FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavousrcu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavousrcu » 27 nov 2016, 19:52

Neandertalac je napisao/la:Šta je dobro prepucavanje donijelo?
Samo probleme.
Ne moze se to dokazati nekima. Mnogi pobjedu jucerasnju slave samo da bi prozivali. Otislo je sve gdje ne treba i sto prije se situacija mora promijeniti. Nismo prvaci svijeta ako smo popisali Zrinjskog. Peti smo braco i bez euforije. Imamo ekipu koja moze dobiti svakog i koja od svakog moze izgubiti. Zbog toga bez mnogo prozivanha da nam se ne vrati. Karma je kucka, a pred nama mnogo posla.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 nov 2016, 23:50

Potvrdi brat boro na bhtu da je ispravno dosudjen penal za zrinjski :tokralju:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 nov 2016, 07:47

Drugo jutro kako se budim ko' lampa. Moj, naš, Željo je opet na pravom putu. Pregažen lider i aktualni prvak, ni sudija im nije pomogao. Klasična dominacija Velikog nad Malim uz svo dužno poštovanje prema njihovom radu i uspjesima.

Da malo izanaliziramo ove moje riječi.
Sportski uspjeh. Neka se svako od vas zapita čemu ste se najviše obradovali u zadnje dvije sezone. Pobjedama vs pitara, ova sada protiv Zrinjskog ili "najavama", saopštenjima, farbanju reflektora, raskifima ugovora, dovođenju igrača, medijskom ratu, obećanjima, sankcijama, najavama rata... Ima ova lista još dosta stavki.
Da neko ne izvuče iz konteksta par navedenih pa mi se nakači na kosti, pričam striktno o klubu i šta je njegova svrha.
Željezničar je najveći i najtrofejniji klub!
Navijači kluba žele da čitaju kako je Željo pomeo Zrinjskog, pregazio Mladost u gostima, Čelik, napunio do vrha mrežu Viteza kući, kako je Željo prvi, kako je osvojio titulu, kup, duplu!
To je Željo! Željo to treba da bude! Uvijek.
Zahebi ove trivijalne, nebitne, apokaliptične stvari. Ne forsirajte ih, ne priželjkuje, ignorišite, ne dajte raznoraznim anonimusima i papcima publicitet, njima je svaki dobar pa i negativni a nama nije, MI imamo tradiciju, ime, brend, ugled. Mi smo iznad tih gluposti, tj Klub.

Uzrok i posljedice. Rješenje problema.
Uprava. Došli i vidjeli kako stoje stvari u administraciji. Vidjeli da ima bruka loših stvari koje Željo sebi ne smije i ne može dopustiti. Krenuli u sređivanje tog dijela. Odradili vrlo dobar posao. Zašto? Pa jer se razumiju u tu problematiku, školovani za to, znaju šta im je činiti.
Kapa dole.
Dalji korak je bio sportski segment. Eh tu dolazimo do uzroka. Pored sve volje, Želje, dobre namjere da se tu nešto napravi evidentno je da Neznaju šta im je činiti. Pokušali ali nije to to. Šteka.
Ovde se treba zaustaviti sa pričom, doveli ovoga, platili ovome, ovaj menager, doveo Miske i bla bla, bla bla.
Nebitno.
Šta uraditi da bude bolje?
Za mene a i vjerujem većinu plavih navijača, rješenje je vrlo jednostavno i pred nosom.
Amar Osim!
Ko će znati bolje od čovjeka koji ima titula više od skoro svih klubova pojedinačno, od čovjeka koji je vezan za Želju genima, tradicijom, ljubavlju!?
Ne postoji bolji!
Kako?
Vrlo jednostavno. Dvije stvari.
Prva. Znanje, ugled, moć, renome, ime, veličina, institucija.
Ne može Amaru niko govoriti šta da radi! Šuti, gledaj i uživaj. Daš mu sportski segment i zdravo, kraj priče. Ne da mu neko drugi postavlja " scoute " itd, eć da ih on postavlja. Sportski segment, njegova pravila.
Kako ćete se dogovoriti za budžet, funkcioniranje itd to nas navijače ne interesuje, iza zatvorenih vrata to završite.
Druga. Novac.
Pustite se priča, ljubav, dokazivanje, dobrobit itd.
Ima li iko u klubu da mu je dao više od Amara? Nema!
Znate li za koliko je Amar radio ovde a za koliko radi vani?
Ukratko, vani za sezonu uzme kao ovde za deset, dvadeset, trideset. Toliko o ljubavi. On je IME, ima svoju cijenu. Za one koji govore gdje bio vani. Stidite se.
Ukratko, koliko ima trener sadašnji. Toliko. Ok. Gdje si bio prije, koga si vodio, šta si osvojio? To i to. Aha.
Amar jer je deset puta bolji, imat će toliko. Ne možeš ga degradirati pa mu ponuditi dvicu' a tamo neko, "malo" više... Ne ide. Lupam sada, veze nemam koliko bi tražio uopšte ali iz mog ugla nrp, i 20 milja je malo za ono što dobiješ.

