FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TikTak
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TikTak » 23 nov 2016, 09:06

Tacno se razocaram ponasanjem nasih igraca, ali i glupostima rukovodioca. Sanel je ispao amater nije postovao radnu disciplinu i nema dalje. Samo ne trebaju nam novi slucajevi. Ne trebaju nam novi kerovi. Sacekamo deset dana i dogovorimo se raskid kao gospoda. Samo slucaj pravimo sami sebi.

SaboBabo
Kontakt:

Post Postao/la SaboBabo » 23 nov 2016, 11:54

warrior je napisao/la:Pa kako mislis to izvest kad ti je glavni scout covjek koji ne govori ni jedan strani jezik niti ga razumije uz to jos od svih fudbalskih desavanja bio odsutan vise od 12 godina...niti ga ko zna niti on koga zna !
Buraz nije on kriv, mi dovodimo igrace koji su bez ugovora znaci samo na platu, a to odmah znaci da to nisu kvalitetni igraci u 90% slucajeva. Realno evo doveli su Miru i to je za pohvalu da se dovede igrac koji je prevazisao ovu ligu a da se ne plati za njega.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 23 nov 2016, 12:03

A kad smo to platili igraca?
Uvijek se dovodili slobodni i dovoditi ce se jos sigurno bar par godina jer niti imamo niti se isplati davati odstete, ovako ganjas slobodne i takve dovodis ;)

warrior
Kontakt:

Post Postao/la warrior » 23 nov 2016, 12:08

SaboBabo je napisao/la:
warrior je napisao/la:Pa kako mislis to izvest kad ti je glavni scout covjek koji ne govori ni jedan strani jezik niti ga razumije uz to jos od svih fudbalskih desavanja bio odsutan vise od 12 godina...niti ga ko zna niti on koga zna !
Buraz nije on kriv, mi dovodimo igrace koji su bez ugovora znaci samo na platu, a to odmah znaci da to nisu kvalitetni igraci u 90% slucajeva. Realno evo doveli su Miru i to je za pohvalu da se dovede igrac koji je prevazisao ovu ligu a da se ne plati za njega.
Drug nebi se slozio stobom oko toga da su slobodni igraci slabi ! Primjera radi Kramaric je bio odlican ljevi bek slobodan dovedes ga i poslje 5 mjeseci otjeras zbog toga jer si doveo jeftinijeg Bevaba kojem glede na to da je iz Sarajeva netrebas placat stan i hranu.Dakle odnosis se prema igracima kao jeftinoj radnoj sili a hoces rezultat..Od tih slobodnih steta Djermanovica i Kramarica sigurno !

warrior
Kontakt:

Post Postao/la warrior » 23 nov 2016, 12:17

TikTak je napisao/la:Tacno se razocaram ponasanjem nasih igraca, ali i glupostima rukovodioca. Sanel je ispao amater nije postovao radnu disciplinu i nema dalje. Samo ne trebaju nam novi slucajevi. Ne trebaju nam novi kerovi. Sacekamo deset dana i dogovorimo se raskid kao gospoda. Samo slucaj pravimo sami sebi.
Slucajeva ovakivih i drugacijih ce biti sigurno jer drug oni nisu bili spremni organizacijski na Hervasa a recimo na presu pred kraj one sezone pustili Pozdera da prica o sebi kako on ima ljevu nogu odlicnu kako je jak u 16 itd..svi smo vidjeli kako je to zavrsilo tako da mislim da ce tih propusta biti jos...nazalost

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 23 nov 2016, 12:38

Puzigaca slobodan i treba ga dovesti definitivno.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 nov 2016, 12:41

Cenan je osoba koja uopste nema znanja ni iskustva da radi posao koji radi, gdje je radio prije? gdje je pokupio iskustvo? koje reference ima da bi obavljao posao koji obavlja? nema ama bas nikakve, nema menadzersku licencu, nema trenersku licencu pa ni onu "B" pocetnu, sa 24. godine je zavrsio karijeru zbog teske povrede, nigdje ga u fudbalu nije bilo, da bi se odjednom pojavio kao glavni skaut najveceg kluba u drzavi :crazy:

