FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Balance
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Balance » 20 nov 2016, 18:27

harden je napisao/la: Pola igrača igra ko da je jučer saznalo šta je lopta. Na kraju će izgleda biti tačna ona tvrdnja da ovdje treba svježe krvi i da su se ovi zasitili svega.
Alonso, Ribery, Lahm, Robben su pred zalaskom karijere, a mi od njih ocekujemo cuda. Prva dvojica trenutno igraju zbog stare slave dok Lahm i Robben jos nesto vrijede. Ceka nas smjena generacije u koju se nazalost nije islo postepeno i sad bi odjednom trebalo bezbolno zamijeniti 4 kljucna igraca. To je nemoguce na ovakav nacin, to se trebalo proslu i ovu sezonu oprostiti s njima i dovesti prave top zamjene ali uprava drugacije misli i po meni tu se ne radi dobar posao jer nemoguce je i financiski i u igrackom smislu u jednom prijelaznom roku kvalitetno zamijeniti 3-4 kljucna igraca. To se nije napravilo i losiji rezultati i neka titula manje ce se dogoditi zbog te smjene kad tad, samo je pitanje koliko ce nam vremena trebati da se opet vratimo i stvorimo top momcad za najvece domete.

Cak se jos planiraju produzenja ugovora igracima koji bi trebali igrati i zavrsavati karijere u klubovima tipa Fenerbace, Villareal, Psv, a od njih se ocekuje da budu i dalje nosioci igre u bavarskom ponosu. Znam da su nas neki od ovih igraca puno zaduzili, ali dobro su oni to naplatili bez brige. Dati njima nove ugovore znaci da necemo dovesti neko super pojacanje za te pozicije.
Kimmich ne igra nista losije od Alonsa, Ribery ne igra nista bolje od Coste i Comana. Bolje onda pustiti mlade igrace da igraju, uklope se u momcad i da se vidi koliko mogu i tako ocjeniti gdje su nam pojacanja najpotrebnija.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 20 nov 2016, 18:40

Navikli smo na dominaciju u BL i sada se malo kofrčimo jer je mašinerija na generalnom servisu :wave:
Polako bolan, hoću da vidim zanimljivu ligu i borbu do kraja pa makar to bili i RB Leipzig, kad već ostale ekipe nemaju snage za to ;)
4 godine nismo gledali nekome u leđa u BL i sada se to vratilo i sada igra može početi. Karlo će imati (nadam se) sve igrače na okupu na zimskoj pauzi i pripremama tako da ja prave igre tek na proljeće očekujem :clap:

No, sinoć se na after partiju desio mali incident, zapaljen je bus koji je trebao prevesti naše navijače iz Dortmunda
slika
Ko hoće više, može ovdje pročitati
http://www.abendzeitung-muenchen.de/inh ... c22c5.html
Sent from my Philips Smart TV.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 nov 2016, 18:50

Nece se ni iduce godine raditi na krilima. Radit ce se eventualno zamjena za Alonsa i mozda bekapi stoper, desni bek i napadac. Ocekujem da cemo pokusati dovesti Veratija i to je to sto se tice nekog imena.

Htjelo se sa zamjenama tip 8 miliona, saltanjem igraca na druge pozicije i bezrezervnom podrskom igracima kojima prolazi vrijeme napravi neki tim koji ce harati 5-10 god. E, ne moze, a sad ce to doci na naplatu. Ne mozes zamjeniti deset igraca za rok a ne daju se ni prave prilike ovim mladjim. Kimmich igra 70 pozicija, Coman ulazi u 83 min, Sanches klupiran, desnog beka nema, drugog napadaca isto tako, Thiago nema zamjenu, Robben i Ribery se raspadaju a oni uvijek prve opcije u svakoj tekmi, Bastruber gotov igrac i opet se nesto ceka (jel to. da ce popiti neki eliksir spreme pa da se moze hrvati sa Bejlom, Mesijem, Grizmanom...)... i tako dalje

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 20 nov 2016, 18:52

sljivo je napisao/la:Vidim krenulo je pljuvanje po igracima pa i treneru. Sad ce se jadni Alonso kriviti za sve. Kasnije ce i Carlo kao sto je i Pepun bio.

Hocemo li s ovom igrom uspjeti i doci do polufinala LP pa da Carlo ne ispadne naivan? Cisto sumnjam. Zaiskali ste i eto vam. Hocete preko noci kao da igra dolazi sa neba i kao da sistem uspjeva preko noci.

