Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Federer17

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Federer17 » 22 nov 2016, 18:30

Neutral je napisao/la:Kao da će otići mobitel tek tako :D

Nikad ne bi uzeo u Telekomu, M-telu, Eronetu itd, platiš keš u mobitel šopu, mnogo jeftnija i bolja opcija.

Kupio sam do sada minimalno 20 mobitela u mobitel šopovima, problema 0, ustvari jedan problem ali to se ne računa jer sam u srednjom školi uzeo polovan mobitel kome je otišla "folija", stariji znaju šta je to :D
Ista stvar i kod mene. Kada u nekoj radnji sigurno dobijes nov mobitel, kao da je vjerovatnoca 90% da ce se pokvariti u tih godinu dana (koliko garancija uglavnom traje), pa se tu premisljate gdje kupiti. :D

Meni je najbitnije da ga dobijem novog, jer se svasta zna desavati. Ostalo je vecinom do mene kako ga koristim, iako se naravno zna desiti mobitel sa nekom fabrickom greskom, ali su to vrlo rijetke situacije.

Kod mene jaran kupio u telecomu i vazda imao problema sa mrezom, nosio im ga i, koliko se ja sjecam, nista se nije uspjelo rijesiti. Onda se napije, skoci s tim mobitelom u more i pozdravio se s njim. Mobiteli su poprilicno skuplji u telecomu, m-telu i eronetu, nego u ostalim radnjama.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2016, 18:33

Lijepi s3, nikakvih problema nemam s njim, još sam prolio pola litra soka po njemu :lol:

Volio bih imati s5, frend ga ima otkako je izašao, kako mi se sviđa taj mobitel, nevjerovatno, posebno kamera. Imao sam G3, dao sam ga na poklon, ali S5 je ono baš kul.

Obećana mi je jabuka 6s, ali tek za godinu i pol :lol:

@Federer

Pročitaj samo temu o bhtelekomu na klixu i kako se raja masovno žali na njih. Kod nas su ponude užasne, umjesto da ti dadnu za marku s7 edge, ako koristiš njihov neki paket, oni ti naplate 1500+KM :lol:

Jedva čekam da se privatizuje ta zdaovska birtija.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 22 nov 2016, 18:35

Moje iskustvo i iskustvo mnogih je da stanic za lg i kimtec za samsung imaju fenomenalnu podrsku sto se tice kvarova koje garancija pokriva.
Taj lik ,ne znam koji je model i kojeg proizvodjaca imao ,nije mi jasno da nije mogao ostvariti svoje pravo iz garancije,ako je taj kvar bio pod garancijo morali su ili otkloniti ili dati novi uredjaj sve drugo nije opcija.
Pa ne zivimo u sjevernoj koreji.
Za marku s7 edge jarane mozes dobiti ako si premium korisnik koji im mjesecno uplacuje 200 i vise km po raznim pretplatama a takvih je vrlo malo.
Nema za 1 euro nigdje na planeti a da si na mjesecnoj tarifi od 15km ili 30 km...
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 22 nov 2016, 18:45

U Njemackoj cini mi se na pretplati od 40eura, i ugovor od 2 godine otprilike dobijes telefon gotovo svaki za 1€.

Ima li kakve aplikacije za prognozu? :D
Mia San Mia

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 22 nov 2016, 18:47

madridist je napisao/la: Taj lik ,ne znam koji je model i kojeg proizvodjaca imao ,nije mi jasno da nije mogao ostvariti svoje pravo iz garancije,ako je taj kvar bio pod garancijo morali su ili otkloniti ili dati novi uredjaj sve drugo nije opcija.
Mislim da ga je nosio na popravak, i oni kao poprave, ali bude sve isto i covjeku dopizdilo..

@Neutral, ma telecom generalno nema nikakvih pogodnosti za korisnike. Placas cini mi se internet + tv oko 40 KM, a telefon samo sto stoji je nekih vise od 10 maraka. Ako uzmes uz to i telefon, ispadne preko 50, ili kolko vec. Moguce da su cijene i drugacije, ispao sam iz toga vec odavno, lafo su to oni snizavali (a otac sve placa :mrgreen:).

O brzini interneta suvisno je bilo sta pricati. Kod mene su godinama, placam net + tv na 2 uredjaja, jedno vrijeme placao 2 interneta. Jedini razlog zbog kojeg ih ne mijenjam je internet, s kojim stvarno nikad nisam imao problema (brzina nije nesto, ali nisam ja neki zahtjevan korisnik). Citam da u telemachu stalno imaju problemi sa nestankom konekcije, a i ovi ostali nisu nista bolji.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 22 nov 2016, 19:43

Federer17 je napisao/la:
madridist je napisao/la: Taj lik ,ne znam koji je model i kojeg proizvodjaca imao ,nije mi jasno da nije mogao ostvariti svoje pravo iz garancije,ako je taj kvar bio pod garancijo morali su ili otkloniti ili dati novi uredjaj sve drugo nije opcija.
Mislim da ga je nosio na popravak, i oni kao poprave, ali bude sve isto i covjeku dopizdilo..