Od mjeseca juna od kada je na mjestu glavnog skauta, 80% igraca koji su dosli u klub bili su cisti promasaji, po meni glavni problem koji niko da spomene jeste da je Cenan skaut kluba, dakle zaduzen da skautira igrace, potencijalna pojacanja i da njihove CV-ove proslijedjuje NO. kluba koji cine tri covjeka (Misimovic, Dmitrovic i Spahic) i koji bi po tome dovodili igrace - pojacanja, medjutim cijeli taj koncept je ponisten, te tako jedan clan NO. - Misimovic sa dva clana UO. - Nikolicem i Vukoticem dovodi igrace preko youtuba i nekih menadzera, te na kraju ispada da Cenan kao glavni skaut kluba uopste ne radi maltene posao na funkciji koju obnasa, vise radi neke administrativne poslove i zadatke sto imamo priliku vidjeti iz dana u dan, zna se sta radi skaut kluba i kada izlazi u javnost, ovako ispada da je Cenan marioneta ili tek produzena ruka - ispomoc Siljku, sto je apsurd.

Kada smo svi ocekivali da ce neko podnijeti odgovornost za katastrofalnu transfer politiku, to se nije desilo, i kada je Petrovic imenovan za trenera na tome je i ostalo sa cvrstim obecanjem kako ce ubuduce za sportski segment - dovodjenje igraca biti iskljucivo zaduzen trener - struka a ne neko drugi, gdje su autom, priznali da su Kosticu pa i Mulalicu dovodjeni igraci koje oni kao treneri mozda uopste nisu trebali ili zeljeli, ovako poznavajuci karakter Petrovica iskreno vjerujem i nadam se da ce on biti taj koji ce biti zaduzen za to, jer evo svi smo se uvjerili sta se desava kada nam poslovni ljudi vode sportski segment ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 nov 2016, 12:46

amazon je napisao/la:Puzigaca slobodan i treba ga dovesti definitivno.
Pa bolan Stilic i dalje slobodan, nema kluba od septembra jos, dovesti ga, neka prodje komplet zimske pripreme i na proljece ce biti top, ovako niko nista ni habera ... :crazy:
1921'

warrior
Kontakt:

Post Postao/la warrior » 23 nov 2016, 13:34

Hrasno1921 je napisao/la:Cenan je osoba koja uopste nema znanja ni iskustva da radi posao koji radi, gdje je radio prije? gdje je pokupio iskustvo? koje reference ima da bi obavljao posao koji obavlja? nema ama bas nikakve, nema menadzersku licencu, nema trenersku licencu pa ni onu "B" pocetnu, sa 24. godine je zavrsio karijeru zbog teske povrede, nigdje ga u fudbalu nije bilo, da bi se odjednom pojavio kao glavni skaut najveceg kluba u drzavi :crazy:

Od mjeseca juna od kada je na mjestu glavnog skauta, 80% igraca koji su dosli u klub bili su cisti promasaji, po meni glavni problem koji niko da spomene jeste da je Cenan skaut kluba, dakle zaduzen da skautira igrace, potencijalna pojacanja i da njihove CV-ove proslijedjuje NO. kluba koji cine tri covjeka (Misimovic, Dmitrovic i Spahic) i koji bi po tome dovodili igrace - pojacanja, medjutim cijeli taj koncept je ponisten, te tako jedan clan NO. - Misimovic sa dva clana UO. - Nikolicem i Vukoticem dovodi igrace preko youtuba i nekih menadzera, te na kraju ispada da Cenan kao glavni skaut kluba uopste ne radi maltene posao na funkciji koju obnasa, vise radi neke administrativne poslove i zadatke sto imamo priliku vidjeti iz dana u dan, zna se sta radi skaut kluba i kada izlazi u javnost, ovako ispada da je Cenan marioneta ili tek produzena ruka - ispomoc Siljku, sto je apsurd.

