Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

edina
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la edina » 20 jul 2010, 13:37

Spahić danas u Francuskoj šalje apel za pomoć preko L´Equipe

Ukratko, Spaha moli da internacionalni organi uzmu u obzir da se radi o internoj političkoj situaciji u zemlji. "Ako se donese ovakva odluka, ljudi iz FIFA-e i UEFA-e će nas uništiti... Tražimo vašu pomoć jer ovo što nam se dešava nije naša krivica."

"Živimo u nadi da ćemo moći igrati, pogotovo mladi igrači, koji žive u Bosni i Hercegovini i sanjaju o tome da zasjaje u ovom susretu, da bi im to dalo mogućnost za neki transfer."

Mislim da se govori o kvalifikacionim utakmicama. Prevod mi je malo nesiguran. Ako neko zna francuski, neka ispravi ali mislim da sam pogodila smisao. :D

Spahic appelle à l'aide

Après l'alerte lancée mardi par le sélectionneur bosnien Safet Susic dans l'Equipe, au tour du capitaine des Dragons, Emir Spahic, d'appeler à l'aide pour que le match contre la France (qualifications pour l'Euro 2012), le 7 septembre prochain, puisse bien avoir lieu. Rappel des faits : la Fédération bosnienne n'ayant pas réussi à transformer sa présidence tournante en présidence unique, elle est menacée d'une sanction par l'UEFA, sanction pouvant aller jusqu'à l'exclusion pure et simple de toutes les compétitions internationales.

«S'ils prennent cette décision, les gens de la FIFA et de l'UEFA peuvent nous tuer. C'est une histoire politique interne à la Fédération bosnienne. (...) J'aimerais que les instances internationales le prennent en compte. On a besoin de leur aide car ce qu'il se passe n'est pas de notre faute», explique ce mardi dans L'Equipe le défenseur de Montpellier. Son équipe aurait beaucoup à perdre dans l'histoire : «Ce match, on l'attend tous. Nous vivons dans l'attente de pouvoir le jouer, en particulier les jeunes joueurs qui évoluent en Bosnie et rêvent de briller lors de cette opposition afin de bénéficier d'un éventuel transfert.»
Definitions belong to the definers, not the defined

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 20 jul 2010, 14:55

Intervju na oficijelnoj stranici MHSC (unaprijed izvinjenje za evt. greške u prevodu):

Emir Spahić: “Veoma sam pogođen”

Na pitanje kako reaguje na jučerašnje loše novosti vezane za situaciju u bh. nogometu, Emir kaže da nije iznenađen i da je znao za to sve.

Dakle, reprezentacija BiH se suočava s rizikom izbacivanja iz kvalifikacija za EP 2010?
- Da, čak bih rekao da su i velike šanse za to da nam se ne dozvoli da pokušamo ostvariti plasman, to je za nepovjerovati, ali je istina.

Kako je došlo do ovoga?
- Situacija u Bosni i Hercegovini je na političkom nivou veoma komplikovana sa tri naroda koji dijele vlast u zemlji i s neizbježnim preklapanjem politike i sporta. Statuti i pravila FIFA-e i UEFA-e su jasni, ne dozvoljavaju jednom nogometnom savezu da ima tročlano predsjedništvo kao što je to slučaj u Bosni. Problem je ozbiljan jer sadašnji čelnici nisu sportski radnici, već političari, ne poznaju pravila i funkcije međunarodnih federacija i ne zanima ih nogomet. To znači da je nogomet u Bosni i Hercegovini jednostavno na putu prema nestanku, kako državni tim tako i klubovi ukoliko ne budu imali mogućnost učešća u takmičenjima pod okriljem UEFA-e.

Djelujete istinski pogođeni ovom prijetnjom...
- Naravno, veoma sam pogođen, ja sam kapiten ove selekcije, Bosna je moja zemlja, jako sam vezan za i angažovan u ovu ekipu. Ovo što nam se dešava sada je strašno i nepravedno ali, nažalost, bojim se i da je neizbježno. Ovo je bila jedna dobra ekipa i imali smo istinske šanse da se kvalifikujemo za Evropsko Prvenstvo.

U slučaju sankcija/suspenzije, mislite li da biste sa vašim dvojnim državljanstvom mogli igrati za reprezentaciju Hrvatske?
- Ako ne bude našeg državnog tima mislim da bi to bilo zakonski moguće, no o tome ne želim ni da razmišljam. Moja zemlja je Bosna, to je moj izbor, moj tim je Bosna i Hercegovina, i iskreno, ne vidim se da igram ni u jednom drugom državnom dresu.

Na kraju intervjua klupski kolega Hasan Kabze je pokušao malo nasmijati Emira šaleći se da bi ponovo trebalo odigrati Svjetsko Prvenstvo jer je tu Bosna uzela mjesto Turskoj (koja je zauzela 3. mjesto iza Bosne i Hercegovine i Španije) koje bi ih odvelo u baraž protiv Portugala, što bi opet promijenilo ishod cijelog prvenstva.
Zadnja izmjena: edina, dana/u 20 jul 2010, 16:47, ukupno mijenjano 3 puta.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 20 jul 2010, 14:59

zar spaha ima hrvatsku putovnicu?