Jel sad stoji ono od prije da BL moze Bayern igrati i bez trenera?
Muamere kao ti sad dolazis na svoje,haha. Kao ono eto vam mog ste pepa pljuvali pa neka vam sad karlo valja :mrgreen:
VOLIM BAYERN

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 20 nov 2016, 20:51

Ne dolazim, samo branim one koji se, po meni, neopravdano pljuju. Ne može biti Muller kriv ili Alonso ako jedan igra na pogrešnoj poziciji a drugog taru u presing mašini jer nema sistema koji bi mu pomogao. Ne može, sad, Carlo bit kriv jer je tek došao na nešto novo, došao je u novi klub, novo radno okruženje i nove uslove rada. Ne može biti kriv ako glavni igrači koji drže sistem leže u bolnici. Mora mu se dati vremena da selektira igrače i da formira sistem koji će biti u većini vremena prevaga u odnosu na protivnika.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 nov 2016, 21:06

Balance je napisao/la:
harden je napisao/la: Pola igrača igra ko da je jučer saznalo šta je lopta. Na kraju će izgleda biti tačna ona tvrdnja da ovdje treba svježe krvi i da su se ovi zasitili svega.
Alonso, Ribery, Lahm, Robben su pred zalaskom karijere, a mi od njih ocekujemo cuda.
Alaba? Muller? Jesu i oni pred zalaskom?
Coman isto igra lošije nego prošle sezone, ovaj malac sa mog avatara plaćen 35 milki i jedva da dobije par minuta. Treba ga gurati u vatru, neće on na klupi naučiti igrati. Ima da grize kad igra, puno očekujem od njega.
Bitno je da se slažemo da se ova smjena generacija trebala napraviti na drugi način. U jednom prelaznom roku zamijeniti 4 izuzetno bitna igrača nije moguće.

Alonso nije odigrao jednu utakmicu ove sezone u BL, sve ostale je igrao. Čovjek ima 34 godine a nama ovako bitan igrač.
Dosta stvari će biti jasnije poslije zime što se tiče igre.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 21 nov 2016, 10:31

ja imam osjecaj da ove velike trenere boli briga za klubom koji preuzimaju.
vjerujem da anceloti nikada nije sjeo da izanalizira 10-ak bayernovih utakmica.
ono, toliko je siguran u sebe i svoj stil da smatra da mu to uopste ne treba.
nesto se zeza i eksperimentise, a da pogleda tri jupove i isto toliko gvardiolinih utakmica, vjerujem da bi slozio vraski tim.
covjece, nemoguce je da mi forumasi znamo da muler ne moze igrati onu poziciju, a da trener tog kalibra nema blage.
ja stvarno pocinjem vjerovati da ce bayern proigrati tek u proljetnom dijelu sezone tj. dok anceloti skonta na kojoj poziciji igraci pruzaju najbolje partije.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 21 nov 2016, 11:09

sljivo je napisao/la:Ne dolazim, samo branim one koji se, po meni, neopravdano pljuju. Ne može biti Muller kriv ili Alonso ako jedan igra na pogrešnoj poziciji a drugog taru u presing mašini jer nema sistema koji bi mu pomogao. Ne može, sad, Carlo bit kriv jer je tek došao na nešto novo, došao je u novi klub, novo radno okruženje i nove uslove rada. Ne može biti kriv ako glavni igrači koji drže sistem leže u bolnici. Mora mu se dati vremena da selektira igrače i da formira sistem koji će biti u većini vremena prevaga u odnosu na protivnika.
Slazem se 100% djelim isto misljenje, ovaj prethodni moj komentar je bio vise saljivog karaktera, i malo podsjecanje na proslost.
VOLIM BAYERN

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 21 nov 2016, 11:11

Od Klinsmanna nismo ovako bili neorganizovani i imali malo opcija i akcija u napadu. 2/3 akcije su ubačaji. Imamo Pepovsku kontrolu lopte a ofanzivni koordinator nam je Nikola Nikić. Također i odbrana, sve se riješava na individualni kvalitet. Boa, Lahm i Alaba su smiješne forme. Bolji su Rafko i Bernat a o Javiju da ne govorimo.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 21 nov 2016, 16:07

Cestitke Bvb-u.Bili su bolji i na kraju zasluzeno slavili,Tomas Tuchel je sjajno postavio momcad i na kraju nas je Bvb u potpunosti nadigrao.Mi osim udarca Alonsa nismo imali top sansu a kad je tako onda na gostovanju u Dortmundu ne mozes nista ni ocekivati.