Kada smo svi ocekivali da ce neko podnijeti odgovornost za katastrofalnu transfer politiku, to se nije desilo, i kada je Petrovic imenovan za trenera na tome je i ostalo sa cvrstim obecanjem kako ce ubuduce za sportski segment - dovodjenje igraca biti iskljucivo zaduzen trener - struka a ne neko drugi, gdje su autom, priznali da su Kosticu pa i Mulalicu dovodjeni igraci koje oni kao treneri mozda uopste nisu trebali ili zeljeli, ovako poznavajuci karakter Petrovica iskreno vjerujem i nadam se da ce on biti taj koji ce biti zaduzen za to, jer evo svi smo se uvjerili sta se desava kada nam poslovni ljudi vode sportski segment ...
Mozemo se slozit u vecini stvari sto si naveo osim u tome da mu za posao skauta nije potrebna niti jedna licenca a za sportskog direktora mu treba licenca e sad koja neznam.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 nov 2016, 14:17

Ne govorim o licencama, vec o referencama dva potpuna razlicita pojma, za svaki posao ti trebaju reference, ne mogu ja prodavati PVC. stolariju ako se nikada nisam bavio tim ili ne znam profile stolarije mjere i sl. stvari, ista stvar i sa skautingom i to pazi glavnim klupskim, i ja sam do svoje 20.igrao i dosao do juniora Pofalickog pa me to ne cini skautom ili nista boljim skautom od Cenana koji je igrao do svoje 24.godine :crazy:

Sve ove godine bio je u privatnom biznisu da bi ga "neko" odjednom lansirao u glavnog skauta najveceg kluba u drzavi, ako tezimo ka necemo vecem i imamo zelju da idemo naprijed, dali bi se takvo nesto moglo desiti u vecim klubovima u okruzenju? bi ali malo sutra, samo po tome treba da se ravnamo, uostalom on uopste nije skaut, dajte mi ime ijednog igraca kojeg je on skautira da je na kraju doveden i nesto pokazao, jednostavno ga nema niti postoji ...
1921'

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 23 nov 2016, 14:31

Hrasno1921 je napisao/la:Ne govorim o licencama, vec o referencama dva potpuna razlicita pojma, za svaki posao ti trebaju reference, ne mogu ja prodavati PVC. stolariju ako se nikada nisam bavio tim ili ne znam profile stolarije mjere i sl. stvari, ista stvar i sa skautingom i to pazi glavnim klupskim, i ja sam do svoje 20.igrao i dosao do juniora Pofalickog pa me to ne cini skautom ili nista boljim skautom od Cenana koji je igrao do svoje 24.godine :crazy:

Sve ove godine bio je u privatnom biznisu da bi ga "neko" odjednom lansirao u glavnog skauta najveceg kluba u drzavi, ako tezimo ka necemo vecem i imamo zelju da idemo naprijed, dali bi se takvo nesto moglo desiti u vecim klubovima u okruzenju? bi ali malo sutra, samo po tome treba da se ravnamo, uostalom on uopste nije skaut, dajte mi ime ijednog igraca kojeg je on skautira da je na kraju doveden i nesto pokazao, jednostavno ga nema niti postoji ...
Izmisljena pozicija za Cenana. Kakav je on scaut? To je pitanje na koje ti odgovor niko u klubu ne moze dati. Inace je super citati tvoje vidjenje situacije u klubu, ostar si i iskre iako mnoram priznati da mi se cini da slijepo vjerujes Petrovicu. Ne znam zasto, ali imas toliko povjerenja u njega da ces se bas razocarati ako se nedo Bog uspostavi da nisi u pravu. Meni je Petrovic mnogo bolje izgledao prije 100 dana nego danas.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 23 nov 2016, 15:31

Koji mrtvi Cenan koga dovede kakav ba on i igraci i lafo skaut cega ciji je on haver pa on je mrtvi pitar ubleha treba to u guzove sto prijs.Mrs iz Zelje nije ti Zeljo pripravnicki rad stam te bilo.

TikTak
Kontakt:

Post Postao/la TikTak » 23 nov 2016, 15:50

Cenana je u klub instalirao Misimovic, to je neka takozvana djamiska linija. Cenan i Tica. Ne treba se sad zamarati plaho oko toga. Daj da u Mostaru nesto uradimo, sad je to bitnije od djamijske linije.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 23 nov 2016, 15:57

Hrasno1921 je napisao/la:
amazon je napisao/la:Puzigaca slobodan i treba ga dovesti definitivno.
Pa bolan Stilic i dalje slobodan, nema kluba od septembra jos, dovesti ga, neka prodje komplet zimske pripreme i na proljece ce biti top, ovako niko nista ni habera ... :crazy:
Nema od Stilica nista preskup je on da bi razgovarao s nama, al da bi nam valjao itekako. Puzigaca je raskinuo ugovor, a nama dobar ljevak potreban ko tito. Zasto ga ne dovesti ako bi on htio, kad moze Cenan, moze i on.

