiksno.
Memija. Eh sada, već zamjenjiv igrač. Imamo Stevanovića pa čak i Stanića što je jako dobra pokrivenost na toj poziciji, čak i gužva. Ne ići u bescjenje ali neku ponudu od 250 milja € ja bi objeručke prihvatio, uz klauzulu dalje prodaje jer Memija itekako ima potencijala i vremena za napredak te prodaju.
Ostalo, riješiti se igrača koji su tu onako, eto njima lijepo, pomalo treniraju bez znakova želje da se nametnu. Predali se. Hvala i prijatno ali sa poštovanjem, rastaati se lijepo, kulturno, iz stisak ruke jer smo veliki klub i cijenimo svakoga.

Još za kraj, naši mladi. Jedan sam od najvećih zagovornika da im se da više šanse. Ipak, sada su neke nove okolnosti, pa nemaju baš mjesta za prvih jedanaest već je možda i najbolje da igraju za juniore a ponekad im se mora dati šansa, koji minut do kraja. Naravno, pratiti njihov razvoj, pomagati im, savjetovati ih, posvetiti ima pažnju koju zaslužuju.
Iako još uvijek čvrsto stojim iza stava da su nekada ranije mogli dobiti priliku dok su se pojedini "vukli" po terenu.

Da se o ovome pričati i bez janjadi, boomova itd. Kakav boom, il" mijenja klubove ko" čarape ili je odigrao polusezonu kako treba i šatro "janje". Boom.
Aha, šta ima :kafa:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Ferroviere1987, Kajkutenjoyer i 42 gosta.