Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Wandelanoite
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Wandelanoite » 24 nov 2016, 12:35

Campara potvrdio nastup na Eurobasketu.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

UserNAME2
Kontakt:

Post Postao/la UserNAME2 » 24 nov 2016, 19:29

Wandelanoite je napisao/la:Campara potvrdio nastup na Eurobasketu.
odlicna vijest :bih:

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 25 nov 2016, 12:54

U mlađim kadetima Cibone postoji momak koji se zove Timur Sabic juce u susretu protiv Cede koji su dobili Cibonasi zabio je 16 poena i bio jako dobar. Sigurno obratiti paznju na njega
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 25 nov 2016, 16:08

TaRgEt_ je napisao/la:U mlađim kadetima Cibone postoji momak koji se zove Timur Sabic juce u susretu protiv Cede koji su dobili Cibonasi zabio je 16 poena i bio jako dobar. Sigurno obratiti paznju na njega
Ako može link na statisiku?

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 25 nov 2016, 17:49

BIHpatriota je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:U mlađim kadetima Cibone postoji momak koji se zove Timur Sabic juce u susretu protiv Cede koji su dobili Cibonasi zabio je 16 poena i bio jako dobar. Sigurno obratiti paznju na njega
Ako može link na statisiku?
Mislim da samo ovo ima, a to su samo br poena igraca

http://www.ksz-zagreb.hr/utakmica/cedcib_3795
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 28 nov 2016, 12:20

Na spisku selektora nalaze se sljedeća 22 igrača:

Amar Gegić, Ahmed Bjelak, Sandro Antunović, Faris Preljević, Darko Talić, Arsenije Vučković, Boško Bojović, Rijad Avdić, Nikola Marić, Dino Kobić, Ibrahim Mulaomerović, Džanan Musa, Sani Čampara, Srđan Kočić, Emir Čerkezović, Lazar Mutić, Jure Soldo, Dragan Pervan, Nemanja Nikolić, Njegoš Sikiraš, Dario Drežnjak i Mateo Zovko.

Sta mislite ko treba biti medju putnicima za Tursku?

po meni: gegic, talic, maric, kobic, mulaomerovic, musa, campara. oni su po meni sigurni..

neznam da li su antunovic, bojic, dreznjak, cerkezovic, sikiras (u kakvoj je formi?), kocic i mutic tj ovi "poznatiji" bolji od novih tj. pervan, vuckovic, soldo, bjelak, preljevic, nikolic,..?

sta misle ovi koji su gledali i ove "druge"?
hvala

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 28 nov 2016, 14:02

Sve zavisi koliko zapravo Kobic i Mulaomerovic mogu i znaju. Niko od nas nije upoznat s njihovim kvalitetama, ali sigurno je da je njihov klub ispod nivoa recimo Sparsa u omladinskim kategorijama. Mislim da su sigurni: Gegic, Campara, Musa, Kocic, Sikiras, Mutic, Maric, Talic. U drugi red bih stavio: Mulaomerovic, Kobic, Cerkezovic, Nikolic, Avdic. Od ovih drugih malo ko da ima sanse po mom misljenje (naravno ako svi budu zdravi i ne bude otkaza).
PG/SG: Gegic, Campara, Talic, Nikolic
SF/PF: Musa, Kocic, Maric, Avdic
PF/C: Sikiras, Mutic, Mulaomerovic, Kobic, Cerkezovic

Vjerovatno otpada Cerkezovic, a upada jedan na poziciji SG.

Edit: Zaboravio sam Antunovica koji mi se svidja kao igrac i volio bih ga vidjeti u ekipi. Uz to igra seniorsku kosarku u Kvarneru iz Rijeke u A1 ligi Hrvatske. Trebao bi biti ispred Kobica ili Avdica.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 28 nov 2016, 14:38

mercurial je napisao/la:Sve zavisi koliko zapravo Kobic i Mulaomerovic mogu i znaju. Niko od nas nije upoznat s njihovim kvalitetama, ali sigurno je da je njihov klub ispod nivoa recimo Sparsa u omladinskim kategorijama. Mislim da su sigurni: Gegic, Campara, Musa, Kocic, Sikiras, Mutic, Maric, Talic. U drugi red bih stavio: Mulaomerovic, Kobic, Cerkezovic, Nikolic, Avdic. Od ovih drugih malo ko da ima sanse po mom misljenje (naravno ako svi budu zdravi i ne bude otkaza).
PG/SG: Gegic, Campara, Talic, Nikolic
SF/PF: Musa, Kocic, Maric, Avdic
PF/C: Sikiras, Mutic, Mulaomerovic, Kobic, Cerkezovic

Vjerovatno otpada Cerkezovic, a upada jedan na poziciji SG.

Edit: Zaboravio sam Antunovica koji mi se svidja kao igrac i volio bih ga vidjeti u ekipi. Uz to igra seniorsku kosarku u Kvarneru iz Rijeke u A1 ligi Hrvatske. Trebao bi biti ispred Kobica ili Avdica.
Zaboravio si i Dreznjaka koji igra za prvi tim Sirokog. Mulaomerovic i Kobic nisu neki kvalitet, talenti jesu ali za trenutno nisu neki kvalitet.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 28 nov 2016, 14:44

Upravo je to ono zbog cega sumnjam da nam mogu biti od pomoci trenutno. Treba ih probati protiv neke ozbiljne reprezentacije pa vidjeti od cega su.
Oko spiska mozemo nagadjati, ali selektorova je zadnja i on ce imati najbolji uvid kad ih vidi na treningu kakvi su, pogotovo ovi novi. Bice zanimljivo vidjeti je li neko napredovao. Znamo sta mozemo ocekivati od Muse, Sikirasa, Campare i ovih standardnih, ali daj da vidimo kakvi su Vuckovic, Dreznjak, Zovko, Avdic, Kobic, Nikolic i ostali.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 28 nov 2016, 16:57

