FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 29 nov 2016, 14:56

KingJamesMVP je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:jel istina da je reprezentacija argentine letila prije dvadesetak dan u ovom istom avionu koji se srusio nazalost?
tako su mediji prenijeli
Jeste , osim Messija. On je putovao avionom s Neymarom u Brazil.
27.10.2020

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 29 nov 2016, 16:51

Ja ne znam zasto Lucho ne forsira Rafinhu, mozda nije tipicni veznjak ali je momak borben, dinamican, ima tehniku i zna igrati lopte, proba upariti njega i Iniestu i mozda budemo imali i malo mirnoce na sredini terena, a i zbog te svoje dinamicnosti i tehnickih sposobnosti puno bolje suradjuje sa MSN-om, jednostavno ga mora poceti forsirati.
Ali posto je Lucho tvrdoglav znamo da ce Busquets, Rakitic i Iniesta poceti utakmicu...

Rafinha i Denis sto vise moraju igrati, oba imaju kvalitet da budu bitan dio ekipe, a davajuci im minute samo protiv slabih ekipa ili da udju sa klupe nije dovoljno za razvijati igrace.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 29 nov 2016, 20:11

Furymaker je napisao/la:Ja ne znam zasto Lucho ne forsira Rafinhu, mozda nije tipicni veznjak ali je momak borben, dinamican, ima tehniku i zna igrati lopte, proba upariti njega i Iniestu i mozda budemo imali i malo mirnoce na sredini terena, a i zbog te svoje dinamicnosti i tehnickih sposobnosti puno bolje suradjuje sa MSN-om, jednostavno ga mora poceti forsirati.
Ali posto je Lucho tvrdoglav znamo da ce Busquets, Rakitic i Iniesta poceti utakmicu...

Rafinha i Denis sto vise moraju igrati, oba imaju kvalitet da budu bitan dio ekipe, a davajuci im minute samo protiv slabih ekipa ili da udju sa klupe nije dovoljno za razvijati igrace.
@o o oO O zetko moj :cool:

Da proba tvoj nesudjeni tast da ti odgovori.....u fudbalu postoje TRENERI i postoje ŠIBICARI....ovi prvi (da ne idem daleko i pišem o pokojnom Krojfu ali najbolji je primer Pep) donose REVOLUCIJU, donose radikalne novine (da se ne ponavljam koga je sve i kakve fudbalske veličine oterao te 2008-e jer svi već znaju.....kao i šta je posle toga uzsledilo i što se verovatno i nažalost teško ponoviti može) i postoje (kao i u životu, poslu i pogotovo npr. politici) JAJARE koje se povijaju kako vetar duva....ovim drugima je ne bitno čiju guzicu ljube samo neka su na vlasti....primenjeno na FC Barcelonu, samo nek su "treneri" a valjda će se za ostalo pobrinuti Mesi, Inijesta, Suarez, Neymar itd. itd. da ne nabrajam....iskreno to je dobra logika da se ne lažemo....samo pomenuti igrači su dovoljni da se osvoji bar prvenstvo....a da ne kažem i SVE što se može što se eto ovom "treneru od imena" ali malo sutra desilo već prve sezone a SVI ZNAMO I KAKO gle "čuda" isto posle jedne "Anoete" (opet da ne dužimo, svi se sećamo)

Tako npr. dovedeš (lično na insistiranje svoje) beka (konkretno Vidala).....taj TVOJ igrač odigra 1-2 utakmice više od Daglasa i onda NESTANE....nema ga ni na popisu gradjana u Španiji haha....onda se (genijalno) dosetiš da jednog klasičnog veznjaka Roberta "zapališ kao šibicu" i za jednu sezonu toliko potrošiš (da trči tamo vamo od gola do gola za ceo tim) da dečka ne možeš bukvalno da prepoznaš kad ga kamera uhvati u gro planu.....propao ko muda kroz pocepane gaće....istopio se....sagoreo ko pomenuta šibica i zreo za infuziju....ZAŠTO? pa zato što je najlakše istresti qurac na nekom tamo Robertu, Vidalu, Bartei, Montoji, Kuenki, Sandru, Muniru, Rafinji ili nekom drugom mučenom klinji....

