Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 25 okt 2016, 21:51

Unofficialpage je napisao/la:Šta znače **, s2...? I općenito nisam skontao ove brojeve u stringovima. :mrgreen:
Pa deklarisao ih, tj. ** predstavlja tabelu brojeva za set 1 :D

Izbaci prvi set brojeva, i ako se u njima nalazi tvoj datum(dan) rodjendana, ti pritisnes 1, ako ne pritisnes 0.
I tako za svih 5 setova brojeva. Na kraju ti izbaci datum tvog rodjendana :mrgreen:
Moze se i koristiti za to da neko zamisli broj od 1 do 31 i pogodi na kraju.
slika

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 okt 2016, 22:26

Aha, kontam sad. Hvala.

Java je baš zanimljiva. Ali je zato android težak. Kad mi krene javljat grešku gdje mora biti tačno. Uradim sve kako piše ali jok ne ide, meni javlja glupu grešku. NullPointException. :evil:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Balasevic
Kontakt:

Re: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la Balasevic » 26 okt 2016, 16:23

Unofficialpage je napisao/la:Aha, kontam sad. Hvala.

Java je baš zanimljiva. Ali je zato android težak. Kad mi krene javljat grešku gdje mora biti tačno. Uradim sve kako piše ali jok ne ide, meni javlja glupu grešku. NullPointException. :evil:
Nauči se da koristiš debugger i programerski život će ti biti poprilično olakšan, naročito kada koristiš Android Studio.
Nedavno sam pravio neku aplikaciju i upravo taj izuzetak mi je bio problem. Četiri-pet osoba sam angažovao i trebalo nam je nekoliko dana da skontamo, upravo pomoću debuggera. Greška je bila čini mi se u inicijalizaciji promjenljive prilikom njene deklaracije, nešto sasvim banalno za šta nikad ne bih rekao da je pogrešno.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: Studiranje

Post Postao/la Unofficialpage » 26 okt 2016, 16:32

Balasevic je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Aha, kontam sad. Hvala.

Nauči se da koristiš debugger i programerski život će ti biti poprilično olakšan, naročito kada koristiš Android Studio.
Nedavno sam pravio neku aplikaciju i upravo taj izuzetak mi je bio problem. Četiri-pet osoba sam angažovao i trebalo nam je nekoliko dana da skontamo, upravo pomoću debuggera. Greška je bila čini mi se u inicijalizaciji promjenljive prilikom njene deklaracije, nešto sasvim banalno za šta nikad ne bih rekao da je pogrešno.
Znam s njim koristiti se i sve je prijavio ispravno. Ali našao sam grešku. Nisam bazu incijalizovao, samo napisao iznad onCreate metode Database myDB; i to je to, normalno nije radilo. Ali sad imam drugi problem, pobrkala se tabela u bazi i izgubila id nula, ne ide od 0 već od 1 a u listview sve izbaci kako treba, piše ime i pod tim id-em ali kad na to kliknem IndexOutOfBounds Exception. :lol:

To su najgore greške, nešto što stalno radiš i u samom programu nekoliko puta nešto uradiš ali na nekom mjestu ne radi. Npr. onClick metoda, prija radio na drugom button i radi normalno ali na tom neće ali sve ispravno napisano, i na kraju sam skontao grešku da sam aktivnost pogrešno pozvao, umjesto putem Intenta ja pozvao samo layout. :lol:

if (a = 5), najgora greška i najčešća. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Balasevic
Kontakt:

Post Postao/la Balasevic » 26 okt 2016, 16:43

Ako si koristio autoinkrement provjeri njega, jer on zna napraviti takve greške koliko se sjećam.

Tu najčešću grešku koju spominješ obično prave oni koji nisu baš C++ savladali na pravi način, jer im nije toliko zanimljiv. A takav način učenja programskih jezika, bez detaljno savladanog C++ je kao da neko pravi kuću bez temelja. (govorim općenito, ne direktno tebi :) )

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 27 okt 2016, 08:03

Ja sam skoro pizdio 2 dana zbog problema. Trebalo mi da zbraja svaki unos od strane korisnika, a ja zbir stavio u petlju, a ne prije nje. :mrgreen:

Ali najbolje je kada sve pocrveni od errora, pa na kraju nekako upali program, a ti i sam ne znas kako si uspio. :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 okt 2016, 10:48

Balasevic je napisao/la:Ako si koristio autoinkrement provjeri njega, jer on zna napraviti takve greške koliko se sjećam.

Tu najčešću grešku koju spominješ obično prave oni koji nisu baš C++ savladali na pravi način, jer im nije toliko zanimljiv. A takav način učenja programskih jezika, bez detaljno savladanog C++ je kao da neko pravi kuću bez temelja. (govorim općenito, ne direktno tebi :) )

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Jesam to koristio, promjenit ću bazu ili tabelu. :D

Nisam puno učio C++ baš iz tog razloga. Prešao sam odmah na Javu i meni je Java dosta zanimljivija. Može se i bez C++ naučiti, ali treba učiti. Kad naučiš jedan programski jezik lako se prebaciti na drugi, jer u suštini samo je sintaksa drugačija, najbitnije je naučiti razmišljati u kodu.

