FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 jul 2010, 19:47

FKR_ajla_TZ je napisao/la:
theprodigy je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:borba za vrh nam slijedi,jest da smo razocarali na pripremnim utakmicama mislim da ce glavas to sve dobro sloziti i uz jos 1-2 pojacanja bili bi medju prvim kanditatima za evropu.To nam treba i da se publika vrati na stadion i da napokon i mi dozivimo neke radosti sto se sporta tice
hehe..ne zelim nikog uvrijediti..al vi se svake godine borite za evropu ;)
eh ove sezone 2010/2011 necemo se boriti za opstanak....nema vise.... :D :D

pa prije ove sezone dvije godine za redom smo se borili za evropu i cak smo je jednom izborili, dva puta finalisti kupa i td... ipak smo i dv aputa igrali toto kup jer smo bili medju prvih 6 ekipa...ipak nije to sve bas tako crno, a nismo mi do ove sezone ni dovodili neka silna pojacanja da bi mogli biti, tako da nemamo za cime ni zaliti ipak se ovi nasi nisu toliko istrosili, kao pojedini koji su najavljivali titulu i evropu.Takvi kada su gubili tu evropu, onda su za zelenim stolom preko nas trazili izlaz, kako bi izasli u evropu i sve one troskove uspjeli vratiti.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 20 jul 2010, 19:59

@ SaltCityAttack pa da n/fsbih radi imalo prema zakonima, kao sto ne radi..mi bi smo dobili ta 3 boda..ne kazem da smo ih zasluzili igrom, al bodove smo trebali dobiti..da je u to vrijeme bila sadasnja uprava drugacije bi bilo 100%

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 jul 2010, 20:17

theprodigy je napisao/la:@ SaltCityAttack pa da n/fsbih radi imalo prema zakonima, kao sto ne radi..mi bi smo dobili ta 3 boda..ne kazem da smo ih zasluzili igrom, al bodove smo trebali dobiti..da je u to vrijeme bila sadasnja uprava drugacije bi bilo 100%
pa 3 boda jeste trebali dobiti, ali se isto tako Olimpik trebao izbaciti u nizi rang takmicenja s obzirom da uredno ne rade svoj posao, a ujedno vjerujem da je to bio dogovor dvije uprave Sarajeva i Olimpika....mozda bi vi i dobili ona 3 boda, da kojim slucajem nije projetila nesto veca kazna Olimpiku... ali eto da se nebi vracali ponovo na to bolje da to vise i ne spominjemo.Uvjek ce biti nezadovoljnih kako god bilo.Mi da smo izgubili bodove, sigurno bi se zalili na Olimpik koji ne neispravno napisao ispisnicu svom bivsem igracu
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 20 jul 2010, 20:26

SaltCityAttack je napisao/la:
theprodigy je napisao/la:@ SaltCityAttack pa da n/fsbih radi imalo prema zakonima, kao sto ne radi..mi bi smo dobili ta 3 boda..ne kazem da smo ih zasluzili igrom, al bodove smo trebali dobiti..da je u to vrijeme bila sadasnja uprava drugacije bi bilo 100%
pa 3 boda jeste trebali dobiti, ali se isto tako Olimpik trebao izbaciti u nizi rang takmicenja s obzirom da uredno ne rade svoj posao, a ujedno vjerujem da je to bio dogovor dvije uprave Sarajeva i Olimpika....mozda bi vi i dobili ona 3 boda, da kojim slucajem nije projetila nesto veca kazna Olimpiku... ali eto da se nebi vracali ponovo na to bolje da to vise i ne spominjemo.Uvjek ce biti nezadovoljnih kako god bilo.Mi da smo izgubili bodove, sigurno bi se zalili na Olimpik koji ne neispravno napisao ispisnicu svom bivsem igracu
naravno..slazem se da se trebao i olimpik kazniti u tom slucaju..a o dogovoru cisto sumnjam..jer je nasa tadasnja uprava nesposobno i to uraditi..u ostalom..sve najbolje u buducoj sezoni :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 jul 2010, 22:22

Transferi: Obeštećenje za Bekića 100.000 eura ili više?

Napadač Slobode Almir Bekić sutra će biti predstavljen kao novi igrač zagrebačkog Dinama. Nakon Ismeta Hadžića, Ivana Cvjetkovića i Enesa Mešanovića, Bekić je četvrti Tuzlak u dresu Modrog tima, objavili su upućeniji novinari. Mladi reprezentativac potpisao je ugovor na sedam godina i sa tog stanovišta javnost zanima koliko iznosi obeštećenje za Bekića?

U medijima se ovih dana spominjalo između 200.000 i 300.000 eura, a neki bivši igrači i treneri Slobode spominjali su neutemeljeno čak 400.000 eura.