Neko kaže "ma osvojiće Barsa najmanje 2 a možda i tri trofeja.......moguće je i to. Možda Mesi opet poludi pa pošalje Boatenga direkt u grob a Nojera u čistilište....ili Neymar, Suarez sve jedno.....ali nema tu ni "S" od struke ili makar traga da neko sutra kaže "on je začetnik totalnog fudbala....tiki-take...ili makar kake-kake". Pamtiće ga kao jajaru kome je upala "kašika u med" da vozi svemirski brod dok ga drugi jure u trabantu....

I zato nemoj da se nadaš ni Rafinji niti nekom drugom pomenutom klinji.....taj će na teren izvesti "siguricu"....kad to kažem mislim konkretno da mu se **** za rezultat.....bitno je da svoju nesposobnu i nestručnu guzicu opravda tako što će eventualno ako Barsa izgubi reći "pa šta hoćete, uradio sam sve što sam mogao, evo i Inijestu (sa dva treninga od teške povrede) sam ubacio.....da ne dužim, običan ŠIBICAR, od prvog radnog dana do danas ima samo jedan cilj koji glasi....."neću da talasam, plutam tamo gde me vodena struja nosi..."....pravi "Balkanski političar"....

Živ ti meni @zetko bio... pozdrav :salut:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 nov 2016, 21:01

Dobro okej sve. Samo ako je Enrique takav trener kao sto ti kazes, zasto onda mag Tata Martino ne upravi taj svemirski brod u najboljem pravcu ? A ne da se gubi od Granade. Svemirce je sigurno imao, brod predvodjen nogometnim Son Gokuom u najboljim godinama.

Do tad, sluzit cemo se teoremom "what if?".
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 nov 2016, 21:13

Jedina istina je kao sto je Pep rekao: Mora se desiti pad u ekipi, 6/6 titula je maksimum. Od toga bolje ne moze. Mozes igrati samo losije. Pep je takodjer sam rekao: 2012 je njegova najbolja godina u Barceloni, tada se po njemu igrao najbolji nogomet koji je dosegao svoj vrhunac s njim na celu. Jer bolje ne moze. Ne od onog sto je on zamislio. Za njegov sistem ne postoji bolja igra. ZBOG TOGA JE I OTISAO. I zbog toga se vise nikad nece vratiti u Barcelonu kao trener.

Da li je Pep rizikovao ? Naravno. Prije njegova dolaska Xavi i Iniesta su bili dobri igraci, ali nista posebno. Cak sta vise, sa Vierom i ostalim nisu mogli u istu recenicu. Messi je bio samo ekstremni talenat. Sve to je moglo propast. Ali nije.

E sada, Barcelona je veliki klub, najveci sa velikim renomeom. I u modernom nogometu gdje se vrti lova, lijepe sponzori moras biti u vrhu a zadrzat ces se kupovinom najboljih igraca. Ekonomija.

Cilj je da se osvajaju titule. Sigurno se ne gleda toliko trenutno u buducnost. Ali sa Lee-om , onim japancem i Xavijem Simonsom ja se ne plasim :mrgreen:
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 29 nov 2016, 21:15

leorey je napisao/la:Dobro okej sve. Samo ako je Enrique takav trener kao sto ti kazes, zasto onda mag Tata Martino ne upravi taj svemirski brod u najboljem pravcu ? A ne da se gubi od Granade. Svemirce je sigurno imao, brod predvodjen nogometnim Son Gokuom u najboljim godinama.

Eto.....posle ćeš se ti opet "buniti" ali kako da pričam s tobom o recimo Krojfu kad ti ne pamtiš ni razdoblje od 2-3 godine?. Taj mučeni Tata Martino nasledio je (silom prilika) nervno rastrojenu Barsu posle smrti TITA (da ne bi morao dodatno da ti objašnjavam a vidim da bi morao radi se o Vilanovi a ne o ćopavom zagorcu Brozu)....prvoj Neymarovoj sezoni, dugo odsutnom povredjenom Mesiju i odbranom kojom smo se ovde svi sprdali.....ALI ČAK i taj Martino izgubi (spletom okolnosti) titulu u poslednjem kolu......jer kao što u predhodnom postu napisah radi se o Barsi a ne o Radničkom iz Trbovlja :roll:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 nov 2016, 21:21