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 20 jul 2010, 15:02

steve-o je napisao/la:zar spaha ima hrvatsku putovnicu?
Rodjen u Dubrovniku, mislim da bi trebalo da ima.
Cuva Bog Zelju svog!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 20 jul 2010, 15:44

Ovakve momke kao što imamo mi nema nijedna državna selekcija na svijetu...

Tako bezperspektivna, jadna, neorganizovana reprezentacija (bila) kao što i čitava država, daje svima argumentovan povod za odbacivanje ikakvog angažovanja oko zastupanja BiH na svjetskim takmičenjima... Ali naši ljiljani su ipak pokazali da su prave patriote, a prije svega LJUDI.

Kome li to treba reprezentacija? Džeki, Mismioviću, Ibiševiću, Spahiću, Pjaniću, Salihoviću, Begoviću? Dajte molim vas, budimo realni... Ovi momci su ovdje SAMO zato jer j**eno vole ovu zemlju...

Morate razumjeti da je ova reprezentacija SVE što mi imamo u Bosni i Hercegovini, jedino OVI momci su nam vratili osmijeh na lica i vjeru za bolje sutra... Zato smo ih DUŽNI održavati i kad psuju i kad šamaraju...
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 20 jul 2010, 15:50

kokakolas je napisao/la:Ovakve momke kao što imamo mi nema nijedna državna selekcija na svijetu...

Tako bezperspektivna, jadna, neorganizovana reprezentacija (bila) kao što i čitava država, daje svima argumentovan povod za odbacivanje ikakvog angažovanja oko zastupanja BiH na svjetskim takmičenjima... Ali naši ljiljani su ipak pokazali da su prave patriote, a prije svega LJUDI.

Kome li to treba reprezentacija? Džeki, Mismioviću, Ibiševiću, Spahiću, Pjaniću, Salihoviću, Begoviću? Dajte molim vas, budimo realni... Ovi momci su ovdje SAMO zato jer j**eno vole ovu zemlju...

Morate razumjeti da je ova reprezentacija SVE što mi imamo u Bosni i Hercegovini, jedino OVI momci su nam vratili osmijeh na lica i vjeru za bolje sutra... Zato smo ih DUŽNI održavati i kad psuju i kad šamaraju...
POTPIS!!!!
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 20 jul 2010, 17:40

mirzza je napisao/la:
Mislim da mu je i mjesto boravka Dubrovnik .
Ovo je 1. put da je BH savez ukrao igrača CRo savezu s tim da igrač ima određenu kvalitetu .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 20 jul 2010, 17:41

kksiroki je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
Mislim da mu je i mjesto boravka Dubrovnik .
Ovo je 1. put da je BH savez ukrao igrača CRo savezu s tim da igrač ima određenu kvalitetu .
Polahko se sve vraća :mrgreen:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 20 jul 2010, 17:49

Koliko je Spahić velik čovjek i igrač i koliko je zadužio Montpellier pokazuje i to da navijači Montpelliera pripremaju banner na bosanskom jeziku u znak podrške našem kapitenu, koji će pokazati na utakmici 3. pretkola Evropske Lige protiv mađarskog Gyora.
Jako suosjećaju sa situacijom u kojoj se nalazimo i navijaju za to da odmjerimo snage s njihovom repkom u predstojećim kvalifikacijama za EP...
Zadnja izmjena: edina, dana/u 20 jul 2010, 21:59, ukupno mijenjano 4 puta.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jul 2010, 18:02

edina je napisao/la:Koliko je Spahić velik čovjek i igrač i koliko je zadužio Montpellier pokazuje i to da navijači Montpelliera pripremaju banner u znak podrške našem kapitenu za jednu od slijedećih utakmica ovog kluba. Jako suosjećaju sa situacijom u kojoj se nalazimo i navijaju za to da odmjerimo snage s njihovom repkom u predstojećim kvalifikacijama za EP...
Nije ih zaduzio vec Monpy bukvalno dvije minute ne mogu bez njega sastaviti kako treba.
Kad se samo sjetim Bordouxa i jel ono bjese Chamakha.Nisu nista ama bas nista mogli dok je Spaha bio u igri.
Ostar start nad njim i dvije minute Spahe kod out linije radi pruzanja mu pomoci.
Jel izadje ovaj progleda,prodisa iz Bordouxa i konacno ga zabi.
Kad se Spaha vrati opet sve po starom.
Bukvalno jedan covjek,jedan igrac i vedri i oblaci u timu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 20 jul 2010, 18:07

Svaka čast našem kapitenu !