Da dreznjak je u prvom timu sirokog a vuckovic u prvom timu mladosti iz varcar vakufa/mrkonjic grada, znaci njih dvojicu treba uzeti u uzi krug.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 28 nov 2016, 17:10

Ja sam za to da se da sansa ovim 'Slovencima', u slucaju da su oni recimo u pet deka sa Muticem, Cerkezovicem i sl., jer ovi imaju mogucnost igranja za juniore i naredne godine, plus sto se otprilike zna sta od njih mozemo dobiti u buducnosti. Osim toga, tako bi izgubili i mogucnost igranja za Sloveniju. Medjutim, u slucaju da ce njihovim igranjem na prvenstvu trpiti igra i rezultat, onda bih ja njih izostavio s konacnog spiska. Ja vjerujem da je Kobic poprilicno siguran putnik. Djeluje da ima kvalitet, a moze pokriti i SF i PF, a za Mulaomerovica bas i nisam siguran, mada je on mozda jedini pravi centar u ekipi (mislim da je Antunovic trenutno korisniji i kvalitetniji, ali po meni je on nedovoljno snazan da se hrve s jakim peticama). Isto tako, treba vidjeti u kojem ce stanju doci Sikiras (bez utakmica je jedan duzi period), te hoce li se odazvati Dreznjak i pogotovo Maric. Na tim visokim pozicijama sad imamo dosta izbora, za razliku od onog prethodnog spiska. Tu su: Sikiras, Antunovic, Kobic, Mulaomerovic, Maric, Dreznjak, Mutic i Pandza ce mozda imati slatke muke da odabere 5 visokih (eventualno 6, ako planira Kobica, Mutica ili Marica povremeno koristiti na 3, u sto cisto sumnjam). Na niskim pozicijama su Musa, Gegic, Campara, te vjerovatno Talic i Kocic i vise nego kvalitetni, tako da bi mogli imati izuzetno kvalitetne opcije na svim pozicijama. Nisam siguran koliko je dobar mali od Avdica i da li bi nam donio neki kvalitet. Po onome sto sam ja vidio na proslogodisnjem juniorskom turniru eurolige, ja bas i ne vjerujem u to.

Petorka Campara-Gegic-Musa-Sikiras-Antunovic djeluje strasno, ja jedva cekam ovo prvenstvo. :D Nadam se samo da ce ovi glavni igraci biti u zadovoljavajucoj formi (prije svih Njegos, Ammar i Sani).
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 28 nov 2016, 21:11

Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

UserNAME2
Kontakt:

Post Postao/la UserNAME2 » 28 nov 2016, 21:24

mutic out :wtf: :wtf: aaa valjda pandza zna sta radi

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 28 nov 2016, 21:31

UserNAME2 je napisao/la:mutic out :wtf: :wtf: aaa valjda pandza zna sta radi
Ovo je i mene mnogo iznenadilo. Mutić je defanzivno veoma jak igrač i sigurno bi nam bio od ogromne pomoći.
Možda se radi o nekoj povredi ili nekom drugom razliku otkaza. Sumnjam da bi se Pandža odrekao onakvog igrača.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 28 nov 2016, 21:31

Izgleda da je povreda Mutica u pitanju.Nije igrao zadnje 3 utakmice za svoj tim.
Takodjer Kocica nema odnosno nijednog iz Sparsa :D koji ove sezone forsira srpske polovnjake umjesto svojih talenata izuzev Durme.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 28 nov 2016, 21:41

Na spisku selektora Josipa Pandže će se naći sljedeći košarkaši: Amar Gegić, Darko Talić, Mateo Zovko, Boško Bojović, Sandro Antunović, Rijad Avdić, Dino Kobić, Ibrahim Mulaomerović, Jure Soldo, Dario Drežnjak, Nikola Marić, Nemanja Nikolić, Faris Preljević, Ahmed Bjelak, Džanan Musa, Emir Čerkezović, Sani Čampara, Njegoš Sikiraš.

badel62
Kontakt:

Post Postao/la badel62 » 28 nov 2016, 22:00

Ima li neko spisak klubova ovih igrača sto su pozvani?
FK Sarajevo !

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 28 nov 2016, 22:30

badel62 je napisao/la:Ima li neko spisak klubova ovih igrača sto su pozvani?
Amar Gegic- Bayern 2
Nemanja Nikolic,Boško Bojovic, Darko Talić- Igokea
Mateo Zovko- Zrinjski
Sandro Antunović Kvarner
Rijad Avdić- Alba
Dino Kobić, Ibrahim Mulaomerović- Zlatorog
Jure Soldo, Dario Drežnjak- Siroki
Nikola Marić- Andora
Faris Preljević ?
Ahmed Bjelak- Vogosca
Džanan Musa- Cedevita
Emir Čerkezović-Sloboda
Sani Čampara- Real 2
Njegoš Sikiraš- trenutno nigdje

Preljević ne znam gdje on igra, i u zadnjih par godina ovo ce biti jedna od rijetkih reprezentacija koja nece u sebi imati nikoga iz sparsa
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 28 nov 2016, 22:34

Nemanja Nikolic,Boško Bojovic, Darko Talić- Igokea

Ima li ovdje potencijala?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 28 nov 2016, 22:34

Zasto Sikiras nema kluba?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.