Ma dobro, nije sad ni Guardiola bezgrešan kad su transferi u pitanju. Pa šta je on uradio sa Chygrynskiym? Hlebom? Svi treneri su imali dobre i užasne transfere i to će tako biti dokle god je fudbala. Sreća pa je tako, jer ne bi valjalo kad bi svi bili bezgrešni. Kako bi se onda i same utakmice završavale? Kojim rezultatom? :mrgreen:

Luis Enrique nije na Pepovom nivou, ali nije tolika neznalica kakvom ga ovdje pokušavaju predstaviti. PREteško je voditi ekipu u kojoj imaš toliko alfa-mužjaka. Nema trenera koji bi mogao natjerati Messija da trči. On ako neće - neće. Naravno, njemu to ne smije i ne može niko prigovoriti, jer Messi i kad se ne kreće - opet je bolji od 98% fudbalera na svijetu.

Problem sa navijačima Barcelone je što su previše "zaljubljeni" u Guardiolu. Onakav trener ne raste na svakom ćošku. Možda će Xavi biti poput njega. Ali, opet ne očekujem da će se dugo zadržati negdje. Jer, Barceloni je često potrebna svježa krv sa klupe. Neke promjene u režimu treninga, pristupu problematici, motivaciji... Naravno, to ne znači da ih treba preuzeti Limeni, već neko ko ipak zna šta radi.

Barcelona igra sterilno u posljednje vrijeme. Period koji mora doći. Pa jedan Bayern igra tako iako igra u lakšoj ligi (istina, novi trener). Jednostavno, mišljenja sam da je potrebna jedna dobra utakmica (a evo, derbi je prava utakmica za to) i da se opet uhvati niz odličnih rezultata gdje će se opet manje pisati o LE-u, a mnogo više o Barcinom trojcu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 nov 2016, 21:27

parangal je napisao/la:
leorey je napisao/la:Dobro okej sve. Samo ako je Enrique takav trener kao sto ti kazes, zasto onda mag Tata Martino ne upravi taj svemirski brod u najboljem pravcu ? A ne da se gubi od Granade. Svemirce je sigurno imao, brod predvodjen nogometnim Son Gokuom u najboljim godinama.

Eto.....posle ćeš se ti opet "buniti" ali kako da pričam s tobom o recimo Krojfu kad ti ne pamtiš ni razdoblje od 2-3 godine?. Taj mučeni Tata Martino nasledio je (silom prilika) nervno rastrojenu Barsu posle smrti TITA (da ne bi morao dodatno da ti objašnjavam a vidim da bi morao radi se o Vilanovi a ne o ćopavom zagorcu Brozu)....prvoj Neymarovoj sezoni, dugo odsutnom povredjenom Mesiju i odbranom kojom smo se ovde svi sprdali.....ALI ČAK i taj Martino izgubi (spletom okolnosti) titulu u poslednjem kolu......jer kao što u predhodnom postu napisah radi se o Barsi a ne o Radničkom iz Trbovlja :roll:
Ma razumijem ja sve sta si ti napisao. I slazem se u vecini. I ne zelim se uopste raspravljat o tome koliko ti znas o klubu, a koliko ja, jer je to apsolutno nebitno. Ti si niko i nista za Barcelonu. Kao i ja. Samo jedan simpatizer. Ali poenta je da u danasnjem modernom nogometu, gdje je konkurencija strahovito jaka , ne mozes svake godine osvajati triplete jer to ne bi bilo normalno.

Barcelona ima sigurno najbolje igrace i kao takva "puca" na sve trofeje svake godine. Ali nesto se pitaju i drugi klubovi. Nesto se pita i srece.

Guardiola jeste veliki inovator, ali nesto je sigurno napravo i Enrique. Ako nista , drugacije se igra. Nije to ona pasivna igra vise. Igra se direktnije, okomitije, brze.