Kako do ove fuzije, toliko priželjkivane od velike većine? Da fuzije a ne jeste li za ovoga ili za onoga. Zahebi to.
Željo je bitan. Vi jeste ok, legenda i sposoban čovjek. Ali Željo je iznad vas!
Dogovorite se, odrasli ste ljudi.
Iza zatvorenih vrata!
Nemojte da vam ego, sujeta, želja za liderstvim bude na prvom mjestu u pregovorima. Ubacite malo vrlina, skromnosti, odricanja, žrtve, zarad dobrobiti kluba.

Za kraj, vjerujem da bi u budućnosti sa ovakvim snagama realno mogli do, prvo; dominacije u domaćem prvenstvu pa kasnije do iskoraka u evropskom takmičenju. Toliko iščekivanom.

Nije sve rečeno u ovom postu, ima još i o ovome bi se dalo pričati. Pozitivno u dobronamjernih atmosferi. Navijači, prvi ja pa ostali, 'memli' i 'sunčana' strana, spustite malo loptu.
Znam da "svi" čitate.

Željo iznad svega!
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 28 nov 2016, 09:03

Neandertalac je napisao/la:Drugo jutro kako se budim ko' lampa. Moj, naš, Željo je opet na pravom putu. Pregažen lider i aktualni prvak, ni sudija im nije pomogao. Klasična dominacija Velikog nad Malim uz svo dužno poštovanje prema njihovom radu i uspjesima.

Da malo izanaliziramo ove moje riječi.
Sportski uspjeh. Neka se svako od vas zapita čemu ste se najviše obradovali u zadnje dvije sezone. Pobjedama vs pitara, ova sada protiv Zrinjskog ili "najavama", saopštenjima, farbanju reflektora, raskifima ugovora, dovođenju igrača, medijskom ratu, obećanjima, sankcijama, najavama rata... Ima ova lista još dosta stavki.
Da neko ne izvuče iz konteksta par navedenih pa mi se nakači na kosti, pričam striktno o klubu i šta je njegova svrha.
Željezničar je najveći i najtrofejniji klub!
Navijači kluba žele da čitaju kako je Željo pomeo Zrinjskog, pregazio Mladost u gostima, Čelik, napunio do vrha mrežu Viteza kući, kako je Željo prvi, kako je osvojio titulu, kup, duplu!
To je Željo! Željo to treba da bude! Uvijek.
Zahebi ove trivijalne, nebitne, apokaliptične stvari. Ne forsirajte ih, ne priželjkuje, ignorišite, ne dajte raznoraznim anonimusima i papcima publicitet, njima je svaki dobar pa i negativni a nama nije, MI imamo tradiciju, ime, brend, ugled. Mi smo iznad tih gluposti, tj Klub.