@Neutral, ma telecom generalno nema nikakvih pogodnosti za korisnike. Placas cini mi se internet + tv oko 40 KM, a telefon samo sto stoji je nekih vise od 10 maraka. Ako uzmes uz to i telefon, ispadne preko 50, ili kolko vec. Moguce da su cijene i drugacije, ispao sam iz toga vec odavno, lafo su to oni snizavali (a otac sve placa :mrgreen:).

O brzini interneta suvisno je bilo sta pricati. Kod mene su godinama, placam net + tv na 2 uredjaja, jedno vrijeme placao 2 interneta. Jedini razlog zbog kojeg ih ne mijenjam je internet, s kojim stvarno nikad nisam imao problema (brzina nije nesto, ali nisam ja neki zahtjevan korisnik). Citam da u telemachu stalno imaju problemi sa nestankom konekcije, a i ovi ostali nisu nista bolji.

Ja imam moja tv full paket,placam 49 km mjesecno. Prije par dana sam zeni kupio telefon,lenovo k5...cijena mu je oko 500 km kad ga kupujes za gotovinu,ja sam ga dobio za 7,5 km mjesecno. Naravno,morao sam potpisati ugovor na 2 godine.

Isti paket ima i otac ,pa sam preko njegovog paketa sebi kupio htc desire 530. Cijena 460 km,ja ga dobio za 5,5 km mjesecno. Na kraju sam telefon koj kosta gotovo 500 km,dobio za nekih 170 -180 maraka.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2016, 19:51

madridist je napisao/la:Moje iskustvo i iskustvo mnogih je da stanic za lg i kimtec za samsung imaju fenomenalnu podrsku sto se tice kvarova koje garancija pokriva.
Taj lik ,ne znam koji je model i kojeg proizvodjaca imao ,nije mi jasno da nije mogao ostvariti svoje pravo iz garancije,ako je taj kvar bio pod garancijo morali su ili otkloniti ili dati novi uredjaj sve drugo nije opcija.
Pa ne zivimo u sjevernoj koreji.
Za marku s7 edge jarane mozes dobiti ako si premium korisnik koji im mjesecno uplacuje 200 i vise km po raznim pretplatama a takvih je vrlo malo.
Nema za 1 euro nigdje na planeti a da si na mjesecnoj tarifi od 15km ili 30 km...
kad smo kod kimtecha:
Poštovani,

U skladištu prijema servisa pronašao sam adapter koji bi mogao odgovarati adapteru koji Vi navodite.
Moram napomenuti, da uz adapter nema apsolutno nikakvih LG dokumenta, isiti je dotavljen u košuljicii za dokomentaciju sa MS nepopunjenom garancijom.

Molim Vas, pošaljite mi podatke od monitora. Tačan model i Serijski broj kako bih mogao otvoriti nalog.
Nakon toga, kontaktirat će Vas serviser kolega Dražan.

Hvala
Poslao garanciju, sada je nemam više. Imam račun na pc-u, poslala mi firma, ali nema onog oficijelnog od LG-a koju dobijem, razočaran sam.

@R32

Da, tako mi je rodica digla 6s (moj obećani :mrgreen: )+

@Federer

Kakve pogodnosti, Telemach daje džabe svoj telefon, a svojevremeno mi uzeli u BHtelekom telefon 260KM (kućni) :lol:

Ja sam na njihovom netu radi stabilnosti, brzina je nikakva. Meni treba radi onlajn stvari samo stabilnost, haos je kada formatirao pc, treba mi tri dana da sve skinem što mi je potrebno.

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 22 nov 2016, 20:29

Pozdrav, prije nesto manje od godine dana u BH telekomu sam kupio Xperiu M4 Aqua, do danasnjeg dana bila je 4 puta na servisu(nema fizickih ostecenja, ja misli mda mi mobitel nikad nije ispao). Sad, hocu da ga otkljucam kad nista ne reaguje, samo crn ekran, stavim punjac ne svijetli ona lampica za punjenje, jednostavno telefon umro. Cuo sam da je moguce traziti novi uredjaj ukoliko je cesto na servisu, a na servisu je proveo barem 2.5 mjeseca a kod mene 9, sutra ga nosim jubilarni peti put, imam sve papire od ranijih posjeta dragom telekomu, zna li iko ista vise po pitanju ovog, sta kako ? Unaprijed hvala :D

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 22 nov 2016, 20:38

ja prvi put odnio alcatel nakon jedno tri mjeseca koristenja kamera bila crkla valjda jer kad je upalis samo crno, i nakon mjesec dobio novi mobitel u kutiji :mrgreen: tako da sam ja itekako dobro proso sa bhtelecomom, abd da ovaj p9 lite ne nosim nikako :mrgreen:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 nov 2016, 11:37

Neutral je napisao/la:Kao da će otići mobitel tek tako :D

Nikad ne bi uzeo u Telekomu, M-telu, Eronetu itd, platiš keš u mobitel šopu, mnogo jeftnija i bolja opcija.