Istina je da ove sezone ne briljiramo, ali sve je moguce na kraju sezone i sigurno da nije sam Enrique kriv za ovu situaciju.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 29 nov 2016, 21:28

Monolog je napisao/la:Ma dobro, nije sad ni Guardiola bezgrešan kad su transferi u pitanju. Pa šta je on uradio sa Chygrynskiym? Hlebom? Svi treneri su imali dobre i užasne transfere i to će tako biti dokle god je fudbala. Sreća pa je tako, jer ne bi valjalo kad bi svi bili bezgrešni. Kako bi se onda i same utakmice završavale? Kojim rezultatom? :mrgreen:

Luis Enrique nije na Pepovom nivou, ali nije tolika neznalica kakvom ga ovdje pokušavaju predstaviti. PREteško je voditi ekipu u kojoj imaš toliko alfa-mužjaka. Nema trenera koji bi mogao natjerati Messija da trči. On ako neće - neće. Naravno, njemu to ne smije i ne može niko prigovoriti, jer Messi i kad se ne kreće - opet je bolji od 98% fudbalera na svijetu.

Problem sa navijačima Barcelone je što su previše "zaljubljeni" u Guardiolu. Onakav trener ne raste na svakom ćošku. Možda će Xavi biti poput njega. Ali, opet ne očekujem da će se dugo zadržati negdje. Jer, Barceloni je često potrebna svježa krv sa klupe. Neke promjene u režimu treninga, pristupu problematici, motivaciji... Naravno, to ne znači da ih treba preuzeti Limeni, već neko ko ipak zna šta radi.

Barcelona igra sterilno u posljednje vrijeme. Period koji mora doći. Pa jedan Bayern igra tako iako igra u lakšoj ligi (istina, novi trener). Jednostavno, mišljenja sam da je potrebna jedna dobra utakmica (a evo, derbi je prava utakmica za to) i da se opet uhvati niz odličnih rezultata gdje će se opet manje pisati o LE-u, a mnogo više o Barcinom trojcu.
Sa svime mogu da se složim OSIM za Limenog......ako je neko zaslužio onda je to ON :lol: Već ga vidim kako pizdi na Mesija pored aut linije hahaha :rol:

Gde si se njega setio svaka ti čast haha :thumbup: :lol:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 29 nov 2016, 21:34

Monolog je napisao/la:Ma dobro, nije sad ni Guardiola bezgrešan kad su transferi u pitanju. Pa šta je on uradio sa Chygrynskiym? Hlebom? Svi treneri su imali dobre i užasne transfere i to će tako biti dokle god je fudbala. Sreća pa je tako, jer ne bi valjalo kad bi svi bili bezgrešni. Kako bi se onda i same utakmice završavale? Kojim rezultatom? :mrgreen:
Tacno, ali ih on nije forsirao, kao sto to LE radi s Matjeom, recimo. Komotno mozes dodati Ibru i Kaseresa na ovu listi. :D

Evo recimo pustis jednog Bartru, koji je sad standardan u dobrom klubu poput Borusije, a zadrzis kiksaru Matjea. Siguran sam da ovo Pep ne bi uradio ni u najludim snovima, ali LE ima drugacije razmisljanje.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 nov 2016, 21:34

Sve se moze okrenuti. Stvarno niti za jedan klub na svijetu trenutno se ne moze reci da je u nekoj formi. Bar po igri. City ne briljira sigurno. Bayern isto. Real Madrid takodjer se pati. Duga je sezona i slazem se s @Monologom da je potrebna samo jedna utakmica, da zamah uhvatimo. Mozda vec u Clasicu.

Sjetimo se kako je igrao Real Madrid prvi dio sezone prosle godine. Ko bi rekao da ce osvojiti LP , nema veze sto su imali lakse protivnike. Isto se govorilo o Enriqueu i Barceloni na pocetku , kad je bio na rubu otkaza. Pa tripleta pade.