Međutim, predsjednik Slobode Salih Šabović danas je novinarima rekao:

- Zbunile su me cifre koje su se spominjale, pa sam stopirao transfer dok menadžment ne provjeri tačnu informaciju. Nakon toga, pokazan mi je ugovor prema kojem će obeštećenje za Bekića biti 100.000 eura. Možda se moglo i više, ali s obzirom na trenutnu finansijsku situaciju u klubu, morali smo prihvatiti ponudu. Za svoj Giprom neću uzeti ni marke, mada sam najviše uložio u Slobodu, nego ćemo novac iskoristiti za izmirenje raznih obaveza – rekao je Šabović.

I o0voga puta, Šabović i uprava Slobode prihvatili su informaciju o transferu takoreći na riječ. Valja međutim podsjetiti, da je cijela armija menadžera radila i na transferu Saida Huseinovića u Verder iz Bremena. Tada je rečeno da je Slobodino obeštećenje oko 150.000 maraka, dok se u javnosti spominjalo četiri ili pet puta više novaca za ukupni transfer. Svi su menadžeri uzeli svoj dio kolača, a Sloboda je dobila što je dobila.

Zašto je Bekić otišao za samo 100.000 eura, kada kotira na berzi kao jedan od najboljih mladih igrača u BiH? I zašto su ljudi, koji ga odveli put Maksimira, za svaku godinu uzeli tek po 14.000 eura, kada su i neke strane menadžerske agencije objavile da je njegova tržišna vrijednost oko 350.000 eura, a da je Dinamu prodan za 315.000 eura? Da li je Slobodina teška situacija razlog relativno jeftine prodaje?

Sve su prilike da je i ovdje zadovoljena glad brojnih posrednika, mada je Šabović svojevremeno tvrdio da će, baš zbog slučaja Huseinović, Sloboda rastjerati sve “kopce” na mlade igrače, a da će je zastupati samo jedan klupski menadžer. Priča se, međutim, da su oko prodaje posredovali i neki bivši igrači, a teško da će se prava istina ikada doznati.

Rijetki su primjeri, poput odlaska Mešića u Nant, kada je Slobodi podastrta informacija o transferu vrijednom skoro milion maraka. Sada, desetak godina poslije, transferi su skromniji, mada je potraga za kvalitetnim igračima veća nego ikada.

- Drago mi je da Sloboda stvara igrače za klubove evropskog formata poput Dinama – rekao je pred novinarima Salih Šabović i tu se nema mnogo za dodati.

Osim što se zaboravlja da je dva posljednja igrača za značajniji transfer, Huseinovića i Bekića, u prvi tim uveo isti trener.

Sakib Malkočević, trener i stručnjak, koji mjesecima iščekuje da klub prema njemu izmiri stanovite obaveze. Obećano mu je, ali realizacija traje. Uvijek ima preće od prečega, čak i kada taj koji čeka ima porodicu sa bolesnim članovima. I koja zavisi od mrvica koje klub treba da mu isplati.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 jul 2010, 22:25

Sloboda od NS BiH treba dobiti 209.000 maraka

Zbog neopravdanog uskraćivanja licence za nastup u Evropi, u pretprošlojn sezoni, NS BiH treba Slobodi namiriti štetu procijenjenu na 209.000 maraka, izjavio je predsjednik kluba Salih Šabović na današnjoj konferenciji za novinare.

Šabović je rekao da je taj iznos u sporu pred Arbitražnim sudom Saveza procijenio sudski vještak.

- Ne znamo još kada i na koji način će Savez isplatiti ovo obeštećenje za izgubljenu dobit. Svojevremeno smo predložili da nekoliko godina ne plaćamo kotizaciju za sve naše selekcije, te kazne za žute i crvene kartone. U Savezu su prihvatili prijedlog o vansudskom namirenju, a onda odbili. Sada im je presuđeno toliko i jedino ne znam u kojoj mjeri ih presuda obavezuje da isplate obeštećenje. U svakom slučaju, spremni smo podnijeti tužbu i redovnom sudu, ako se odluka bude prolongirala u nedogled – izjavio je Šabović.

Sloboda je u spomenutoj sezoni osvojila 3. mjesto u Premijer ligi, ali je jedina uskraćena za licencu, čime je omogućen nastup u Evropi šestoplasiranom Širokom Brijegu.

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 21 jul 2010, 11:48

je li istina da je Smajlović napustio Slobodu i otišao u Gradinu

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 jul 2010, 11:50

seven je napisao/la:je li istina da je Smajlović napustio Slobodu i otišao u Gradinu
Ne vjerujem,jer je potpisao novi ugovor sa Slobodom,i da predje u Gradinu :lol: stvarno bi to bilo smijesno,da igra po kantonalnoj ligi.