Kupio sam do sada minimalno 20 mobitela u mobitel šopovima, problema 0, ustvari jedan problem ali to se ne računa jer sam u srednjom školi uzeo polovan mobitel kome je otišla "folija", stariji znaju šta je to :D

bome ja sam ovde spominjao slučaj sa lumiom, od tada mi je garancija sve, radije cu se ispruziti više za sigurnu garanciju nego platiti manje pa onda strepiti ako ispadne nedoBog hardverski kvar.

Lumia godinu dana radila fino, i odjednom poceo škripati kamera senzor, odnesem, oni vrate, nista ne naprave, vratim im opet telefon uz detaljan opis gdje i kad se desava, oni mi onda vrate telefon sa novim izmjenjenim senzorom. u to vrijeme da sam sam išao u kupovinu tog senzora morao bih lijepu svotu novca izdvojiti, mozda je sada taj senzor jeftiniji. isto tako, valjalo je rastaviti čitav telefon i onda doći do senzora.
tada u medjuvremenu dobio Galaxy s3 u zamjenu da koristim dok L1020 ne dodje sa servisa. i to s3 neotpakovan bio.

bilo je i slučajeva kad je i sestra morala nositi telefon, odnese u telekom i oni prime bez ikakvog prigovora, i onda proslijede ovlastenom servisu i tako da te ne mogu odbiti. jedno je kad ti odneses telefon na servis, pa uvijek ti se neko nadje da prigovori eventualno, i drugo bome kad operater u ovom slucaju telekom posalje.

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 23 nov 2016, 11:51

Ima li neka normalna aplikacija za merenje koraka? Skinuo sam 3 do sad ali nijedna ne meri kada se telefon zakljuca...

admir1991
Kontakt:

Post Postao/la admir1991 » 23 nov 2016, 12:51

Da li je neko uradio update za novi softver na lg g3 32gb.Ima li kakav bug mobitel nakon update-a.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 nov 2016, 12:52

NukeR_G1970 je napisao/la:Ima li neka normalna aplikacija za merenje koraka? Skinuo sam 3 do sad ali nijedna ne meri kada se telefon zakljuca...
Runkeeper

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 23 nov 2016, 13:33

S Health sto dodje na Samsungu je vrh sto se tice toga
slika
100% sportski i krajnje opušten potpis

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 23 nov 2016, 14:57

RiNo je napisao/la:S Health sto dodje na Samsungu je vrh sto se tice toga
slika

Potpisujem i preporucujem.
Mia San Mia

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 23 nov 2016, 17:14

R32 je napisao/la:
RiNo je napisao/la:S Health sto dodje na Samsungu je vrh sto se tice toga
slika

Potpisujem i preporucujem.
Također.
Runkeeper inače koristim za neke "stvarne" aktivnosti, ali je kod ove super da sama prepozna aktivnost i tako je bilježi.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 23 nov 2016, 17:22

admir1991 je napisao/la:Da li je neko uradio update za novi softver na lg g3 32gb.Ima li kakav bug mobitel nakon update-a.
Na koji novi soft mislis?
Ja sam negdje na proljece nabacio oficijelnni M a prije jedno dva mjeseca je od Googlea preko OTA dosao patch i to je to sve radi ko sat.
A ako mislis na custom romove to nisam nikad probao zbog garancije.
Don Alfredo Di Stefano

admir1991
Kontakt:

Post Postao/la admir1991 » 23 nov 2016, 17:49

madridist je napisao/la:
admir1991 je napisao/la:Da li je neko uradio update za novi softver na lg g3 32gb.Ima li kakav bug mobitel nakon update-a.
Na koji novi soft mislis?
Ja sam negdje na proljece nabacio oficijelnni M a prije jedno dva mjeseca je od Googlea preko OTA dosao patch i to je to sve radi ko sat.
A ako mislis na custom romove to nisam nikad probao zbog garancije.
Mob sam kupio prije 5 mjeseci u radnji nov.Trenutno na njemu je android 5.0,kad idem ono na azuriranje softwera pise da mobitel koristi najnoviju verziju.A nebi ni ja da gubim garanciju ali ipak mislim da bi trebo uraditi update nije mi se nesto pokazao sto se brzine tice.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 23 nov 2016, 18:26

Skini Lg pc suite
http://www.lg.com/us/support/product-he ... -music-etc
Nakon sto ga instaliras(izaberi hrvatski jezik),spoji g3 i idi na opciju trazenja nadogradnji
izbacite ti oficijelni android M odradi ga i pichi..
Ovaj postupak ne ugrozava oficijelnu garanciju.
Don Alfredo Di Stefano

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 23 nov 2016, 19:04

evo sad cu upalit ovaj coolpad torino uzet danas pa da vidimo na sta ovo cudo lici, ovako na izgled je vrhunski sa ovim zakrivljenim ekranom :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.