Ono sto se ne moze oprostiti je nezalaganje na terenu kao sto je bio slucaj protiv Sociedada. Jer mi smo ove godine izvukli bolji rezultat na Anoeti nego prosle, uz 5 puta slabiju igru. Sto znaci da je potrebno imati i srece.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 29 nov 2016, 21:40

@lorey

OK, upravu si....nismo stručnjaci ni ti ni ja to je tačno......ja ću sada da ti kažem nešto čisto kao simpatizer (dugogodišnji) Barse.....hebe mi se ko je i kako je trenira poenta je u jednom......Ako je Real iz Madrida (ne bitno kako) imao razdoblje od 5 (čak uzastopnih) LŠ ili ti KEŠ nije bitno ime zna se o čemu se radi.....ova generacija Barse sa Mesijem (stao na 4 titule) zaslužuje barem 6......ako se to ne desi dok još Lea noge služe biće to veliki neuspeh kluba......jer zapamti, kao i pre njegove pojave posle njega Barsa će tek ponekad nešto "kljucnuti"......e zato mi je krivo, jer Mesiju polako prolazi leto 30-o.....što kaže jedna pesma.....ostalo su tek finese

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 nov 2016, 21:43

Enrique danas reče da je Iniesta spreman, ali da čeka zeleno svjetlo doktora te da bi dobio sutra minute protiv Herculesa da nije suspendovan.

S druge strane, Umtiti će sutra dobiti nešto minuta, kako bi bio još spremniji za subotu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 29 nov 2016, 21:47

Pike i Alba, sta je s njima ?
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 nov 2016, 21:56

Mokes je napisao/la:Pike i Alba, sta je s njima ?
Pique je isto spreman, Alba teško
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 nov 2016, 22:08

parangal je napisao/la:@lorey

OK, upravu si....nismo stručnjaci ni ti ni ja to je tačno......ja ću sada da ti kažem nešto čisto kao simpatizer (dugogodišnji) Barse.....hebe mi se ko je i kako je trenira poenta je u jednom......Ako je Real iz Madrida (ne bitno kako) imao razdoblje od 5 (čak uzastopnih) LŠ ili ti KEŠ nije bitno ime zna se o čemu se radi.....ova generacija Barse sa Mesijem (stao na 4 titule) zaslužuje barem 6......ako se to ne desi dok još Lea noge služe biće to veliki neuspeh kluba......jer zapamti, kao i pre njegove pojave posle njega Barsa će tek ponekad nešto "kljucnuti"......e zato mi je krivo, jer Mesiju polako prolazi leto 30-o.....što kaže jedna pesma.....ostalo su tek finese
Nista ne garantuje da ce tako biti. Barcelona je danas veci klub nego sto je bila 50ih godina kad je Madrid osvajao te titule. Privlaci vise sponzora, brend je i samim time imat ce vise novca da dovede najbolje igrace. Prije 20 godina, pola igraca je biralo otok. Sada bira Barcelonu.

Druga stvar... vjerovatno nisi djed, pa nisi gledao Real Madrid s Puskasom i Di Stefanom kao ni ja, ali onda procitaj koliko klubova je nastupalo u tadasnjoj LP i koliko se ulagalo u nogomet tad, a koliko sad. I zakljuci logicki da li je teze osvojiti titule danas ili 1950ih godina.

Kada ode Messi, mozda necemo biti dominantni kao sada, ali sam uvjeren da ce se tada promijeniti nacin igre, gdje se nece bas graditi sve oko jednog igraca. Messi je danas sistem. Ali je sistem Messi. On uziva u ovom sistemu koji je naucio igrati od malih nogu i onda zbog toga sto je vanserijski igrac svojom klasom ispravlja neke greske i rupe u ovom sistemu i popravlja ih. Jer Messi iz 2010 i ovaj danas su nebo i zemlja. Oba su najbolji igraci, ali ovaj Messi je daleko zreliji nogometas, bolje shvata igru i ne ide u nepotrebne driblinge, kao sto je i sam rekao.

Prije 15 godina, mogao bih se kladit u zivot da bi igraci kao sto su Neymar i Suarez izabrali Real Madrid , a ne Barcelonu. Ali danas je stvar drugacija. Sa imenom, moci i parama danas mozes sve , svima trebas, i zbog toga cemo uvijek privlaciti najbolje igrace. Sto nije bila stvar prije.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 29 nov 2016, 23:21

leorey je napisao/la: Nista ne garantuje da ce tako biti. Barcelona je danas veci klub nego sto je bila 50ih godina kad je Madrid osvajao te titule. Privlaci vise sponzora, brend je i samim time imat ce vise novca da dovede najbolje igrace. Prije 20 godina, pola igraca je biralo otok. Sada bira Barcelonu.

