Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

anonimni
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 21 nov 2016, 21:49

Davao je prije cca. godinu i po, od tad do danas ne znam je li se sta mijenjalo, ali sumnjam cim spominju dvogodisnju garanciju, a zna se da je u tim i takvim radnjama nema...

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 21 nov 2016, 23:14

Ma na stranici njihovoj stoji DO 2 godine garancije. Zavisi od uređaja, i vjerovatno od koga su ga nabavili. Zvaću sutra pa pitati za P9 Lite.
4.10.2009.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 21 nov 2016, 23:48

Na stranici piše da je garancija dvije godine, također ako uređaj nije ispravan stoji da se mijenja novim uređajem ili povratom novca, ali mislim da bi neko dosad imao neku primjedbu da nešto nije uredu.

Mislim, velika je razlika 100 KM, u Imtecu gdje sam kupio Acer Z500 kojem je fabrička greška i greška sistema WiFi konekcija gdje konstantno moram restartovati telefon da bi došao internet, recimo mogu gledati YouTube maksimalno deset minuta i interneta nestane :cry:

Eto, u Digital Cityu je 100 km jeftinije nego recimo u Imtecu, Mobilmediji i tako dalje..

Idem sutra do Digital Citya da ih pitam za garanciju, pošto je 350 KM Samsung J5 2016, mislim da bi mi bila realna kupovina tu, preskupo mi je dati 450 KM, kada već mogu ovdje proći jeftinije, uz malo sreće da telefon bude ispravan i garancija uredu :mrgreen:

Držite mi fige :shifty:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2016, 00:11

Imtec ti je novi IT computers. Blago se onome ko ne zna ko i šta je bio IT Computers.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 22 nov 2016, 00:13

Neutral je napisao/la:Imtec ti je novi IT computers. Blago se onome ko ne zna ko i šta je bio IT Computers.

Jel to dobro ili loše :mrgreen:

Imam osjećaj da je loše, jer su fakat preskupi, to govorim recimo za računare, pokušao sam sastaviti konfiguraciju kod njih, nikada u životu, i ono što oni prodaju je smiješno.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2016, 00:16

Bilo sve 2 do 3x skuplje nego što treba, pokrali naivnu raju jer internet nije imao svako zbog čega niko nije ni znao cijene. Tada je većina bila po internet klubovima gdje je pucala igrice neke.

Oni su dno dna, vlasnik je trebao pred sudom nekim odgovarati za one cijene.

Loše, garancija posebno, uzeo 7.1 system, nije radio bas, dali mi 5.1 i nisu vratili razliku u parama, đubrad.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 22 nov 2016, 11:27

Neutral je napisao/la:Imtec ti je novi IT computers. Blago se onome ko ne zna ko i šta je bio IT Computers.
Prvi racunar uzeo u IT Computersu, citavih 1700KM platio :lol:

Sta bi sad za te pare sastavio :mrgreen:

Ali moram reci da je to racunar iz 2004 godine mislim, s prvim lcd ekranom. I taj racunar i dan danas radi, a znao je po 5 dana raditi bez restarta, dok smo buraz i ja masterligu igrali na PES 5
Mia San Mia

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 22 nov 2016, 12:59

AA23 je napisao/la:Na stranici piše da je garancija dvije godine, također ako uređaj nije ispravan stoji da se mijenja novim uređajem ili povratom novca, ali mislim da bi neko dosad imao neku primjedbu da nešto nije uredu.

Mislim, velika je razlika 100 KM, u Imtecu gdje sam kupio Acer Z500 kojem je fabrička greška i greška sistema WiFi konekcija gdje konstantno moram restartovati telefon da bi došao internet, recimo mogu gledati YouTube maksimalno deset minuta i interneta nestane :cry:

Eto, u Digital Cityu je 100 km jeftinije nego recimo u Imtecu, Mobilmediji i tako dalje..

Idem sutra do Digital Citya da ih pitam za garanciju, pošto je 350 KM Samsung J5 2016, mislim da bi mi bila realna kupovina tu, preskupo mi je dati 450 KM, kada već mogu ovdje proći jeftinije, uz malo sreće da telefon bude ispravan i garancija uredu :mrgreen:

Jesi išao? :D
4.10.2009.

anonimni
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 22 nov 2016, 13:39

Te computers firme su bas uzimale lopatom, a Boga pitaj kakve su komponente bivale u kompjuterima, malo ko je tad to znao provjeriti [emoji3] Mada ja na Imtec nemam zalbi, njihov kompjuter mi 3 godine haman radi k'o doksa, a ne lazu [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

Na tragu tih kompjuterskih firmi, Sarajlije ce znati, je li ono MK Computers ili tako nesto bio kod nekad Gradske kafane, sad turskog restorana? Meni su se doimali perspektivnim, kad odjednom zatvoreni, do dana danasnjeg u onom prostoru nista nije otvoreno :D

Kapiten Blue Traina

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 22 nov 2016, 15:55

koalem je napisao/la:
AA23 je napisao/la:Na stranici piše da je garancija dvije godine, također ako uređaj nije ispravan stoji da se mijenja novim uređajem ili povratom novca, ali mislim da bi neko dosad imao neku primjedbu da nešto nije uredu.