Nakon dosta vremena Bayern nije lovina nego lovac i bit ce interesantno vidjeti kako ce se situacija razvijat jer liga je dosta teza nego prethodnih godina(ili je bayern slabiji,dalo bi se raspravljat)

Super interesantan tjedan je ispred nas:
Kljucna utakmica u Lp da zadrzimo ikakve izglede
U petak se Ulli Hoeness vraca na mjesto predsjednika kluba
U subotu novi derby sa Bayerom.

Navodno lahm i ancelotti nisu u najboljim odnosima,kapetanu nije dobro sjelo sto je zamjenjen vec u 70 minuti dok je Neuer otvoreno kritizirao(po meni sasvim opravdano)veliku vecinu ekipe koja nije otisla pozdraviti navijace nakon utakmice

Dosta toga se desava u Sabener Strasse ,dobro se sve zakuhalo

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 nov 2016, 16:22

Za one koji nemaju Arenu ili neki drugi kanal gdje mogu gledati Bayerna protiv Rostova, evo link, slika je odlična

http://www.navixsport.com/index.php

Bookmark tu stranicu, super je

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 21 nov 2016, 18:48

Neuer otpao za Rostov...

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 21 nov 2016, 19:51

harden je napisao/la:Alaba? Muller? Jesu i oni pred zalaskom?
Coman isto igra lošije nego prošle sezone, ovaj malac sa mog avatara plaćen 35 milki i jedva da dobije par minuta. Treba ga gurati u vatru, neće on na klupi naučiti igrati. Ima da grize kad igra, puno očekujem od njega.
Alaba i Muller su u losoj formi, ali slazem se da su mozda pomalo izgubili motivaciju i zasitili se svega. Uz njih mogao bi se nabrojiti i jos koji igrac sa slicnim problemom, ali njih nisam spominjao jer su u najboljim igrackim godinama i realno je za ocekivati da ce biti bolji i vratiti staru formu, dok kod cetvorke Alonso, Lahm, Ribery i Robben je to nemoguce.

Coman nakon odlicne prosle sezone je neprepoznatljiv, ali mlad je, ima velikog potencijala i treba mu dati priliku da se vidi moze li izrasti u dobrog igraca. Sanches nakon odlicnog Eura nikako da proigra ali i ne dobiva previse sanse. Takoder mislim da njemu ovakva igra ne odgovara, jer on je igrac tempa, duela, agresivnosti i tesko se moze snaci u possesion footballu. Valjda se bacilo 35 mil da sjedi na klupi, gleda i uci kako spanjolski duo organizira ucinkovitu pas igru.

Iako mi se ne svida formacija 4-3-3 i nacin igre i dalje vjerujem da je Karlo pametan, fleksibilan trener te se nadam da ce se prilagoditi i promjeniti nesto ako i dalje budemo losi. Cini mi se kao tip koji moze suradivati s upravom po pitanju svega, uvaziti neke savjete za dobrobit momcadi i kluba, nije tvrdoglav ala Pep i pogotovo Gaal koji su tjerali po svome bez obzira na sve.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 nov 2016, 00:34

Stefan Effenberg je napisao/la:Pozdrav navijači.
Pozdrav i tebi.... :D I sva sreća da si se opet uključio pa i još neki dobro poznatih starih forumaša, da se bar malo opet konsturktivna diskusija ovdje vrati... :)

Stefan Effenberg je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:I ja sam uvjeren da nećemo izgubiti...Postavit će to Carlo kako treba, mogli bi ih ubiti baš kontrama, a naš najkorisniji igrač svih ovih godina (naravno Muller :D ) mogao bi da ga fino metne večeras i da okonča ovu neku mini krizu (od koje neki prave nešto toliko veliko i strašno).