Druga stvar... vjerovatno nisi djed, pa nisi gledao Real Madrid s Puskasom i Di Stefanom kao ni ja, ali onda procitaj koliko klubova je nastupalo u tadasnjoj LP i koliko se ulagalo u nogomet tad, a koliko sad. I zakljuci logicki da li je teze osvojiti titule danas ili 1950ih godina.

Kada ode Messi, mozda necemo biti dominantni kao sada, ali sam uvjeren da ce se tada promijeniti nacin igre, gdje se nece bas graditi sve oko jednog igraca. Messi je danas sistem. Ali je sistem Messi. On uziva u ovom sistemu koji je naucio igrati od malih nogu i onda zbog toga sto je vanserijski igrac svojom klasom ispravlja neke greske i rupe u ovom sistemu i popravlja ih. Jer Messi iz 2010 i ovaj danas su nebo i zemlja. Oba su najbolji igraci, ali ovaj Messi je daleko zreliji nogometas, bolje shvata igru i ne ide u nepotrebne driblinge, kao sto je i sam rekao.

Prije 15 godina, mogao bih se kladit u zivot da bi igraci kao sto su Neymar i Suarez izabrali Real Madrid , a ne Barcelonu. Ali danas je stvar drugacija. Sa imenom, moci i parama danas mozes sve , svima trebas, i zbog toga cemo uvijek privlaciti najbolje igrace. Sto nije bila stvar prije.
Odakle da krenem....a da budem kratak....

Pomenuti Real od 1956-60 nisam gledao jer nisam bio ni rodjen (jer nikad nisam krio što sam u prvim svojim postovima i napisao rodjen sam 1970-e), ali taj Real nije gledo niko sa ovih naših prostora odakle eventualno izuzimam pomenutog Broza koji je možda (mada i to ne verujem) u to vreme imao TV aparat :mrgreen:

DakleM, djed nisam (mada me ovde zajebavaju klinci :mrgreen: ) iako bi po godinama i godinama svoje dece već mogao biti s ponosom i nadam se da ću biti pre 50-e :lol:

20.10.1982 (još uvek imam kartu sačuvanu)kao 12-ogodišnji klinac prvi put sam i to uživo vodjen i gledao Maradonu i Šustera na BG "Marakani" i od tad, što će reći punih 34 godine sam simpatizer Argentine, Barcelone i naravno navijač CZ.....zašto ti to kažem? Kažem ti zato što eto te pune 34 godine NE ZNAM NI JEDNOG jedinog atraktivnog igrača u svetu fudbala (ako izuzmemo Milanovu "trojku" Gulit, Rajkard, Basten) da nije prošao kroz FC Barcelonu....od pomenutog Maradone,Krojfa, Ronalda, Ronaldinja, Romarija, Stoičkova, Rikelmea, Kumana i bla bla bla do današnjih zvezda da ne nabrajamo ako se slažeš.....znači skoro pa SVE od imena u fudbalu u nekom periodu igralo je i prošlo kroz Barsu... tako da se znači ne slažem sa tobom da npr. Neymar i Suarez ne bi pre 15 godina došli u Barsu.....došli bi i to petama u guzicu :mrgreen:

Zbog svega napisanog ti i kažem kao neko ko se seća i to odlično i prve LŠ 92-e.......Barsa svih tih mojih 34 godine ima i dobre timove i idobru gru.....ali poslednjih 10 ima čuveni "faktor X" (čitaj Mesi) i zato joj i pljušte te pare kao što kažeš od sponzora sa svih strana....naravno da će se fudbal igrati i kasnije....da li će Barsa biti tu gde je danas? Lično mislim da ne......ali naravno da joj od srca želim. Uostalom nikad nisam verovao da ću videti boljeg od Maradone, pa ga je Mesi i prepišao i zapišao ako ćemo apsolutno realno....tako da ko zna u čijim se mudima u Južnoj Americi mućka neki novi GENIJE :lol: ....zato valjda mi u Evropi i volimo toliko taj **** fudbal....

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 nov 2016, 00:27

parangal je napisao/la:
leorey je napisao/la: Nista ne garantuje da ce tako biti. Barcelona je danas veci klub nego sto je bila 50ih godina kad je Madrid osvajao te titule. Privlaci vise sponzora, brend je i samim time imat ce vise novca da dovede najbolje igrace. Prije 20 godina, pola igraca je biralo otok. Sada bira Barcelonu.