Uzrok i posljedice. Rješenje problema.
Uprava. Došli i vidjeli kako stoje stvari u administraciji. Vidjeli da ima bruka loših stvari koje Željo sebi ne smije i ne može dopustiti. Krenuli u sređivanje tog dijela. Odradili vrlo dobar posao. Zašto? Pa jer se razumiju u tu problematiku, školovani za to, znaju šta im je činiti.
Kapa dole.
Dalji korak je bio sportski segment. Eh tu dolazimo do uzroka. Pored sve volje, Želje, dobre namjere da se tu nešto napravi evidentno je da Neznaju šta im je činiti. Pokušali ali nije to to. Šteka.
Ovde se treba zaustaviti sa pričom, doveli ovoga, platili ovome, ovaj menager, doveo Miske i bla bla, bla bla.
Nebitno.
Šta uraditi da bude bolje?
Za mene a i vjerujem većinu plavih navijača, rješenje je vrlo jednostavno i pred nosom.
Amar Osim!
Ko će znati bolje od čovjeka koji ima titula više od skoro svih klubova pojedinačno, od čovjeka koji je vezan za Želju genima, tradicijom, ljubavlju!?
Ne postoji bolji!
Kako?
Vrlo jednostavno. Dvije stvari.
Prva. Znanje, ugled, moć, renome, ime, veličina, institucija.
Ne može Amaru niko govoriti šta da radi! Šuti, gledaj i uživaj. Daš mu sportski segment i zdravo, kraj priče. Ne da mu neko drugi postavlja " scoute " itd, eć da ih on postavlja. Sportski segment, njegova pravila.
Kako ćete se dogovoriti za budžet, funkcioniranje itd to nas navijače ne interesuje, iza zatvorenih vrata to završite.
Druga. Novac.
Pustite se priča, ljubav, dokazivanje, dobrobit itd.
Ima li iko u klubu da mu je dao više od Amara? Nema!
Znate li za koliko je Amar radio ovde a za koliko radi vani?
Ukratko, vani za sezonu uzme kao ovde za deset, dvadeset, trideset. Toliko o ljubavi. On je IME, ima svoju cijenu. Za one koji govore gdje bio vani. Stidite se.
Ukratko, koliko ima trener sadašnji. Toliko. Ok. Gdje si bio prije, koga si vodio, šta si osvojio? To i to. Aha.
Amar jer je deset puta bolji, imat će toliko. Ne možeš ga degradirati pa mu ponuditi dvicu' a tamo neko, "malo" više... Ne ide. Lupam sada, veze nemam koliko bi tražio uopšte ali iz mog ugla nrp, i 20 milja je malo za ono što dobiješ.

Kako do ove fuzije, toliko priželjkivane od velike većine? Da fuzije a ne jeste li za ovoga ili za onoga. Zahebi to.
Željo je bitan. Vi jeste ok, legenda i sposoban čovjek. Ali Željo je iznad vas!
Dogovorite se, odrasli ste ljudi.
Iza zatvorenih vrata!
Nemojte da vam ego, sujeta, želja za liderstvim bude na prvom mjestu u pregovorima. Ubacite malo vrlina, skromnosti, odricanja, žrtve, zarad dobrobiti kluba.

Za kraj, vjerujem da bi u budućnosti sa ovakvim snagama realno mogli do, prvo; dominacije u domaćem prvenstvu pa kasnije do iskoraka u evropskom takmičenju. Toliko iščekivanom.

Nije sve rečeno u ovom postu, ima još i o ovome bi se dalo pričati. Pozitivno u dobronamjernih atmosferi. Navijači, prvi ja pa ostali, 'memli' i 'sunčana' strana, spustite malo loptu.
Znam da "svi" čitate.

