FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Karlo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Karlo » 24 nov 2016, 19:14

Neutral je napisao/la:Više puta sam pisao o tome, pokušati sa Bernatom na lijevom beku, a da vidimo Alabu u veznom redu kao što igra za repku, inače njegova prirodna pozicija. Kada smo sve već isprobali, da i to pokušamo, ali ne da to Rummenige.

I dalje sanjam Javia u veznom redu u duetu sa Vidalom :)
stavit ce ga silom prilika prije ili kasnije ,izuzev ako karlo nije ters i tvrdoglav kao pep
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 nov 2016, 19:16

Karlo je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Više puta sam pisao o tome, pokušati sa Bernatom na lijevom beku, a da vidimo Alabu u veznom redu kao što igra za repku, inače njegova prirodna pozicija. Kada smo sve već isprobali, da i to pokušamo, ali ne da to Rummenige.

stavit ce ga silom prilika prije ili kasnije ,izuzev ako karlo nije ters i tvrdoglav kao pep
slika

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 24 nov 2016, 19:17

Neutral je napisao/la:
Karlo je napisao/la:

slika[/quote

znam :roll: :eh: :shifty: ,ostaje nada da nije tolki ters.Pa bar jednu tekmu da ga pusti :mrgreen: :D
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 24 nov 2016, 19:18

Mislim da vecina nas sanja taj Javi-Vidal tandem. Ali ovo sto smo vidjeli do sada, cak i kad je Javi bio zdrav, nema naznaka da ce se to i ostvariti. Carlo previse cijeni Xabi-a. Dosta trenera gotive igrace koje su trenirali u proslosti kada su ti igraci bili u prime-u. Mislim da je to i slucaj sa Carlom.

Usput, da se osvrnem na nasa krila... U zadnjih par utakmica su katastrofa. Gdje je ona sirina terena koju smo imali i sa lakocom ubacivali lopte u 16? Previse se ulazi u sredinu umjesto da igramo u sirinu sa world class winger-ima koje imamo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 nov 2016, 19:23

Xabi igra odličan fudbal, treba to istaći. Njega ne vidim kao najveći problem u Bayernu nego sistem koji je anti-sistem. Furamo igru preko krila, a Xabi i Thiago vode igru, nema tu logike.

dsulejm
Kontakt:

Post Postao/la dsulejm » 24 nov 2016, 19:26

Neutral je napisao/la:Xabi igra odličan fudbal, treba to istaći. Njega ne vidim kao najveći problem u Bayernu nego sistem koji je anti-sistem. Furamo igru preko krila, a Xabi i Thiago vode igru, nema tu logike.
Slazem se osim ovo za Xabi-a da igra odlicno.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 nov 2016, 19:38

Problem je sto Carlova krila ne traze pukotine vec igraju direktnu klasicnu igru trke i preklapanja sa bekovima. To me moze ici na ovaj posjed i na onolike blokove protivnika.

Klare

Post Postao/la Klare » 24 nov 2016, 20:02

Što se tiče ankete, bezobrazno teška, najteža do sada, daj da ih sve izaberem, ne zna se koji je gori.

što se tiče ovih bespotrebnog presipanja iz šupljeg u prazno, nemojte, nek stoje prazni re(d)ci. ;)

Problem je svuda okolo, stvar je što nije jedan problem nego više njih. Treba ići korak po korak, a prvi korak je psihijatrija...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 24 nov 2016, 20:14

Klare je napisao/la: Problem je svuda okolo, stvar je što nije jedan problem nego više njih. Treba ići korak po korak, a prvi korak je psihijatrija...
:D

Ima veze druže, barem 4 sa ove ankete trebaju kontaktirati dokija za te stvari. Samo jednog mi je izuzetno žao, jer je problem očit, dok je većina njih malkice odlepršala i ne mogu im se nogice sastaviti sa tlom. :mrgreen:

Drugi problem → njemački trener ili barem neki koji špreha isti. Nema ništa od njakanja, gunđanja ili (nasilnog) pravljenja klanova sa pojedincima koji mogu komotno komunicirati sa trenerom.
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 nov 2016, 20:22

Dok smo igrali 4-2-3-1 naša odbrana je ličila na bedem koji je nemoguće probiti jer su Basti i Javi činili taj dupli blok pa naši stoperi nisu ostajali na vjetrometini.U takvom sistemu i Dante je (bez omalovažavnja) ličio na Maldinija iz najboljih dana.Da ne spominjem trku i broj pretrčanih km na svakoj utakmici gdje protivnik nije mogao disati.