Ta se greška desi iz nepažnje, požuriš i ne razmišljaš šta pišeš. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 okt 2016, 10:48

Ne treba nikad odustati!

Evo zašto.

Svojevremeno je jedan momak studirao na mom odsjeku, preslušao je lijepo četiri godine, nije očistio prvu godinu. Ispisao se, upisao edukacijski faks u Travniku. I šta bi na kraju balade, slike u majicama određene stranke i Federalna Uprava Policije :mrgreen: I to nije policajac, nešto drugo radi :thumbup:

Oženio se, ima mislim i dijete, sve se može kad se hoće.

Dakle, never give up, just do your thing!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 nov 2016, 11:21

@Kawhi

Ubilo se ovo za tebe :kafa:

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 05 nov 2016, 15:43

Ima li kakvih finih sajtova za master stipendije?
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 nov 2016, 20:30

Jel ima ovdje neko ljudi da je isao ovo Sol Azur u Spaniju na apsolventsku ekskurziju?
Prvo pitanje da ili ne otici? Drugo koliko novca treba i sta iz ove ponude izabrati,10,11,12 dana, pansione bez jela ili hotel sa 3 obroka? Koliko su izleti?

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 09 nov 2016, 21:00

:kafa:

Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 nov 2016, 18:06

Kralj je to ;)

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 19 nov 2016, 12:47

Za ove koje zanima kodiranje, codeschool.com ovaj vikend nudi sav sadržaj besplatno. Pa eto ako neko nađe nešto zanimljivo, bujrum. :thumbup:

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 20 nov 2016, 13:16

Ima li neko ko zna programiranje, a da je voljan pomoći, konkretno mi treba pomoć oko algoritma za jedan zadatak :) ko se ovim bavi bi trebao ovo da zna i da mu je lako :oops:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 22 nov 2016, 11:18

Ima li neko iskustva ili da poznaje nekog ko je zavrsio vanrednu medicinsku u onom Centru za obrazoovanje odraslih (CMS) u Tuzli?
Tj konkretno me zanima prizatost njihove diplome

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 22 nov 2016, 22:37

theboss_RD07 je napisao/la:Ima li neko iskustva ili da poznaje nekog ko je zavrsio vanrednu medicinsku u onom Centru za obrazoovanje odraslih (CMS) u Tuzli?
Tj konkretno me zanima prizatost njihove diplome
Pa sto ne pitas haha

Znam ja jednog zavrsio je, i mislim da je praksu radio, kaze da je diploma im priznata, ganjao je nesto to za Njemacke.... nisam ga dugo vidio pa ne mogu nista detaljnije reci...
Mia San Mia

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 22 nov 2016, 22:49

Priznata naravno, ja trenutno nešto završavam kod njih a imam druga koji je državni za vozača položio i normala dobio diplomu koja je regularna.
Forza Milan!

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 23 nov 2016, 00:16

Bas ce mi oni rec upisi se kod nas, plati nam al nam diploma nije priznata :mrgreen:
Hvala na info u svakom slucaju. Omisljao sam se da li da upisem to odmah ili da cekam kad pocnu ove drzavne skole u januaru

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 23 nov 2016, 00:33

theboss_RD07 je napisao/la: Hvala na info u svakom slucaju. Omisljao sam se da li da upisem to odmah ili da cekam kad pocnu ove drzavne skole u januaru
Moja preporuka ti je ipak drzavna skola, jer znam da je bilo nekih zavrzlama oko priznavanje diplome iz nedavno otvorenog Centra za obrazovanje u Zivinicama (kako se to vec zove). Upravo je bila u pitanju medicinska skola, tj. priznavanje diplome u Njemackoj. Ne znam kako je na kraju ispalo, mislim da su na reakciju vlasnika tog centra diplome ipak priznate.

Ja se, iskreno, ne bih petljao oko takvih ustanova. Jeste lakse, brze, ali ces opet kol'ko-toliko strahovati da ti negdje tu diplomu ne priznaju. S obzirom da spominjes Tuzlu, moja preporuka ti je da odes u Gracanicu (medicinsku skolu). Prvo se raspitaj kako i sta ide dole, kakva je procedura, mislim da ih dosta ide dole i upisuje medicinsku, haman da se zavrsava puno lakse nego u medicinskoj u Tuzli (drzavnoj). Ja sam tu u Tz zavrsio i, poznavajuci profesore, mislim da nisu bas tako popustljivi za vanredne ucenike kako se ocekuje.

Da se razumijemo, nemam nikakvih koristi ni od koga/cega, niti bilo sta protiv tih Centara koji se svako malo otvaraju. Govorim ti ono sto bih savjetovao svom najboljem prijatelju.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Baboon, napoleon72 i 38 gostiju.