Željo iznad svega!
:tokralju: :tokralju: :tokralju:. U par redova sve receno. Bez rezultata nema srece, bez rezultata nema niceg. Sa rezultatima sve dolazi. Prestanimo loviti vjestice i okrenimo se fudbalu.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 nov 2016, 10:06

Zeljo je pobjedom u Mostaru pokazao da moze, ali se tu treba poklopiti dosta toga da i u nastavku sezone nastave ovako igrati. Dosta toga zavisi od januarskog prelaznog roka, treba dovesti 2-3 ciljana i provjerena pojacanja i odraditi dobre pripreme..dati podrsku upravu, ustvari oni je imaju kod ogromnog broja navijaca, to sto smetaju nekim mesetarima, da ne kazem kriminalcima, ili uhljebima je manje vazno, oni ce dobiti svoje vec na prvoj narednoj utakmici protiv Celika! Uz izgradnju istocne tribine, i dobro odradjenog prelaznog roka, mislim da ce proljece biti u plavoj boji i da ce na svakoj utakmici stadion biti pun, nadam se usminkan i u novom ruhu ( sa izgradjenom istocnom tribinom). Infrastruktura je po meni prioritet svih prioriteta, jer bez toga je svaki klub smjesan i Zeljo ne smije sebi vise dozvoliti da se stidi svog stadiona koji je doskora bio jedno veliko ruglo,realno, na stranu emocije.... Podrska igracima, trenerima, upravi i samo naprijed, gazite u inat svima!..

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 nov 2016, 10:39

Za početak, u subotu; napuniti Grbavicu, ako može 10 000 ljudi da dođe! Onda na terenu rasformirati smogovce!
Ako može 10_0 ih uzeti!

Bahato!
Mi smo Željezničar!
Mi smo giganti!
Neka se ori; Bit će Željo opet šampion!

UPRAVA NAPOLJE!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 28 nov 2016, 11:35

Vidim SS.ba se interesuje za sudjenje u Spaniji, a to sto kod nas gospodin " vidimo da ne vidimo " nastavlja sa nebulozama to nikom nista. Covjek hladno opravda penal Zrinjskom iako je bio ofsajd i jos rece da smo trebali dobiti crveni. A prije samo par mjeseci za istu situaciju na Grbavicu rece da je ispravna odluka sto nije pokazano na bijelu tacku jer je bio ofsajd. Pa dokle vise? neki ce reci koga briga dobili smo, ali pitanje je sta bi bilo da su zabili, da Veca nije odbranio? oni bi se vjerojatno povukli i vrebali kontre, a mi bi na kraju ostali bez ijednog boda.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

1921fcz
Kontakt:

Post Postao/la 1921fcz » 28 nov 2016, 11:46

TMovac je napisao/la:Vidim SS.ba se interesuje za sudjenje u Spaniji, a to sto kod nas gospodin " vidimo da ne vidimo " nastavlja sa nebulozama to nikom nista. Covjek hladno opravda penal Zrinjskom iako je bio ofsajd i jos rece da smo trebali dobiti crveni. A prije samo par mjeseci za istu situaciju na Grbavicu rece da je ispravna odluka sto nije pokazano na bijelu tacku jer je bio ofsajd. Pa dokle vise? neki ce reci koga briga dobili smo, ali pitanje je sta bi bilo da su zabili, da Veca nije odbranio? oni bi se vjerojatno povukli i vrebali kontre, a mi bi na kraju ostali bez ijednog boda.
Reci cu ti nesto a i svima. Svi portali koji su na budzetu saveza nikad nista nece napisat protiv njega dok je tako. Jedino ako oni dadnu zeleno svjetlo onda ce popljuvati sve redom. Tako da mozes zaboraviti bilo kakav tekst protiv njih.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 nov 2016, 11:49

Treba stati u kraj IŽIVLJAVANJU majmuna iz saveza i raznih SELJAČIĆA, priučenih sudija kontra
NAJVEĆEG I NAJTROFEJNIJEG KLUBA
FK ŽELJEZNIČAR!