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 21 jul 2010, 11:57

harry_90 je napisao/la:
seven je napisao/la:je li istina da je Smajlović napustio Slobodu i otišao u Gradinu
Ne vjerujem,jer je potpisao novi ugovor sa Slobodom,i da predje u Gradinu :lol: stvarno bi to bilo smijesno,da igra po kantonalnoj ligi.
i meni je bilo smiješno, ali s obzirom na dolazak Dajića ... pogotovo što su veoma slični igračkih karakteristika

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 21 jul 2010, 12:31

seven je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:
i meni je bilo smiješno, ali s obzirom na dolazak Dajića ... pogotovo što su veoma slični igračkih karakteristika
presmjesno... :mrgreen: ....pah svejedno jos bolje ako su slicni....imal sta novo jesul nasli kojeg odbrambenog igraca.... :?: :?: ....

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 jul 2010, 12:34

seven je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:
Ma Glavas ce to iskombinovat,smijesno mi da takav napadac kojeg je i Sarajevo trazilo da napusti SLobodu i da predje u Gradinu :lol: jos ima novi ugovor sa Slobodom.

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 21 jul 2010, 12:35

pa ne treba vam više odbrambenih imate Jogunčića i Aleksića

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 21 jul 2010, 12:40

@harry

hihih pa ja mislim da nebi otisao pa kad bi mu svaki dan placali...hihih...dobar ovaj glavas uhh...dovede nam lik top igrace....sad samo ocekujem od njeg dobre rezultate... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ....al vjerujem ja da on ima rijesenje za odbranu... :D

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 21 jul 2010, 17:03

Prometno na Tušnju
Potpisali Dajić i Aleksić

Jusuf Dajić, novo pojačanje Slobode
Iako je po završetku protekle sezone Slobodu napustilo čak osam igrača, Vlatko Glavaš sa svojim saradnicima polako slaže kockice za narednu.

Nakon što su potpise na jednogodišnje ugovore sa ekipom Slobode stavili Dejan Drakul i Edin Šaranović, jučer su istu stvar učinili Jusuf Dajić i Darko Aleksić.

Dajić je bivši U-21 reprezentativac, posjeduje internacionalno iskustvo a u Tuzlu stiže iz ekipe Šibenika. Odlaskom Almira Bekića u redove zagrebačkog Dinama te nakon povrede Tarika Okanovića, Dajić bi trebao popuniti rupu nastalu u veznom redu.

Odlaskom Crnogorca, Miloševića i Karadže, došlo je do praznine u odbrani, početkom priprema ugovor sa Tuzlacima potpisao je Dejan Drakul koji je stigao iz Sutjeske a novo pojačanje je Darko Aleksić koji dolazi iz Orašja. Treba istaći da je na probu iz Švedske stigao i stoper Darko Raca a o njegovom ostanku, struka tuzlanskog tima izjasnit će se u nekoliko narednih dana.

Već duže vremena sa Slobodm trenira i Staniša Nikolić ali je njegov ostanak još uvijek pod velikim znakom pitanja s obzirom da još uvijek nije dobio slobodne papire od slovačke ekipe ekipe DAC 1904 čiji je Nikolić dres nosio protekle sezone.

U nizu dolazaka novih igrača, čini se da će se na Tušanj vratiti i napadač Senad Mujić. Naime, Mujić je kako smo ranije pisali, demonstrativno napustio pripreme Slobode zbog neisplaćenih dugovanja no čini se da će sa upravom tuzlanskog premijerligaša na kraju ipak postići dogovor o produženju saradnje. Tuzlaci bi tako naredne sezone za razliku od nekoliko predhodnih u kojima su stoperi bili vodeći strijelci kluba trebali imati prilično jak napad sa Smajlovićem, Šaranovićem i Mujićem.

U narednim danima ugovore sa Slobodom trebali bi potpisati Semir Borogovac iza kojeg je poprilično uspješna sezona u dresu živiničkog Slavena te povratnik Admir Ćehajić. Ćehajić je u prvom dijelu prošle sezone bio jedan od boljih igrača Slobode ali se povrijedio pa se vratio u matični klub, Omladinac iz Mionice. Nakon nedavne prijateljske utakmice Slobode protiv ovog prvoligaša, Glavaš je odlučio vratiti Ćehajića u crveno-crne redove.

Time bi Tuzlaci trebali rezimirali ljetni prelazni rok i u narednu sezonu ući sa prilično solidnim sastavom.

Obeštećenje za Bekića 100.000 eura

Iako se proteklih dana baratalo raznim ciframa oko obeštećenja koje bi Sloboda od zagrebačkog Dinama trebala dobiti za Almira Bekića, danas je stavljena tačka i na kraj te priče.