Sad je stvar obrnuta.Ja ne znam jel' fizička sprema ili nešto treće u pitanju al' igramo presporo i dopuštamo da nas neki tamo levati nadtrčavaju a njemački sistem je sinonim za fiziku i trku, zabrinjavajuće.

I ne znam kako nego može podcjenivati Boatenga i dovoditi u pitanje njegovu kvalitetu nakon svih onih sjajnih partija u klubu i Elfu, mislim to je van svake pameti.

Prebrodićemo ovu krizu i Karlo ima moje puno povjerenje, raduje me i činjenica da se na mjesto predsjednika vraća nekadašnja alfa i omega kluba. :cool:

Vidim neki su jedva dočekali pa puste ploču " a tjerali ste Pepa" ukratko yebo vas Pep ako vam je stalo do istog pravac na temu arapski petrodolara.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 24 nov 2016, 20:37

Sjetite se na sta je Madrid licio u prvoj polovici sezone kad uzeta decima ;)
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 24 nov 2016, 20:43

madridist je napisao/la:Sjetite se na sta je Madrid licio u prvoj polovici sezone kad uzeta decima ;)

ne sjecam se zaista podsjeti me :think: :eh: :think: ,ako ste vaki bili ko mi ja potpisujem evo odma staavljam sve karte na LP,halalim kup i BL :D :D

Klare

Post Postao/la Klare » 24 nov 2016, 20:44

geronimo je napisao/la:Drugi problem → njemački trener ili barem neki koji špreha isti. Nema ništa od njakanja, gunđanja ili (nasilnog) pravljenja klanova sa pojedincima koji mogu komotno komunicirati sa trenerom.
Isto tako realan problem. hajde nećemo dovoditi u pitanje opstanak trenera, ali imam osjećaj da je u pitanju situacija iz koje se ne izvlači lako,
poljuljani smo, mogući poraz u subotu će doliti malo ulja na vatru, pitanje je koliko će ovi na čelu u takvoj situaciji imati strpljenja,
pogotovo ako ulje bude još kapalo.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 24 nov 2016, 20:46

Klare je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Drugi problem → njemački trener ili barem neki koji špreha isti. Nema ništa od njakanja, gunđanja ili (nasilnog) pravljenja klanova sa pojedincima koji mogu komotno komunicirati sa trenerom.
Isto tako realan problem. hajde nećemo dovoditi u pitanje opstanak trenera, ali imam osjećaj da je u pitanju situacija iz koje se ne izvlači lako,
poljuljani smo, mogući poraz u subotu će doliti malo ulja na vatru, pitanje je koliko će ovi na čelu u takvoj situaciji imati strpljenja,
pogotovo ako ulje bude još kapalo.

Jer ovo je baš preskupa ekipa da bi se slabe partije na duže staze lako žvakale.
uz to preiskusna

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 24 nov 2016, 21:29

Pošto nisam stigao odgovoriti, red je da se osvrnem na vaše postove pa makar i sa zakašnjenjem.
Balance je napisao/la:Stvarno ne znam zasto igramo possession football kad na taj nacin ne mozemo prilike stvoriti, zasto se nije igralo na nacin kao dvoboj superkupa. U toj utakmici mi se vratila nada u nogomet i mislio sam da cemo gledati drugaciju, direktniju, konketniju igru s tempom, ali ocito se odustalo od toga ili je Pep ostavio toliki pecat kojeg se igraci ne mogu osloboditi.
Sa defenzivnijim pristupom mozda bi bilo vise prilika i udaraca na gol Neuera, ali tih udarca se ja ne bojim jer zato imamo njega, najboljeg svjetskog vratara koji ce zbog postavljene obrane puno lakse zaustaviti to nego kad u kontri jedan na jedan mora braniti gol. S druge strane na taj nacin lakse bi dolazili u priliku kad se oduzme lopta da stvorimo sansu za gol.