Odakle da krenem....a da budem kratak....

Pomenuti Real od 1956-60 nisam gledao jer nisam bio ni rodjen (jer nikad nisam krio što sam u prvim svojim postovima i napisao rodjen sam 1970-e), ali taj Real nije gledo niko sa ovih naših prostora odakle eventualno izuzimam pomenutog Broza koji je možda (mada i to ne verujem) u to vreme imao TV aparat :mrgreen:

DakleM, djed nisam (mada me ovde zajebavaju klinci :mrgreen: ) iako bi po godinama i godinama svoje dece već mogao biti s ponosom i nadam se da ću biti pre 50-e :lol:

20.10.1982 (još uvek imam kartu sačuvanu)kao 12-ogodišnji klinac prvi put sam i to uživo vodjen i gledao Maradonu i Šustera na BG "Marakani" i od tad, što će reći punih 34 godine sam simpatizer Argentine, Barcelone i naravno navijač CZ.....zašto ti to kažem? Kažem ti zato što eto te pune 34 godine NE ZNAM NI JEDNOG jedinog atraktivnog igrača u svetu fudbala (ako izuzmemo Milanovu "trojku" Gulit, Rajkard, Basten) da nije prošao kroz FC Barcelonu....od pomenutog Maradone,Krojfa, Ronalda, Ronaldinja, Romarija, Stoičkova, Rikelmea, Kumana i bla bla bla do današnjih zvezda da ne nabrajamo ako se slažeš.....znači skoro pa SVE od imena u fudbalu u nekom periodu igralo je i prošlo kroz Barsu... tako da se znači ne slažem sa tobom da npr. Neymar i Suarez ne bi pre 15 godina došli u Barsu.....došli bi i to petama u guzicu :mrgreen:

Zbog svega napisanog ti i kažem kao neko ko se seća i to odlično i prve LŠ 92-e.......Barsa svih tih mojih 34 godine ima i dobre timove i idobru gru.....ali poslednjih 10 ima čuveni "faktor X" (čitaj Mesi) i zato joj i pljušte te pare kao što kažeš od sponzora sa svih strana....naravno da će se fudbal igrati i kasnije....da li će Barsa biti tu gde je danas? Lično mislim da ne......ali naravno da joj od srca želim. Uostalom nikad nisam verovao da ću videti boljeg od Maradone, pa ga je Mesi i prepišao i zapišao ako ćemo apsolutno realno....tako da ko zna u čijim se mudima u Južnoj Americi mućka neki novi GENIJE :lol: ....zato valjda mi u Evropi i volimo toliko taj **** fudbal....

Fina prica, mada nisi mi morao reci godinu rodjenja i svoju autobiografiju, mislim da to nije za forum i da je protiv pravila :mrgreen:

Barcelona je i tada bila veliki klub i igrala su neka od najvecih imena. Ali ni blizu kao sad. Koliko je samo igraca 90ih godina i ranih 2000 izabralo npr Manchester United, Bayern i Real Madrid ispred nas. Dovoljno je reci da smo do 2006 godine imali samo 1 LP.

I onda u 10 godina osvajas jos 4 LP , a sama nesreca je sprijecila da osvojimo bar jos 2.

Sve sto si napisao o Messiju si upravu, ali nista ne jamci da se nece pojaviti jos bolji igrac za 15-20 godina. Ja licno ne vjerujem, jer koliko je samo razlicitih fudbalera drzalo mnoge rekorde, a sada ih drzi 95 % on sam. Ali ko ce znati sta buducnost nosi.

Ono na sta sam skrecao paznju u mojim prethodnim postovima je to da Barcelona NE MOZE propasti i biti mali klub , taman da odu svi trenutni nogometasi.

Razlozi su mnogi: jaka skola, skauting, novac, sponzori, samo ime kluba i ono sto predstavljamo u svijetu ( od New Yorka do Tokia) , simbol otpora, plus povoljna sredina za mnoge nogometase zbog klime i geografskog polozaja. Zbog toga recimo brazilci najprije dolaze- jer se osjecaju kao u Brazilu, sto je i sam Neymar rekao. Ima tu jos mnogo razloga.