A ja u jednoj od velikih utakmica očekujem da Carlo stavi Javija u vezu i da sviju time iznenadi, zato je za večeras šteta što on još uvijek nije spreman. U većini utakmica će Carlo na njega više računati u odbrani i tamo ga rotirati, ali u utakmicama protiv većih protivnika i ovih posebno koji vole isto posjed, to bi moglo biti jedno od ključnih oružja. Na taj način još lakše možeš prepustit protivniku posjed i doći do brzih transformacija kod osvojene lopte. Carlo je pragmatik, on to sve zna, a večeras će isto potražiti pragmatična rješenja. Nije njegova fudbalska filozofija opšte toliko komplikovana, kako bi nekad neki da to predstave. ;)
Totalno loš osjećaj si imao. :mrgreen:
Jesam, ovaj put sam baš imao loš osjećaj.... :D Ali ovo nije bilo samo zasnovano na navijačkom optimizmu, jer ja bi navijački vjerovao, nadao se i želio pobjedu i u puno težoj situaciji. Ovaj put sam zaista i imao taj osjećaj da ne možemo izgubiti, jer sam mislio da će Carlo uzeti Tuchela na sličan način kako ga je uzeo u Superkupu. Tuchel baš forsira posjed i sam je isticao ranije kako se dosta ugleda i na Pepa i da mu je on uzor, pa mu je i stil dosta sličan Pepovom. Naravno da tu ima razlika, popriličnih. Ali u dosta slučajeva Tuchel ide na posjed, na držanje lopte i kontrolu.
Problem je za našu ekipu u ovoj utakmici nastao i u tome što smo nekako nesretno primili taj gol, a onda više ne možeš prepustiti loptu protivniku, nego moraš da imaš više posjeda. A kada si desetkovan, onda imaš problem da ne možeš igrati brzo, direktno. Falili su bitni igrači: Robben, Vidal, pa i Martinez, a određeni drugi poput Riberyja su se tek vratili, pa i Costi je ovo bio povratak (iako je on ušao s klupe).
A onda isto tako imamo problem da Lahm više nije tako brz, a onda je još trenutno i izvan forme (nije bar u pravoj formi). Alaba isto tako nije onoj svojoj pravoj formi. Izmoreni, načeti igrači te igrači izvan forme su i preveliki problemi za Carla. Trenutno se i on s tim problemima hrve i ne možemo da dođemo do pravog tempa u igri.

Jedna je činjenica bitna, a to je interesantno da su je rijetki spominjali. Spominjao je ranije forumaš Feldmarschall i još poneko. A to je da je za Ancelottija karakteristično, da svaki klub koji je vodio krene ne tako ubjedljivo, ali zato na proljeće i u finišu sezone bude top. To mu se desilo kod skoro svih klubova, tako da je to za sad velika uzdanica, da će se i kod nas ponoviti. I to je razlog za strpljenje. I samo mogu ponoviti, Carlo će tražiti jednostavna rješenja, kod njega nema prevelikog taktičkog detaljisanja, hajmo reći da mu je taktički dio dosta jednostavniji za shvatit. Njegova strategija da ekipu dovede na top nivo kada je najpotrebnije je i njegovo posebno oružje, pa čak tu ima i taj neki tajni recept koji određeni treneri ne mogu shvatiti. Tako je Carlo onako na prvi pogled s istrošenim Milanom, igračima u poznim godinama kao što je bio Maldini i dr., dolazio do titule LP. Isto tako, jedan Real dugo u toj sezoni kada je osvojena decima nije izgledao toliko uvjerljivo, ali u presudnim utakmicama je ostvario presudne pobjede.

Koliko god mi se poraz od Borussije ne može svidjeti, isto tako mi je donekle drago što je Goetze asistirao i pružio dobru partiju, čime se potvrđuje ono što sam ranije govorio da jedan trener treba samo znati s takvim jednim kalibrom od igrača. Neki su tvrdili suprotno i osipali i drvlje i kamenje po Goetzeu, dok je kod nas bio, isto kao da u svemu tome nije bilo i trenerove krivice. Evo Mario u Dortmundu odigra protiv Reala i sada protiv nas dvije odlične utakmice. I to je u subotu pored asistencije, bio i rastrčan i svuda ga je na terenu bilo.