Jedino pozitivno u svemu ovome je sto ce prvenstvo biti zanimljivije i sto bi se mogli do zadnjih kola boriti za titulu, a to je dobro za ritam zbog lige prvaka, naravno ako ne ispadnemo vec u osmini finala, sto s ovakvom igrom i taktikom lako moguce.
Bundesliga je napisao/la:Mene uopšte ne boli toliko ovaj poraz od Dortmunda, koliko činjenica da je Bayern nastavio forsirati nešto što ne ide. Iskreno, nakon jučerašnje utakmice sam razmišljao da prestanem uopšte pratiti Bayern sve dok se ovo smaranje sa posjedom ne prekine. Tri godine pod Guardiolom smo igrali dosadan, spor, često neučinkovit fudbal sa slabom odbranom i ogromnim bespotrebnim posjedom. Početak kod Carla me ohrabrivao, Bayern je igrao drugačiji fudbal, dosta direktniji, često se branio na svojoj polovici, bili su tu dobri kontranapadi, čak smo i golove iz kornera postizali. Nismo imali problem da se prilagodimo protivniku.

Međutim, otprilike u posljednja dva mjeseca Bayern se vraća fudbalu koji su igrali posljednje 3 godine. Veliki posjed lopte, prebacivanje sa jedne na drugu stranu, sada su neki igrači čak i dosta istrošeni, umorni od reprezentativnih stanki. Bezidejnost u napadu, loša forma igrača je sve ono što "krasi" Bayern u posljednja 2 mjeseca otkako se Bayern vratio prijašnjim navikama ogromnog posjeda i kruženja oko 16 metara. Ono što je poražavajuće je da je Bayern opet postao potpuno jednodimenzionalan, opet igramo posjed, posjed i samo posjed. Dortmund se jučer prilagodio protivniku, nije im bilo mrsko da se odreknu posjeda koji je njihov trademark otkako ih Tuchel vodi. Znaju da je Bayern jači i zato su promijenili pristup, a mi smo ono što je dobro odbacili za ono što je loše. Vidim, kritikuje se Alonso, ali jednostavno on igra zbog stila igre, zbog posjeda će vjerovatno uvijek on i Thiago igrati. Nije problem uopšte što slabo igramo u Bundesligi, to je bilo i očekivano, problem je što će Bayern vrlo vjerovatno nastaviti sa ovim mučenjem.

Sve u svemu, Carlo je po meni odličan trener i stvarno ga gotivim kao čovjeka za razliku od njegovog prethodnika. Ali, ako se nastavi ista smor igra kao i prethodne 3 godine onda takav Bayern treba prestati pratiti sve dok se ne promijeni pristup.
Moram vas pohvaliti momci jer svaka vam je na mjestu. :clap:

Zaista ste u ova dva posta saželi sve što i ja mislim a vjerujem i većina nas. Nevjerojatno kako smo dobro počeli sa Karlom i sad opet zadnja dva mjeseca kriminalna igra i taktika.

U svemu tome, ja zaista ne znam zašto čak i Karlo filozofira. Zašto ne učini fudbal jednostavnom igrom i bez filozofije već tjera neke svoje zamisli usprkos katastrofalnoj igri? Hajde Pepa sam i shvaćao kao izuzetno pametnu osobu ali s druge strane izuzetno tvrdoglavu pa mu to nije dozvoljavalo da se prilagodi igračima i promijeni malo filozofiju. Ali Karlo me zasad iznenađuje jer forsiranje ove igre nema veze sa nogometom a zaista je odličan trener i čovjek.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 24 nov 2016, 21:56

Gledam ovaj Junajted i kontam ode naš Basti tamo, nema ga u rosteru od početka godine, a mogao je kod nas igrat ovo isto što Alonso igra, a možda i bolje i s malo više trke.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 nov 2016, 22:28

Daj svabe, tjeraj strance, samo svabe trce i imaju mentalitet ratnika.

Ako Carlo odapne bice da su ga igraci bojkotirali, nece da trce ako ne zna njemacki.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 nov 2016, 22:33

Ko nam je veliki nada iz mlađih kategorija, a da je Nijemac?

Fali nam Lahma, Švajnija, Badstubera, Mullera...

Slijedi nam teži period, ali optimističan sam, valjda se ukaže Uli tu i tamo.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 24 nov 2016, 22:35

Ja njemački fudbal obožavam, a najmanje ga gledam u Bayernu od čitave Bundeslige u posljednje 3 i po godine. To me jako vrijeđa kao navijača Bayerna i zato tvrdim da Bayernu fali njemački trener i još njemačkih igrača.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 24 nov 2016, 22:37

Kimmich je vec tu

Sa strane Brandt,Henrichs,od golmana Horn mozda.
Sule,onda ovi hadalji iz S04 bi bili dobri da se ne povredjuju.

Favre kao trener,mada sam njega prizeljkivao u Elfu.

Bayernu bi i Low dobrodosao :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.