Medjutim, ono sto je najbitnije, imamo sistem od kojeg ne odstupamo. Sto mnogo klubova nema niti su prepoznatljivi po tome. Igraci, treneri, osoblje budu i odu. Klub ostaje vjecan.

Naravno biti ce tu nekad manje dominacije, nekad vece, ali bitno je da se sustina ne gubi. DA SE NE GUBI IDENTITET KLUBA. Tek onda nakon toga je bitno da se ne zapostavlja mladost, talenti u skolama i da se dovode najbolji igraci koji ti odmah kroz marketing vracaju novac i jos si u dobitku, ali dobro to je vec za ekonomiste u klubu.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 nov 2016, 01:01

Koliko vidim, ovdje se sva prica vodi na to - koliko je FC Barca profitirala od ove "Messijeve ere", mada je prilicno nejasno šta se pod to podrazumjeva.
Da li pod "Messijevu eru" spadaju i one njegove 3-4 teenagerske sezone pod vodstvom Rajkarda :?:
Može li se "Messi erom" nazvati one 4 godine pod vodstvom Pepa ili je to neka Pepova era, jer znamo da su tada Xavi i Iniesta bili ekstremno bitni igraci, skoro ništa manje od Messija.

Fudbalskog Mesiju možemo gledati kroz dvije faze (ili možda njih više)
Prva, 2005 - 2008, malodobni decko koji je u tom periodu vanserijski talenat, ali još uvijek u sjeni prve zvijezde kluba Ronaldinha.
Druga, od dolaska Pepa, sezona 2008/09 - present....kad je postao najbolji igrac svijeta i krenuo obarati sve moguce rekorde.

Možda se može dodati jšo neka faza, ali to je otprilike ugrubo.

Sad, koliko je ostalo u nogama Lionela ovog njegovog vanzemaljskog fudbala :?: ako je pametan (a jest), onda još 4-5 sezona, jer sad mnogo zrelije igra, ne ulazi u driblinge ko nekad, samim tim ne lupaju ga ko nekad, samim tim manje se troši i izlaže povredama...dobro, uvijek se može izrdoditi neki kreten poput Ujfalušija (nedo Bog), ali poenta je da smanjuje one njegove ludacke driblinge i prodore na četvoricu, pametnije igra kako je stariji.
Pretpostavljam da ce se vremenom povlaciti sve više u sredinu i djelovati iz drugog plana....mislim da bi mu sad u ovoj fazi karijere najviše odgovarala pozicije klasicne 10-tke kakvu igra u Argentini, ali to je odavno zabranjena pozicija u Barci :mrgreen:

A koliko je Barca profitirala od te neke njegove ere, najbolje svjedoci osvojeni klupski trofeji :tokralju: lige, kupovi, superkupovi... u "Messi eri" došle su i 4 titule LP.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 30 nov 2016, 01:04, ukupno mijenjano 2 puta.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 30 nov 2016, 01:02

Naravno da nije bitno.....ali je ponekad poželjno znati.....i to veoma a i ne stidim se jer nemam ama baš ni jedan razlog

Evo ti i primera....ja često pročitam u nekim komentarima npr. ovakvu rečenicu..."Mesi nikad neće biti kao Maradona.....Maradona je sam doveo Argentinu 86-e do titule SP"....verovatno ste svi tako nešto (često) pročitali?!

Šta govori ta rečenica? govori da može da vam se desi da upadnete u komunikaciju sa osobom koja ima izmedju 12 i 15 godina i da je loptu video (i igrao) samo na PC-u. Jedanaest Maradona ili jedanaest Mesija borilo bi se za opstanak u stvari sigurno bi ispalo i iz naših ovdašnjih liga a ne osvojilo SP :mrgreen:

Šta znaju klinci ko je bio čuveni Realov Horhe Valdano ili takodje Realov stub odbrane Oskar Rudjeri....da ne pričamo o Danijelu Pasareli ili još gore Horhe Buručagi......ali ne, to je osvoijo Maradona a ostali su čučali u žbunju....kako da ne :mrgreen:

Nego dosta offovanja.....vreme je za predstojeći EL Klasiko....do tada, tj. posle njega..... :wave:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.