Fútbol Sudamericano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Fútbol Sudamericano

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 nov 2016, 08:53

Alan Ruschel, the first Chapecoense player to reach hospital, is being treated for very severe injuries: multiple bone fractures, including of his hip, lacerations to his head and head trauma, according to Brazilian journalist Thiago Borbolla.
Elkin Ospina, mayor of La Ceja, confirms at least 25 dead according to firefighters reports
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 nov 2016, 10:55

Strava i užas. :cry:
Hayley <3

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 29 nov 2016, 11:02

5 prezivjeli,od toga 3 nogometasa,stjuardesa i novinar :(
Igraj Široki ti si najbolji!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 29 nov 2016, 12:06

A koja tuga u pm :cry: :cry: :oops: :oops:

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 29 nov 2016, 12:47

Žalosno
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 29 nov 2016, 12:53

Vidim svi se fudbalski klubovi u Brazilu solidarišu sa njima na cyber mrežama (fejsbuk prvenstveno). Valjda će im u dogledno vrijeme ako uspiju ponovo stati na svoje noge dati neke od svojih fudbalera da se pokušaju vratiti gdje su bili, mislim da su tako uradili sa hokejašima onog ruskog Lokomotiva prije nekoliko godina...
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 nov 2016, 12:57

mozda ce moj komentar zvucat ruzno, al izuzetno mi smeta kada raja zali kada umre neka poznata licnost, a ljudi umiru svakodnevno i to prođe nezapazeno, takodjer, ista stvar je i kada se desi neka kolektivna tragedija kao ova

sticem dojam da su neciji zivoti vazniji od zivota nekih drugih..

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 29 nov 2016, 13:03

To je sasvim normalno,onaj koji prati sport biti ce mu zao ovih zrtava,onaj koji zivi u BiH biti ce mu zao onih djevojaka koje je zgazio onaj ludjak,onaj koji zivi u palestini biti ce mu zao zrtava koje svakodnevno stradaju tamo. Jel ruzno reci da su nama one dvije djevojke vaznije od zrtava u Palestini ili ovih fudbalera Brazila? Sve ima svoje,glupo ti je to razmisljanje i cesto ga cujem,kao nauceno napamet.

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 29 nov 2016, 13:04

Chinaglia je napisao/la:mozda ce moj komentar zvucat ruzno, al izuzetno mi smeta kada raja zali kada umre neka poznata licnost, a ljudi umiru svakodnevno i to prođe nezapazeno, takodjer, ista stvar je i kada se desi neka kolektivna tragedija kao ova

Pa odavno ovaj svijet je u kur.u i nista nije kako treba nema se sta vise cuditi.
Ljudi umiru od gladi, umiru kao neduzni civili u ratovima ali njihovi zivoti su izgleda nebitni naspram necijih drugih.

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 29 nov 2016, 13:07

TrollsRoyce je napisao/la:To je sasvim normalno,onaj koji prati sport biti ce mu zao ovih zrtava,onaj koji zivi u BiH biti ce mu zao onih djevojaka koje je zgazio onaj ludjak,onaj koji zivi u palestini biti ce mu zao zrtava koje svakodnevno stradaju tamo. Jel ruzno reci da su nama one dvije djevojke vaznije od zrtava u Palestini ili ovih fudbalera Brazila? Sve ima svoje,glupo ti je to razmisljanje i cesto ga cujem,kao nauceno napamet.
Cija se vise smrt medijiski cuje?

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 29 nov 2016, 13:10

Ne znam,jel imas neki metar da izmjerimo? Pobogu,kao da je bitno. Biti ce najgore njihovim bliznjim,a po meni bi bila kazna ta medijska eksponacija,a tebi je to neka nagrada za mrtve,ako vise ljudi place?

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 29 nov 2016, 13:12

Chinaglia je napisao/la:mozda ce moj komentar zvucat ruzno, al izuzetno mi smeta kada raja zali kada umre neka poznata licnost, a ljudi umiru svakodnevno i to prođe nezapazeno, takodjer, ista stvar je i kada se desi neka kolektivna tragedija kao ova

To sam isto pomislio ali sam prešutio jer je opet ova tema u pitanju. I nije da stičeš, nego je to zaista tako, to je nepobitna činjenica, ali ne želim da svojim postovima umanjujem nečiju smrt i tragediju.
Živimo u svijetu u kojem odavno nečiji životi vrijede više od drugih i vrijedniji su žaljenja ali šta je, tu je. Žao mi je sve i jednog poštenog insana koji pogine nedužan jer se tragedija može svima dogoditi i tu bi trebao biti kraj rasprave.
A to što mi je moderacija foruma iz potpisa obrisala podršku Palestini i njenom narodu karakteriziriajući to kao političku poruku ne želim ni komentarisati, svima je valjda jasno.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 nov 2016, 13:18

to je sve do medija, ovu tragediju ce prenijeti sve televizije na svijetu, novine, radiji, portali, zato sto su oni javne licnosti, dok npr kada se desi nesreca u kojoj avion padne i poginu 84 'obicne' osobe, autubus bude unisten i poginu npr 23 osobe, il kada voz izleti iz tracnica i poginu 72 osobe, prenese se i to, al u mnogo manjoj kolicini i ni blizu, ni blizu ne izazove zaljenje i solidarisanje kod ljudi

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 nov 2016, 13:19

Koja tragedija Boze dragi! Kakva sudbina teska zadnje kolo i zadnji let ove godine im trebao biti. Neka im je laka zemlja!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 29 nov 2016, 13:20

Ali zasto je to bitno ?! Mozes li mi odgovoriti,zasto je majci jednog od fudbalera bitno hoce li smrt njenog sina prenijeti lokalna novinska agencija,ili svi mediji svijeta?

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 nov 2016, 13:30

ovdje se ne radi o roditeljima stradalih, familijarnim vezama, kao i onim drugarskim, nego o osobama koje nemaju apsolutno nikakve povezanosti s njima, a zale ih i solidarisu se, to mi smeta, a to sto je negdje u svijetu danas srusen avion ili slupan autobus s 'obicnim' ljudima, prenijeti ce se u nekoj maloj mjeri, a raja ce samo ocima preletjeti preko toga, nece se potrudit ni da pogleda o cemu se radi, a kamo li da zali i solidarise se, jer njihovi zivoti ocigledno nisu 'vazni'.. tome svemu su krivi mediji u prvom redu, a potom i mi jer smo glupi i losi ljudi, pa su nam zivoti jednih vazniji od zivota drugih..

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 29 nov 2016, 13:31

Tuga, otkako u usli u ligu bili su mi najdraza ekipa lige i jedna od najdrazih mi ekipa uopce.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 29 nov 2016, 13:32

Ma mediji prenose ono sto covjeka navuce da klinke ili da prebaci na taj kanal. Eto ovakve nesrece su im dobre samo za gledanost i klikove, a onda ce se nakon toga ovo sve za par mjeseci zaboraviti ..

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 29 nov 2016, 13:33

Opet ne razumijem zasto je popularnost smrti uopste bitna,momci su bili istaknuti sportisti i naravno da ce njihova tragicna smrt biti medijski propracena. Za Palestinu i Izrael je druga stvar,tu se peru mozgovi,dok ovdje nema losih namjera.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 nov 2016, 13:40

Trolls, il trolujes, il ti mozganje nije jaca strana, u svakom slucaju odustajem od diskusije s tobom

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.