Što se tiče ovoga oko saveza volio bih da ga suspenduju možda bi nam to pomoglo.
FK Pjetlovi

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 20 jul 2010, 18:17

Tako je, @hare, Chamakh je bio. Neko je mjerio da je Spaha bio van terena 9 sekundi kad su primili taj gol.
Ostalih 89 minuta i 51 sek. + sudijska nadoknada Chamakh je bio u Emirovom džepu u starom dobrom stilu Muhameda Konjića :mrgreen: . Tako se našao u finom društvu sa Gyanom, Jelenom, Gignacom, Niangom... "Društvo isfrustriranih napadača". 8-)
Spaha je najbolji ambasador BiH u Francuskoj.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 jul 2010, 19:35

edina je napisao/la:Tako je, @hare, Chamakh je bio. Neko je mjerio da je Spaha bio van terena 9 sekundi kad su primili taj gol.
Ostalih 89 minuta i 51 sek. + sudijska nadoknada Chamakh je bio u Emirovom džepu u starom dobrom stilu Muhameda Konjića :mrgreen: . Tako se našao u finom društvu sa Gyanom, Jelenom, Gignacom, Niangom... "Društvo isfrustriranih napadača". 8-)
Spaha je najbolji ambasador BiH u Francuskoj.
Jest,jest to je to.
Sto se tice ambasadora tako ispadne,mada je Pjana makar konzulant BIH.
8-) ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 jul 2010, 21:31

Procitao sam na TM, da ce navijaci Montpellier-a staviti na sljedecoj utakmici transparent kao znak podrske Spahicu i nasoj repki.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 20 jul 2010, 21:34

Principatus je napisao/la:Procitao sam na TM, da ce navijaci Montpellier-a staviti na sljedecoj utakmici transparent kao znak podrske Spahicu i nasoj repki.
Koliko je taj covjek zavrijedio postovanje tamosnjih navijaca. Pored toliko problema sa njihovom reprezentacijom oni ce naci za vrijedno i podrzati nasu repku.
Ako se ovo ostvari, skidam kapu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jul 2010, 01:44

Spahicu svaka cast. Samo kada se sjetim zutog kartona protiv Portugala u Lisabonu kada Velidu Spahi daje izjavu a glas mu drhti samo sto nije zaplakao. Kroz repku je proslo dosta igraca, ali kao sto su Spahic i Barbarez za to nemam rijeci.

Samo se pitam sta ce od nas biti kada se ljudska i igracka velicina oprosti od aktivnog igranja fudbala. :( :(
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 21 jul 2010, 03:32

BH Igrac broj 1 u svakom smislu i pravi ambasador svoje zemlje ....
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 21 jul 2010, 04:12

Spaha je nas kralj, mi ga volimo, i on je nas kapiten, ljudina, pravi patriota!

SPAHA KRALJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 21 jul 2010, 14:46

Sva ova dešavanja u zadnje vrijeme i vaši postovi inspirisaše me sinoć da napišem ovo:

"Bosanski kapiteni, Emir Spahić i Sergej Barbarez: lideri, ljudske gromade, ljudi koji imaju u sebi ono ”nešto”, nešto što se ne može naučiti niti odglumiti... Nešto s čime se čovjek rodi, što drugi ljudi znaju prepoznati u njima jer je tako očito da se ne može previdjeti... Nešto što čini da se takvi ljudi pamte. Nešto što čini da takvi ljudi čine velike stvari.
Ovo su ljudi koji u sebi imaju mehkoću i brižnost, ljubav za SVOJE ljude, a u isto vrijeme u sebi nose i jedan bunt i ponos, snagu koja se pokazuje kad se suočavaju s najvećim izazovima.

Kad neko kaže: ”Ne treba nam bolje kad smo takav narod, nismo bolje zaslužili”, to je destruktivno. Takvo razmišljanje nam ne treba. Istina je da mi zaslužujemo bolje, IMAMO bolje, imali smo i imamo ove divne momke i ljude, koji na svoj način ginu za ovu državu, Bosnu i Hercegovinu. Imamo Spahu, Sergeja, Zlatana, Bolu, Kodru, Džeku, Vedu, Konjića, Hibića... i imaćemo ih još, s nekim drugim imenima, drugim nadimcima... Ovi ljudi i u nama bude onaj isti bunt i ponos koji nam je sada tako potreban.

Nogomet je možda najvažnija sporedna stvar na svijetu ali za Bosance i Hercegovce ovih dana on je mnogo više od toga... Što god da bude: Ja vjerujem u ove ljude."

Kad već rekosmo bh. ambasador, u junskom izdanju magazina Goal u All Star Team 2009/2010 iz Ligue 1 izabrani su:

slika

"Sjajna sezona Montpelliera je primarno bila zasluga Emira Spahića

Montpellier je po svom ulasku u najviši nogometni rang u Francuskoj tokom ove sezone napravio dostignuće ogromnih razmjera predstavljajući izazov Lyonu, Bordeauxu, Marseillu i ostalim velikim klubovima do same završnice sezone. Veliki dio uspjeha ovog tima sa juga Francuske mora se pripisati centralnom braniču Emiru Spahiću. Bosanski kapiten je imao nekoliko uspješnih godina iza sebe u ruskoj ligi kad je debitovao u Ligue 1 prošle jeseni. To je učinio u neprikosnovenom stilu zahvaljujući svojoj odlučnoj igri u duelima i svojim liderskim sposobnostima."
Zadnja izmjena: edina, dana/u 21 jul 2010, 19:27, ukupno mijenjano 5 puta.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jul 2010, 15:07

Gdje ti je Vedo :P
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.