Klub iz rudarske 2 inkasirat će 100.000 eura, rečeno je na jučerašnjoj press konferenciji. Predsjednik Slobode Salih Šabović naglasio je da bi za Bekića tražio dosta više ali se zbog teške finansijske situacije u klubu odučio za prihvatanje ove ponude a dodao je i to da će sav novac biti uložen u jačanje klubskih struktura.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 21 jul 2010, 17:04

Sve mi ovo ide na dobro,nadam se da ce tako i ostati :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 jul 2010, 19:39

Danas sam isao malo do stadiona da se uvjerim kako teku radovi na istom i ostao sam zapanjen. :D :D
Nista se ne radi, osim sto se zavrsava rad na krovnoj konstrukciji, kostur je postavljen (barem ono sto se do sad uradilo). Takodjer kran je u funkciji, prenosi se alat sa jedne na drugu stranu. :lol: :lol:

PS: To sve rade 2 covjeka. 8-) 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 21 jul 2010, 21:09

Omerbavarac je napisao/la:Danas sam isao malo do stadiona da se uvjerim kako teku radovi na istom i ostao sam zapanjen. :D :D
Nista se ne radi, osim sto se zavrsava rad na krovnoj konstrukciji, kostur je postavljen (barem ono sto se do sad uradilo). Takodjer kran je u funkciji, prenosi se alat sa jedne na drugu stranu. :lol: :lol:

bgm sramota za TUZLU....treba se sta preduzeti u vezi tog....
1947!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 21 jul 2010, 22:00

Ljumani_Banovici je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Danas sam isao malo do stadiona da se uvjerim kako teku radovi na istom i ostao sam zapanjen. :D :D
Nista se ne radi, osim sto se zavrsava rad na krovnoj konstrukciji, kostur je postavljen (barem ono sto se dosad uradilo). Takodjer kran je u funkciji, prenosi se alat sa jedne na drugu stranu. :lol: :lol:

bgm sramota za TUZLU....treba se sta preduzeti u vezi tog....
Jedino da mi forumasi pocnemo skupljati pare i uplatiti za radove. :D :D
Znas kako se kaze, koliko para, toliko muzike. E takav je slucaj trenutno sa stadionom.

Dok se ne dobiju pare od onih Arapa ili sta vec radovi ce napredovati kao i dosad....
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 22 jul 2010, 11:48

Nogomet: Sloboda danas protiv Radnika iz Lipnice

Šestu kontrolnu utakmicu u pripremnom periodu, nogometaši Slobode odigrat će danas na Tušnju protiv Radnika iz Lipnice.

Ovaj susret najavljen je za 18 sati, a Stručni štab Tuzlaka pokušat će iskristalizirati startnu postavu koja bi se trebala suprostaviti Slaviji u 1. kolu novog prvenstva.

Slobodi se priključio i Darko Raca, koji je u prošloj sezoni nastupao u Švedskoj i očekuje se da bi u petak mogao potpisati ugovor sa timom s Tušnja.

U redovnom trenažnom procesu su i pridošli Jusuf Dajić i Darko Aleksić. Nema informacija da je postignut dogovor o povratku u Slobodu napadača Senada Mujića koji, navodno, očekuje angažman u inostranstvu.

Za sada još nije riješen jedino status Staniše Nikolića. On redovno trenira, ali nije dobio papire iz Slovačke. Očekuje se, ipak, da bi popularni Stana mogao krajem ove sedmice riješiti i taj problem, kako bi nastupio na startu Premijer lige.

Iako je dogovorio nastavak rada sa Slobodom, nezvanično doznajemo da ni Vlatko Glavaš službeno nije potpisao novi ugovor s Tuzlacima.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 22 jul 2010, 15:08

Evo sada citam na jednom portalu da je danas Vlada TK donijela odluku o raspodjeli oko 1 milion maraka sportskim kolektivima, te dodijelila FK Buducnosti (Banovici) i NK Zvijezdi (Gradacac) 20.000 KM, a FK Slobodi ni marke, bez uvrede Banovicima i Gradačcu, ali to su sela za Tuzlu i ovo nikako nije uredu. Naravno vecina zna slijedece da je u TK premijer Enes Mujić iz Banovića, a predsjednik Skupštine Amir Fazlić iz Gradačca, moralo se jbg malo svoje pogurat, a nas po obicaju zafrkati i marke neuloziti.
Jeste da ovo nije politicki forum, ali jedva cekam izbore da izadjem na njih i ne glasam za ovu stoku iz nase vlade TK, a to ce i svaki normalan Tuzlak da uradi jer nas ova seljadija mrzi :evil:.
Zadnja izmjena: guber90, dana/u 22 jul 2010, 15:14, ukupno mijenjano 1 put.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.