Jesi išao? :D

Nisam išao, imao nekih obaveza jutros i spremam ispit za sutra :crazy:

Nego, što se tiče garancije, ovo me nešto razuvjeri oko kupovine u Digital City-u :

slika

slika

Digital tvrdi da je ovlašteni servis, a ja ne vjerujem da jeste jer bi cijena J5 2016-ke bila poput Stanića i drugih, tj. 450 KM, u Digitalu je 350 KM, mislim da cu radije uzeti neki slabiji fon ali na pravom mjestu kupiti..

I da, btw. nigdje nema J5 2015, al fakat nigdje.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 nov 2016, 16:21

Ne servisira Digital Samsunga, nego KimTec, oni ih salju i preuzimaju i ako ti na toj J5 vazi KimTecova garancija i ne do Bog ti zatreba, brze i lakse ces zavrsiti sve ako odes direktno u KimTec nego kod njih

Kapiten Blue Traina

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 22 nov 2016, 16:27

anonimni je napisao/la:Ne servisira Digital Samsunga, nego KimTec, oni ih salju i preuzimaju i ako ti na toj J5 vazi KimTecova garancija i ne do Bog ti zatreba, brze i lakse ces zavrsiti sve ako odes direktno u KimTec nego kod njih

A kako znaš da artikle u Digitalu servisira KimTec, jesi provjerio ili :D

Velika razlika u cijeni između J5 2016-ke, 100 KM čak

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 nov 2016, 16:31

Jer je jedan od ta 2 telefona bio kod njih servisiran (odnosno neservisiran, al eto :mrgreen: ), ako mi ne vjeruješ pošaljem ti sliku servisnog lista i garancije kasnije u PP :)

U krajnjoj liniji, što ne vidiš na piku ima li Telecomovih telefona? Oni su provjereni isto tako, a ako ih ima vjerujem da su tu negdje sa cijenom...

Kapiten Blue Traina

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 22 nov 2016, 16:53

anonimni je napisao/la:Jer je jedan od ta 2 telefona bio kod njih servisiran (odnosno neservisiran, al eto :mrgreen: ), ako mi ne vjeruješ pošaljem ti sliku servisnog lista i garancije kasnije u PP :)

U krajnjoj liniji, što ne vidiš na piku ima li Telecomovih telefona? Oni su provjereni isto tako, a ako ih ima vjerujem da su tu negdje sa cijenom...

U Telekomu je J5 2016 500 KM, u Digitalu 350 KM, puno mi vrišti razlika fakat

Ako možeš pošalji mi taj servisni list, baš me zanima :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2016, 17:04

Kao da će otići mobitel tek tako :D

Nikad ne bi uzeo u Telekomu, M-telu, Eronetu itd, platiš keš u mobitel šopu, mnogo jeftnija i bolja opcija.

Kupio sam do sada minimalno 20 mobitela u mobitel šopovima, problema 0, ustvari jedan problem ali to se ne računa jer sam u srednjom školi uzeo polovan mobitel kome je otišla "folija", stariji znaju šta je to :D

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 22 nov 2016, 17:43

To je zato jer si imao srece :D

Slabo koja prodavnica ce se obavezati pa te ispostovati u slucaju garancije.
Ili ono, daju 3 mjeseca garancije na hardver, a 6 na softver :lol:
Mia San Mia

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 22 nov 2016, 17:50

Ja sam uvijek imao 12 mjeseci garancije, nikad preko.

Svi prijatelji i poznanici, 95% su kupovali u mobitel šopovima, nikad nije bilo većih problema. Jedino kolega uzima u BH telekom, M-telu da ih zafrka, pisao sam ranije o tome. Njega zvali već na sud, ignorirao sve, ne mogu mu ništa. Uzeo je tako 20 mobitela do sada :D

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 22 nov 2016, 18:21

Sve do jednom @Neutral. Ja sam rekao nikad više. Radije ću platiti i 100 KM skuplje, ali znam da me niko ne pravi majmunom.
4.10.2009.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 22 nov 2016, 18:22

Haha, ma sta ce mu u ovoj drzavi :D A evo slucaj kolege, zbog toga vrijedi ona razlika koju platis vise u Telecomu....

Nego androidasi, dajte finu aplikaciju za vrijeme.

Da mi na pocetnom ekranu stoji kao animinirano, ova sto je dosla na SONY-u, ne moze se postaviti na ekran, samo kada uđes tek onda vidis...
Mia San Mia

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 22 nov 2016, 18:26

Smartphoni se kupuju u telecomima kao dio nekog paketa ili ih dobijes na poklon od bogate rodbine :mrgreen:
Baja koji ima 1500 km da iskesira za ifone ili s7 ionako ne vodi brigu o garanciji.
Ja sam imao g2 sad g3,a uzeo sam i j5 2016,sve u telecomu na rate i sa njihovom garancijom.
50 km skuplje na godinu dana je smijesno u poredjenju sa u stvari jedinom validnom garancijom iza koje stoji gigant .
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: TefalTava i 29 gostiju.