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 28 nov 2016, 11:52

Hasanovicje zavrsio s posudbom i na njega se treba racunati. Nadam se da ce Slavko vidjeti da nije nista losijiigrac od Markovica.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 nov 2016, 12:33

Neandertalac je napisao/la:Treba stati u kraj IŽIVLJAVANJU majmuna iz saveza i raznih SELJAČIĆA, priučenih sudija kontra
FK ŽELJEZNIČAR!
Mozda treba kako si ti reko stavit prave ljude na prave funkcije, ali opet to nije sigurno da ce prestat ovo izivljavanje, sve dok su celni ljudi u savezu pitarcici
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 28 nov 2016, 12:44

MocMahale444 je napisao/la:Kosoric treba malo na klupu. Nije losa rezerva :kafa:
Tako je. Malo više. I skinuti mu traku sa ruke, zauvijek. :kafa:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 nov 2016, 13:02

irfo je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Treba stati u kraj IŽIVLJAVANJU majmuna iz saveza i raznih SELJAČIĆA, priučenih sudija kontra
FK ŽELJEZNIČAR!
Mozda treba kako si ti reko stavit prave ljude na prave funkcije, ali opet to nije sigurno da ce prestat ovo izivljavanje, sve dok su celni ljudi u savezu pitarcici
Nije možda već moramo. Sve dok je ovako iživljavaće se.
A Željo je klub koji itekako ima "asova" u rukavu.

Šta je sigurno? Ovako ne ide. Brutalno nas qaraju. Skoro svako hebeno kolo nas zakinu.
Pozovi ljude koji znaju šta činiti da to prestane. Ne treba puno pametovat, ako neko ne zna, ima ko zna.
Bez imalo omalovažavanja na trenutnu garnituru. Jednostavno nije njihov svijet a djubrad prefrigana iz saveza i sudije to koriste.

UPRAVA NAPOLJE!

TikTak
Kontakt:

Post Postao/la TikTak » 28 nov 2016, 13:18

Moramo se zastiti. Kako? Trebaju razmisljati ljudi iz rukovodstva. Objavom rata nekog savezu to necemo uspjeti. Vec smo pokusali. Moramo naci rijesenje jer da nas karaju karaju nas.

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 28 nov 2016, 13:35

“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 nov 2016, 13:36

Neandertalac je napisao/la: ....Pozovi ljude koji znaju šta činiti da to prestane....
mislim da velika vecina nas koji pratimo domacu ligu od njenog nastanka znamo sta treba ciniti da to prestane.
pravo je pitanje, da li je porodica Zeljeznicar toliko licemjerna da "Zivi Zeljeznicar" a "cini sta treba"!?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 nov 2016, 13:46

UPRAVA NAPOLJE!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 28 nov 2016, 13:56

amazon je napisao/la:Hasanovicje zavrsio s posudbom i na njega se treba racunati. Nadam se da ce Slavko vidjeti da nije nista losijiigrac od Markovica.
:rol: :rol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

ZeljeznicarFan
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarFan » 28 nov 2016, 15:34

Svaki portal zna objaviti kada se dešavaju prepiske uprave , kada pukne cijev , kada neko tuži Želju, kada je neko povrijeđen,uvrijeđen , kada Uprava ne radi ono za šta je izabrana , ali sada kad kreće ono što su najviše osporavali u posljednje vrijeme onda nigdje niti rečenice o pripremama gradnje istoka koje su se danas izvršile na istočnoj tribini.Gdje su sada oni forumaši koji osporavaju sve što se može ? :wave: :kafa:
Radnička klasa !

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 28 nov 2016, 15:39

Velika stvar za nas navijace da se krene s radovima jer to nama treba. Shvatite da Zeljo nije gradjevinska firma, nego fudbalski klub. Nista bez rezultata nema. Rezultati sve diktiraju i jedino se tako navijaci mogu privuci. Dzaba tribina ako ne bude rezultate, nema ni euforije, nema nista.

Dokaz je pobjeda u Mostaru. Pobjeda, sad ce biti puna Grbavica, kakva tribina, ne treba nama navijacima nista. Al je lijepo da imamo jednu normalnu tribinu nakon toliko godina.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.