Isto tako, treba sada shvatiti i sada dobivamo potvrdu, da se Bundesliga ne može osvojiti s pola snage i da je ta dominacijaiz proteklih sezona bila i rezultat toga što se igralo na limitu i do maksimuma. Zato se tako i dominiralo. Takva igra i ti napori su dovodili do toga da nam je ekipa na kraju sezone gubila snagu i pucala, pa su se dešavali ti padovi u polufinalima LP posebno. Znači, uvijek treba biti jasno, nije ono ranije bilo loše, bilo je dosta toga dobrog, ali znamo šta nije valjalo i znamo da je falilo pravog doziranja (uz ono izmišljanje tople vode i nedostata pravih, pa moguće samo pragmatičnih rješenja u onim velikim i presudnim utakmicama LP).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 22 nov 2016, 00:44

Ja ne vidim razloga za ovoliki pesimizam i kuknjavu. Kao sto neko rece prvi put nakon 4godine gledamo nekome u ledja na tabeli i odmah je problem?
Svakako da mora doci trenutak kada ce nastupiti period slabije igre. Imamo nekoliko igraca koji nisu u formi ili se jos uvijek traze.

Kako mozete reci da nisu dovedeni igraci? Da se ne radi na podmladjivanju ekipe? Pa je li sad treba dovesti jos dva krilna igraca? Jesmo li doveli Costu i Comana? Nije problem u Riberyu i Robbenu, problem je u ovoj dvojici. Zasto? Zato sto Robbery i dalje bolje igra od ove dvojice. Zato sto ni nakon godinu dana privikavanja Costa i Coman nisu prva opcija, a nisu ni dosljedna zamjena za Robberya.

Xabi Alonsa nikaoko nemojte oslovljavati kao kljucnim igracem. Kao nekoga bez koga Bayern ne moze, nikako!!! Uostalom Vidal, Thiago, Martinez, a sada i Sanches su dovoljno kvalitetni igraci, i sto se mene tice sa Alonsom se sto prije pozdraviti.

Kimmich je vjerovatno novi Lahm, tako da ni tu nemamo neku brigu. Previse ste napali i zakukali. Sacekajmo malo da se razvije igra, ideje, zamisli. Sacekajmo februar da komentarisemo konacni sud.
Stern des Südens

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 22 nov 2016, 09:55

Ako sad protiv Rostova ne pokušamo nešto novo, na primjer 4-4-2, ne znam kad ćemo onda. Recimo ovako: Urlich - Alaba, Hummels, Boa, Rafko - Ribery, Thiago, Kimmich, Costa - Lewa, Muller.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 22 nov 2016, 10:05

effe_sa je napisao/la:Tuchel baš forsira posjed i sam je isticao ranije kako se dosta ugleda i na Pepa i da mu je on uzor, pa mu je i stil dosta sličan Pepovom. Naravno da tu ima razlika, popriličnih. Ali u dosta slučajeva Tuchel ide na posjed, na držanje lopte i kontrolu.
Problem je za našu ekipu u ovoj utakmici nastao i u tome što smo nekako nesretno primili taj gol, a onda više ne možeš prepustiti loptu protivniku, nego moraš da imaš više posjeda.
Tuchel je od onog 5-1 poraza totalno promijenio kurs igre u utakmicama s Bayernom. Guardiolinom Bayernu nisu svakako mogli uzeti loptu, Ancelottijevom mogu, ali čini se da više to ne žele pod svaku cijenu. Meč su završili sa 38% lopte u nogama, ali puno značajnije od samih brojeva je postavka za koju se odlučio. Ovih 5-3-2 sa Gotzeom i Schurrleom kao osmicama je projektovano za nešto drugo, za okomiti stil igre koji će sklanjati loptu što prije iz sredine kako bi onemogućio protivnika da je uzme presingom i zabije iz tranzicije. Umjesto Weigla koji je inače dominantna figura Dortmunda to su postali bekovi. Dva špica koja vežu štopere i ofanzivne osmice smještene u međuprostorima oko zadnjeg veznog. Tuchel je zagovornik JDP stila, ali puno je veći pragmatik od svog učitelja i to ovakvom Dortmundu itekako odgovara.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 22 nov 2016, 10:15

zna li neko slučajno koliko je Pep imao bodova nakon 11 kola prošle godine...

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 22 nov 2016, 10:18

31.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 22 nov 2016, 10:24

10-1-0, 31b. Svu onu statistiku što sam postavljao nakon 6 kola, gdje smo bili bara-bara, sad smo ukakili pravo, ne znam jel' jedan parametar bolji od prošlogodišnjeg, ne samo da su gori već drastično gori. Samo individualni defanzivni učinak je bolji (a što je zanimljivo puno smo ranjiviji). Igramo individualno, bez sistema kako u napadu tako i u odbrani.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.