theboss_RD07 je napisao/la:
Hvala na info u svakom slucaju. Omisljao sam se da li da upisem to odmah ili da cekam kad pocnu ove drzavne skole u januaru
Moja preporuka ti je ipak drzavna skola, jer znam da je bilo nekih zavrzlama oko priznavanje diplome iz nedavno otvorenog Centra za obrazovanje u Zivinicama (kako se to vec zove). Upravo je bila u pitanju medicinska skola, tj. priznavanje diplome u Njemackoj. Ne znam kako je na kraju ispalo, mislim da su na reakciju vlasnika tog centra diplome ipak priznate.
Ja se, iskreno, ne bih petljao oko takvih ustanova. Jeste lakse, brze, ali ces opet kol'ko-toliko strahovati da ti negdje tu diplomu ne priznaju. S obzirom da spominjes Tuzlu, moja preporuka ti je da odes u Gracanicu (medicinsku skolu). Prvo se raspitaj kako i sta ide dole, kakva je procedura, mislim da ih dosta ide dole i upisuje medicinsku, haman da se zavrsava puno lakse nego u medicinskoj u Tuzli (drzavnoj). Ja sam tu u Tz zavrsio i, poznavajuci profesore, mislim da nisu bas tako popustljivi za vanredne ucenike kako se ocekuje.
Da se razumijemo, nemam nikakvih koristi ni od koga/cega, niti bilo sta protiv tih Centara koji se svako malo otvaraju. Govorim ti ono sto bih savjetovao svom najboljem prijatelju.