Al ga ti precera s Petrovicem. Neko bi rekao trenercina a Bogme mrka kapa izgleda.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 nov 2016, 16:12

Jahiću pizdurino marš iz svetinje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 23 nov 2016, 16:17

.
Zadnja izmjena: MocMahale444, dana/u 23 nov 2016, 20:18, ukupno mijenjano 1 put.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 nov 2016, 16:25

Sta je to sad bilo sa Jahicem ?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 nov 2016, 16:28

plavousrcu je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:Ne govorim o licencama, vec o referencama dva potpuna razlicita pojma, za svaki posao ti trebaju reference, ne mogu ja prodavati PVC. stolariju ako se nikada nisam bavio tim ili ne znam profile stolarije mjere i sl. stvari, ista stvar i sa skautingom i to pazi glavnim klupskim, i ja sam do svoje 20.igrao i dosao do juniora Pofalickog pa me to ne cini skautom ili nista boljim skautom od Cenana koji je igrao do svoje 24.godine :crazy:

Izmisljena pozicija za Cenana. Kakav je on scaut? To je pitanje na koje ti odgovor niko u klubu ne moze dati. Inace je super citati tvoje vidjenje situacije u klubu, ostar si i iskre iako mnoram priznati da mi se cini da slijepo vjerujes Petrovicu. Ne znam zasto, ali imas toliko povjerenja u njega da ces se bas razocarati ako se nedo Bog uspostavi da nisi u pravu. Meni je Petrovic mnogo bolje izgledao prije 100 dana nego danas.

Ne kontam na osvu cega takvo misljenje, Petrovic je svojim dolaskom prodrmao i probudio ekipu, te nakon par kola vratio ekipu na kolosijek, jasno je da i dalje ima trzavica, nesigurnosti i strepnje iz utakmice u utakmicu ali sam siguran da ce to na proljece kada on licno poslozi ekipu i kada dovede igrace za koje ce i odgovarati sve nestati.
U klub je dosao u nezgodno vrijeme u period kada bi rijetko koji trener se uhvatio slicnog posla, vadio je kestenje iz vatre, haos je vladao u i oko kluba, rezultati su bili katastrofalni, nazalost te rezultate i dan danas kihamo, te se ozbiljnije ne mozemo pribliziti vrhu tabele a da tu i ostanemo.

Petrovicev skor je 5.pobjeda, 4.remija i 1.poraz, i to bez ikakvog upoznavanja sa ekipom, ozbiljnijeg rada, priprema i sl. sve je u hodu radio, njegov pravi rad mozemo vidjeti tek na proljece i nakon zimskih priprema, sada vec ocjenjivati i davati neke ocjene je isuvise rano i neozbiljno.

I onaj glavni razlog zasto vjerujem njemu i kao treneru i kao covjeku jeste taj sto sam ga imao priliku upoznati licno prije nekih mjesec ipo dana, i sve ono on sto on zagovara, predstavlja, njegova fudbalska filozofija i sve ostalo jeste ono sto je Zeljo bio prije rata i po cemu smo nadaleko u cijeloj Yugi bili poznati, jednostavno podsjeca me na pokojnog Milana Ribara, kao da mu je on bio mentor i ucitelj.

Isti odg. i za uvazenog @amazona
1921'

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 nov 2016, 16:29

Ništa strašno, iz ljubavi prema Želji je tražio preko 100.000 KM godišnje, plus bonusi. Pa se našao uvrijeđenim kad su mu naši poslali uslove koje smo mogli ponuditi u tom trenutku.

Dejanu Nikoliću kapa do poda :bow:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 23 nov 2016, 16:35

Pretucen Dejan Nikolic prije pola sata ispred platoa stadiona, upravo mi javljeno, 100% tacna info. bez ikakve zajebancije :facepalm:
Zadnja izmjena: Hrasno1921, dana/u 23 nov 2016, 16:37, ukupno mijenjano 2 puta.
1921'

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer i 11 gostiju.